W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Oooo matulu, trochę mnie nie było i tyle się działo 🙈
Po pierwsze - Księgowa gratulacje! 😍🥳
Wjedzma ja tez trzymałam młodą na rękach i zryczałam się razem z nią podczas szczepienia. Mam ciarki na myśl o następnych.
Jeszcze_blizniaki widziałam, że też dokarmiasz mm. My sprawdzamy co tydzień wagę, liczę dzienny przyrost i pilnuje ilości zmoczonych pampersów. Mieliśmy dni gdy w ogóle butelka była niepotrzebna a potem (po szczepieniach) coś się zrąbało i teraz walczymy od nowa o niedokarmianie i więcej pokarmu. Mi się już czasem ryczeć tylko chce przy tym karmieniu ale walczę.
Dlatego też trochę mnie tu nie było, mam wrażenie że wszystkie moje koleżanki mają „łatwiejsze” życie, bo nie mają problemów z karmieniem i jeszcze dostałam ostatnio fotkę od jednej jak niekontrolowany wyciek pomoczyl jej koszulkę. Super xd ja nawet wkładek nie muszę nosić 🙈
Ivanka piękne wdzianko i zaproszenia! My w końcu puściliśmy do druku zaproszenia ślubne z własnym projektem. I Luśka skończyła ostatnio 2 miesiące, więc pochwalę się jak nam ten marudny Bąbel urósł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 21:29
Ivanka93, Księgowa, Siri, Simons_cat, Wiolala, karola, Jo_an, Jeszcze_Blizniaki, Kociara_ lubią tę wiadomość
-
Krysia1411 wrote:Ja cześć oddaje, ale te fajniejsze jeszcze sobie zostawiam, kto wie co życie przyniesie 🤣🤣🤣
Ja bym chciała oddac, a nie mam komu 😅 czekam..
Jedyne, co sobie obiecalam to, ze jesli nie przydadzą mi sie juz te 46 to oddam je do szpitala, w którym rodzilam, bo nigdy nie zapomnę widoku "topiącego" sie dziecka w tym trudnym czasie.
O patrzcie.. Powspominam trochę 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 22:41
lawendowePole, Aypis, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ivanka93 wrote:C&A faktycznie ma super ubrania ale dość drogie tak samo zresztą jak next a jak chce coś kupić z tych firm z drugiej ręki to nic ciekawego nie mogę znaleźć 😔 ja wszystko z czego Laura wyrasta oddaje dla mnie nie ma sensu trzymać bo Laura raczej zostanie jedynaczką
Ja chyba podswiadomie boję się oddać... poczułabym, jakbym już się poddała... Nie wiem czy kiedykolwiek się uda... dzisiaj nawet o tym rozmawialiśmy... mąż zapytał, czy jeśli z dwóch zarodków które mamy się nie uda, to spróbujemy jeszcze raz... na drugie IVF nie mam siły, ani psychicznej, ani fizycznej...kasy też nie 🫣 więc mam 2 transfery, a potem zostaje liczyć na naturalny cud.. 😔27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Krysia trzymam z całych sił kciuki za Was ✊️✊️✊️ oby kolejny transfer sie udał i Antos miał rodzeństwo ❤️
U nas jak nie będzie wpadki (co jest raczej niemozliwe) to chyba zostaniemy z jednym dzieciątkiem po pierwsze musimy rozbudować dom w którym mieszkamy z teściami a to pochłonie sporo czasu i pieniędzy a po drugie nie wyobrażamy sobie tak małej różnicy wieku 🙈 podziwiam tu mamy które decydują się na drugą rundę ja bym chyba nie dala rady 😅Księgowa, Aypis lubią tę wiadomość
-
Ivanka, ja wiem, ze bedzie ciezko, zwłaszcza, ze pracuje prowadząc swoją działalność, ale "za" było więcej niz "przeciw" biorąc pod uwagę wszystkie aspekty, przy porownaniu mala/duża różnica 😅Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aypis śliczności 😍 jakie duże oczęta 😍
Księgowa ale Kruszynka 😊 jak się czujesz?
