W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie Olcykowa, z tymi wodami na leżąco to też tak niekoniecznie przy sączeniu. Ja w pierwszej ciąży miałam taki chlus wodami płodowymi j to ma postać takiego rzadkiego kisielu.
A teraz w drugiej ciąży miałam przed porodem właśnie taki płynny śluz i polecam zwykle papierki lakmusowe (jak z zoologicznego czy chemicznegi), i sobie sprawdzałam i cały czas te papierki miały kolor żółty, a potem ta wilgoć przy skurczach i patrzę a tu niebieskie i to było to saczenie wód, normalnie na stojąco. U mnie się gdzieś tam od góry sączyły.
I polecam przy sprawdzaniu dobrze wytrzeć cewkę moczowa ( bo mocz może mieć też delikatne niebieskie zabarwienie) a ja pamiętam że na końcówkę to już sama nie wiedziałam czy to mocz, śluz czy wody. I wtedy sorki za dosłowność ten papierek lakmusowy włożyć do pochwy i tak sprawdzać) -
To są papierki lakmusowe do badania pH? W zoologicznym takie coś dostanę?
-
Olcykowa wrote:To są papierki lakmusowe do badania pH? W zoologicznym takie coś dostanę?
Olcykowa lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja kupowałam na Gemini, tam się nazywają Dr. Jacob's papierki lakmusowe do badania balansu kwasowo-zasadowego. Działają 😁
Dziękuje!! Widzę że są u mnie w jednym geminii to skoczę pod wieczór 🙂miska122 lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Asia kupiłam dzisiaj malutkiemu Espumisan. Ile razy dziennie podajesz? Tam pisze, że do każdego karmienia ale ja na razie podałam raz...
Skorek, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Nam pediatra zaleciła 3x5 kropli espumisanu i 3x10 kropli delicolu naprzemiennie, nie do każdego karmienia tylko w mniej więcej równych odstępach w ciągu doby. Póki co próbujemy z samym espumisanem bo mała też zaczyna pokazywać płaczki 🥲
Dzięki Gosiu, właśnie myślałam że nie można łączyć tych dwóch leków ale skoro tak to będę bo mam też delicol. Mam nadzieję, że ten ryk się skończy... bo to nie jest płacz 😭 on się bardzo męczy biedulek...
Jak u Was? -
Felinko, mam nadzieję, że się pięknie tulicie
Karo nie mogę się doczekać, aż nam wszystko opowiesz!
Simons musisz dokończyć tą historie porodu, co by Karo mogła do karmień chociaż poczytać 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 19:02
Simons_cat lubi tę wiadomość
PCOS❌ Starania od 11.2019
2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo ⏸️
5.08 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
03.02 32+2 1901g 💙
19.02 34+4 2326g 🩵
04.03 36+3 2755g 💙
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Wiolala wrote:Dzięki Gosiu, właśnie myślałam że nie można łączyć tych dwóch leków ale skoro tak to będę bo mam też delicol. Mam nadzieję, że ten ryk się skończy... bo to nie jest płacz 😭 on się bardzo męczy biedulek...
Jak u Was? -
Wiola my podajemy co drugie karmienie 7 kropli czyli wychodzi 5 razy na dobe, a dicoflor też 7 kropli podajemy raz dziennie na wieczór 😊
Wiolala lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Gosia24 wrote:Walczymy żeby zejść z nakładek ale ciężko... mała przy piersi drze się jak opętana, a z nakładki ciągnie... nie wiem już jak to ugryźć.. problemy brzuszkowe też się zaczynają, płacze nieraz 2 godziny zanim zrobi kupkę, a czasem bez powodu. Upały też nie pomagają😪😪😪
Gosia ja myślę, że wszystko na spokojnie. Mała wyczuwa Twój stres. Jeśli na razie nakładki zdają egzamin to próbuj czasem samą piersią (najlepiej w nocy) ale nic na siłę. My się długo karmiliśmy nakładkami, a potem zeszliśmy. Jak mały miał skok rozwojowy to odrzucał pierś i ja już chciałam przejść na mm, a za 2 dni wracał do cycka jak do najlepszego przyjaciela. Daj sobie czas ❤️Cecylia lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Gosia ja myślę, że wszystko na spokojnie. Mała wyczuwa Twój stres. Jeśli na razie nakładki zdają egzamin to próbuj czasem samą piersią (najlepiej w nocy) ale nic na siłę. My się długo karmiliśmy nakładkami, a potem zeszliśmy. Jak mały miał skok rozwojowy to odrzucał pierś i ja już chciałam przejść na mm, a za 2 dni wracał do cycka jak do najlepszego przyjaciela. Daj sobie czas ❤️
-
Gosia24 wrote:Jak udało wam się zejść z nakładek? Po prostu proponowałaś sama pierś i w końcu się udało? Tak staram się sobie mówić że potrzebujemy czasu ale czasem się podlamuję że nam to nie wyjdzie, i wydaje mi się że mała przez te nakładki mało przybiera bo szybko naje się mlekiem 1 fazy a to tłuściejszy już nie zdąży🥲🥲🥲
Gosia24 lubi tę wiadomość
-
Asia dziękuję 😘😘 połączę mu delicol i Espumisan.
