X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 2:55 nie ma spania...

Jeżynka super, że niedługo poznasz maleństwo 🤗 mi też dużo nie zostało ale nie mogę się już doczekać...

Olcykowa wyrobisz się z praniem ;) gorsze jest prasowanie. Ja to zrobiłam na dwa podejścia bo dużo tego na raz.

Simons jestem pod wrażeniem, że nadrabiasz tak stare posty ;) chyba po 20 stron robisz ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 05:10

Simons_cat lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Jeżynka No to odliczamy do poniedziałku! 😍

Wiola a ja sobie tak myśle ostatnio ze co to za panika z brakiem tej pianki ginexid, ze jeszcze sporo czasu masz to na spokojnie się pojawi, a patrzę teraz na Twój suwaczek i takie…… whhaaaaaat 😂 ze jak to 34 tydzień?! 😂 Twój suwaczek mi jakoś przeskoczył o conajmniej 4 tygodnie do przodu 😁 już niedlugooooo 😍

Ja nie wiem kiedy się tam zrobiła trójka z przodu 🙈 ale cieszy mnie to niezmiernie bo już mnie ta końcówka zaczyna męczyć. Oby do 37tc :)

Karo123 lubi tę wiadomość

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wg mnie latem nie ma sensu. Zimą kupiłam fajny Top w H&M, tak tylko żeby mieć na wyjścia gdyby trzeba było nakarmić np u lekarza, czy gdzieś. Gdybym dłużej karmiła, może kupiłabym jeszcze specjalną bluzę. A na ciepłe miesiące - w „normalnych” ciuchach da się karmić na bank.

Może się da, nie mówię że nie, zwłaszcza jak ma się bluzki rozpinane czy z dużym dekoltem, ale dla mnie te do karmienia to zupełnie inny komfort. Zwłaszcza jak się ma takiego Bobka jak ja, który co godzinę chce być przy cycku. No i my mamy często znajomych w domu, czy wychodzimy gdzieś z małym. No i ja ogólnie odradzam te do karmienia z guzikami - chyba, że Wasze bobo rozumie logiczne argumenty i będzie grzecznie czekać zanim te guziki odepniecie 😂
    No i znowu polecam vinted. Kupiłam 5 koszulek z h&m za jakieś 30zl.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrzę na Wasze suwaczki to nie wierzę jak ten czas leci. Jeszcze chwila i zacznie się wysyp zdjęć poporodowych Bobosi 😍😍😍

Wiolala, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Jeszcze Gosia, Joan... no i Tobie tez niewiele brakuje do trojeczki...

Prawda. W sumie co tu wymieniać. Większość tego wątku się rozpakuje w wakacje 🤣 oj będą miały dziewczyny z testowego co przejmować 😁

Jedna_z_Wielu, Simons_cat lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś musiałam przeprosić się z poduszką ciążową i zaprosić ją do łóżka na nockę 😏 połamana jestem okrutnie po tym śnie ale chociaż dało się oddychać bo miałam wyżej górna cześć ciała uniesioną. Właśnie - jest Wam duszno? Mi od kilku dni mam wrażenie ze macica sięga tak wysoko ze aż trudniej się oddycha i jak mam oddychać na leżąco to dramat.. Wieczorem siedzę z wentylatorem w twarz żeby czuć przepływ powietrza i wtedy mi lepiej (nawet jak nie jest obiektywnie ani gorąco ani duszno). Ciśnienie w normie, obrzęków nie mam, nic w sumie więcej się nie dzieje… dziś wizyta także jak nie zapomnę to podpytam 🙄

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo mi jest ogólnie gorąco ale raczej duszności nie doświadczam a mały jest na prawdę wysoko bo sięga pod sam biust. Wczoraj pierwszy raz znalazł moje żebra aż musiałam wstać żeby go stamtąd wygonić bo zaczął mi nóżką wiercić 😅

A prawa noga dała sobie spokój i jest dobrze a za to lewa dała mi czadu w nocy i przez nią nie mogłam spać... Także wniosek taki żeby ćwiczyć je obie

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola dobrze ze chociaż jedna noga odpuściła. Tak tak na pewno ćwicz obustronnie, zawsze wszelkie ćwiczenia trzeba robić na dwie strony bo ćwiczenie tylko jednej powoduje przeciążenie drugiej 🙂 mam nadzieje ze już niedługo odpuszcza obie 💪 ale tak na prawdę niewiele zostało ❤️😍

Mi w tych żebrach młody miesza już od kilku dobrych tygodni 😬 ale ja od początku macice mam wyżej niż wskazuje wiek ciąży. Wiec na prawdę czuje ze tam nie ma miejsca po prostu. Do tego zgaga. No i nie ma mowy o pozycji siedzącej bo góra brzucha wbija mi się w zebra 🤦🏼‍♀️

Wiolala lubi tę wiadomość

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja HiMommy jak zwykle na czasie, właśnie mi napisała dziś informacje ze na tym etapie mogę mieć już problemy z oddychaniem 😆 ja nie wiem czy oni mnie podsłuchują czy jak 😅

ef711119cc54.jpg

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i witam "nowe" 😀

Jeżynka ❤❤❤

Kochane nie nadążam za Wami 🤦‍♀️
    Jak już przeczytam i chcę coś napisać to już po temacie. Cały czas Was czytam, ale nie ogarniam wszystkich info :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:10

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Siri Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziewczyny gratuluję wizyt i witam "nowe" 😀

Jeżynka ❤❤❤

Kochane nie nadążam za Wami 🤦‍♀️
    Jak już przeczytam i chcę coś napisać to już po temacie. Cały czas Was czytam, ale nie ogarniam wszystkich info :/
    Myslalam ostatnio o Tobie 😊 chyba sciagnelam Cie tu myslami 😉
    Co u Ciebie? Jak sie czujesz?

