X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Siri Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze, bo sie udusze 🤩
    Dziewczyny mam wyniki
    ❤️💙ZDROWY CHŁOPCZYK💙❤️

Karo123, Wiolala, Skorek, Jedna_z_Wielu, Kociara_, Gosia24, Olcykowa, karola, Cecylia, madzia28, Ivanka93, miska122, Asia2309, Jo_an, Księgowa, Jeszcze_Blizniaki, Jeżynka, Lemonka, Felinka94, Mersalla, Sway, Kluska95, Jusia88, Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri 😍😍😍 gratulacje! ❤️

Dopeiro doczytałam ze nie tylko Kociara wizytuje… w takim razie kciuki za wszystkie dziewczyny! 😍✊✊ dawajcie nam tu dziś piękne informacje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 09:56

Siri, Wiolala lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola kciuki za wizytę ✊ ja znalazłam relację na insta na której nie mogłam uwierzyć, że zostały mi 2 tygodnie do terminu, ale... urodziłam 2 dni później 🙈 nie znasz dnia, ani godziny, ale to już zaraz ❤️

Współczuję Wam tych temperatur, zwłaszcza na końcówce ciąży, my mamy chłodne mieszkanie, chociaż dzisiaj w nocy młody spał w samym pampersie i było ok.

Wiolala lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri gratuluję 😊 😁

Krysia mój tylko by spróbował mnie przykryć a chyba bym go udusiła 😅 zresztą nawet każe mi spać nago ale ja tak nie umiem ;)

Siri lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Wiola kciuki za wizytę ✊ ja znalazłam relację na insta na której nie mogłam uwierzyć, że zostały mi 2 tygodnie do terminu, ale... urodziłam 2 dni później 🙈 nie znasz dnia, ani godziny, ale to już zaraz ❤️

Współczuję Wam tych temperatur, zwłaszcza na końcówce ciąży, my mamy chłodne mieszkanie, chociaż dzisiaj w nocy młody spał w samym pampersie i było ok.

Oj nie pogniewałabym się jakbym urodziła w tym tygodniu bo ta końcówka w ten upał jest straszna. Mam wrażenie, że mały się gotuje 🙈

age.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dzisiejsze wizyty! ✊✊✊
    Lawendowe, jak się czujecie? ☺️
    Joan, piękny chłopiec! Taki okruszek 😍
    Siri, gratuluję chłopca! Kolejny kawaler dla mojej Ali 😍😅
    Co do upałów. Może nie uwierzycie, ale ja w taką pogodę, jak teraz, potrafiłam przed ciążą siedzieć pod kocem i mówić, że jest strasznie zimno 😅
    Teraz...topie się i najgorsze jest to uczucie - braku tchu 🙈
    Mój mąż mnie dziś w nocy przykrywał, bo ja jestem naleśnik i muszę mieć ciepielko, ale dziś to myślałam, że oszaleję 😅

Gosia, jak malutka? Odzywa się do mamy? Moja od wczoraj namiętnie trzepie mnie w pęcherz. A dziś i wczoraj widziałam jak mi przeplynela pod brzuchem. Amazing!

Zazdroszczę Wam gotowych pokoi, wyprawek i w ogóle. U mnie nic się nie ruszyło... A mnie trzyma jakieś przeświadczenie, że urodzę jeszcze w sierpniu...🙈

Może głupia prośba o kciuka, ale...mam dziś jechać autobusem. Mam jakiś paniczny lęk, że zemdleje czy coś 😅 Proszę o niego, więc, żebym nie odwaliła lipy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:08

Wiolala, Jo_an, Siri, Jusia88 lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane ☕️

Joan ❤

Dziewczynki kciuki za wizyty 😗

Tyle miałam napisać, ale ciężko wszystko spamiętać 🤦‍♀️

Brawo za wiatraczki, bo nie wiadomo jakby było bez nich 🤯

Krysia brawo ❗️❗️❗️

Skorek, kciuk jest 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:13

Wiolala, Jo_an lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek na szczęście malutka daje o sobie znać 😍 u mnie też od wczoraj strasznie naciska na pecherz, jak lezę to jest okej ale jak wstane to ledwo dolece do wc, aż czasami piecze przy chodzeniu 😭

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi te dni lecą to nie mam pytań 🤯 Ja mam na szczęście chłodne mieszkanie. Bardzo polecam mieszkanie w ceglanym bloku. Czasem muszę się nakryć kocem. Ale na dworze się rozpływam.

Joan, Adaś jaki piękny! Cieszę się że u was do przodu :)

Krysia, super dajesz radę z wodą. Też mi się wydaje, że ci mały musiał gdzieś uciskać i stąd ten zastój. Ja też muszę się pilnować bo mało piję, możemy się motywować razem.

Siri, gratulacje synka!! 💙

Mersalla, twoja ciąża to mi leci jak nie wiem co, Już meble macie 🤯

Skorek, kciuki za ciebie, ja mam zresztą podobne lęki ✊

Lawendowe, fajnie że szpital pomógł. Niesamowicie współczuję że cię tak przeorało, ale może będzie już tylko lepiej. Też slyszałam o tych tabletkach o których pisała Jeszcze_Bliźniaki, że są super, ale może się już obędzie bez :)

Za wszystkie pozostałe dzisiejsze wizyty ✊✊✊

Ja po wizycie... Mamy 2,72 cm pięknego bąbla!!! 😍 😍 😍 Mam kartę ciąży! Nie wierzę w to ciągle, że ten etap. Maluszek jest nawet większy niż wynika z om (z usg wyszedł 9+4) :)

Cześć cioteczki!
    d98eeeea80d2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:34

Skorek, karola, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Ivanka93, miska122, Wiolala, Asia2309, Jo_an, Karo123, Siri, madzia28, Emsi :), Księgowa, Jeszcze_Blizniaki, Olcykowa, Jeżynka, Lemonka, Mersalla, Sway, Jusia88, Red555, Felinka94, Simons_cat lubią tę wiadomość

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
    09.2024 - ⏸️
    preg.png
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje powizytowo.
    Młody 2238g, wszystko dobrze, szyjka bez zmian (ponad 3cm), głowa wielka jak na termin porodu (oby to był błąd pomiaru 🙈😂). Zdjecie standardowo z ręką przy twarzy i do tego dzisiaj była stopa na czole 🙈

Co do morfologi, wyniki są dobre, mimo, że poza widełkami.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy będę miała pobierany GBS. Z ciekawostek (dla mnie) nie trzeba robić znowu badania na HCV i WR, jeśli się nie jest w grupie ryzyka. Te badania które były wykonywane na początku ciąży sa ważne. Jedynie musze zrobić, oprócz oczywiście morfologii i moczu, Antygen HBS i HIV.

karola, miska122, Wiolala, Asia2309, Jo_an, Karo123, madzia28, Siri, Księgowa, Mersalla, Sway, Jusia88, Felinka94, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️

2021r. 2x cb 💔 5tc

30.11.2021r. ⏸ 💚
    10dpo - beta 82,7 🙏🏻
    12dpo - beta 247,6 🥰
    15dpo - beta 1163,5 😌

41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm

age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Witam się pourlopowo i staram się nadrobić :)))

U mnie 4 dni i idę na l4 ciazowe. Już nie mogę się doczekać. Oczywiście tona głupich myśli ze pójdę na wizytę kontrolną 30 czerwca i po zwolnienie i okaże się ze coś nie tak. Ale odrzucam, to tylko głowa sabotuje!

Kociara, Olcykowa - dobrze ze na wizytach dobre wiadomości. Kociara, piękna fasolka :)))))

Siri, gratuluje❤️ Na pewno Ci ulży trochę teraz po wynikach.

Red, bawcie się dobrze na Krecie i pamiętaj żeby leżeć pod parasolem ;)

Kciuki za resztę wizytujących (Wiola na pewno i nie wiem czy jeszcze ktoś) ✊✊

Takie szybkie pytanko - mam zaniżona hemoglobinę i lekarka zaleciła mi jesc czerwone mięso bo „za wczesnie na suplementację żelaza”. Problem w tym ze ja praktycznie jestem wege i mam duży problem zmusić się do jedzenia mięsa. Czy w 19-20 tyg bralyscie już jakieś suple z żelazem? Dziwi mnie trochę ze każe mi wciskać mieso. Rozumiem ze to najlepsze źródło ale wegetarianki tez rodzą dzieci przecież :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 12:16

Wiolala, Siri, Red555 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara, Olcykowa 😍😍😍💪💪💪

Ja GBS mialam pobrany na ostatniej wizycie w 33+1 i niestety wyszedł dodatni, tylko mam wynik z diagnostyki na internecie a tam pełno jakiś dziwnych znaczkow, mam nadzieje ze do lekarza przyjdzie normalny wynik 🙈

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ‌Krysiu, mąż chce Fabiana a ja ciągle zapominam jak to miało być, i mówię Florian 🤣 nie leży mi ten Fabian, jeszcze zobaczymy... Ja mam @,5 l na dzień... Chyba też zacznę się pilnować i w ostatnim miesiącu straciłam niecały 1 kg na wadzę, nie wiem czy to normalne

‌Jo-an Adaś to taki słodki maluszek ❤️

‌kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

‌Karo ja po środowej wizycie chce zrobić duże zakupy w Ikea bo promo do 30.06 🤣dla dziecka 2 komody Malm biały połysk po 4 szuflady, meble kuchenne i szafę pax 3 metry do sypialni tak na start 🤣 póki co mały będzie z nami w sypialni na dostawce a potem urządzimy mu pokoik obok. Co tu szuflad masz rację, w łazience będę miała 9 szerokich na 60 cm a w kuchni całe doły w szufladach, sprawdzaja się rewelacyjnie !

‌Siri gratuluję !

‌Skorek dziś gorąco, uważaj w tym autobusie. Kciuki żebyś dała radę ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 10:48

Wiolala, Jo_an, Siri lubią tę wiadomość

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siri super, że wreszcie masz wyniki no i gratuluje synka 🥳💙

Kociara, Olcykowa super ze u maluchów wszystko dobrze 😊

Wiola czekam na wieści 🍀

Mersalla jej ale lecicie z wyprawką 😁

Ja zaraz będę nagabywać męża zeby nadmuchał mi fotel do pływania i wskakuje do basenu 😁😁

Wiolala, Siri, karola lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara jaki piękny żelek 😍 uwielbiam zdjęcia USG z 9 i 10 tc ;)

Olcykowa jaki duży już :) zaskakują mnie te maluszki jakie to zwinne istotki 😊 mnie czekają dziś te wymazy 😬 "niech się pani zrelaksuje..." Bardzo śmieszne 🙈

Jeszcze dwie godziny do wizyty...

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola domyślam się że te ostatnie godziny czekania sa okropne po takim czasie, ale dasz radę! 😍

Wiolala lubi tę wiadomość

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Oj nie pogniewałabym się jakbym urodziła w tym tygodniu bo ta końcówka w ten upał jest straszna. Mam wrażenie, że mały się gotuje 🙈

Mamy taki sam plan co do porodu, ja też baaaardzo bym chciała w tym tygodniu 😅 stosujesz Wiola jakieś naturalne metody eksmitowania Małego?

Edit.
    Właśnie Mamuśki może powiecie co Wy przed porodem robiłyście? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:35

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie też GBS dodatni, ale gin powiedziała ze nie ma się czym stresować, że 80% kobiet ma dodatni 🤭

Kociara, cudowny Miś 🥰

Skorek ✊🏼 za jazdę autobusem, mam nadzieję, że kima będzie

Olcykowa, kiedy Franek tak urósł? 🥰

Siri, gratulacje 🥰

Siri, Gosia24 lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara piękny miś 😍❤️

Skorek ja to samo, w zeszłym roku w takim upale zapewne siedziałaby ubrana normalnie a w nocy pod kołdrą a klima u rodziców to był mój wróg nr 1. A teraz w ciąży to dramat i tak jak mówisz to uczucie duszności najgorsze 🙈 i tak mamy chłodne mieszkanie, współczuje Wam dziewczyny z poddaszy itd. Ale ja już nawet w tym naszym „chlodnym” płynę. Czuje ze co wypije to wypacam… już sobie zorbilam dzbanek z odrobina miodu, soli i owocami i teraz to pije bo inaczej to nie wiem jak dotrwamy (ja i kicia 😆) do końca dnia

Krysia, witam w klubie polujących na promki ikei haha 😆 kuchnie tez kupiłam z tym rabatem, leży i czeka na złożeniu na nowym mieszkaniu, teraz dokupilam komodę dla dziecka, a kasa z tych promek zebrana w bonach pójdzie na paxa bo do końca sierpnia trzeba to wykorzystać 🙈😁 chciałam przy okazji wziąć ten podstawowy przewijak z ikei ale nie ma aktualnie na stanie wiec poluje dalej 🥲 I my tak samo - będziemy używać dostawki na początku a dopiero później zajmiemy się na poważnie małym pokoikiem, na razie to będzie tylko pokoik na komodę I graty 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:54

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola? A mało to warzyw, zeby suplementowac żelazo? Ja bym poszla w te stronę. 😊 Sok z buraka, szpinak, brokuły, natka pietruszki itd., itd.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