W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolala wrote:Gosia a co tam wyszło ? Dlaczego nieprawidłowy ?
-
Jej dziewczyny współczuję Wam tych problemów z opuchlizną 😔 właśnie dlatego z jednej strony się cieszę że końcówka ciąży wypadnie mi zimą bo przynajmniej upały mi jeszcze nie dołożą...
Wiola koniecznie wstaw nam zdjęcie fury Twojego maluszka 🚗😁
Ja też miałam na samym początku zlecone te wszystkie wirusówki a grupę krwi mam jeszcze z pierwszej ciąży i wszędzie mi akceptują to badanie.Wiolala lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny współczuję opuchniętych nóg. U mnie na szczęście w ubiegłym tygodniu był jednodniowy epizod i faktycznie musiałam luzować paski w sandałkach. Nogi wyglądały jak baloniki, teraz jest na szczęście dobrze. Zwróćcie uwagę na ilość sodu jaką mają wasze wody mineralne, bo dodatkowo może powodować zatrzymywanie płynów. Teoretycznie powinno pić wody niskosodowe, ale wiadomo w takie upały człowiek się poci i potrzebuję wszystkich minerałów. Więc radziłabym zachować jakiś złoty środek.
Olcykowa ja też nie mogę wytrzymać na plecach. Może jednak spróbuj leżeć na boku z poduszką pod nogami. Na szkole rodzenia miałam pozycje, które można stosować w 1 fazie porodu do łagodzenia bólu, odpoczynku. Jedna z nich wyglądała tak: leżenie na boku (na dywanie, kocu), kładzie się nogę tą, która jest wyżej czyli od strony sufitu na piłkę (tą dużą), drugą nogę tą od strony podłogi kładzie się za piłkę (nogi mogą być zgięte-ma być wygodnie) i delikatnie kołyszemy biodrami opartymi o podłogę (robimy mini kółeczka, ruchy przód-tył). Powtarzamy na obie strony. To pozycja, która trochę odciąża miednicę a przy okazji może pomóc przy obrzękach, bo jednak ta jedna noga jest wysoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 11:43
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Na opuchnięcia, sok z pokrzywy (50ml + 150 ml wody) oraz wapń, pisałam o tym (CALPEROS 1000 2x1 tabl).
Felinka94, Wiolala, Sway lubią tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Gosia24 wrote:Z tego co ja rozumiem to jakis stan zapalny i komórki związane z regeneracją (ASC-US). Kompletnie sie na tym nie znam, pozostaje mi zaufać lekarzowi i przeleczyć to po ciaży, mam nadzieje ze już wtedy będzie dobrze
Gosia, mi tez to wyszło na początku ciąży. Robiłam zwykła cytologię (metoda klasyczna). Moja gine po tym zaleciła mi jeszcze cytologię metoda płynna (LBC) i badanie pod katem HPV. Zrobiłam oba i ta płynna cytologia wyszła już dobra i HPV tez negatywne. Ale robiłam je tylko dlatego ze moja gine lubi dmuchać na zimne. Lekarka w Luxmed powiedziała mi ze po prostu powtórna cytologia po ciąży.
Tak więc nie ma się co martwić na zapas. ASC-US chyba stosunkowo często wychodzi a nic nie oznacza poważnego.
Wiola, piękna waga bobosia:) Współczuje opuchlizny, ale i tak długo się super czułaś, wiec jakoś dasz radę na końcówce. A upały miejmy nadzieje miną za kilka dni…
Co do żelaza, dziś będę mieć najświeższe badania, to najwyżej wrzucę tutaj. Właśnie moja lekarka jest zagadką, bo jest młoda (na oko ok 35), publikuje dużo filmików na temat niepłodności, ogólnie zajmuje się tym tematem. Ale chyba po prostu lubi dmuchać na zimne.