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Ja dziś musiałam przeprosić się z poduszką ciążową i zaprosić ją do łóżka na nockę 😏 połamana jestem okrutnie po tym śnie ale chociaż dało się oddychać bo miałam wyżej górna cześć ciała uniesioną. Właśnie - jest Wam duszno? Mi od kilku dni mam wrażenie ze macica sięga tak wysoko ze aż trudniej się oddycha i jak mam oddychać na leżąco to dramat.. Wieczorem siedzę z wentylatorem w twarz żeby czuć przepływ powietrza i wtedy mi lepiej (nawet jak nie jest obiektywnie ani gorąco ani duszno). Ciśnienie w normie, obrzęków nie mam, nic w sumie więcej się nie dzieje… dziś wizyta także jak nie zapomnę to podpytam 🙄

Mam wrażenie że te trudności w oddychaniu też zależą od tego jak dziecko się ułoży, bo u mnie też się zdarzają np. 2 dni pod rząd, na kilka dni odpuści i ten oddech jest normalny a później od nowa 😅 także piąteczka z tym " niepełnym oddechem "

Karo123 lubi tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 27 tygodniu 🙈❤️.
    Ten drugi trymestr to mi praktycznie przeleciał...

Asia2309, Sowella, Jedna_z_Wielu, Siri, Karo123, Mersalla, Jo_an, Gosia24, lawendowePole, Wiolala, Red555, Lemonka, Jeżynka, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri wrote:
    Myslalam ostatnio o Tobie 😊 chyba sciagnelam Cie tu myslami 😉
    Co u Ciebie? Jak sie czujesz?
    Nie sądziłam, że któraś mnie pamięta ❤❤❤

U mnie dobrze, dziękuję 😗 Czas leci jak szalony.
    Brzuch rośnie ❤ Wizyta za wizytą. Tylu lekarzy to ja całe życie nie odwiedziłam. Już straszyli chyba wszystkim, ale na szczęście na straszeniu się skończyło.
    Życie codzienne pochłania i tak leci .

Ps. Próbowałam dziś zrobić suwaczek, ale chyba za długo zwlekałam bo mi nie chce zapisać ustawień z nim :(

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Siri Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Nie sądziłam, że któraś mnie pamięta ❤❤❤

U mnie dobrze, dziękuję 😗 Czas leci jak szalony.
    Brzuch rośnie ❤ Wizyta za wizytą. Tylu lekarzy to ja całe życie nie odwiedziłam. Już straszyli chyba wszystkim, ale na szczęście na straszeniu się skończyło.
    Życie codzienne pochłania i tak leci .

Ps. Próbowałam dziś zrobić suwaczek, ale chyba za długo zwlekałam bo mi nie chce zapisać ustawień z nim :(
    Wspolczuje stresow 🥺 ale ciesze sie, ze jednak wszystko jest dobrze 😊
    Wiesz juz kto u Ciebie w brzuszku mieszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:39

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri wrote:
    Wspolczuje stresow 🥺 ale ciesze sie, ze jednak wszystko jest dobrze 😊
    Wiesz juz kto u Ciebie w brzuszku mieszka?
    Dziewczynka ❤❤❤

Olcykowa, Jo_an, Siri, Skorek, Karo123, Cecylia, Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Krysia taaaak, my idziemy równo ramie w ramie 😁😆 ale dziewczyny No to przesadzają, Cecylia do porodu zaraz, Wiola tez już się zbliża, Olcykowa tutaj trojeczke z przodu nagle sobie zorbila…. No jak 🙈😂

Edit: jeszcze patrzę sobie na dziewczyny a tu Asia 39 dni do porodu 😳 Oj będzie gorące to lato 😁

Jak do tego doszło, nie wiem 😂🤷🏻‍♀️
    Ale fakt, jak zaczniemy rodzić to chyba się forum zawiesi od nawału postów 😂😂😂 tym bardziej, że te terminy takie zbliżone do siebie.

Jedna_z_Wielu, lawendowePole, Karo123, Cecylia, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- poronienie zatrzymane 6+2 💔

2021r. - 2 cb

23.08.2022r. F 🩵
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś za to spałam bez poduszki ciążowej, biodra i tylek bardziej bolały, kręciłam się bardziej. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie poduszka ciążowa ma moc 💪

Simons_cat lubi tę wiadomość

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża myśl ze jak już zaczną się tu te porody to ja bede nasteona w pewnym momencie 😅😅

Joan myślę że jednak poduszka trochę daje, ja w ciagu dnia odpoczywam bez niej i wieczorem bolą mnie biodra i wgl chyba cała miednica, a po nocy jest super 🙂 kiedy bedziesz miała wynik posiewu?

Karo wspołczuję problemów z oddychaniem, u mnie nie ma bo wydaje mi sie ze u mnie macica jest niżej niż powinna, za to tak jak u Wioli, okropnie mi jest goraco, dziś rano obudzilam się cała mokra mimo ze noc nie była jakaś mega ciepła po wczorajszej burzy 😅

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Przerabiałam to, ale nie z suwaczkiem, a z dopiskiem w stopce. Niestety masz za dużo znaków w stopce, stronka ma limit. Jak chcesz coś dodać to niestety, ale stopkę musisz "odchudzić".

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