W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolala dziś lekarz prowadzacy powiedział że między nogami nic nie widzi, ale żeby jeszcze poczekać bo może na 100% powiedzieć dopiero jak zobaczy wargi sromowe lub coś tam wyrośnie :p dowiem się za 4 tygodnie jak się ustawi
Jeżynka strasznie długo to wszystko trwa, Tobie na pewno się dłuży czas ale musisz być silna dla małej i wierze że to będzie wynagrodzone. A lekarza sprawdzali jeszcze szyjkę czy już nie chcą gmerać?
Księgowa Ty też już tyle przeszłaś w tej ciąży, ciągle coś, ale Zuzia już niedługo Ci to wszystko wynagrodzi 😘😘Księgowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, czekam jeszcze na komodę - ma być w przeciągu 2 - 3 tygodni. Jednak zdecydowaliśmy się zamówić razem z przewijakiem. Teraz doszło do mnie ze będzie trzeba jeszcze ja wywietrzyć 🙄 Chętnie już bym prała żeby mieć to z glowy... całe szczęście mam suszarkę więc luz...
Mam tylko taki mały strach suszyć te wszystkie pościele, koce, kokon, poduszki bo na kazdym suszarka przekreślona xd
Biorę ten Tardyferon i Na ten moment nie wiem czy to kwestia tych tabletek ale czuję się tak do dupy... Mam wszystkie z niepożądanych objawów '1na 10 osob' z ulotki 😅
Jeżynko, ważne że jesteś w szpitalu, pod kontrolą lekarzy... Będzie dobrze! Wymaz musi być wiarygodny na 100% żeby nie dołożyć problemu. ✊🏻🍀
Księgowa, cały czas ciepło o was myślimy ❤️
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. 🥰
Sway, zapytałam wczoraj lekarza, czy jest jeszcze coś, co może się zdarzyć, ale wymijająco powiedzial "tak, ale nie chce Pani o tym mówić" 😂.
Generalnie to ja jestem już zmęczona. Psychicznie czuję się przeorana.. Cała reszta się ułoży, wiem to. Mała waży 2100g, więc choćby nawet (tfu tfu) to da sobie radę. 😊Łydzia, Ania35, Karo123, Noelle, Misiaa, Jusia88, asiek96 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Gosia to jeszcze poczekamy
ja za miesiąc połówkowe więc już będzie wiadomo na 100 % 💙 czy 💖
Sorki, że z takim pytaniem wpadam ale czy przewijak jest konieczny ? Myślałam raczej o takiej zwykłej macie do przewijania i przebierać dziecko na naszym łóżku. Nie wiem czy to dobry pomysł bo totalnie się nie znam 😐 -
Wiolala, wydaje mi się że może Ci kręgosłup odmówić współpracy po 6 kupię z rzędu 😅... Ja planowałam przewijak na łóżeczku początkowo.
Myślę że to kwestia wygody.Wiolala lubi tę wiadomość
-
Ayayanee wrote:Wiolala, wydaje mi się że może Ci kręgosłup odmówić współpracy po 6 kupię z rzędu 😅... Ja planowałam przewijak na łóżeczku początkowo.
Myślę że to kwestia wygody.
Ja ostatnio w ogóle mam nielogiczne pomysły 🤦 przecież planowałam kąpać dziecko w wanience włożonej do naszej wanny... Jak żyć z takim kalafiorem w głowie 😅
-
Księgowa to super waga. Ja życzę Zuzi jeszcze ze 2 tygodnie w Twoim brzuchu to już w ogóle waga elegancka będzie, ale jak Twój sztab lekarski zdecyduje inaczej to już jest ten etap ciąży dla dziecka bezpieczny 😊 no ale niech koleżanka jeszcze troche pomieszka ✊
I żadnych więcej rewelacji dziewczyny u Was tylko stabilnie 😜
-
Wiolala ale nie mów że już się nie nastawiłaś 🤔🤔🤔
Generalnie przewijak na łózeczko jest spoko, wazne mieć wszystko pod ręka zamiast do każdego przewijania organizować sobie stanowisko bo takie dziecko nieraz jest przebierane 20 razy w ciągu dnia 🤔 -
Wiola, nie. Zostawili mnie na oddziale. Pewnie do czwartku nie mam co liczyć na wypis. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ayayanee wrote:Heloł
Dziewczyny, temat już poruszany milion razy xd i ja pamiętam że pisałyście o tym ale.... Mój mózg ciazowy ma laga. Totalny ban myśleniowy 🤣 wiem że robiłam screeny ale no jakby przepadły w screenowym świecie xd
Kiedy zacząć prać te małe lumpy? Xd
Mama dostarczyła mi lovele - chyba wszystko Co jest możliwe 😅 proszki, kapsułki, koncentrat do prania, odplamiacz i płyn do tkanin. Czy któreś wasze bobo miało uczulenie na lovele?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Księgowa, juz jesteś tak blisko końca, że wierzę że wszystko będzie dobrze, Zuzia to prawdziwa wojowniczka i na pewno da radę! 😘🙏🍀✊🏼
Jeżynka, Ty i Twoja córeczka też jesteście super waleczne, wierzę że szybko założą szew i będzie dobrze 🍀🙏✊🏼🙏Księgowa lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Księgowa wrote:Niestety nie. Jestem w szpitalu z powodu wielowodzia, spadku przyrostów u młodej + u mnie wyszło nadciśnienie.
Narazie nie wiem nic. Czekam na lekarza, który podejmie decyzję czy zostaje tu, czy nie i co w ogóle z tym zrobić 😔Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Wiolala wrote:Gosia to jeszcze poczekamy
ja za miesiąc połówkowe więc już będzie wiadomo na 100 % 💙 czy 💖
Sorki, że z takim pytaniem wpadam ale czy przewijak jest konieczny ? Myślałam raczej o takiej zwykłej macie do przewijania i przebierać dziecko na naszym łóżku. Nie wiem czy to dobry pomysł bo totalnie się nie znam 😐
Twój kręgosłup padnie. Mamy mate jak jedziemy do dziadków. Po kilku dniach kręgosłup z dupy się chce odkleić 😁 bierz przewijak. Na allegro kupisz za 50-55 zł naprawdę fajny a ulga dla kręgosłupa wielką -
Łydzia wrote:Księgowa , Jeżynka trzymajcie się ciepło i spokojnie
My tutaj trzymamy kciuki 🍀🍀🍀🍀🍀🍀!! Tak jak pisze Mea - baby są silne ;P Dobrze, że jesteście pod opieką specjalistów
Ja po wizycie - na KTG skurczy brak ;p W badaniu palpacyjnym szyjka długa, twarda i zamknięta i nic się tam nie dzieje.....i tutaj pytanie do osób które już końcówkę mają za sobą i poród - dostałam czopki skopolan (doodbytniczo) na "rozpulchnienie szyjki" + mam brać olej z wiesiołka nawet 3x dziennie (doustnie) + duuuuużo seksu - czy ja mam to rozumieć, że Pani Dr chce żebym się rozsypała szybciej ?? Któraś z Was coś brała z tego zestawu ?? Jak to u Was wyglądało ? Bo ja tak w sumie to nie chciałabym młodej wyganiaćCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Aya moja Hania ma łojotokowe zapalenie skóry i nie znosi Loveli. Nasila jej objawy. Teraz piorę w Jelp ale mam plan przenieść się na jakiś Attitude albo Anthyllis, ew Frosh. Poleciła mi je dermatolog przy problematycznej skórze. Są ponoć bardzo łagodne dla skóry.
-
Ayayanee wrote:Dzięki dziewczyny, czekam jeszcze na komodę - ma być w przeciągu 2 - 3 tygodni. Jednak zdecydowaliśmy się zamówić razem z przewijakiem. Teraz doszło do mnie ze będzie trzeba jeszcze ja wywietrzyć 🙄 Chętnie już bym prała żeby mieć to z glowy... całe szczęście mam suszarkę więc luz...
Mam tylko taki mały strach suszyć te wszystkie pościele, koce, kokon, poduszki bo na kazdym suszarka przekreślona xd
Biorę ten Tardyferon i Na ten moment nie wiem czy to kwestia tych tabletek ale czuję się tak do dupy... Mam wszystkie z niepożądanych objawów '1na 10 osob' z ulotki 😅
Jeżynko, ważne że jesteś w szpitalu, pod kontrolą lekarzy... Będzie dobrze! Wymaz musi być wiarygodny na 100% żeby nie dołożyć problemu. ✊🏻🍀
Księgowa, cały czas ciepło o was myślimy ❤️Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Księgowa wrote:Wiola, nie. Zostawili mnie na oddziale. Pewnie do czwartku nie mam co liczyć na wypis. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy. 😊
Zuzia Ci wszystko wynagrodzi ! 😍Księgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa, ostro Ci ta ciąża daje w kość, ale najważniejsze, że Zuzia ma już ładną wagę, a Ty jesteś pod dobrą opieką 😊💪
Jezynka, masakra jakaś z tym czekaniem 🙁 Niezmiennie trzymam kciuki ✊
Co do przewijania na czymś innym niż komoda, to jak byliśmy u rodziny męża na Święta, przewijaliśmy Małą przez kilka dni na takim niskim stole, do którego trzeba było się schylać. Po powrocie do domu jeszcze długo chodziliśmy jak jacyś połamańce 😂Księgowa lubi tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa