W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle , ja też średnio, więc narazie, do jutra bardziej zostaje w lutym 😉
Noelle lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Noelle, ja się czuję taka nie fair dla poprzedniego miesiąca zawsze xd hahahah takie jakieś dziwne uczucie mam 'nie zamkniecia' jednego a już startu drugiego hahahha
Nie wiem jak to określić ale tak już mam że dziwnie mi zacząć coś nie kończąc poprzedniego 🤦♀️🤷♀️
I wgl weź ogarnij dwa wątki na raz xd hardcore xdagusia_246, Noelle lubią tę wiadomość
-
Dorota31 witamy na pokładzie. Oby trzynastka była dla Ciebie szczęśliwa
Co do tej owulacji - pamiętam jak w liceum babka, która miała z nami katechezę (od razu mówię, że była super kobietka :p) puściła nam film o naturalnej metodzie leczenia niepłodności. Film polegał na tym, że pary opowiadały jak to miały problem z niepłodnością, bo ciągle omijały owulację, a tu wyznaczyli im owu i nagle baby boom
Byliśmy klasa biol-chem-fiz. Tuż przed maturą. I trochę na nią naskoczyliśmy, twierdząc, że gdyby problem był w wyznaczaniu owulacji to nauka nie wynalazła by takich metod jak on vitro. Ogólnie od tego momentu byliśmy dla niej bezbożnikami czy coś w ten deseń. I tak sobie teraz myślę, że gdyby nasza płodność zależała jedynie od poprawnego wyznaczenia owulacji, to przecież wszystkie byśmy się nawet tu nie znalazły tylko bawily gromadkę dziecków ;PSimons_cat lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk masz rację co do tej katechetki. Ale nie zrozumie problemu ten kto go nigdy nie miał. Dziewczyny mogłyby się od nas uczyć bo wiedzę mamy w temacie cyklu, hormonów itp prawie lekarską 😉
-
Zielone.Slońce wrote:Gosia, mam te same testy i w tym cyklu sikałam na nie jak głupia. Dzień przed owu były pozytywne, w dniu owu też aż bordowe, dzień po już słabsze ale dalej można uznać pozytyw. 2 dpo już ewidentny negatyw. 🙂
Fajny weekend Wam się zapowiada. ✊🍀🥰
Zielone Słońce miałaś rację 😊 dziś już obie kreski są jednakowo ciemne tak jak u Ciebie 🙂
Zrobiłam duży ich zapas i jakby sie udalo w tym cyklu to nie wiem co zrobie z ich nadmiarem 😂 ale i tak bardzo chce, żeby wczorajszy strzał był złoty 💕👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Jeżynka wrote:Witam się z rana
Ehh jak chyba 3.03 nie zdążę zatestowac. Palmie 😒😒 dziś 11dpo, temperatura wysoko, o co wogole kaman z tym moim cyklem. 😱🤦😱
Jeżynka przybijam piątkę 😏 ja 9dpo i lekkie plamienie a temp wysoko. No ale miałam późną owulacje wiec z drugiej storny się cieszę ze ten cykl się nie przedłuży, może zdążę jeszcze zatestowac na koniec marca 🙏
A ja melduje ze jestem właśnie po pierwszej w życiu krzywej cukrowej i insulinowej i zniosłam to z godnością 😂🙊 a ja jestem team słone (nie słodkie, zwłaszcza z rana) i mega się stresuje zawsze pobieraniem krwi a na tych krzywych to dosłownie maraton kłuć 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 10:07
Kaśik lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Jeżynka przybijam piątkę 😏 ja 9dpo i lekkie plamienie a temp wysoko. No ale miałam późną owulacje wiec z drugiej storny się cieszę ze ten cykl się nie przedłuży, może zdążę jeszcze zatestowac na koniec marca 🙏
A ja melduje ze jestem właśnie po pierwszej w życiu krzywej cukrowej i insulinowej i zniosłam to z godnością 😂🙊 a ja jestem team słone (nie słodkie, zwłaszcza z rana) i mega się stresuje zawsze pobieraniem krwi a na tych krzywych to dosłownie maraton kłuć 😂Karo123 lubi tę wiadomość
-
Skorek, to spróbuj zrobić wcześniej ten test, np. około 11 i zobacz czy jest różnica. A tymczasem, jeśli masz zapas rób do skutku, a w przyszłym miesiącu nie zaczynaj tak wcześnie 😉
O ile w ogóle w "przyszłym cyklu" nie będzie oznaczało za conajmniej 9 miesięcy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 11:01
Zielone.Slonce, Karo123, Skorek, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Skorek, to spróbuj zrobić wcześniej ten test, np. około 11 i zobacz czy jest różnica. A tymczasem, jeśli masz zapas rób do skutku, a w przyszłym miesiącu nie zaczynaj tak wcześnie 😉
O ile w ogóle w "przyszłym cyklu" nie będzie oznaczało za conajmniej 9 miesięcy 😅
Dokładnie, spróbuj zrobic 2x w ciagu dnia - przed poludniem i wieczorem. Lutropina nie narasta az tak bardzo stopniowo, chodzi właśnie o ten skok, więc jednego dnia może być słabe wybarwienie a nagle drugiego dnia tłusta piękna kreska. Trzeba badać codziennie od okolo 10-12 dnia (w zaleznosci od dlugosci cykli), bo można przegapić, a to właśnie od pierwszego skoku w ciagu 24-36h uwalnia sie komórka 😌 ja mimo ze mam dlugie cykle to badam od 12dc, bo czasem owulacja moze sie i o tydzień przesunąc w którąś stronę i mam bardzo nieregularne cykle 🙈
-
Apropo nieregularnych cykli dziewczyny... mam pytanie, po poronieniu mam bardzo rzadko okres dlatego gin dała Duphaston na wyregulowanie. Ostatnio na usg byłam kilka dni przed owu (pecherzyk 16mm) i kazała mi zacząć brać za 10 dni, więc dziś zaczęłam i kilka dni po opakowaniu mam dostać @. Zapytałam jej co jeśli zafasolkowałam, a ona że lek nie zaszkodzi, a nawet pomoże. Tylko nie dopytałam i może Wy mi pomożecie - czyli gdybym zaszła teraz to po zakonczeniu opakowania nie bedzie zadnego krwawienia?
