W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Przyszłam to napisać. Promka 1+1, ale na jedną kartę Biedry. Jak chcecie skorzystać to biegnijcie bo niektórych ludzi pogrzało i palety kupują 😂
To zapewne mój mąż 🤣🤣 ma 6 kart także pampersy na całe półtora miesiąca załatwione haha21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
becia1982 wrote:W ogóle oglądam się za wózkami spacerowemi takim lekkim max do 10 kg , składany w pół,bo mam małe auto,a ten co mam 3w1 to czołg nie wózek
-
Jezu, miska... Żeby się nie zdziwiło zaraz jak się za małe okażą 😂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Jezu, miska... Żeby się nie zdziwiło zaraz jak się za małe okażą 😂
-
Asia2309 wrote:Karo, to chyba Ty pisałaś o technikach z Ig cieniewiatru? Kupiłaś od niej jakiś produkt? Bo myślę cały czas nad tą tabelka. I kurcze nie wiem, fajnie ze będą rozpisane okna aktywności ale czy to pomoże mi usypiać Antka 🤔
Właśnie tez jeszcze nic nie kupiłam, póki co studiowałam jej posty 🙈 ale aktualnie przez nasze turbo drzemki zaczęłam rozważać czy coś kupić nawet teraz na dniach była promka -15% ale jakoś mi jej storna nie działa i zapomniałam kupić..
Póki co sama zorbilam sobie tabelkę i od 3 dni notuje. Nie wiem jak wygląda jej tabelka ale ja zrobiłam taką ze zapisuje: godzina pobudki, godziny drzemek i czas aktywności pomiędzy (ale tez czy udało się łatwo uśpić czy trudno i jaki humor po drzemce), tak zapisuje każda drzemke i na koneic oczywsixie kiedy czas spania. Podliczyalm sobie na podstawie jej postów ze Młody śpi sumarycznie zdecydowanie za mało aktualnie. Mam nadzieje ze na podstawie mojej tabelki zaobserwuje jakaś prawidłowość i wprowadzę jakieś zmiany, raz razie obserwuje… takie zapisywanie wszystkiego to trochę już świrowanie no ale wiaodmo jak wielka jest desperacja matki jak dziecko nie chce spać 🤪😵💫17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
lawendowePole wrote:Ja Was dziewczyny podziwiam, że już się spacerujecie, wstyd się przyznać, ale Tadzio jeszcze nie leżał w wózku, nawet nie jest złożony. Jedyny kontakt ze światem to miał jak trzeba było do lekarza, ale to mąż go w foteliku niósł.
Na ten moment sobie nie wyobrażam spaceru 😣. Nie możemy dojść do ładu w domu, a co dopiero poza nim. No i ja totalnie nie mam siły na wyjścia.
U mnie póki co zapowiada się powtórka z wczoraj 😪. Z tą różnicą, że mały wymęczony (miał tylko jedną dłuższą drzemkę w ciągu dnia) to trochę przysypia. Daliśmy mu jednak krople, do tego wykąpaliśmy, kupy nadal nie było, w brzuchu się kotłuje więc czekamy.
O dziwo teraz leży w łóżeczku i śpi, ale co jakiś czas popłakuje.
Ja rano poszłam po karmieniu dwa razy spać i teraz wieczorem miałam godzinną drzemkę, może wytrzymam na chodzie do rana. Mąż nie spał w dzień w ogóle, w sumie to on nie śpi od chyba 4. Ten to w ogóle nie wiem jak daje radę, bo twierdzi, że jak on płacze to nie śpi w nocy.
Ivanka ważne ze przyczyna znaleziona. Urodziłaś najlepiej jak się da, nigdy nie wiemy która droga będzie „lepsza”, nie masz pewności ze cc by poszło idelanie, nigdy nie wiaodmo. Dałaś z siebie wsyztsko a teraz lekarze zadbają o zdrowie Malutkiej ❤️17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Właśnie tez jeszcze nic nie kupiłam, póki co studiowałam jej posty 🙈 ale aktualnie przez nasze turbo drzemki zaczęłam rozważać czy coś kupić nawet teraz na dniach była promka -15% ale jakoś mi jej storna nie działa i zapomniałam kupić..
Póki co sama zorbilam sobie tabelkę i od 3 dni notuje. Nie wiem jak wygląda jej tabelka ale ja zrobiłam taką ze zapisuje: godzina pobudki, godziny drzemek i czas aktywności pomiędzy (ale tez czy udało się łatwo uśpić czy trudno i jaki humor po drzemce), tak zapisuje każda drzemke i na koneic oczywsixie kiedy czas spania. Podliczyalm sobie na podstawie jej postów ze Młody śpi sumarycznie zdecydowanie za mało aktualnie. Mam nadzieje ze na podstawie mojej tabelki zaobserwuje jakaś prawidłowość i wprowadzę jakieś zmiany, raz razie obserwuje… takie zapisywanie wszystkiego to trochę już świrowanie no ale wiaodmo jak wielka jest desperacja matki jak dziecko nie chce spać 🤪😵💫
Karo ja od września bodajże zapisuję w apce sen, karmienie i kiedy zrobił 💩🤣 zaczelam wydłużać mu okna aktywności, bo zawsze po ok 2-2.5h brałam do spania, ale i tak śpi po 30-40 min 😵💫 chyba że jak właśnie teraz, aktywność miał prawie 3h i właśnie mija 2h snu, ale w wózku I na spacerze 🤭 i chyba jednak się skusze na tą tabelkę od niej, to tylko 25 zł 🤔21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
Co do spania, u nas też Maja miała jeszcze niedawno 4 drzemki po 30 min. Wyeliminowaliśmy 1 drzemkę, wydłużyliśmy okna aktywności póki co do 2h, i to działa, zasina w 3 sekundy na drzemkę, tą środkową potrafi spać nieraz i 2 godziny, także spoko. Gorzej u nas z zasinaniem na noc. Ja już nie wiem o co chodzi, nie jest przebodzcowana raczej, a dzień w dzień płacze jak ma iść spać na noc. Jeśli nie płacze, to zaśnie i obudzi się za chwile z płaczem tak czy tak. I suma summarum chodzi spać o 23 🥲
-
Jakim cudem ludzie kupują takie ilości? Przecież to dwie paczki na kartę wchodzi 😅 i potem taki Janusz blokuje kasę na godzinę jak wbija numery całej rodziny.
My też kupiliśmy 8 paczek i już wydawało mi się to szczytem cebulactwa 😂🧅
Dodam też, że jak coś w Jysku jest promocja na wellpur. Zainwestowaliśmy ze starym w końcu w dobre poduszki. Wcześniej jak je oglądałam to były po 250, teraz po 110zł. Jeszcze dziś do końca dnia była dodatkowa promocja -15% na wszystko co zmieści się do torby.
-
U nas okna aktywności około 2h (czasami 3), trzy drzemki po 30 min max 😵💫z czwartej drzemki już sam ostatnio zrezygnował.
Próbowałam patenty z wózkiem bo keidys spał całe spacery a teraz 25 min snu a resztę spaceru ogląda 😅🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 20:02
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Karo123 wrote:U nas okna aktywności około 2h (czasami 3), trzy drzemki po 30 min max 😵💫z zwartej drzemki już sam ostatnio zrezygnował.
Próbowałam patenty z wózkiem bo keidys spał całe spacery a teraz 25 min snu a resztę spaceru ogląda 😅🥲
To u nas jeszcze jakoś czas temu też na spacerze były turbodrzemki, leciałam zawsze do rodzicow jak strzała żeby mi się nie obudził bo był od razu ryk 😅Karo123 lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
Karo123 wrote:Lawendowe wiem ze ta rada będzie może przewrotna ale… spróbujcie ze spacerem. Takie małe dzieci najczęściej dobrze tolerują spacer, a mama mimo ze idzie to ma szanse odpoczac i przewietrzyć głowę. Wiem ze może Ci się to wydawać nieprawdopodobne ze będzie spokojnie leżał i ubieranie go to moze być jeden wielki płacz ale jak już ruszycie i będziesz ciagle jechała to duża szansa ze młody zaśnie. Spobuj najpierw z mężem jeśli Cię to stresuje ✊
W dzień nie mamy póki co problemów ze spaniem (poza tym jednym dniem, gdy non stop ulewał i go bolał brzuszek). Teraz to znowu go muszę co jakiś wybudzać na jedzenie , bo tak smacznie śpi. Problemem stają się nocki i nie wiem czy to kwestia pory, czy tego, że w nocy odstawiam go do dostawki, a nie jego łóżeczka w jego pokoju i może to dostawka go parzy. Ale po tej akcji z duszeniem nie mogę się przełamać, aby go do spania w nocy zostawić w innym pokoju. Teraz niby też nie kontroluję go non stop, ale co jakiś czas do niego pójdę ja czy mąż zobaczyć jak sobie radzi. A w nocy to wystarczy, że otworzę oczy i już widzę, zwłaszcza, że w dostawce mały ma lampkę, to nawet światła nie musze palić.Karo123 lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Asia u nas o tyle szczęście ze spokojnie jedzie w tym wózku i nie płacze… 🫣 ale tak czy siak już nie wiem jak tego dzidziucha zmusić do spania 😜
Gosia, próbowałam ale zwykle kończy się to ogromnym płaczem. Ogólnie z drzemek budzi się w wyśmienitym humorze a jak próbuje go „dospac” to miarka się przebiera i młody czuje się bardzo urażony moimi próbami 😂 dosypianie u nas działa za to rano, jak w staje w nad ranem na ostatnie karmienie (zwykle 5-6 rano) to zabieram młodego do nas do łóżka i tym sposobem śpi często do 8:00, a nawet jak się obudzi wcześniej to drapanie mnie po twarzy jest wystarczającą rozrywka i mam 30 min jeszcze na moje dospanie. W dostawce rano wstaje o 6 i nie ma zmiłuj dzień się zaczyna 😅😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 20:08
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Gosia24 wrote:A próbowałyście dospać dziecko jak się budzi? U nas to się sprawdza o ile w odpowiednim momencie położę się koło małej i dam smoczek 😅
U nas rano po jedzeniu działa... zwykle do 10 śpi, a jak budzi się wcześniej to da się dospac, w ciągu dnia juz nie działa...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _