W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAyayanee wrote:Mam wyniki 😊
TSH - listopad 3.34 µIU/ml ➡️ marzec 1,26 µIU/ml 💪
Prolaktyna - 21,79 ng/ml ❓❓❓❓
Na moim wyniku norma dla prolaktyny jest do 29,3 więc wydaje się byc ok, aczkolwiek sama jestem ciekawa, bo miałam niedużo mniej 4dc - 17,54 i nie wiem jak to jest naprawdę z tą prolaktyną dla staraczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 23:01
-
dzastina2005 wrote:
Malwaxxx gratuluję i kciuki za betę ✊
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie po wczorajszych kiepskich wiadomościach. Dołek niestety nie mija 😕Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Księgowa wrote:Skorek - jak tam Twoje testy owu?
Dziś już bladzioch. Czyli już po wszystkim
Z jednej strony fajnie wiedzieć kiedy jest ta owulacja, bo za cholerę w tym cyklu bym nie wiedziała, bo śluzu brak, tylko woda ze mnie leci.
A z drugiej strony...taki seks na zawołanie jakby coś pikało mi z informacją: Seks! Już! Teraz! Idealny moment!
Moja nerwica tego nie jest w stanie ogarnąć -
Skorek, czyli jednak za wcześnie je zaczęłaś robić?
A godzina coś dała, czy wychodziły o tej, co zawsze?
Ja dziś zrobilam i bielutki, jak chyba nigdy, więc albo już po (ale to dopiero 9dc) albo bardzo przed 😅Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyMilka85 wrote:Dobrze, że Cię porządnie przebadali. Wyniki wyglądają ok. Jedynie na cukier bym uważała, bo po 2 godzinach mógłby być mniejszy. Jakie wnioski z tych badań? Coś mądrego lekarz wymyślił?
Malwaxxx gratuluję i kciuki za betę ✊
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie po wczorajszych kiepskich wiadomościach. Dołek niestety nie mija 😕
Milka Prosze, pomysl, ze nawet kiedy czekamy, wstrzymujemy sie ze staraniami, czy transferem, to nie jest to stracony czas, wrecz przeciwnie- idealnie przygotowujemy sie do naszej zdrowej, nudnej ciazy... 🤗 Lekarze robia wszystko, by byl to najlepszy moment. Torbiel sie wchlonie szybciej niz myslisz, dni zapierniczaja jak szalone i wiem, ze wspomnisz moje slowa na finiszu ciazy, zastanawiajac sie, kiedy ten czas zlecial. Wiem, ze chcialoby sie juz, teraz, bez zadnych przeszkod i sama wkurzam sie niesamowicie, ze nie moge, ale wmawiam sobie, ze to sa ostatnie chwile tylko dla mnie, bez dwupaku na poukladanie roznych spraw, nie tylko okolociazowych. Trzymaj sie cieplutko, ocieram lezki :* Pamietaj, to juz za chwile, slowoZielone.Slonce, Iseko, Milka85, Simons_cat, Aniaw89, miska122, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Jeżynka dziękuję za polecenie opasek, kupię na wszelki wypadek 🤪
Księgowa cieszę się że prowadzisz wykres i mogę go sledzić 😛
Skorek najgorsze jest właśnie to myślenie o seksie, że już teraz musi być a potem druga połowa nie chce i wtedy kompletne załamanie 🙈 ja się pytam po co, za każdym razem wmawiałam sobie że tym razem tak nie będzie, a potem było co było.. 🤦🏻♀️
Iseko dziękuję 🥰
Justyna cieszę się że kręgosłup przestał aż tak dokuczać 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 06:35
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Sasanko dziękuję za wsparcie. Niby wiem to wszystko ale takie sytuacje podcinają skrzydła. Od razu myślę co więcej złego się po drodze wydarzy. U mnie problem jest też z pracą. Musze mierzyć się z mobbingiem i dużym stresem. Męczę się tu tylko dlatego, że mam umowę na stałe, a szefowa wie o moich kłopotach i mimo wszystkiego złego co z nami wyprawia, pozwala mi wychodzić na wizyty i badania.
W dodatku w weekend muszę się spotkać z ciężarną siostrą, czego od pół roku unikałam. Może to głupie ale nie radzę sobie z tą sytuacją i ciężko będzie mi to przetrwać.
Iseko, powodzenia z IUI ✊ Wszystkie myśli są dziś z Tobą 🙂Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka85 wrote:Sasanko dziękuję za wsparcie. Niby wiem to wszystko ale takie sytuacje podcinają skrzydła. Od razu myślę co więcej złego się po drodze wydarzy. U mnie problem jest też z pracą. Musze mierzyć się z mobbingiem i dużym stresem. Męczę się tu tylko dlatego, że mam umowę na stałe, a szefowa wie o moich kłopotach i mimo wszystkiego złego co z nami wyprawia, pozwala mi wychodzić na wizyty i badania.