-
nick nieaktualnyJustynko, jakoś długo się miotałam czy się zapisywać czy nie ale mam nadzieję, że Twoje wiruski pomogą w wysikaniu w końcu tych wymarzonych ⏸️.
Ja rozsiadam się przy doborowym towarzystwie a mianowicie przy Milce i przy Simonku. 🌷
10.03 - dzień mężczyzn + 15dpo = 2 kreski.Milka85, Księgowa, Karo123, Justyna.Optyk, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalwaxxx28 wrote:Apropo nieregularnych cykli dziewczyny... mam pytanie, po poronieniu mam bardzo rzadko okres dlatego gin dała Duphaston na wyregulowanie. Ostatnio na usg byłam kilka dni przed owu (pecherzyk 16mm) i kazała mi zacząć brać za 10 dni, więc dziś zaczęłam i kilka dni po opakowaniu mam dostać @. Zapytałam jej co jeśli zafasolkowałam, a ona że lek nie zaszkodzi, a nawet pomoże. Tylko nie dopytałam i może Wy mi pomożecie - czyli gdybym zaszła teraz to po zakonczeniu opakowania nie bedzie zadnego krwawienia?
-
Karo123 wrote:Jeżynka przybijam piątkę 😏 ja 9dpo i lekkie plamienie a temp wysoko. No ale miałam późną owulacje wiec z drugiej storny się cieszę ze ten cykl się nie przedłuży, może zdążę jeszcze zatestowac na koniec marca 🙏
A ja melduje ze jestem właśnie po pierwszej w życiu krzywej cukrowej i insulinowej i zniosłam to z godnością 😂🙊 a ja jestem team słone (nie słodkie, zwłaszcza z rana) i mega się stresuje zawsze pobieraniem krwi a na tych krzywych to dosłownie maraton kłuć 😂
Ja myślę że też wbiję na koniec marca jeszcze raz 🤔🤔11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
nick nieaktualnyJeżynka wrote:Brrr krzywa cukrowa... Jak sobie przypomnę to az mnie krzywi. Dwa dni dochodziłam do siebie. Kiedy będziesz mieć wyniki?
Ja myślę że też wbiję na koniec marca jeszcze raz 🤔🤔
Jestem jedyna co się oblizywała i wzięłaby chętnie dokładkę (cytrynowa glukoza😋)😋😋😋? -
malwaxxx28 wrote:Apropo nieregularnych cykli dziewczyny... mam pytanie, po poronieniu mam bardzo rzadko okres dlatego gin dała Duphaston na wyregulowanie. Ostatnio na usg byłam kilka dni przed owu (pecherzyk 16mm) i kazała mi zacząć brać za 10 dni, więc dziś zaczęłam i kilka dni po opakowaniu mam dostać @. Zapytałam jej co jeśli zafasolkowałam, a ona że lek nie zaszkodzi, a nawet pomoże. Tylko nie dopytałam i może Wy mi pomożecie - czyli gdybym zaszła teraz to po zakonczeniu opakowania nie bedzie zadnego krwawienia?
Może się zdarzyć. Lepiej zrobić test przed odstawieniem, jeśli wyjdą dwie kreski to zadzwonić do lekarza i zdecyduje, czy odstawić, czy nie. A bierzesz go doustnie, czy dowcipnie?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Jeżynka wieczorem będą wyniki to się pochwale 😁
Cecylia ja tez miałam cytrynową i tak jak pisałam nie przepadam za słodkim, a ten napój był dla mnie jak każdy inny słodki kupny napój, takie bez szału ale i bez odruchu wymiotnego 😅 Ale nastawiłam się tez na „najgorsze” wiec może kwestia nastawiania tez pomogła ☺️17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Dziewczyny a jak jest u was z wysiłkiem fizycznym w drugiej fazie cyklu ? Bardziej się oszczędzacie i np nie ćwiczycie w ogóle czy jakiś lekki trening ? Albo sprzątanie ? Nie wiem co mogę a co nie, jestem teraz po owulacji i nie chcę zepsuć 😂 tym bardziej że pozniej mąż będzie mówił coś w stylu " nie udało się bo cwiczylas"...Ja: Hashimoto, PCOS
Mąż: wyniki w normie
Starania od lipca 2019r.
Klinika od lutego 2020r.
Pierwsza IUI-26.02.2021-nieudana
Druga IUI- 26.03.2021- nieudana