Na razie wlewam codziennie koktajl z natki pietruszki i zobaczymy. Mam tez kilka słoików gulaszu od taty, wiec co tydzień zjem jeden :pWiolala lubi tę wiadomość
-
Aaa, no i mam info sprzed chwili. Udało się z awansem
)
Także od 1 lipca formalnie mam wyższe stanowisko i pensję (z której i tak już nie będę mieć na razie pożytku, ale przynajmniej po powrocie będzie więcej od razu
Dziekuję za Wasze kciuki ;*Siri, Cecylia, Karo123, Jedna_z_Wielu, Wiolala, Mersalla, Sway, lawendowePole, Atena37, Ivanka93, Olcykowa, madzia28, Szatkownicadojajek, Simons_cat, Jo_an lubią tę wiadomość
-
karola wrote:Aaa, no i mam info sprzed chwili. Udało się z awansem
)
Także od 1 lipca formalnie mam wyższe stanowisko i pensję (z której i tak już nie będę mieć na razie pożytku, ale przynajmniej po powrocie będzie więcej od razu
Dziekuję za Wasze kciuki ;*
karola lubi tę wiadomość
-
Krysia o to samo mogę zapytać Ciebie, kiedy minęło 29 tygodni? 🤯😁
Jedna z wielu na czczo między 91 a 99 więc niby bez tragedii ale jednak lepiej gdyby były poniżej 90...
Po posiłku (o ile nie zgrzeszę zachcianką) nie przekracza 140, zazwyczaj to między 110 a 135.
Insulinę biorę od miesiąca około.
Wiolala kochana współczuję Ci, moje po prostu są spuchnięte i jak już się nałaże za bardzo to skóra piecze i ciągnie jakby miała pęknąć... Ale pomaga leżenie z nogami wyżej (co prawda tylko na chwilę ale zawsze coś) i dziewczyny też chwalą zimne okłady ale na mnie osobiście nie bardzo to działa
Gosia Gosiu a kiedy teraz masz konsultacje ? To nie zagraża niuni?
Olcykowa Karo jak będę na wizycie kwalifikującej do cc to podpytam co muszę zrobić aby mieć już w dniu przyjęcia na oddział 🤔
Kurcze wtedy płaciłam za nie prawie 400 zł, teraz zrobić drugi raz to znowu straszny koszt i to pewnie wyższy bo u mnie w przychodni wszystko poszło cholernie w górę 😬 ale cóż jak mus to mus 🤷🏻♀️
Skorek ja oddawałam w zwykły Pojemnikale, lekarz mi powiedziała aby przy oddawaniu moczu na końcówce ciąży zasłaniać ujście pochwy bo często bakterie itp stamtąd zaburzają wynik
Atena pierwsze słysze 🤔 Sok z pokrzywy pewnie kupi się w aptece? 🤔
Karola gratuluję 👏 🥳🥳
20.07 godz 12:20 mam wizytę kwalifikującą do CC 😬
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:...
Jedna z wielu na czczo między 91 a 99 więc niby bez tragedii ale jednak lepiej gdyby były poniżej 90...
Po posiłku (o ile nie zgrzeszę zachcianką) nie przekracza 140, zazwyczaj to między 110 a 135.
To nawet ładne te po posiłku 😀 Brawo 😗
Jaką masz insulinę na noc ? Nie działa, żeby obniżyć na czczo ?
Felinka94 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Ivanka no jasne, że się pochwalę
Karola gratuluję ! 😁💪🎉
A ja faktycznie ogólnie w dalszym ciągu dobrze się czuję i nie narzekam bo wiem, że inne dziewczyny bardzo często mają gorzej. Te obrzęki pewnie też od upału są ale damy radę
Sway dzięki za uwagę co do sodu bo nawet bynmi to do głowy nie przyszło. Zwrócę uwagę, teraz pije Muszyniankę a ona ma bardzo dużo różnych składników mineralnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 13:16
Ivanka93, karola lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Z tego co ja rozumiem to jakis stan zapalny i komórki związane z regeneracją (ASC-US). Kompletnie sie na tym nie znam, pozostaje mi zaufać lekarzowi i przeleczyć to po ciaży, mam nadzieje ze już wtedy będzie dobrze
Na pewno będzie wszystko dobrzeteraz się tym nie stresuj.
-
Felinka94 wrote:Krysia o to samo mogę zapytać Ciebie, kiedy minęło 29 tygodni? 🤯😁
Wiolala kochana współczuję Ci, moje po prostu są spuchnięte i jak już się nałaże za bardzo to skóra piecze i ciągnie jakby miała pęknąć... Ale pomaga leżenie z nogami wyżej (co prawda tylko na chwilę ale zawsze coś) i dziewczyny też chwalą zimne okłady ale na mnie osobiście nie bardzo to działa
Gosia Gosiu a kiedy teraz masz konsultacje ? To nie zagraża niuni?
