W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od 2:55 nie ma spania...
Jeżynka super, że niedługo poznasz maleństwo 🤗 mi też dużo nie zostało ale nie mogę się już doczekać...
Olcykowa wyrobisz się z praniemgorsze jest prasowanie. Ja to zrobiłam na dwa podejścia bo dużo tego na raz.
Simons jestem pod wrażeniem, że nadrabiasz tak stare postychyba po 20 stron robisz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 05:10
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Jeżynka No to odliczamy do poniedziałku! 😍
Wiola a ja sobie tak myśle ostatnio ze co to za panika z brakiem tej pianki ginexid, ze jeszcze sporo czasu masz to na spokojnie się pojawi, a patrzę teraz na Twój suwaczek i takie…… whhaaaaaat 😂 ze jak to 34 tydzień?! 😂 Twój suwaczek mi jakoś przeskoczył o conajmniej 4 tygodnie do przodu 😁 już niedlugooooo 😍
Ja nie wiem kiedy się tam zrobiła trójka z przodu 🙈 ale cieszy mnie to niezmiernie bo już mnie ta końcówka zaczyna męczyć. Oby do 37tcKaro123 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Wg mnie latem nie ma sensu. Zimą kupiłam fajny Top w H&M, tak tylko żeby mieć na wyjścia gdyby trzeba było nakarmić np u lekarza, czy gdzieś. Gdybym dłużej karmiła, może kupiłabym jeszcze specjalną bluzę. A na ciepłe miesiące - w „normalnych” ciuchach da się karmić na bank.
Może się da, nie mówię że nie, zwłaszcza jak ma się bluzki rozpinane czy z dużym dekoltem, ale dla mnie te do karmienia to zupełnie inny komfort. Zwłaszcza jak się ma takiego Bobka jak ja, który co godzinę chce być przy cycku. No i my mamy często znajomych w domu, czy wychodzimy gdzieś z małym. No i ja ogólnie odradzam te do karmienia z guzikami - chyba, że Wasze bobo rozumie logiczne argumenty i będzie grzecznie czekać zanim te guziki odepniecie 😂
No i znowu polecam vinted. Kupiłam 5 koszulek z h&m za jakieś 30zl. -
Dziewczyny jak tak patrzę na Wasze suwaczki to nie wierzę jak ten czas leci. Jeszcze chwila i zacznie się wysyp zdjęć poporodowych Bobosi 😍😍😍
Wiolala, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Krysia1411 wrote:Jeszcze Gosia, Joan... no i Tobie tez niewiele brakuje do trojeczki...
Prawda. W sumie co tu wymieniać. Większość tego wątku się rozpakuje w wakacje 🤣 oj będą miały dziewczyny z testowego co przejmować 😁Jedna_z_Wielu, Simons_cat lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ja dziś musiałam przeprosić się z poduszką ciążową i zaprosić ją do łóżka na nockę 😏 połamana jestem okrutnie po tym śnie ale chociaż dało się oddychać bo miałam wyżej górna cześć ciała uniesioną. Właśnie - jest Wam duszno? Mi od kilku dni mam wrażenie ze macica sięga tak wysoko ze aż trudniej się oddycha i jak mam oddychać na leżąco to dramat.. Wieczorem siedzę z wentylatorem w twarz żeby czuć przepływ powietrza i wtedy mi lepiej (nawet jak nie jest obiektywnie ani gorąco ani duszno). Ciśnienie w normie, obrzęków nie mam, nic w sumie więcej się nie dzieje… dziś wizyta także jak nie zapomnę to podpytam 🙄17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo mi jest ogólnie gorąco ale raczej duszności nie doświadczam a mały jest na prawdę wysoko bo sięga pod sam biust. Wczoraj pierwszy raz znalazł moje żebra aż musiałam wstać żeby go stamtąd wygonić bo zaczął mi nóżką wiercić 😅
A prawa noga dała sobie spokój i jest dobrze a za to lewa dała mi czadu w nocy i przez nią nie mogłam spać... Także wniosek taki żeby ćwiczyć je obie -
Wiola dobrze ze chociaż jedna noga odpuściła. Tak tak na pewno ćwicz obustronnie, zawsze wszelkie ćwiczenia trzeba robić na dwie strony bo ćwiczenie tylko jednej powoduje przeciążenie drugiej 🙂 mam nadzieje ze już niedługo odpuszcza obie 💪 ale tak na prawdę niewiele zostało ❤️😍
Mi w tych żebrach młody miesza już od kilku dobrych tygodni 😬 ale ja od początku macice mam wyżej niż wskazuje wiek ciąży. Wiec na prawdę czuje ze tam nie ma miejsca po prostu. Do tego zgaga. No i nie ma mowy o pozycji siedzącej bo góra brzucha wbija mi się w zebra 🤦🏼♀️Wiolala lubi tę wiadomość
Aplikacja HiMommy jak zwykle na czasie, właśnie mi napisała dziś informacje ze na tym etapie mogę mieć już problemy z oddychaniem 😆 ja nie wiem czy oni mnie podsłuchują czy jak 😅
Dziewczyny gratuluję wizyt i witam "nowe" 😀
Jeżynka ❤❤❤
Kochane nie nadążam za Wami 🤦♀️
Jak już przeczytam i chcę coś napisać to już po temacie. Cały czas Was czytam, ale nie ogarniam wszystkich info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:10
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziewczyny gratuluję wizyt i witam "nowe" 😀
Jeżynka ❤❤❤
Kochane nie nadążam za Wami 🤦♀️
Jak już przeczytam i chcę coś napisać to już po temacie. Cały czas Was czytam, ale nie ogarniam wszystkich info
Co u Ciebie? Jak sie czujesz? -
Karo123 wrote:Ja dziś musiałam przeprosić się z poduszką ciążową i zaprosić ją do łóżka na nockę 😏 połamana jestem okrutnie po tym śnie ale chociaż dało się oddychać bo miałam wyżej górna cześć ciała uniesioną. Właśnie - jest Wam duszno? Mi od kilku dni mam wrażenie ze macica sięga tak wysoko ze aż trudniej się oddycha i jak mam oddychać na leżąco to dramat.. Wieczorem siedzę z wentylatorem w twarz żeby czuć przepływ powietrza i wtedy mi lepiej (nawet jak nie jest obiektywnie ani gorąco ani duszno). Ciśnienie w normie, obrzęków nie mam, nic w sumie więcej się nie dzieje… dziś wizyta także jak nie zapomnę to podpytam 🙄
Mam wrażenie że te trudności w oddychaniu też zależą od tego jak dziecko się ułoży, bo u mnie też się zdarzają np. 2 dni pod rząd, na kilka dni odpuści i ten oddech jest normalny a później od nowa 😅 także piąteczka z tym " niepełnym oddechem "Karo123 lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
A ja witam się w 27 tygodniu 🙈❤️.
