X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda zamawiałam kurierem do domu wózek, ale złożyłam zamówienie czwartek czy piątek, a w poniedziałek już miałam.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękny maluszek, gratulacje 😍🥰

Księgowa, potwierdzam słowa Krysi - tak to jest z ogrodowymi warzywami ze jak już wjeżdżają to całymi skrzynkami bo dane warzywo dojrzewa w jednym czasie 😆 i tak moi dziadkowie sadzą partiami żeby wszystko na raz nie dojrzewało no ale nie wszystko da się przejeść 😆 np teraz już tęsknie za pomidorami malinowymi od nich a mniej więcej od lipca się zacznie wkładanie mi pomidora do każdej kieszeni i przegródki walizki, dwie skrzynie do bagażnika i „jeszcze sobie reklamówkę weź to będzie na mizerię” (oczywiście najlepiej jakbym odbierała takie paczki raz w tygodniu 😂

Mersalla, masz w Gliwicach bobowozki (byłam tam raz, super fajny pan z obsługi, nienachalny a wszystko tłumaczy) wiec warto nawet 2/3 razy sobie pojechać i pojeździć wózeczkami, w domu wtedy sobie można na spokojnie przemyśleć 😊 ja kupowałam w bobowozki (Katowice) i mój wózek przyjedzie jakoś miesiąc przed porodem dopiero - powiedzieli ze jakby była jakaś obsuwa albo ja bym urodziła szybciej to dostanę wózek zastępczy wiec to super opcja bo w ogóle się nie stresuje 😄 w Boćku w Zabrzu za to Pani mówiła ze można zamówić wózek i nawet jak będzie do odbioru a my chcemy odebrać bo dopiero przed porodem to oni przechowują bezpiecznie takie wózki - tez super opcja, akurat o to nie pytlam w Bobo 😊
    A odnośnie fotelików to nam mówili ze avionauty i cybexy w większości dostępne do ręki (były tez już podwyżki wiec tu nie są planowane na razie zmiany cen), a na maxi cosi zwykle trzeba dluzej poczekać. Ale ogólnie na fotelik się dużo krócej czeka - nie wiem czemu tej koleżance chociaż fotelka nie wydadzą, masakra 😨

A i ja kupowałam wózek i foteliki osobno w Bobo (tzn fotelik dopiero w czerwcu jadę kupić). Pytałam w sklepie czy to ma znaczenie czy kupie teraz wszystko razem czy osobno i jak ze zniżkami. Dostałam zniżkę na sam wózek (-600 zł) i powiedzieli ze w bazie oni maja zapisane ze dokonałam już u nich zakupu wiec spokojnie na sam fotelik tez będę mogła liczyć na rabat ☺️

Skorek kciuki za wyjście do domku ✊😁
    A odnośnie wózka to zależy czy jest dostępny od ręki i wtedy faktycznie w kilka dni może przyjść, czy właśnie musi go producent wyprodukować 🙈 wtedy się czeka dluzej. Mój mąż tez na początku miał argument „przecież ich w sklepach tyle stoi to jak to trzeba czekać??” Ale jak usłyszał w kwietniu ze listy oczekujące na nasz wózek na maj i czerwiec są już zamknięte i możemy liczyć na przełom lipca i sierpnia to mu mina zrzedła 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 07:37

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mnie rozczuliło jak mały w 14 tc na USG ssał kciuk 😊 no takie maleństwo a już takie odruchy jak niemowlak 🙂

Jak to się dobrze składa, że mam dziś wizytę z położną bo tak głupio jechać specjalnie po owoce do miasta 😅 a arbuza i borówek to dziś nie odpuszczę 🙈 fajnie jakbym dostała truskawki ale jadę wieczorem i już pewnie nie będzie...

karola lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, Misia jak sobie radzicie ? :)

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Karola mnie rozczuliło jak mały w 14 tc na USG ssał kciuk 😊 no takie maleństwo a już takie odruchy jak niemowlak 🙂

Jak to się dobrze składa, że mam dziś wizytę z położną bo tak głupio jechać specjalnie po owoce do miasta 😅 a arbuza i borówek to dziś nie odpuszczę 🙈 fajnie jakbym dostała truskawki ale jadę wieczorem i już pewnie nie będzie...
    Też dziś zaryzykuję z arbuzem, zaraz wstaję i jadę 😁😁 kiedy masz następną wizytę u prowadzącego?

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Też dziś zaryzykuję z arbuzem, zaraz wstaję i jadę 😁😁 kiedy masz następną wizytę u prowadzącego?

23.05 :) 12 rocznica związku z moim mężczyzną 😊 także liczę na dobry dzień

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Bartuś ma już tydzień, co słychać u pięknego kawalera? ☺️ Wychodzicie niedługo ze szpitala czy już może jesteście w domku? 😊

Dziewczyny czy któraś robi na drutach? Wiecie ile włóczki trzeba zamówić żeby zrobić "coś"? Pomyślałam, że kupię mamie na dzień matki włóczkę merino, bo lubi robić na drutach, ale nie wiem ile. Nie chcę jej pytać żeby jakąś niespodziankę miała.