Krysia uda się na pewno 🍀🍀
Ivanka nigdy nie mów nigdy jeszcze życie może Cię zaskoczyć 😊
A u nas zaczęło się wstawanie przy meblach 🙈 nie za szybko ? 🤔karola, Księgowa, Aypis, madzia28 lubią tę wiadomość
-
Wiola, jak najbardziej to już może być ten moment Gratki dla Huberta 👏
U nas na 99% będzie jedno dziecko tylko. Zawsze podobała mi się idea rodzeństwa, ale już jedno maleństwo mnie zupełnie zaabsorbowało, od 4 msc praktycznie nie robię w ogóle rzeczy które kiedyś lubiłam:( Cały dzień poświęcam na opiekę i ogarnianie jakiegoś jedzenia dla siebie i czasem jakieś inne drobne obowiązki. A Tosia i tak jest pogodnym dzieckiem, nie mieliśmy kolek i innych większych problemów. Do tego mamy mieszkanie niecałe 60 m wiec średnio jest miejsce dla dwójki dzieci. no i mamy jakieś małe marzenia, które ciężko zrealizować z maluchem na pokładzie wiec jak Toska podrośnie to mamy nadzieje za uda się je spełnić I o ile serce i biologia trochę kuszą drugim dzieciątkiem to nasza racjonalna strona mówi ze jedno wystarczy.Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiola, dobrze, dziękuję. 😊 Właściwie zwyczajnie 😅
8 miesięcy na wstawanie to nie za szybko. 😊Wiolala lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aypis, ale Luśka podrosła. Nadal kruszynka ale już nie taka „delikatna” jak taki noworodek Nie przejmuj się tym ze może inni mają z karmieniem łatwiej. Czasem tak się wydaje, a niestety problemy laktacyjne mogą się pojawić na każdym etapie:( I tak super sukces, ze karmisz nawet jeśli czasem dokarmiacie. Dostaje od Ciebie dużo dobrego. Z grup które śledzę wynika ze po pierwsze dużo przystawiać, nawet na ciumkanie. To wszystko pomaga na utrzymanie laktacji. i przystawianie w nocy. Jesteś pewna ze powinnaś ważyć tak często? Nie wiem czy to trochę nie sieje zamętu i wątpliwości. zwłaszcza ze dziecko przyrasta skokowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 10:50
-
Wiolala wrote:A u nas zaczęło się wstawanie przy meblach 🙈 nie za szybko ? 🤔
Wiola u nas podobnie zaczęło się wstawanie 😅 teraz zaczął przesuwać nogi przy meblach i innych rzeczach (najgorzej jest przy rzeczach które łatwo się przesuwa bo za sprawnie idzie mi przemieszczanie się z nimi 😢) już nie mozna odwrócić się do niego plecami bo zaraz coś nawywija21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
AAA! Przeczytałam wątek, ale na szybko bez odniesień: Tadzio właśnie prawie na moich oczach obrócił się na brzuszek!!! Jestem taka szczęśliwa i dumna 😭.
Siri, Jo_an, karola, Księgowa, Ivanka93, Wiolala, Mersalla, Aypis, monnkej, madzia28, becia1982, Simons_cat lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Dzien Dobry po weekendzie 😊
Ksiegowa boziu jaka kruszynka 🥹
Ivanka, Aypis Laura i Łusia to cudne slodziaki 😍 nie beda sie mogly od chlopakow odgonic 😉
Ivanka zaproszenia tez piekne 😊 no i jaka kreacja 😍
Macie racje z tymi ubrankami. Tez mam wrazenie, ze dla dziewczynek jest tego sporo wiecej i ladniejsze. A jak chodz o firmy to ja glownie kupuje w h&m i tesco, czasem skusze sie na cos w next, ale ceny ma z kosmosu 🙊
Przepraszam, ze nie pamietam, ale ktoremus maluchowi wyszedl zabek takze gratulacje 🥳
Wiolala to super 😊 moja corka wstala pierwszy raz jak miala 10 miesiecy, ale ona tak jakos z wszystkim pozno szla do przodu, takze mysle, ze Twoj Hubercik idzie calkoem dobrze 😊 brawo 👏🏻
Tadzio tez widze idzie do przodu 🤩 super, fizjo i cwiczenia daja efekty 😊
U nas imprezowy weekend. Swietowalysmy z najstarsza corka urodziny - miala tydzien temu, ale przez ospe malego musialysmy to przelozyc, a ja mialam w piatek. Zaprosila sobie dwie kolezanki na nocowanie - pizza, netflix i pogaduchy do 4 rano 😅 a my posiedzielismy ze znajomymi, pogadalismy i posmialismy sie, chlopy sobie podrinkowali a my dziewczyny zostalysmy przy piwku bezalkoholowym 😊 takze dosyc sympatyczny weekend 😊
Milego dnia wszystkim 😊
Edit: Dziewczyny nigdy nie mowcie “nigdy” 😉 ja tez po drugiej corce powiedzialam, ze koniec, na pewno wiecej dzieci nie bedziemy miec, a tu prosze 😁 ale tez rozumiem Wasze rozterki. Trzymam kciuki za Was i co kolwiek postanowicie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 11:27
Księgowa, lawendowePole, Wiolala, Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny śliczne macie córeczki 😊.
