Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Siri Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze, bo sie udusze 🤩
    Dziewczyny mam wyniki
    ❤️💙ZDROWY CHŁOPCZYK💙❤️

Karo123, nick nieaktualny, Skorek, Jedna_z_Wielu, Kociara_, Gosia24, Olcykowa, karola, nick nieaktualny, madzia28, Ivanka93, miska122, Asia2309, Jo_an, Księgowa, Jeszcze_Blizniaki, Jeżynka, Lemonka, Felinka94, Mersalla, Sway, Kluska95, nick nieaktualny, Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri 😍😍😍 gratulacje! ❤️

Dopeiro doczytałam ze nie tylko Kociara wizytuje… w takim razie kciuki za wszystkie dziewczyny! 😍✊✊ dawajcie nam tu dziś piękne informacje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 09:56

Siri, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola kciuki za wizytę ✊ ja znalazłam relację na insta na której nie mogłam uwierzyć, że zostały mi 2 tygodnie do terminu, ale... urodziłam 2 dni później 🙈 nie znasz dnia, ani godziny, ale to już zaraz ❤️

Współczuję Wam tych temperatur, zwłaszcza na końcówce ciąży, my mamy chłodne mieszkanie, chociaż dzisiaj w nocy młody spał w samym pampersie i było ok.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.04.21 - II
    7.12.21 - A 53cm, 2680 g <3
    age.png
    7/8.23 - cb
    15.02.24 - II
    30.10.24 - M 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri gratuluję 😊 😁

Krysia mój tylko by spróbował mnie przykryć a chyba bym go udusiła 😅 zresztą nawet każe mi spać nago ale ja tak nie umiem ;)

Siri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Wiola kciuki za wizytę ✊ ja znalazłam relację na insta na której nie mogłam uwierzyć, że zostały mi 2 tygodnie do terminu, ale... urodziłam 2 dni później 🙈 nie znasz dnia, ani godziny, ale to już zaraz ❤️

Współczuję Wam tych temperatur, zwłaszcza na końcówce ciąży, my mamy chłodne mieszkanie, chociaż dzisiaj w nocy młody spał w samym pampersie i było ok.

Oj nie pogniewałabym się jakbym urodziła w tym tygodniu bo ta końcówka w ten upał jest straszna. Mam wrażenie, że mały się gotuje 🙈

• Skorek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dzisiejsze wizyty! ✊✊✊
    Lawendowe, jak się czujecie? ☺️
    Joan, piękny chłopiec! Taki okruszek 😍
    Siri, gratuluję chłopca! Kolejny kawaler dla mojej Ali 😍😅
    Co do upałów. Może nie uwierzycie, ale ja w taką pogodę, jak teraz, potrafiłam przed ciążą siedzieć pod kocem i mówić, że jest strasznie zimno 😅
    Teraz...topie się i najgorsze jest to uczucie - braku tchu 🙈
    Mój mąż mnie dziś w nocy przykrywał, bo ja jestem naleśnik i muszę mieć ciepielko, ale dziś to myślałam, że oszaleję 😅

Gosia, jak malutka? Odzywa się do mamy? Moja od wczoraj namiętnie trzepie mnie w pęcherz. A dziś i wczoraj widziałam jak mi przeplynela pod brzuchem. Amazing!

Zazdroszczę Wam gotowych pokoi, wyprawek i w ogóle. U mnie nic się nie ruszyło... A mnie trzyma jakieś przeświadczenie, że urodzę jeszcze w sierpniu...🙈

Może głupia prośba o kciuka, ale...mam dziś jechać autobusem. Mam jakiś paniczny lęk, że zemdleje czy coś 😅 Proszę o niego, więc, żebym nie odwaliła lipy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:08

nick nieaktualny, Jo_an, Siri, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane ☕️

Joan ❤

Dziewczynki kciuki za wizyty 😗

Tyle miałam napisać, ale ciężko wszystko spamiętać 🤦‍♀️

Brawo za wiatraczki, bo nie wiadomo jakby było bez nich 🤯

Krysia brawo ❗️❗️❗️

Skorek, kciuk jest 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:13

nick nieaktualny, Jo_an lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek na szczęście malutka daje o sobie znać 😍 u mnie też od wczoraj strasznie naciska na pecherz, jak lezę to jest okej ale jak wstane to ledwo dolece do wc, aż czasami piecze przy chodzeniu 😭

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi te dni lecą to nie mam pytań 🤯 Ja mam na szczęście chłodne mieszkanie. Bardzo polecam mieszkanie w ceglanym bloku. Czasem muszę się nakryć kocem. Ale na dworze się rozpływam.

