Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia mój Franek tez się ślini a od 3 dni jakby mógł to by całą pięść do buzi włożył 🙈 tez się zastanawiam czy to taki etap czy co 😂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Clexane, Cyclogest

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
    32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
    35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒
    26.07 (13+2) prenatalne 7,45 cm 🩵
    17.08 (16+3) - 207g małego cudu 🥹

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny listopadowo - grudniowe w kolejce do porodów 😁

Czym będziecie się wspomagać? Masaż krocza olejkiem? Wiesiołek? Liście malin? Joga? Piłka?

Każda rada na wagę złota 🍀🍀🍀

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje updejty po dzisiejszej wizycie. Szyjka skróciła się z ponad 3 cm do 2 cm. Mam kontynuować branie luteiny póki co i magnezu w końskich dawkach 8 Asmagow forte na dzień. Zostało 8 dni do ciąży donoszonej. Jakby coś się zaczęło wcześniej to mam jechać do szpitala z neonatologia o 3 stopniu referencyjności. Lekarz chciał mnie skierować już teraz do szpitala na patologię, ale się broniłam rękami i nogami i powiedziałam ze będę leżeć w domu i się na maxa oszczędzać. przez ten tydzień leżenia mam brać zastrzyki z heparyną, żeby nie zrobiły się zakrzepy. Mam nadzieję, że to trochę straszenie na wyrost z jego strony, ale rzeczywiście będę się pilnować i bardziej oszczędzać. Powiem Wam szczerze że wolałabym lekarza, który nie ma takiej szyjkowej obsesji, funkcjonowałabym sobie po
    prostu w błogiej nieświadomości…

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze że masz takiego troskliwego lekarza zawsze lepiej dmuchać na zimne niż zeby cokolwiek miało pójść nie tak. Na szczęście już blisko do ciąży donoszonej będziesz się oszczędzać i wszystko będzie dobrze. Ksiezniczkuj teraz ile wlezie 😘

karola lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi się wydaje że na tym etapie to naturalne że szyjka się skraca, sama mówisz że za 8 dni ciążą donoszona, lekarz ma jeszcze jakiś powód żebyś aż tak się oszczędzała już? Dlaczego chciał Cię kierować na patologię?

Joan oby to był tylko taki przejściowy etap z tym przybieraniem przez infekcje, wiem ile się człowiek ostresuje tą wagą, miałam to samo.. z początku będzie ciężko karmienie pogodzić z laktatorem ale oby laktację szybko się rozchulała i Adaś pozostał na samej piersi! I zdrówka życzę 😘😘 robicie inhalacje na ten kaszel? W każdym razie dobrze że idziecie skontrolować:)

Dziewczyny u mnie Maja też gdzieś od 3 tygodni ciągle pcha ręce do buzi, czasami aż tak głęboko że ją naciąga na wymioty.. nie raz mnie to w nocy postawi na równe nogi 😅 pytałam pediatry i na tym etapie dziecko po prostu poznaje świat w ten sposób :)

My dziś byliśmy w Krakowie bo musiałam odbębnić praktyki w szpitalu, mała została 3 godziny z tatą u znajomej, a po powrocie do domu było 4 godziny płaczu, a raczej nie płaczu, a krzyku.. dziwię się że jeszcze gardła nie zdarła..

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Krysia mój Franek tez się ślini a od 3 dni jakby mógł to by całą pięść do buzi włożył 🙈 tez się zastanawiam czy to taki etap czy co 😂

Tak, to taki etap. Ślinianki zaczęły pracę ;)

🙈
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Karola mi się wydaje że na tym etapie to naturalne że szyjka się skraca, sama mówisz że za 8 dni ciążą donoszona, lekarz ma jeszcze jakiś powód żebyś aż tak się oszczędzała już? Dlaczego chciał Cię kierować na patologię?

Właśnie szczerze mówiąc nie wiem, chyba on jest po prostu z tych co najchętniej by kobietę na pół ciąży położyli, bo lepiej „polegiwać”. Jak wcześniej miałam szyjkę 35 mm (od sierpnia) to tez kazał mi się oszczędzać i leżeć, tylko ja to olałam, bo uznałam ze to przesada. To była normalna długość szyjki…
    Myśle, ze w obecnej sytuacji rzeczywiście warto poksiężniczkować, żeby osiągnąć ten 37 tydzień, zwłaszcza ze mam kłucie w szyjce od jakiegoś czasu i dziecko jest dość nisko. A jak za tydzień okaże się, że jest wszystko ok to wrócę do nieco większej aktywności:)

age.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na tym etapie uważam ze 2 cm jest Ok, wiadomo, lekarz wie najlepiej, ale nie zamartwiaj sie na zapas 😘 mówił czy jest miękka, czy jest jakieś rozwarcie? Myśle ze to bardziej miarodajne

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa wrote:
    Karola na tym etapie uważam ze 2 cm jest Ok, wiadomo, lekarz wie najlepiej, ale nie zamartwiaj sie na zapas 😘 mówił czy jest miękka, czy jest jakieś rozwarcie? Myśle ze to bardziej miarodajne

Nic nie wspominał o rozwarciu ani miękkości. Myśle ze wspomniałby gdyby była miękka. Raczej tylko skróciła się.
    Dzięki za pocieszenie, tez podchodzę z lekką rezerwą do tego co on mówi.

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tez przychylam się do opcji ze trochę nad wyrost to straszenie. Na tym etapie szyjka ma prawo się skracać, jak miałam 2 cm to moja gin mówiła ze na ten etap to jest meeeega długa szyjka, nawet luteinę odstawialiśmy przy tych 2 cm bo mi gin mówiła ze później w druga stronę jest problem - luteina hamuje to skracanie i już się chce urodzić a ta szyjka zamurowana ☺️ Także pooszczędzać się możesz ale nie przejmuj się bardzo jeśli nic więcej lekarz nie mówił, już za chwile donoszona 😉

Krysia u nas tez totalny ślinotok i pchanie raczek. Nie musi to oznaczać ząbkowania. Byłam na wizycie u mojej stomatolog zrobić sobie przegląd po ciąży (ona tez przyjmuje dzieci) i zapytałam i mówiła ze mniej więcej w 2 miesiącu mocno rozwijają się ślinianki i stad tyle śliny. A wkładając raczki do buzi dziecko „odwrażliwia” buzie żeby sie przyszykować do rozszerzania diety - w końcu do tej pory znał tylko mleczko czyli płynna postać i miękki sutek/smoczek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 21:11

karola lubi tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slinianki to raz, a zaraz potem mamy mouthing. 😊 Wszystko wtedy laduje w buzi.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak twarda i zamknięta to spokojnie dotrwacie, poodpoczywaj, ale nie martw się 😘 jeszcze chwila i będziecie się tulić

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja od 29 tc miałam skróconą, a od 32 rozwarcie i miękką szyjką i bez leków dotrwałam do 39 tygodnia więc myślę ze u Ciebie już spokojnie :)

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście nieocenione ❤️ Wiadomo, ze każdy przypadek jest inny i nikt mi nic nie gwarantuje, ale dziękuję Wam za głos rozsądku, bo moja intuicja podpowiada mi to samo.

Lunaaa, Karo123 lubią tę wiadomość

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny ,nie wiem czy mnie pamiętacie;)
    Jestem Mama Tadka , urodzilam zaraz po Tobie miska122 ;)
    Dzieci nam rosną ..czas biegnie dosłownie.
    Tadek ma już 7 zębów teraz walczymy z trójkami. Jest ogień. . Ostatnio byliśmy w nocy w szpitalu. Mały miał rozwolnienie okazało się, że to przez ząbkowanie. Całe szczęście wyszliśmy tego samego dnia po wizycie u Pani doktor;)
    Jak u Was wygląda sytuacja? Polecacie coś innego oprócz Camilii która u nas sir nie sprawdza.
    Bardziej boję się że mały się odwodni;(
    Mam w domu nifuroksazyd, przepisała nam Pani doktor . Przestaliśmy już stosować ponieważ mieliśmy pić syropek tylko 4 dni. Ale widzę, że znowu coś się dzieje..
    Może jakieś herbatki naturalne?
    Miło Cię słyszeć ☺️ rosną te nasze dzieciaki niemiłosiernie 😍 Nie pomogę nic przy zębach, Alek ma dopiero 2 dolne jedynki, do połowy wyszła górna dwójka i powoli się przebija górna jedynka. Ale praktycznie nic nie stosujemy. Jak coś to mamy też grupę na fejsie, pewnie dziewczyny będą miały mnóstwo rad :)

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tak robimy inhalacje 4x dziennie z soli fizjologicznej. Faktycznie stres o wagę jest. Pediatra mówiła,że jak po chorobie nie przyspieszy to rozszerzanie diety, zaś cdl mówi,że za wcześnie i dokarmiać mlekiem. Coś nawet mówiła o mm. Dobrze,że za tydzien mamy też neonatolog to zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądać. Dokarmianie dziś było trochę na siłę i w końcu zwrócił. Chyba Skypie się na rozhulaniu laktacji. Będę proponować mleko,ale nie ma co na siłę.

Karola mnie w 30tc przy szyjce 2cm mówili,że nie jest zła i mogę z taka nawet donosić. W ogóle to czemu mówił o 3 st referencyjnosci? Przy takiej ciąży już chyba 2 starczy. Faktycznie chłop panikarz 😆

Co do ząbków to właśnie mamy też etap rączki do buzi. Pytałam mamy to i ja i brat jakoś koło 5miesiaca mieliśmy😱

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    Moje updejty po dzisiejszej wizycie. Szyjka skróciła się z ponad 3 cm do 2 cm. Mam kontynuować branie luteiny póki co i magnezu w końskich dawkach 8 Asmagow forte na dzień. Zostało 8 dni do ciąży donoszonej. Jakby coś się zaczęło wcześniej to mam jechać do szpitala z neonatologia o 3 stopniu referencyjności. Lekarz chciał mnie skierować już teraz do szpitala na patologię, ale się broniłam rękami i nogami i powiedziałam ze będę leżeć w domu i się na maxa oszczędzać. przez ten tydzień leżenia mam brać zastrzyki z heparyną, żeby nie zrobiły się zakrzepy. Mam nadzieję, że to trochę straszenie na wyrost z jego strony, ale rzeczywiście będę się pilnować i bardziej oszczędzać. Powiem Wam szczerze że wolałabym lekarza, który nie ma takiej szyjkowej obsesji, funkcjonowałabym sobie po
    prostu w błogiej nieświadomości…

Ja w 36+1 miałam 1.5cm i byłam przerażona ze coś sie zacznie... cc bylo 37+3 i nie było żadnych oznak że mały chce wyjść...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

event.png
    event.png

_ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • becia1982 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Pytałam ostatnio pediatry i ponoć taki etap i całkiem naturalne.

• becia1982 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    jesteście nieocenione ❤️ Wiadomo, ze każdy przypadek jest inny i nikt mi nic nie gwarantuje, ale dziękuję Wam za głos rozsądku, bo moja intuicja podpowiada mi to samo.
    I tego się kochana trzymaj,mi też się wydaje że lekarz nad wyrost straszy,lecz z drugiej strony dobrze że się tobą jednak solidnie zajmuje, lepszy taki niż inny co olewa temat. A tymczasem leż, odpoczywaj, oglądaj filmy, czytaj książki,bo potem może być już ciężko z czasem 😘.

karola lubi tę wiadomość

• becia1982 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królewicz dziś poszedł spać o 0:30 a wstał o 4:20 i koniec spania,teraz coś tam zasypia,oby bo padnę dziś, napewno mam plan nic nie robić w domu 😂

‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