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    23.05 :) 12 rocznica związku z moim mężczyzną 😊 także liczę na dobry dzień
    Oo 🥰🥰 w takim razie musi być. :) my mamy 24.05 wizyte, jestem ciekawa vzy dalej będą wizyty co miesiąc czy częściej już

Wiolala lubi tę wiadomość

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam na wózek chyba dwa miesiące. 🤔 Zapytajcie bo w większości miejsc wyspecjalizowanych w wózkach jest opcja zakupu i przechowania go u nich na magazynie do porodu. ☺️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Witajcie!
    Dziś pierwszy raz przespałam noc w tym szpitalu 😅
    I jakoś mi lepiej :D Czekam na obchód i na magiczne słowa: może pani iść do domu 😅

Co do wózków, mówiłam ostatnio mężowi, że się czeka na te wózki, a mój do mnie: Jak to? Przecież na Ściegiennego stoi ich pełno :D
    Nie wiem czy mu to dobrze tłumaczę, że zamówienie musi iść do producenta i dopiero zaczyna się realizowanie naszego wyboru 🙈

To dobrze, zs odpoczywasz, sen potrzebny... mam nadzieję ze wypisza, bo jak juz Wiesz ze z Ala dobrze, to lepiej bedziw we własnym lozku 😍
    Chociaż ja to nawet w moim lozku nis mogę spać ostatnio... jak juz mlody uzna zs wystarczająco skopal matkę to się potem budzę co 2 godziny... 😱

Wiolala wrote:

Moj mały na którymś badaniu to reka do naa machal 😍 moj tez ma zawsze banana jak go widzi... zwłaszcza ze malej nigdy nie zobaczył przez covida . Teraz nawet w pracy układa sobus grafik pod moje wizyty, "spotkanie z synem " jesr najważniejsze...
    Noelle wrote:
    Ja czekałam na wózek chyba dwa miesiące. 🤔 Zapytajcie bo w większości miejsc wyspecjalizowanych w wózkach jest opcja zakupu i przechowania go u nich na magazynie do porodu. ☺️

U nas tez mówił ze przechowują jakby co...
    Gosia24 wrote:
    Oo 🥰🥰 w takim razie musi być. :) my mamy 24.05 wizyte, jestem ciekawa vzy dalej będą wizyty co miesiąc czy częściej już

Ja mam 23.05 jak Wiola... ja miałam co 3 tygodnie, wiec pytał ostatnio czy widzimy siw za 3 tygodnie, ale uznaliśmy ze chcemy nawet co 2 😂 nie marudził, stwierdził tylkze szyjke będzie sprawdzał co druga wizytę jak wszystkim, a co 2 tygodnie waga + przepływy...

Mój to ma jakiś zegarek tam chyba... kolo 23 to mnie skopal jak jeszcze nigdy 😍

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 12 maja 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Misia Bartuś ma już tydzień, co słychać u pięknego kawalera? ☺️ Wychodzicie niedługo ze szpitala czy już może jesteście w domku? 😊

Dziewczyny czy któraś robi na drutach? Wiecie ile włóczki trzeba zamówić żeby zrobić "coś"? Pomyślałam, że kupię mamie na dzień matki włóczkę merino, bo lubi robić na drutach, ale nie wiem ile. Nie chcę jej pytać żeby jakąś niespodziankę miała.
    Miska moge zapytac mojej mamy, ona kocha takie robotki, robi piekne szale, kazdego wnuka obdarowuje specjalnie dla niego udzierganym kocykiem, ostatnio zrobila sobie sweterek 😉 bedzie wiedziala ile czego potrzeba 😉

miska122 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 30 tygodnia mam mieć wizyty co 2 tygodnie - tak mi zaleciła dr na prenatalnych - z uwagi na to ze dość mocno przeszłam covida w wszelkie takie wirusowe infekcje mogą wpływać negatywnie na łożysko. Wiec mam mieć porządna kontrole od 30tc czy nic się złego nie dzieje 🙂

A u mnie młody się przekręcił w brzuchu. Pierwszy raz to czułam 🙂 zawsze na badaniach był główka w dół, od początku ruchy czuje bardzo wysoko, a ostatnio kopał mnie ewidentnie pod żebrem zawsze z tej samej strony. Przedwczoraj czułam taki dziwny mocny ruch w brzuchu jakby przejechał cała powierzchnią plecków po moim brzuchu, wczoraj ruchów praktycznie nie czułam, jakieś tylko lekkie kopniaki i to jakby „w głębi”, a od dziś rana kopniaki powróciły ale zupełnie w innym miejscu niż zawsze - od rana mam ciagle kopy w podbrzusze 🙂 takie fikołki młody tam zrobił 🙈

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola cudny pucuś 🥰
    Karola ty już prenatalne? Nie ogarniam tego upływającego czasu 🙈

Co do arbuza to ja w sumie zajadam od 2 miesięcy 😍 mam obok bloku warzywniak i w nim kupuje. Nie wiem skąd mają ale za każdym razem jest obłędny, soczysty i słodki 🤩. Ale widzę, że cena zamiast maleć to rośnie i chyba musze się przerzucić na takie marketowe, bo ostatnio za ćwiartkę (wprawdzie dużą, ale ćwiartkę) zapłaciłam ponad 30zl 😳

Potwierdzam, w Lidlu promo na borówki ale jak ktoś lubi bardziej kwaśne niż słodkie. Chyba, że akurat nam się takie kwaskowe trafiły ale to nic, bo oboje lubimy 🙂

My wózek zamówiliśmy w marcu. Mieli się odzywać w maju, ale coś nie dzwonią. Chyba musimy się przypomnieć 🧐

👩🏻 31l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

2021r. 2x cb 💔 5tc

30.11.2021r. ⏸ 💚
    10dpo - beta 82,7 🙏🏻
    12dpo - beta 247,6 🥰
    15dpo - beta 1163,5 😌

6+1 mamy ❤️ 110/min
    13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
    21+1 (II prenatalne) 434g 💙
    29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰

41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri byłabym wdzięczna ☺️

Siri lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia to my znów wizyta razem :) i jeszcze pamiętam, że Kaśik ma w ten sam dzień 😊

Jestem ciekawa jaka będzie częstotliwość wizyt 🤔 podejrzewam, że jak nic nie będzie się działo to pozostanie bez zmian.

age.png
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wizyty dzień po dniu bo ja mam 24.05 u immunolog a 25.05 u prowadzącego 😊 w przyszłym tygodniu muszę pojechać na badania krwi od prowadzącego w tym na test obciążenia glukozą i jeszcze 100km dalej na krew dla immunolog 🧐

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja tez ciagle czuję kopniaki mega nisko, zastanawiam kiedy się odwróci 😂

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam w Bobowozki Katowice przechowują wózek. Przy zakupie pytali kiedy chce odebrać, ale właściwie bardziej tak orientacyjnie, żeby wiedzieć jak w magazynie ustawić. Warto odebrać później, bo chociażby gwarancja liczy się od dnia odbioru i płatności całości.

Karo123, Noelle lubią tę wiadomość

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Wiola cudny pucuś 🥰
    Karola ty już prenatalne? Nie ogarniam tego upływającego czasu 🙈

Co do arbuza to ja w sumie zajadam od 2 miesięcy 😍 mam obok bloku warzywniak i w nim kupuje. Nie wiem skąd mają ale za każdym razem jest obłędny, soczysty i słodki 🤩. Ale widzę, że cena zamiast maleć to rośnie i chyba musze się przerzucić na takie marketowe, bo ostatnio za ćwiartkę (wprawdzie dużą, ale ćwiartkę) zapłaciłam ponad 30zl 😳

Potwierdzam, w Lidlu promo na borówki ale jak ktoś lubi bardziej kwaśne niż słodkie. Chyba, że akurat nam się takie kwaskowe trafiły ale to nic, bo oboje lubimy 🙂

My wózek zamówiliśmy w marcu. Mieli się odzywać w maju, ale coś nie dzwonią. Chyba musimy się przypomnieć 🧐

Tak, już prenatalne I trymestru 🙈 sama jestem zdziwiona ze tak szybko leci! teraz byle do końca czerwca i pójdę na l4 (tak wstępnie powiedziałam w pracy). W ogóle szef mega wspierający i zupełnie nie robił problemu (pomimo ze jest ze Szwajcarii,a tam raczej pracuje się dłużej do końca ciąży). Także ulżyło mi ze mu zakomunikowałam i pozbyłam się wyrzutów ze ich zostawiam z projektem :p

Teraz jeszcze mam ochotę na arbuza po Twoich opisach Olcykowa 🍉

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Karo ja tez ciagle czuję kopniaki mega nisko, zastanawiam kiedy się odwróci 😂

Gosia póki co mogę powiedzieć ze kopniaki w podbrzusze są dużo przyjemniejsze niż te wysoko 😆 na szczęście jeszcze jest czas żeby maluchy się obróciły jak trzeba, a póki co korzystaj bo te kopniaki pod żebrem to złoooo 😆😂

Mi tez narobiłyście smaka na arbuza 🙄🤤🍉🍉🍉🍉🍉🍉

Tak w ogóle mam jakiś taki dziś dzień ze patrzę na moja stopkę…. Patrzę na suwaczek…. I mam wrażenie ze to jest konto jakiejś innej dziewczyny. Ze to niemożliwe ze to moje. Przecież myślałam ze nigdy się nie uda a tu dwie kreski? Przed świetami? Dzidziuś już wazy pewnie ponad 500 g? To chyba stopka jakiejś szczęściary… - a to ja 🥹 nigdy nie przestane być wdzięczna za to co dostałam w życiu, Mój Maluszek 🥹❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 10:46

Martyna33, madzia28, Asia2309, Jo_an lubią tę wiadomość

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