W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Becia nic nie mów...
W niedzielę było super, wczoraj combo...
Dziś mamy szczepienie te pierwsze.. Jak zniosły je Wasze maluchy?
Wybraliśmy 6w1 i pediatra upiera się na rota mimo że przeszła niuńka...
Jak te szczepienia wyglądają? Ile jest wkłuć na wizycie?
Powiem Wam że pół nocy nie spałam mając wizję jak Eliza zaniosła się w szpitalu. Jestem tak tym szczepieniem znerwicowana że aż mnie ściska w srodku i odrazu chce mi się płakać..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Gosia24 wrote:Karo polecam Nasivin baby, niby pisze od 3 miesiące ale nawet w szpitalu stosujemy u takich maluchów 3xdziennie, tylko nie dłużej niż tydzień, ja Mai psikałam zwłaszcza przed nocą żeby jej gdzieś nie przytkało tym katarem.. zdrówka życzę!
Właśnie przyjaciółka mi o tym mówiła, planuje kupić na dzisiejsza noc jakby się zatkał bardziej. Teraz w dzień zdecydowanie lepiej, ale w nocy to co pół godziny nosek zatkany i ten nasivin to by się bardzo przydał. Dzięki Gosia ❤️
PS plusy tego ze nie mogliśmy spać w nocy są takie ze młody teraz odsypia a ja mam czas zrobic pranie 😂👌17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Felinka ja tez się bardzo szczepieniami stresowałam ale tak naprawdę chwila płaczu i było po wszystkim. W zasadzie to jak młody płakał to i ja tez prawie płakałam (pani pielęgniarka bardzo wspierająca i przyzwyczajona do matek-wariatek 😅 widziała jak jestem przerażona i była turbo miła). Po szczepieniu nie działo się nic. Warto mieć przygotowany pedicitamol i sobie za dnia przeliczyć ile ewentualnie podać żeby wiedzieć na noc w razie czego bo może być gorączka. Jak wybrałaś 6w1 to do tego jeszcze pneumokoki wiec ukłucia są łącznie dwa w udka. Szczepionka na Rota jest doustna - szczerze mówiąc ja bym zaszczepiła mimo ze przeszliście bo rotawirusow jest wiele wariantów wiec przechorowanie nie uchroni przed kolejnym zachorowaniem a jednak szczepienie zmniejsza ryzyko ciężkiego przebiegu; następnym razem (tfu tfu oby nie) może się obejść bez hospitalizacji 😊 po szczepionce na Rota z kolei mogą się zmienić trochę kupy ale u nas były bez zmian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 12:32
Olcykowa lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo dziękuję ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 14:00
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyU mnie szczepienia dobrej pory mała przeszła super, rota też. Jakby nigdy nic. Po ukłuciu zapłakała ale dosłownie chwilę, może 10 sekund? Młody pamiętam też te początkowe bardzo dobrze przeszedł, później miał jedno po którym gorączkę 38 miał parę godzin i taki zmęczony cały wieczór był, ale nie pamiętam które.
-
Dawno mnie tu nie było 🙈 Miałam rodziców przez 2 tygodnie a w Niedziele chrzest młodego.
Czytam Mersalla „mała w kanale rodnym” i nagle co? Jak to w kanale rodnym? 😳 Patrze na suwak a tam 34+5 i wtf?!?! 🫣 Kiedy to zleciało?
Jestem tak totalnie w 🍑 z forum, że już chyba nigdy porządnie nie nadrobię ☹️
Młody nadal absorbujący, przeszliśmy skok, noce lepsze ale mamy problem z odstawianiem do piersi - młody szczególnie do lewej nie chce, odwraca głowę, marudzi. Nie wiem o co mu chodzi 😵💫 Ostatnio na noc musiala odciągać bo za nic nie chciał złapać oni jednej 🙈👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa wrote:Dawno mnie tu nie było 🙈 Miałam rodziców przez 2 tygodnie a w Niedziele chrzest młodego.
Czytam Mersalla „mała w kanale rodnym” i nagle co? Jak to w kanale rodnym? 😳 Patrze na suwak a tam 34+5 i wtf?!?! 🫣 Kiedy to zleciało?
Jestem tak totalnie w 🍑 z forum, że już chyba nigdy porządnie nie nadrobię ☹️
Młody nadal absorbujący, przeszliśmy skok, noce lepsze ale mamy problem z odstawianiem do piersi - młody szczególnie do lewej nie chce, odwraca głowę, marudzi. Nie wiem o co mu chodzi 😵💫 Ostatnio na noc musiala odciągać bo za nic nie chciał złapać oni jednej 🙈2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Olcykowa jak młody zachowywał się w kościele ?
