WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Chciałam zapytać czy któraś z Was mierzyła albo mierzy temperaturę w ciąży?
    Ja mierzę i dziś mi prawie spadła do znaczącej kreski i już mi się włączają straszne petardy w głowie :(

Dzisiaj wizyta w okolicach 12, już tak oficjalnie w przychodni. Teraz to trzęsę jak galareta :(

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Nitka19 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka, szona, pytałyście, co powiedziała fizjo na te "brzuszki". Wg niej jest to normalny i prawidłowy odruch przygotowujący do siadania. Oczywiście nie należy dziecku przy tym dźwiganiu się pomagać, w sensie podnosić, bo jak już będzie gotowe, to samo usiądzie przez boczek 😉

kokoszka31, szona lubią tę wiadomość

👱‍♀️: 34 lata
    AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
    Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
    Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍

10.2021 - córeczka ❤️
    07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
    02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    05.2023 - przerwa

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Wolałabym nie widzieć tych kalkulatorów pappa. Co mnie podkusiło, a tyle wytrzymałam aby nie przeliczać 🤬

Nie przejmuj się tym na zapas bo najważniejsze jest USG prenatalne :) a co tam wyszło ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Hej.
    Ja mierzę i dziś mi prawie spadła do znaczącej kreski i już mi się włączają straszne petardy w głowie :(

Dzisiaj wizyta w okolicach 12, już tak oficjalnie w przychodni. Teraz to trzęsę jak galareta :(

A po co mierzyć ? Chyba tylko żeby się stresować.
    Odłóż termometr głęboko do szafki, przyda Ci się jak będziesz starała się o rodzeństwo dla maluszka :) teraz jest wszystko dobrze i czekaj spokojnie na wizytę.

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Hej.

Niunia No coś Ty... Ja mierzyłam w pierwszych dniach, jak mi spadła temperatura to mało żem się z nerw nie przekręciła. Mój mi schował termometr niewiadomo gdzie i koniec mierzenia. Od razu zaczęłam lepiej sypiać dzięki temu i połowa stresu mniej ;)
    Absolutnie zakończ ten proceder, możesz mieć słabszy dzień i też Ci temperatura spadnie.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Nie przejmuj się tym na zapas bo najważniejsze jest USG prenatalne :) a co tam wyszło ?

Pappa mi wyszło 0,62 IU/L :/

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_an, no właśnie liczę, że zobaczą, że przecież pracowałam tam cały czas na cały etat, tylko te nieszczęsne 2 miesiące były na 0,5 etatu 😒 mogłam pomyśleć i odrazu prosić gin żeby mi wpisała pierwszą wizyte tą styczniową, teraz już po ptakach..

Skorek, ja cały czas mam tempareture w ogóle nie ciążową 🙂 czasami mierzyłam jak miałam wrażenie, że mam gorączke, ale zazwyczaj jest 36,4 lub 36,6. Teraz to już nie ma sensu mierzyć 🙂

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:
    Krysiu, wszystko będzie dobrze, zobaczysz ❤️

Misia, jeśli dobrze kojarzę podawałaś przepis na koktajl na podbicie żelaza? Mogłabym prosić? ☺️
    2 pomarańcze, kiwi i cały pęczek pietruszki ;)

Ayayanee lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Mea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w nocy trochę spanikowałam.. ja wiem że na tym etapie ciąży na jakim jestem skurcze przepowiadające to norma i codzienność chyba u każdej baby w ciąży, ale jak bozie kocham żeby w nocy i żeby aż wybudziło 😱 no był to taki konkret przepowiadacz a nie lekkie ćmienie okresowe że stawiającym się brzuchem ...
    Trochę się obsralam zwłaszcza że uświadomiłam sobie że to może się zacząć w nocy a tu dzieci śpią, starego w tygodniu nie ma w domu, tu gdzie mieszkamy zero rodziny ( moi rodzice dojada w przeciągu 1h) także ten poród może być ciekawym doświadczeniem dla całej rodziny 😳

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Pappa mi wyszło 0,62 IU/L :/

Czy 0.62 MoM ?

age.png

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Czy 0.62 MoM ?
    Nie, to jest do przeliczenia jeszcze na MOM :(

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna w wielu na się nie znam na tych przelicznikach, ale uważam ze nie ma sensu sie stresowac samymi wartościami, najważniejsze jest USG a badania lekarz sobie wprowadza w program i to mu wylicza ryzyko, które i tak jedt statystyką! Spokojnie, kiedy masz prenatalne?

