W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Chciałam zapytać czy któraś z Was mierzyła albo mierzy temperaturę w ciąży?
Ja mierzę i dziś mi prawie spadła do znaczącej kreski i już mi się włączają straszne petardy w głowie
Dzisiaj wizyta w okolicach 12, już tak oficjalnie w przychodni. Teraz to trzęsę jak galareta -
Kokoszka, szona, pytałyście, co powiedziała fizjo na te "brzuszki". Wg niej jest to normalny i prawidłowy odruch przygotowujący do siadania. Oczywiście nie należy dziecku przy tym dźwiganiu się pomagać, w sensie podnosić, bo jak już będzie gotowe, to samo usiądzie przez boczek 😉
kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Jedna_z_Wielu wrote:Wolałabym nie widzieć tych kalkulatorów pappa. Co mnie podkusiło, a tyle wytrzymałam aby nie przeliczać 🤬
Nie przejmuj się tym na zapas bo najważniejsze jest USG prenatalnea co tam wyszło ?
-
Skorek wrote:Hej.
Ja mierzę i dziś mi prawie spadła do znaczącej kreski i już mi się włączają straszne petardy w głowie
Dzisiaj wizyta w okolicach 12, już tak oficjalnie w przychodni. Teraz to trzęsę jak galareta
A po co mierzyć ? Chyba tylko żeby się stresować.
Odłóż termometr głęboko do szafki, przyda Ci się jak będziesz starała się o rodzeństwo dla maluszkateraz jest wszystko dobrze i czekaj spokojnie na wizytę.
-
Skorek wrote:Hej.
Dzisiaj wizyta w okolicach 12, już tak oficjalnie w przychodni. Teraz to trzęsę jak galareta
Absolutnie zakończ ten proceder, możesz mieć słabszy dzień i też Ci temperatura spadnie.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wiolala wrote:Nie przejmuj się tym na zapas bo najważniejsze jest USG prenatalne
a co tam wyszło ?
Pappa mi wyszło 0,62 IU/LHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jo_an, no właśnie liczę, że zobaczą, że przecież pracowałam tam cały czas na cały etat, tylko te nieszczęsne 2 miesiące były na 0,5 etatu 😒 mogłam pomyśleć i odrazu prosić gin żeby mi wpisała pierwszą wizyte tą styczniową, teraz już po ptakach..
Skorek, ja cały czas mam tempareture w ogóle nie ciążową 🙂 czasami mierzyłam jak miałam wrażenie, że mam gorączke, ale zazwyczaj jest 36,4 lub 36,6. Teraz to już nie ma sensu mierzyć 🙂 -
Ayayanee wrote:Krysiu, wszystko będzie dobrze, zobaczysz ❤️
Misia, jeśli dobrze kojarzę podawałaś przepis na koktajl na podbicie żelaza? Mogłabym prosić? ☺️Ayayanee lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja dziś w nocy trochę spanikowałam.. ja wiem że na tym etapie ciąży na jakim jestem skurcze przepowiadające to norma i codzienność chyba u każdej baby w ciąży, ale jak bozie kocham żeby w nocy i żeby aż wybudziło 😱 no był to taki konkret przepowiadacz a nie lekkie ćmienie okresowe że stawiającym się brzuchem ...
Trochę się obsralam zwłaszcza że uświadomiłam sobie że to może się zacząć w nocy a tu dzieci śpią, starego w tygodniu nie ma w domu, tu gdzie mieszkamy zero rodziny ( moi rodzice dojada w przeciągu 1h) także ten poród może być ciekawym doświadczeniem dla całej rodziny 😳 -
Wiolala wrote:Czy 0.62 MoM ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna w wielu na się nie znam na tych przelicznikach, ale uważam ze nie ma sensu sie stresowac samymi wartościami, najważniejsze jest USG a badania lekarz sobie wprowadza w program i to mu wylicza ryzyko, które i tak jedt statystyką! Spokojnie, kiedy masz prenatalne?
Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Mea powiem Ci, że trochę sytuacja mało sprzyjająca jeszcze biorąc pod uwagę dzieciaki 🤔 o ile maleństwo nie będzie się mocno spieszyć to ta godzinka jeszcze spoko (chyba że masz daleko do szpitala)...
Mam nadzieję że wszystko tak się dobrze ułoży że w spokoju będziesz zmierzać na porodówkę
Jedna z wielu - ja też wcale nie ogarniam tego, ale myślę że niepotrzebnie stresujesz się za wczasu, to też nie są wyniki pewne na 100% tylko statystyka "bo ktoś też "
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Gosia24 wrote:Jedna w wielu na się nie znam na tych przelicznikach, ale uważam ze nie ma sensu sie stresowac samymi wartościami, najważniejsze jest USG a badania lekarz sobie wprowadza w program i to mu wylicza ryzyko, które i tak jedt statystyką! Spokojnie, kiedy masz prenatalne?
Z tym, że zostałam wprowadzona w błąd przez lekarkę u której byłam bo mojego lekarza nie było i mi powiedziała ,że mam zrobić te badania na własną rękę płatne (beta i pappa). W poniedziałek lub wtorek maksymalnie ten, pytałam 2 razy czy nie za wcześnie to powiedziała, że nie bo tydzień na wyniki będę czekać. Tak więc poszłam i zrobiłam w miniony wtorek co dało 11+1 tc. Wyniki były po 3 dniach.
Pani mi zadzwoniła wieczorem tego dnia gdzie będę mieć prenatalne i powiedziała, że i tak przed usg mi sami pobiorą krew bo nie akceptują z innych labów i że tak jak prenatalne mam na nfz to i pobranie krwi mi się należy w tym.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Nitka19 wrote:Kokoszka, szona, pytałyście, co powiedziała fizjo na te "brzuszki". Wg niej jest to normalny i prawidłowy odruch przygotowujący do siadania. Oczywiście nie należy dziecku przy tym dźwiganiu się pomagać, w sensie podnosić, bo jak już będzie gotowe, to samo usiądzie przez boczek 😉
Super! Dzięki -
Jedna_z_Wielu wrote:We środę.
Z tym, że zostałam wprowadzona w błąd przez lekarkę u której byłam bo mojego lekarza nie było i mi powiedziała ,że mam zrobić te badania na własną rękę płatne (beta i pappa). W poniedziałek lub wtorek maksymalnie ten, pytałam 2 razy czy nie za wcześnie to powiedziała, że nie bo tydzień na wyniki będę czekać. Tak więc poszłam i zrobiłam w miniony wtorek co dało 11+1 tc. Wyniki były po 3 dniach.
Pani mi zadzwoniła wieczorem tego dnia gdzie będę mieć prenatalne i powiedziała, że i tak przed usg mi sami pobiorą krew bo nie akceptują z innych labów i że tak jak prenatalne mam na nfz to i pobranie krwi mi się należy w tym.
Że nie wiedziałam, bo też się dowiadywałam o prenatalne na nfz to bym Ci powiedziała że cały komplet masz na nfz.... Ehhh głupia baba 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dzień dobry dziewczyny
Dzisiaj śniło mi się że zaczynam rodzic 😂😂😂 tzn że odeszły mi wody i dzwoniłam do męża z tekstem "kochanie nie stresuj się ale odeszły mi wody, więc wychodz powoli z pracy a ja idę próbować się golić" Na takim pełnym luzie 😂😂😂 Chyba sam fakt donoszonej ba mnie tak podzialal
Co do podbicia żelaza ja sobie robiłam sok z jabłek i burakaewentualnie do rzucałam pomarańczy kawałek obstawiałam na pół godzinki że względu na buraka i piłam i muszę przyznać że chyba działa bo przez całą ciążę krew w normie a na początku spadało
Mea mam nadzieję że masz chociaż jakiś dobrych sąsiadów co by z dziećmi w razie w mogli zostać zanim rodzina dojedzieNo i może pakuj walizkę bo nigdy nic nie wiadomo ;p
Ayayanee, asiek96 lubią tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Felinka94 wrote:Czyli naraziła Cię na koszta..
Że nie wiedziałam, bo też się dowiadywałam o prenatalne na nfz to bym Ci powiedziała że cały komplet masz na nfz.... Ehhh głupia baba 🙄
Nie cierpliwie czekam na tą wizytę.
Orientujecie się czy wynik sie zmieni czy już zostaje taki beż względu czy to badane w 11 czy w 12 tc ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
nick nieaktualny