Olcykowa Karo jak będę na wizycie kwalifikującej do cc to podpytam co muszę zrobić aby mieć już w dniu przyjęcia na oddział 🤔
Kurcze wtedy płaciłam za nie prawie 400 zł, teraz zrobić drugi raz to znowu straszny koszt i to pewnie wyższy bo u mnie w przychodni wszystko poszło cholernie w górę 😬 ale cóż jak mus to mus 🤷🏻♀️
Skorek ja oddawałam w zwykły Pojemnikale, lekarz mi powiedziała aby przy oddawaniu moczu na końcówce ciąży zasłaniać ujście pochwy bo często bakterie itp stamtąd zaburzają wynik
Atena pierwsze słysze 🤔 Sok z pokrzywy pewnie kupi się w aptece? 🤔
Karola gratuluję 👏 🥳🥳
20.07 godz 12:20 mam wizytę kwalifikującą do CC 😬
Wtedy kiedy Twoje 30 😂
Ja liczę ze jak pójdę w środę do mojego w 30+2 to da jakiś papier żeby ustalić jakiś termin...
To możemy siw wepchnąć kilku dziewczynom w kolejkę
Karola, gratuluję, zawszs to lepsza kasa potem... u nas były obiecane podwyżki, ale mi powiedzieli ze pogadamy jak wrócę,... tja, już to widzę..
Cecylia, jak tam?karola lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Wiolala wrote:Sway dzięki za uwagę co do sodu bo nawet bynmi to do głowy nie przyszło. Zwrócę uwagę, teraz pije Muszyniankę a ona ma bardzo dużo różnych składników mineralnych.
Muszynianka ma dużo sodu. Do tego pewnie solisz praktycznie jak każdy ziemniaki, kasze, makarony, pomidory, ogórki itd i może być tego za dużo. Muszynianka jest wysokozmineralizowaną wodą i też ja lubię, ale obrałam taką taktykę, że ja rozcieńczam wodą filtrowaną z dzbanka. Jeśli dobrze pamiętam to w ciąży powinno się pić wodę nisko lub średniozmineralizowaną niskosodową.
Wiolala lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Krysia1411 wrote:To możemy siw wepchnąć kilku dziewczynom w kolejkę
O Ty niedobra 😆 coś czuje ze będziecie chciały wskoczyć przede mnie 😆
Ja wczoraj jak się tak tragicznie czułam to miałam kryzys ze dopiero 31 tydzień i ze jak to jest możliwe żebym przetrwała jeszcze 2 miesiące 😳 do tej pory mi szybko leciało, wydawało mi się ze jestem już daleko ale te upały mnie sprowadziły na ziemie 🫠😝 dziś na szczęście u nas deszczyk i wiaterek! A upalna noc wcale tego nie zapowiadała17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:
Ja wczoraj jak się tak tragicznie czułam to miałam kryzys ze dopiero 31 tydzień i ze jak to jest możliwe żebym przetrwała jeszcze 2 miesiące 😳 do tej pory mi szybko leciało, wydawało mi się ze jestem już daleko ale te upały mnie sprowadziły na ziemie 🫠😝 dziś na szczęście u nas deszczyk i wiaterek! A upalna noc wcale tego nie zapowiadała -
No grupa krwi się nie zmienia, ale może chodzi o te przeciwciała przeciw krwinkom czerwonym? Tak przynajmniej to zrozumiałam wczoraj na wizycie 🤷🏻♀️
-
nick nieaktualny
-
Gosia24 wrote:Zazdroszczę pogody! U nas upał straszny, a duszno okropnie 🙈 deszcz nie pamietam już kiedy padał, a ciagle widzę ostrzezenia że już nawet w wodociagach brakuje wody więc czekamy na niego z utęsknieniem!
Właśnie u nas tez pierwszy deszcz od nie wiem kiedy. Tzn nie było do jakoś dużo ale nawet to minimum to taaaaaaka ulga 🥹❤️ Mam nadzieje ze do Was tez dotrze!
Cecylia No co za grzeczne dziecko, nie wyjdzie przed termin tyko grzecznie czeka 😄17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