U mnie z lewej tak jakby mleko słabiej leci niż z prawej, nawet laktatorem czuć różnicę. Może u Ciebie też tak jest i wybiera pierś z której ma łatwiej?
Felinka najgorsze było na szczepieniu bo to dwa wkłucia w uda i płakaliśmy razem z nim... Natomiast nie mieliśmy na szczęście żadnych skutków ubocznych po szczepieniu, jedynie mały nie mógł zrobić kupy przez kilka dni ale jak już zrobił to taką że ho ho 😆 -
Gosia24 wrote:Karo uważajcie też z częstym odciąganiem bo może to też powodować obrzęk śluzówki, lepiej psikac choćby wodą morską..
Ok!
A nasivin baby już kupiony i czeka w pogotowiu na wieczór 🙈😄17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Felinka, tez kupiliśmy pedicetamol na gorączkę, ale nic mu nie było... trochę prędzej zasnął i tyle...
Dzisiaj mamy 2 miesiące 😱27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
za 2 tygodnie mamy kolejne i już czuje że będę płakać razem z Mają 😭😭😭
-
Osłuchowo mały ok. Mamy robić inhalacje z soli, kropic nosek nasivin baby. Ewentualnie na kaszel hederasal. No i głównie obserwowac małego.
Dodatkowo poprosiłam o zważenie,bo mnie coś mało w domy wyszło. Okazało się, że w 2 tyg przybrał 180g. Pani dr mówi,że może przez infekcje te ostatnie dni nie przybierał. W pt albo sob ważył tyle samo co dziś. Mamy skierowanie na konsultacje w sprawie wędzidełka. Najpierw jednak skonsultuje się z doradca laktacyjnym, bo jak pisałam mały coś wybrzydza wieczorami szczególnie. Myślałam o podaniu mu zapasu z zamrażarki,ale trochę się obawiam,że przestawi się na butelkę. Już myślę o tym,żeby dać i jak się przestawi to dołączę do matek kpi i do 6 miesięcy dotrwamy. Lekarka też mówiła,że zobaczymy jak wyjdzie i jak coś szybciej rozszerzymy dietę-u wczesniakow często tak jest. Lepiej ponoć tak niż przejsc na mm. Adaś waży 5.02kg. Co prawda ma ponad 4 miesiące,więc przyrosty wagi mogą być niższe,ale nie takie jak ostatnio.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Jo_an Zuza wazyla 5,5kg w 4 miesiacu.
Diete rozszerzaliśmy właśnie wczesniej, takie były zalecenia neonatolog.
U nas Zuza sie wlasnie zatrzymała z waga, ale coz.. Wiecej sie rusza, a i hipotrofki tak maja (troche urosna, trochę stana i tak w kolko).Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Joan możliwe że to przez infekcje, a pozatym że wieczorami Adaś gorzej je to w ciągu dnia i w nocy je normalnie? Konsultacja z CDL jak najbardziej polecam, oby udało się bez przechodzenia na kpi! Trzymam kciuki! I super że Ti niegroźna infekcja, niech szybko przejdzie
-
Felinka, i jak szczepienie? Ja dziś byłam u koleżanki, która ma córeczkę 9 msc i dowiedziałam się ciekawostki, ze podobno te szczepienia (chyba na rota) to żywa szczepionka i trzeba uważać, żeby się nie zarazić od dziecka, myć często ręce itp. Ona mówiła ze i tak się pochorowała i miała żołądkowe problemy.
Piszecie o kłuciu w szyjce. Ja właśnie od jakiś dwóch tygodni czuję takie kłucie (na szczęście sporadycznie). Do tego w tym tygodniu doszedł mi taki przeszywający ból na wysokości lędźwi (jakby taki prąd). Powiem Wam ze nieźle mnie to stresuje i się zastanawiam czy dotrwam do terminu. W czwartek wizytuję, więc dowiem się co i jak.
Czy oficjalnie ja jestem pierwsza w kolejce?
Ciekawe czy któraś mnie wyprzedzi, w letniej fali porodów trochę było przepychania w kolejceIvanka93 lubi tę wiadomość
-
Karo, oby dzisiejsza noc już była lepsza z Nasivinem.
Ivanka, co do aspiratora elektrycznego, to ta koleżanka z która dziś się widziałam ma takiego zielonego pingwinka i mówi ze jest mega zadowolona. Ze tego do odkurzacza jej córeczka trochę się bała, a ten ustny podobno niezbyt działał. Ja pewnie zacznę od tego ustnego, a potem zaczniemy najwyżej szukać czegoś bardzie pro -
Karola No właśnie latem to były roszady w kolejce do porodu grube także nie ma co się nastawiać 😅 powtarzam się ale mega się nie mogę doczekać nowej serii porodowkowej 🤪❤️
Joan dobrze ze niegroźna infekcja. Mam nadzieje ze CDL pomoże ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