Ten drugi trymestr to mi praktycznie przeleciał...Asia2309, Sowella, Jedna_z_Wielu, Siri, Karo123, Mersalla, Jo_an, Gosia24, lawendowePole, Wiolala, Red555, Lemonka, Jeżynka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Siri wrote:Myslalam ostatnio o Tobie 😊 chyba sciagnelam Cie tu myslami 😉
Co u Ciebie? Jak sie czujesz?
U mnie dobrze, dziękuję 😗 Czas leci jak szalony.
Brzuch rośnie ❤ Wizyta za wizytą. Tylu lekarzy to ja całe życie nie odwiedziłam. Już straszyli chyba wszystkim, ale na szczęście na straszeniu się skończyło.
Życie codzienne pochłania i tak leci .
Ps. Próbowałam dziś zrobić suwaczek, ale chyba za długo zwlekałam bo mi nie chce zapisać ustawień z nimHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nie sądziłam, że któraś mnie pamięta ❤❤❤
U mnie dobrze, dziękuję 😗 Czas leci jak szalony.
Brzuch rośnie ❤ Wizyta za wizytą. Tylu lekarzy to ja całe życie nie odwiedziłam. Już straszyli chyba wszystkim, ale na szczęście na straszeniu się skończyło.
Życie codzienne pochłania i tak leci .
Ps. Próbowałam dziś zrobić suwaczek, ale chyba za długo zwlekałam bo mi nie chce zapisać ustawień z nim
Wiesz juz kto u Ciebie w brzuszku mieszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:39
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Siri wrote:Wspolczuje stresow 🥺 ale ciesze sie, ze jednak wszystko jest dobrze 😊
Wiesz juz kto u Ciebie w brzuszku mieszka?Olcykowa, Jo_an, Siri, Skorek, Karo123, Cecylia, Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Karo123 wrote:Krysia taaaak, my idziemy równo ramie w ramie 😁😆 ale dziewczyny No to przesadzają, Cecylia do porodu zaraz, Wiola tez już się zbliża, Olcykowa tutaj trojeczke z przodu nagle sobie zorbila…. No jak 🙈😂
Edit: jeszcze patrzę sobie na dziewczyny a tu Asia 39 dni do porodu 😳 Oj będzie gorące to lato 😁
Jak do tego doszło, nie wiem 😂🤷🏻♀️
Ale fakt, jak zaczniemy rodzić to chyba się forum zawiesi od nawału postów 😂😂😂 tym bardziej, że te terminy takie zbliżone do siebie.Jedna_z_Wielu, lawendowePole, Karo123, Cecylia, Simons_cat lubią tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- poronienie zatrzymane 6+2 💔
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -
Ja dziś za to spałam bez poduszki ciążowej, biodra i tylek bardziej bolały, kręciłam się bardziej. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie poduszka ciążowa ma moc 💪
Simons_cat lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Mnie przeraża myśl ze jak już zaczną się tu te porody to ja bede nasteona w pewnym momencie 😅😅
Joan myślę że jednak poduszka trochę daje, ja w ciagu dnia odpoczywam bez niej i wieczorem bolą mnie biodra i wgl chyba cała miednica, a po nocy jest super 🙂 kiedy bedziesz miała wynik posiewu?
Karo wspołczuję problemów z oddychaniem, u mnie nie ma bo wydaje mi sie ze u mnie macica jest niżej niż powinna, za to tak jak u Wioli, okropnie mi jest goraco, dziś rano obudzilam się cała mokra mimo ze noc nie była jakaś mega ciepła po wczorajszej burzy 😅 -
Jedna_z_Wielu wrote:Ps. Próbowałam dziś zrobić suwaczek, ale chyba za długo zwlekałam bo mi nie chce zapisać ustawień z nim
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.