W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia1411 wrote:Z kim nie rozmawiam każdy mówi ze chłopiec... też tak czuje...
A mam dużo różowych rzeczy od brata i po małej... zabrałam się za porządkowanie rzeczy, bo szukałam spodni ciazowych, ale to jej małe różowe skarpetki mnie pokonały 😢
Miałam to samo 🙈 zanim zaszłam w ciąże dostałam od siostry dużo rzeczy po córeczce, piękne sukieneczki, różowe rzeczy 🥰 ale trzymam może dziewuszka jeszcze sie trafi 💕 mrozaczki czekają 😅Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Cecylia wrote:Jeżynka to kiedy do domu?😚
3 weekendy to stanowczo dużo 🙈🙈🙈
Choć powiem wam że na początku jak usłyszałam że ta szyjka tak szybko się skraca ja leżę, to nie byłam optymistycznie nastawiona. A mój mąż stwierdził że leżę w najlepszym szpitalu w Polsce więc zrobią wszystko. I tak starałam się trzymać tej myśli. I połowa sukcesu za mną 🍀
Może dobrze że mnie do tych innych nie przyjęliCecylia, Wiolala, Misiaa, Nitka19, Karo123, asiek96, Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jeżynka wrote:Wcześniej mówili coś o 3 dniach obserwacji. Więc myślę że w poniedziałek wyjdę.
Choć powiem wam że na początku jak usłyszałam że ta szyjka tak szybko się skraca ja leżę, to nie byłam optymistycznie nastawiona. A mój mąż stwierdził że leżę w najlepszym szpitalu w Polsce więc zrobią wszystko. I tak starałam się trzymać tej myśli. I połowa sukcesu za mną 🍀
Może dobrze że mnie do tych innych nie przyjęli
Teraz już wszystko musi być dobrze, pewnie będziesz musiała dużo leżeć, ale dasz radę! Podziwiam Cię, jesteście obie silne ✊🏼✊🏼Jeżynka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka super, że na wizycie wszystko ok ❤
Przypomnisz mi czy miałaś test pappa ?
Nawiązując do ciśnienia to mi na szczęście mierzyli w czwartek po usg prenatalnym 😀Felinka94 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Felinka super, że na wizycie wszystko ok ❤
Przypomnisz mi czy miałaś test pappa ?
Nawiązując do ciśnienia to mi na szczęście mierzyli w czwartek po usg prenatalnym 😀No oczywiście lekarz rekomendował test, ale nie namawiał na siłę.
Wyszły podwyższone ryzyka przez ciśnienie, ale powiedział że mam się nie martwić bo wszystko jest dobrze
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jeżynka wrote:Wcześniej mówili coś o 3 dniach obserwacji. Więc myślę że w poniedziałek wyjdę.
Może dobrze że mnie do tych innych nie przyjęli
Jeżynko i dobrze Ci ten twój chłop powiedział ( choć rzadko rację samcom przyznaje 😜) jak napisałaś że jesteś w CZMP to pierwsza moja myśl - najlepsza miejscówka w całym łódzkiem lepiej trafić nie mogłaś i że nie będą siedzieć z założonymi rękoma. Także wszytko super, słuchaj się zaleceń. Może uda ci się ogarnąć lekarza stamtąd na wizyty ambulatoryjne ??? Bo sory ale ten twój do którego chodziłaś to zwykły ciul i po ryju dostać powinien za to że cię wtedy olał 😡
Wrócisz do domu to może twoi panowie będą czekać z pysznym obiadem i domem wysprzątanym na błysk? 😊 Fakt że chłopy same przetrwaly 3 tygodnie to i tak cud 🤣🤣Księgowa, Jeżynka lubią tę wiadomość
-
Felinka super, że wszystko dobrze 🙂
Skorpionka a który u Ciebie tc ? 🙂
Jeżynka najwidoczniej to tutaj miałaś trafić bo może poprzednie szpitale nie są tak dobre a już na pewno empatii nie mają tam za grosz. Teraz odpoczywaj, najgorsze za WamiJeżynka, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Wiolala jak się czujesz?