W dodatku w weekend muszę się spotkać z ciężarną siostrą, czego od pół roku unikałam. Może to głupie ale nie radzę sobie z tą sytuacją i ciężko będzie mi to przetrwać.
Iseko, powodzenia z IUI ✊ Wszystkie myśli są dziś z Tobą 🙂
Milka, wspieram całym ♥️ Też mam takie odczucia z jedną bliską ciężarną... i wiem, że to głupie, ale niestety czuję się źle z tą "zazdrością", choć nawet nie wiem jak nazwać to uczucie. Najważniejsze to postępować w zgodzie ze sobą, jeśli nie czujesz się dobrze, to spotykając się z siostrą po prostu zaakceptuj to w swojej głowie, że masz prawo nie radzić sobie z tą sytuacją.
Iseko, powodzenia!!
PS Melduję, że moj cień z wczoraj ciemnieje 😌
https://zapodaj.net/97c9888381205.jpg.html
Miłego dnia dziewczyny 🥰
Gośka29, Simons_cat, Litta, Zielone.Slonce, Ala_d, Jeżynka, Beza27, Noelle, Red555, Japoneczka z Porcelany, Mersalla, Kaśik, Iseko, Jo_an, miska122, Księgowa, Lisa_, Barbarka1984, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Milka, rozumiem to uwiązanie do pracy... Mam to samo, umowa na czas nieokreślony, szefowa wie co i jak, chociaż nie jest jakoś super na bieżąco w temacie. Ale nie robi problemów jak muszę wziąć urlop na wizyty w Łodzi. I wiem, że by się ucieszyła jakbym w końcu była w ciąży, bo mamy mały problem aktualnie - jest nas za dużo 🤣 i wisi nad nami widmo redukcji działu:/Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Księgowa wrote:Skorek, czyli jednak za wcześnie je zaczęłaś robić?
A godzina coś dała, czy wychodziły o tej, co zawsze?
Ja dziś zrobilam i bielutki, jak chyba nigdy, więc albo już po (ale to dopiero 9dc) albo bardzo przed 😅Księgowa lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:
Skorek najgorsze jest właśnie to myślenie o seksie, że już teraz musi być a potem druga połowa nie chce i wtedy kompletne załamanie 🙈 ja się pytam po co, za każdym razem wmawiałam sobie że tym razem tak nie będzie, a potem było co było.. 🤦🏻♀️
A no właśnie...mój właśnie tak robił. Jestem zła, ale w sumie nie dziwię mu się, bo jeździ teraz do mamy i ogarnia gospodarkę, a rodzeństwo mu nic nie pomoże. Przyjeżdża do domu i zasypia. A mnie już żyłka cała chodzi, bo nie mam męża, a gościa hotelowego.
Nie rozumiem czemu nie chciał robić przerwy w staraniach. Gdyby to powiedział, to ja bym nie biegala z owulakami po domu i się nakręcała i dodatkowo wkurzała, bo on odmawia.
Eh.... -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny !
Podobnie jak Wiola nadrabiam wieczorne rozmowy 😊
Malwa, ciemnieją ⏸😍
Red, najważniejsze, że nie ma przerzutów 🙏
wszystko się ułoży 😘
Justyna, Noelle, wymioty w ciąży to coś strasznego 😞 mam nadzieje, że nie będą trwały długo 🙏
Milka, przytulam 😘
Iseko, trzymam kciuki ✊✊
Księgowa, i co zrobisz z tym TSH? Mam nadzieję, że dopiero jesteś przed owulacja 😊
Ja nadal czekam na owulacje 🤷♀️😖
Red555, Iseko lubią tę wiadomość
-
Uff 😅😅😅
Nadrobiłam 😅😅
No więc... (Wiem, wiem, zdania nie zaczyna się od nowa więc 😂)
Miska - gratulacje za kariotypy i nowego członka rodziny!! Czekam na fotki 💞
Simons - nie ma się nad czym zastanawiać 😋😋
Słońce, ale piękny prog 💪💪
Lilou - powodzenia na monitoringu!
Iseko 🤛🤛 za IUI
Jusia 🤛🤛 za HSG, oby wszystko było ok!
Litta - Shari Lapena "ktoś, kogo znamy" Polecam!!
Beza - piękna beta!
Red, super, że nie widać przerzutami, nieustannie trzymam 🤛🤛 za Mamę!
Miłego dnia Dziewczyny!!miska122, Zielone.Slonce, Beza27, Red555, Lilou lubią tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?