W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulsik wrote:Piękny wysyp u nas i oby to się rozniosło po każdej z nas ❤️ Ile dni dpo miałyście pozytywny test?
Malina1111 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Malina1111 wrote:Może wysyp ciąż to dobry znak dla pozostałych staraczek, będziemy słać ciążowe fluid tutaj 🥰 ja się bardzo cieszę ale i martwię, żeby wszystko z dzieciątko było w porządku.
Zadbaj żeby ten czas był dla Was szczególny ☺️Malina1111 lubi tę wiadomość
-
Ktoś chętny na prowadzenie kwietniowego wątku?
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Chesterka1124 wrote:Kochana, ciesz się ciążą ❤️ wiem jakie masz obawy, szczególnie po tym co przeszłaś 😢 bądź dobrej myśli, zajmij czymś ten czas. Dbaj o siebie. Myślę, że wiele z nas na forum przeszło straty i kolejna ciąża była ciężka, pełna obaw, stresu. Życie od wizyty do wizyty, sama tego doświadczyłam.
Zadbaj żeby ten czas był dla Was szczególny ☺️Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Chesterka1124 wrote:Ktoś chętny na prowadzenie kwietniowego wątku?
Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
kknn wrote:Niestety, ale potwierdziło się to o czym bałam się mówić, a nawet pisać w obawie przed tym, że nie będzie szczęśliwego zakończenia - a właściwie nawet początku. Teraz to już w sumie nie ma znaczenia, bo wszystko jasne. W sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście (na dzień przed spodziewaną miesiączką) i beta była na poziomie 30,81. Dzisiaj niestety 29,70, więc mogę do swojego bagażu doświadczeń dorzucić kolejny biochem. Trzymam za Was wszystkie kciuki
-
Cichawoda, Malina wielkie gratki i trzymam kciuki za wszystko co dalej!🎊
kknn tulę mocno ❤️
U mnie zaraz minie 14dpo... Póki co plan jest taki by przetrzymać się i zrobić test 2 kwietnia bliżej potencjalnych 3tyg po owulacji, bo niepewność znoszę lepiej niż poronienie 2 dni po teście... By się nad testowaniem nie zastanawiać zrobiliśmy sobie wypad do Berlina, ale jak to w życiu bywa przyszły właśnie wyniki ANA i namieszały w kotle, a już nic nie rozumiem i panikuję. Niby ANA3 ujemne (immunoblot), ale test HEp-2 wyszedł typ
ziarnisty (AC-2,4,5,13,14,29) w mianie 1:320. Czy któraś z Was coś takiego miała? Lekarza mam dopiero na początku kwietnia (o ile wcześniej nie złapie telewizyty) i mam wrażenie że do tego czasu to jestem w stanie ubzdurać sobie wszytko co najgorsze...Malina1111, Małe marzenia lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
A ja chciałam sobie kupić teścik i wyobraźcie sobie że w rossku nie było żadnego, albo nie znalazłam, ale przeleciałam całą tą półkę z lekami wzrokiem no i nie było 🤪
-
Nina_02 wrote:A ja chciałam sobie kupić teścik i wyobraźcie sobie że w rossku nie było żadnego, albo nie znalazłam, ale przeleciałam całą tą półkę z lekami wzrokiem no i nie było 🤪
A ja już trzymam kciuki 😁🤞🏻🤞🏻 -
Wenecja24 wrote:Dziewczyny, pomóżcie dobrym słowem proszę
Przeżyłam 2xcp
Mam niedrożny jajowód, w którym te cp się umiejscawialy, ale lekarz powiedział, żeby próbować
Teraz jestem po ovitrelle, przyjmuje duphaston i tak bardzo się boję….
Betę mogę zrobić w sobotę i później obserwować czy dobrze przyrasta. Odliczam już dni, chciałabym wiedzieć czy się udało, czy znowu cp
Po prostu potrzebuję uspokojenia, nie mam siostry czy bliskich koleżanek, właściwie to jestem samotna towarzysko .
a nie chcesz się wstrzymać od starań jak owu jest z tego niedrożnego?
ja miałam cp w niedrożnym, ale usunęli ciążę razem z jajowodem, więc potem było "lżej" jeśli chodzi o stres. ryzyko powtórki niestety jest spore...👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Nie byłabym sobą gdybym już nie testowała, oczywiście jest biel, dlaczego miałbyby być inaczej 🤪 ale do czwartku jeszcze coś posikam 😆
-
Angela1108 wrote:Moze obecna prowadząca ? Tyle pozytywnych wieści było w tym Wątku może ta passa się utrzyma?
Bardzo mi miło😍 mam nadzieję, że przyniosłam trochę szczęście jako, że prowadziłam wątek w miesiącu moich urodzin😁 oczywiście jeśli nie będzie chętnej to mogę się podjąć po raz kolejny, ale myślę, że trzeba dać też szansę innym dziewczynom, które by chciały pełnić tę rolę w kolejnym miesiącu🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2024, 23:47
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
-
Nina, jeszcze nie ma @, więc piłka w grze ❤️🤞 przeogromnie trzymam kciuki!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Hej. U nas niestety jak nie urok, to 💩 Całą rodziną leczymy anginę... Mam wrażenie, że od grudnia to się za nami ciągnie cały czas. W kółko jesteśmy chorzy. Syn coś przywlecze z przedszkola, a później ja i Mąż chorujemy dużo bardziej. Teraz wszyscy leżymy z gorączką. Mam dość już tych chorób 😞 No, ponarzekałam sobie, idę spać dalej. Niech już będzie wiosna z prawdziwego zdarzenia, jak się obudzę.
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Pulsik wrote:Piękny wysyp u nas i oby to się rozniosło po każdej z nas ❤️ Ile dni dpo miałyście pozytywny test?
Pulsik lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Murilega wrote:Cichawoda, Malina wielkie gratki i trzymam kciuki za wszystko co dalej!🎊
kknn tulę mocno ❤️
U mnie zaraz minie 14dpo... Póki co plan jest taki by przetrzymać się i zrobić test 2 kwietnia bliżej potencjalnych 3tyg po owulacji, bo niepewność znoszę lepiej niż poronienie 2 dni po teście... By się nad testowaniem nie zastanawiać zrobiliśmy sobie wypad do Berlina, ale jak to w życiu bywa przyszły właśnie wyniki ANA i namieszały w kotle, a już nic nie rozumiem i panikuję. Niby ANA3 ujemne (immunoblot), ale test HEp-2 wyszedł typ
ziarnisty (AC-2,4,5,13,14,29) w mianie 1:320. Czy któraś z Was coś takiego miała? Lekarza mam dopiero na początku kwietnia (o ile wcześniej nie złapie telewizyty) i mam wrażenie że do tego czasu to jestem w stanie ubzdurać sobie wszytko co najgorsze...
❤Murilega lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