Joan, Adaś jaki piękny! Cieszę się że u was do przodu :)

Krysia, super dajesz radę z wodą. Też mi się wydaje, że ci mały musiał gdzieś uciskać i stąd ten zastój. Ja też muszę się pilnować bo mało piję, możemy się motywować razem.

Siri, gratulacje synka!! 💙

Mersalla, twoja ciąża to mi leci jak nie wiem co, Już meble macie 🤯

Skorek, kciuki za ciebie, ja mam zresztą podobne lęki ✊

Lawendowe, fajnie że szpital pomógł. Niesamowicie współczuję że cię tak przeorało, ale może będzie już tylko lepiej. Też slyszałam o tych tabletkach o których pisała Jeszcze_Bliźniaki, że są super, ale może się już obędzie bez :)

Za wszystkie pozostałe dzisiejsze wizyty ✊✊✊

Ja po wizycie... Mamy 2,72 cm pięknego bąbla!!! 😍 😍 😍 Mam kartę ciąży! Nie wierzę w to ciągle, że ten etap. Maluszek jest nawet większy niż wynika z om (z usg wyszedł 9+4) :)

Cześć cioteczki!
    d98eeeea80d2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:34

Skorek, karola, nick nieaktualny, Jedna_z_Wielu, Ivanka93, miska122, nick nieaktualny, Asia2309, Jo_an, Karo123, Siri, madzia28, Emsi :), Księgowa, Jeszcze_Blizniaki, Olcykowa, Jeżynka, Lemonka, Mersalla, Sway, nick nieaktualny, Red555, Felinka94, Simons_cat lubią tę wiadomość

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
    09.2024 - ⏸️
    preg.png
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje powizytowo.
    Młody 2238g, wszystko dobrze, szyjka bez zmian (ponad 3cm), głowa wielka jak na termin porodu (oby to był błąd pomiaru 🙈😂). Zdjecie standardowo z ręką przy twarzy i do tego dzisiaj była stopa na czole 🙈

Co do morfologi, wyniki są dobre, mimo, że poza widełkami.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy będę miała pobierany GBS. Z ciekawostek (dla mnie) nie trzeba robić znowu badania na HCV i WR, jeśli się nie jest w grupie ryzyka. Te badania które były wykonywane na początku ciąży sa ważne. Jedynie musze zrobić, oprócz oczywiście morfologii i moczu, Antygen HBS i HIV.

karola, miska122, nick nieaktualny, Asia2309, Jo_an, Karo123, madzia28, Siri, Księgowa, Mersalla, Sway, nick nieaktualny, Felinka94, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Clexane, Cyclogest

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
    32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
    35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒
    26.07 (13+2) prenatalne 7,45 cm 🩵
    17.08 (16+3) - 207g małego cudu 🥹

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Witam się pourlopowo i staram się nadrobić :)))

U mnie 4 dni i idę na l4 ciazowe. Już nie mogę się doczekać. Oczywiście tona głupich myśli ze pójdę na wizytę kontrolną 30 czerwca i po zwolnienie i okaże się ze coś nie tak. Ale odrzucam, to tylko głowa sabotuje!

Kociara, Olcykowa - dobrze ze na wizytach dobre wiadomości. Kociara, piękna fasolka :)))))

Siri, gratuluje❤️ Na pewno Ci ulży trochę teraz po wynikach.

Red, bawcie się dobrze na Krecie i pamiętaj żeby leżeć pod parasolem ;)

Kciuki za resztę wizytujących (Wiola na pewno i nie wiem czy jeszcze ktoś) ✊✊

Takie szybkie pytanko - mam zaniżona hemoglobinę i lekarka zaleciła mi jesc czerwone mięso bo „za wczesnie na suplementację żelaza”. Problem w tym ze ja praktycznie jestem wege i mam duży problem zmusić się do jedzenia mięsa. Czy w 19-20 tyg bralyscie już jakieś suple z żelazem? Dziwi mnie trochę ze każe mi wciskać mieso. Rozumiem ze to najlepsze źródło ale wegetarianki tez rodzą dzieci przecież :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 12:16

nick nieaktualny, Siri, Red555 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara, Olcykowa 😍😍😍💪💪💪

Ja GBS mialam pobrany na ostatniej wizycie w 33+1 i niestety wyszedł dodatni, tylko mam wynik z diagnostyki na internecie a tam pełno jakiś dziwnych znaczkow, mam nadzieje ze do lekarza przyjdzie normalny wynik 🙈

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ‌Krysiu, mąż chce Fabiana a ja ciągle zapominam jak to miało być, i mówię Florian 🤣 nie leży mi ten Fabian, jeszcze zobaczymy... Ja mam @,5 l na dzień... Chyba też zacznę się pilnować i w ostatnim miesiącu straciłam niecały 1 kg na wadzę, nie wiem czy to normalne

‌Jo-an Adaś to taki słodki maluszek ❤️

‌kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

‌Karo ja po środowej wizycie chce zrobić duże zakupy w Ikea bo promo do 30.06 🤣dla dziecka 2 komody Malm biały połysk po 4 szuflady, meble kuchenne i szafę pax 3 metry do sypialni tak na start 🤣 póki co mały będzie z nami w sypialni na dostawce a potem urządzimy mu pokoik obok. Co tu szuflad masz rację, w łazience będę miała 9 szerokich na 60 cm a w kuchni całe doły w szufladach, sprawdzaja się rewelacyjnie !

‌Siri gratuluję !

‌Skorek dziś gorąco, uważaj w tym autobusie. Kciuki żebyś dała radę ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:48

nick nieaktualny, Jo_an, Siri lubią tę wiadomość

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri super, że wreszcie masz wyniki no i gratuluje synka 🥳💙

Kociara, Olcykowa super ze u maluchów wszystko dobrze 😊

Wiola czekam na wieści 🍀

Mersalla jej ale lecicie z wyprawką 😁

Ja zaraz będę nagabywać męża zeby nadmuchał mi fotel do pływania i wskakuje do basenu 😁😁

nick nieaktualny, Siri, karola lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara jaki piękny żelek 😍 uwielbiam zdjęcia USG z 9 i 10 tc ;)

Olcykowa jaki duży już :) zaskakują mnie te maluszki jakie to zwinne istotki 😊 mnie czekają dziś te wymazy 😬 "niech się pani zrelaksuje..." Bardzo śmieszne 🙈

Jeszcze dwie godziny do wizyty...

• Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola domyślam się że te ostatnie godziny czekania sa okropne po takim czasie, ale dasz radę! 😍

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Oj nie pogniewałabym się jakbym urodziła w tym tygodniu bo ta końcówka w ten upał jest straszna. Mam wrażenie, że mały się gotuje 🙈

Mamy taki sam plan co do porodu, ja też baaaardzo bym chciała w tym tygodniu 😅 stosujesz Wiola jakieś naturalne metody eksmitowania Małego?

Edit.
    Właśnie Mamuśki może powiecie co Wy przed porodem robiłyście? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:35

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie też GBS dodatni, ale gin powiedziała ze nie ma się czym stresować, że 80% kobiet ma dodatni 🤭

Kociara, cudowny Miś 🥰

Skorek ✊🏼 za jazdę autobusem, mam nadzieję, że kima będzie

Olcykowa, kiedy Franek tak urósł? 🥰

Siri, gratulacje 🥰

Siri, Gosia24 lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara piękny miś 😍❤️

Skorek ja to samo, w zeszłym roku w takim upale zapewne siedziałaby ubrana normalnie a w nocy pod kołdrą a klima u rodziców to był mój wróg nr 1. A teraz w ciąży to dramat i tak jak mówisz to uczucie duszności najgorsze 🙈 i tak mamy chłodne mieszkanie, współczuje Wam dziewczyny z poddaszy itd. Ale ja już nawet w tym naszym „chlodnym” płynę. Czuje ze co wypije to wypacam… już sobie zorbilam dzbanek z odrobina miodu, soli i owocami i teraz to pije bo inaczej to nie wiem jak dotrwamy (ja i kicia 😆) do końca dnia

Krysia, witam w klubie polujących na promki ikei haha 😆 kuchnie tez kupiłam z tym rabatem, leży i czeka na złożeniu na nowym mieszkaniu, teraz dokupilam komodę dla dziecka, a kasa z tych promek zebrana w bonach pójdzie na paxa bo do końca sierpnia trzeba to wykorzystać 🙈😁 chciałam przy okazji wziąć ten podstawowy przewijak z ikei ale nie ma aktualnie na stanie wiec poluje dalej 🥲 I my tak samo - będziemy używać dostawki na początku a dopiero później zajmiemy się na poważnie małym pokoikiem, na razie to będzie tylko pokoik na komodę I graty 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:54

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola? A mało to warzyw, zeby suplementowac żelazo? Ja bym poszla w te stronę. 😊 Sok z buraka, szpinak, brokuły, natka pietruszki itd., itd.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