Dzięki za pamięćogólnie to najgorsza była noc bo doszedł mi katar i jakoś gardło bardziej boli nocą. Teraz po śniadaniu jest trochę lepiej. Mam nadzieję, że się wykaraskam. Póki co pije syrop z cebuli i syrop z mniszka lekarskiego, mam też naturalny miód malinowy no i płukanki z szałwi na gardło. Zaraz będę miała dostawę hallsów
dzisiaj będę tylko leżeć
dam radę 💪
Gosia24 lubi tę wiadomość
-
Wiolala niech choróbsko szybko sobie pójdzie 😗 Jak masz możliwość to leż i się kuruj i może ciepła herbatka ?
❤
Ps. Wysłałam Ci priv. - czytasz ? 😉Wiolala lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Wiolala niech choróbsko szybko sobie pójdzie 😗 Jak masz możliwość to leż i się kuruj i może ciepła herbatka ?
❤
Ps. Wysłałam Ci priv. - czytasz ? 😉
Dziękiherbata obowiązkowo ale niestety max 2/3 dziennie. Sorki nie czytam ale już zajrzę 🙈 mogłyby jakieś powiadomienia przychodzić
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Jeżynka zanim się obejrzysz a będziesz w domku 💚
Tak patrze na naszą pierwszą stronę i Bubble jesteś z nami jeszcze? 🤔
Moja nocka słaba. Nie dość że wiatr napinkalał i hałasu narobił to jeszcze ta zakichana oprycha w nosie swędziała niemiłosiernie 😵💫😵💫😵💫
Powiem Wam, ze wczoraj już zasypiałam i nagle poczułam takie 2 szybkie jakby uderzenia od środka pod pępkiem? Nie jakieś mocne, ale odczuwalne 🤔 i się zastanawiałam czy to to czy jelita 😂
-
Olcykowa wrote:Jeżynka zanim się obejrzysz a będziesz w domku 💚
Tak patrze na naszą pierwszą stronę i Bubble jesteś z nami jeszcze? 🤔
Moja nocka słaba. Nie dość że wiatr napinkalał i hałasu narobił to jeszcze ta zakichana oprycha w nosie swędziała niemiłosiernie 😵💫😵💫😵💫
Powiem Wam, ze wczoraj już zasypiałam i nagle poczułam takie 2 szybkie jakby uderzenia od środka pod pępkiem? Nie jakieś mocne, ale odczuwalne 🤔 i się zastanawiałam czy to to czy jelita 😂 -
Mea wrote:Jeżynko i dobrze Ci ten twój chłop powiedział ( choć rzadko rację samcom przyznaje 😜) jak napisałaś że jesteś w CZMP to pierwsza moja myśl - najlepsza miejscówka w całym łódzkiem lepiej trafić nie mogłaś i że nie będą siedzieć z założonymi rękoma. Także wszytko super, słuchaj się zaleceń. Może uda ci się ogarnąć lekarza stamtąd na wizyty ambulatoryjne ??? Bo sory ale ten twój do którego chodziłaś to zwykły ciul i po ryju dostać powinien za to że cię wtedy olał 😡
Wrócisz do domu to może twoi panowie będą czekać z pysznym obiadem i domem wysprzątanym na błysk? 😊 Fakt że chłopy same przetrwaly 3 tygodnie to i tak cud 🤣🤣
Mąż w złości umówił mnie do m Grzesiak. Kojarzysz może lekarza? Trochę daleko do Łódź jeździć na wizyty, ale trudno.11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Wiola ja właśnie wydaje mi się że na leżaco tak ją czuje takie wybulenie nad spojeniem ale czasami się zastanawiam czy to pęcherz czy to co 😀 dziwne, gdzie ta dzidzia się tam mieści :o
-
Gosia24 wrote:Wiola ja właśnie wydaje mi się że na leżaco tak ją czuje takie wybulenie nad spojeniem ale czasami się zastanawiam czy to pęcherz czy to co 😀 dziwne, gdzie ta dzidzia się tam mieści :o
Noo nie raz mnie to zastanawiałoa gdzie się mieści cała reszta na końcówce 😲 biedne narządy 😅
Karo123 lubi tę wiadomość
-
A wiecie że mi lekarz powiedział że ten pęcherz to na 99% ucisk macicy? Te bóle kłucia i posikiwanie po troszku że to normalne.. Kazał za kilka dni zrobić posiew moczu ale mówi że jest pewien że jest ok. I faktycznie po wczorajszym usg jak mi tam obracał tym dzieciem wszystko ustało 😳
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.