Wybieramy się z małym do fizjoterapeutki dziecięcej we wrześniu. Niech mu obejrzy buźkę bo może tu jest też problem z chwytaniem piersi... -
Wiolala wrote:Asia dziękuję 😘😘 połączę mu delicol i Espumisan.
Wybieramy się z małym do fizjoterapeutki dziecięcej we wrześniu. Niech mu obejrzy buźkę bo może tu jest też problem z chwytaniem piersi...2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Jeszcze_Blizniaki wrote:Ja z moim starszakiem byłam u neurologopedy. Stwierdziła podniebienie gotyckie, wtedy jest trudność w wytworzeniu odpowiedniego podciśnienia żeby dobrze zassać pierś.
Mój jak chciał to się przyssał ale szybko rezygnował i darł się na ten cycek. Teraz już w ogóle go nie przystawkę bo od razu czerwony ze złości i ostatnio nawet wyrwał mi włosy... 😐 -
nick nieaktualnyGosia24 wrote:Jak udało wam się zejść z nakładek? Po prostu proponowałaś sama pierś i w końcu się udało? Tak staram się sobie mówić że potrzebujemy czasu ale czasem się podlamuję że nam to nie wyjdzie, i wydaje mi się że mała przez te nakładki mało przybiera bo szybko naje się mlekiem 1 fazy a to tłuściejszy już nie zdąży🥲🥲🥲
Ja tak całkowicie to się ich pozbyłam w okolicach 6 miesięcy dopiero. A wcześniej tak jak Miska, na spokojnie, były lepsze i gorsze momenty. Mała jest sprytniejsza niż myślisz na pewno się najada, możesz ją zostawić na jednej piersi dłużej, to mleko drugiej fazy wychodzi wolniej, po kropelce czasami, może się wydawać że już nie leci, ale młoda jak będzie głodna to na pewno już wie o co chodzi. -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Ja myślę, że to i w drugą stronę działa z tymi rzeczami - oni też mogą myśleć, że niegrzecznie tak kilka razy proponować albo czekają na jakiś znak, albo zwyczajnie mają inne rzeczy na głowie. Serio, przy dziecku by się przydały jeszcze dodatkowe dwie głowy, żeby o wszystkim pamiętać 🙈🤣 jak ci zależy to bym się odezwała czy aktualne i powiedziała żeby przetrzymali aż skończycie pokój 🤷
Popieram!
Miałam te same wątpliwości co ty, wszyscy mi mówili że mają stos rzeczy dla mnie a jakoś to się nie pojawiało. Było mi głupio się przypominać.
Teraz miałam stos rzeczy do oddania, powiedziałam koleżance w ciąży a później czekałam czy się odezwie, bo nie wiedziałam czy jest gotowa na dwa wielkie kartony tak wcześnie i czy w ogóle chce używane rzeczy.
Przypomnij się bez problemu, ludzie z dziećmi nie mają czasu ani głowy, a jak powiedzieli że mają stos ubranek do oddania to na prawdę je mają i chcą oddać. To są rzeczy które żal wyrzucić, a zajmują duuuuuzo miejsca. Powiedz po prostu że zaczynasz kompletować wyprawkę, i czy możesz wpaść po rzeczy w tym/przyszłym tygodniu.Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Ja myślę, że to i w drugą stronę działa z tymi rzeczami - oni też mogą myśleć, że niegrzecznie tak kilka razy proponować albo czekają na jakiś znak, albo zwyczajnie mają inne rzeczy na głowie. Serio, przy dziecku by się przydały jeszcze dodatkowe dwie głowy, żeby o wszystkim pamiętać 🙈🤣 jak ci zależy to bym się odezwała czy aktualne i powiedziała żeby przetrzymali aż skończycie pokój 🤷
Ja tez tak uwazam. Zwlaszcza, ze ja osobiscie bylam osoba, która mowila "ale o czym ty mowisz, przecież ja w ogole nie mysle o wyprawce!" - a wiadomo, nikt nie daje tych rzeczy w 5tc, z reguły czekaja. Sporo dostalam na sam koniec wlasnie albo zaraz po porodzie.
Wiec podpisuje sie pod Simons, jesli Ci zależy - zapytaj. Nie kazdy chce sie narzucac. Ludzie sa rozni, dobrze o tym wiesz. Jedni czekają, az ich poprosisz, inni tylko o tym gadaja, a efektów brak, a jeszcze inni po prostu zapomnieli. A kolejni czekają na, według nich, odpowiedni moment, bo nawiązując do pierwszej części, nie kazdy chce miec cokolwiek dzieciowego wczesnien niz ... tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 01:29
Simons_cat lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)