Olcykowa lubi tę wiadomość

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea powiem Ci, że trochę sytuacja mało sprzyjająca jeszcze biorąc pod uwagę dzieciaki 🤔 o ile maleństwo nie będzie się mocno spieszyć to ta godzinka jeszcze spoko (chyba że masz daleko do szpitala)...
    Mam nadzieję że wszystko tak się dobrze ułoży że w spokoju będziesz zmierzać na porodówkę :)

Jedna z wielu - ja też wcale nie ogarniam tego, ale myślę że niepotrzebnie stresujesz się za wczasu, to też nie są wyniki pewne na 100% tylko statystyka "bo ktoś też "

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Jedna w wielu na się nie znam na tych przelicznikach, ale uważam ze nie ma sensu sie stresowac samymi wartościami, najważniejsze jest USG a badania lekarz sobie wprowadza w program i to mu wylicza ryzyko, które i tak jedt statystyką! Spokojnie, kiedy masz prenatalne?
    We środę.
    Z tym, że zostałam wprowadzona w błąd przez lekarkę u której byłam bo mojego lekarza nie było i mi powiedziała ,że mam zrobić te badania na własną rękę płatne (beta i pappa). W poniedziałek lub wtorek maksymalnie ten, pytałam 2 razy czy nie za wcześnie to powiedziała, że nie bo tydzień na wyniki będę czekać. Tak więc poszłam i zrobiłam w miniony wtorek co dało 11+1 tc. Wyniki były po 3 dniach.
    Pani mi zadzwoniła wieczorem tego dnia gdzie będę mieć prenatalne i powiedziała, że i tak przed usg mi sami pobiorą krew bo nie akceptują z innych labów i że tak jak prenatalne mam na nfz to i pobranie krwi mi się należy w tym.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • szona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka19 wrote:
    Kokoszka, szona, pytałyście, co powiedziała fizjo na te "brzuszki". Wg niej jest to normalny i prawidłowy odruch przygotowujący do siadania. Oczywiście nie należy dziecku przy tym dźwiganiu się pomagać, w sensie podnosić, bo jak już będzie gotowe, to samo usiądzie przez boczek 😉

Super! Dzięki

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    We środę.
    Z tym, że zostałam wprowadzona w błąd przez lekarkę u której byłam bo mojego lekarza nie było i mi powiedziała ,że mam zrobić te badania na własną rękę płatne (beta i pappa). W poniedziałek lub wtorek maksymalnie ten, pytałam 2 razy czy nie za wcześnie to powiedziała, że nie bo tydzień na wyniki będę czekać. Tak więc poszłam i zrobiłam w miniony wtorek co dało 11+1 tc. Wyniki były po 3 dniach.
    Pani mi zadzwoniła wieczorem tego dnia gdzie będę mieć prenatalne i powiedziała, że i tak przed usg mi sami pobiorą krew bo nie akceptują z innych labów i że tak jak prenatalne mam na nfz to i pobranie krwi mi się należy w tym.
    Czyli naraziła Cię na koszta..
    Że nie wiedziałam, bo też się dowiadywałam o prenatalne na nfz to bym Ci powiedziała że cały komplet masz na nfz.... Ehhh głupia baba 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Łydzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;)
    Dzisiaj śniło mi się że zaczynam rodzic 😂😂😂 tzn że odeszły mi wody i dzwoniłam do męża z tekstem "kochanie nie stresuj się ale odeszły mi wody, więc wychodz powoli z pracy a ja idę próbować się golić" Na takim pełnym luzie 😂😂😂 Chyba sam fakt donoszonej ba mnie tak podzialal ;)

Co do podbicia żelaza ja sobie robiłam sok z jabłek i buraka ;) ewentualnie do rzucałam pomarańczy kawałek obstawiałam na pół godzinki że względu na buraka i piłam i muszę przyznać że chyba działa bo przez całą ciążę krew w normie a na początku spadało

Mea mam nadzieję że masz chociaż jakiś dobrych sąsiadów co by z dziećmi w razie w mogli zostać zanim rodzina dojedzie ;) No i może pakuj walizkę bo nigdy nic nie wiadomo ;p

Ayayanee, asiek96 lubią tę wiadomość

Wiek 29 lat.
    Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
    Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha <3

18 CS ---> 18 czerwca <3 Jest druga kreseczka!!
    22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
    25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
    29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
    06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko <3 6w2d
    03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :* <3
    13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku ;)
    15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć <3) mamy ok 413g małej królewny <3
    14.12.2021 III prenatalne 1495g <3 (prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
    11.01.2022 Mała waży ok 2144g <3
    01.02.2022 Mała waży ok 2828g <3 Nasze Szczęście <3
    p19uugpjb40b0h6r.png

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Czyli naraziła Cię na koszta..
    Że nie wiedziałam, bo też się dowiadywałam o prenatalne na nfz to bym Ci powiedziała że cały komplet masz na nfz.... Ehhh głupia baba 🙄
    Trudno, tylko żeby lekarka takich rzeczy nie wiedziała ?
    Nie cierpliwie czekam na tą wizytę.
    Orientujecie się czy wynik sie zmieni czy już zostaje taki beż względu czy to badane w 11 czy w 12 tc ?

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu ja krew robilam 11+1, a USG mialam 12+2, lekarz nie widział w tym problemu, wszystko sobie przeliczył i dobrze wyszlo :)

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, wszystkiego co najlepsze! ❤️ 🎂🎁💐

miska122 lubi tę wiadomość

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