Księgowa, no faktycznie było maleństwo z Zuzinki. A teraz już taka duża 🙈.
Ivanka, super wyprawka na chrzest 🙂. U nas też mają być chrzciny, ale mąż nie wie kiedy, to jak się nie ogarnie to Tadek pójdzie na niego w dresie 🤷♀️.
Co do ubranek to muszę pomału znów się rozejrzeć na oliksie za wielką paką ubrań w kolejnych rozmiarach. Jedną czy dwie rzeczy nówki spoko, ale więcej to mnie finansowo przeraża 😬.
Aypis, po szczepieniach z Tadka też wychodzi niejadek i trzeba mu dać tak z tydzień, aby doszedł do siebie. Co do ważenia to ostatnio było u nas ważenie spadkowe (zjechał wtedy poniżej 5 percentyla, a był już powyżej 6tego), ale daliśmy mu chwilę i odbił. I pomimo ważenia dwa razy w tygodniu i spadków nie czuję się "pochłonięta" przez wagę. Traktuję to już automatycznie: rozbieranie, ważenie, kąpiel, wbicie wyniku w apkę, idzie ładnie do góry kanałem super, nie, to owszem jest smutek, ale zero paniki i czekanie, aż przy następnym ważeniu odbije lub dorówna do poprzedniego wyniku. Nawet już nie liczę dziennych przyrostów, zresztą teraz będą coraz niższe. Będę się martwić dopiero jak dwa ważenie pod rząd będą złe lub jak spanie za mocno w kanale.
Wiola, nie za szybko, w końcu ostatnio wrzucałaś zdjęcie synka jak podnosi wysoko tyłek, więc to była trampolina to stawania. W ocenie prędkości pojawiania się umiejętności nie ma znaczenia wiek (no trochę ma, ale widełki są szerokie), a kolejność i odległość od pozostałych kroków milowych.
Siri, super, że ospa zażegnana i udało się świętowanie 😊🎂. Jeszcze nie zaczęliśmy ćwiczeń, dopiero jutro idziemy na ich pokazanie 🙈. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy ta fizjo ma magiczne ręce, ale po wizycie u niej dużo się w Tadku odblokowało. Będę zaraz siadać do maila do fizjopaty/osteopaty polecanej przez naszą fizjo, bo niby zajmuje się dziećmi z refluksem.Wiolala, Ivanka93, Księgowa, Siri lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Karola u nas bardzo podobnie to wygląda widzę że mamy podobne wnioski 😉
Wiola myślę że w sam raz brawo dla Hubercika! 👏👏
Lawendowe gratulacje dla Tadzia! 🥳🥳lawendowePole, karola, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Skoro tak mówicie to niech wstaje 😅 tylko przeraża mnie, że jeszcze tak się chwieje i może głowę rozbić...
Asia skoro Antek przesuwa się to podejrzewam, że szybko zacznie chodzić 🙂 ciekawe który będzie pierwszy 🙈
Księgowa a wizytę już masz umówioną? Obyś jak najdłużej czuła się zwyczajnie -
Ja też się boję małej różnicy wieku, ale przegrywam z biologia albo mała, albo wcale... dodatkowo boję się że nawet jeśli transfer się uda, to ... 😢
Ostatnio spotkałam się z przyjaciółka, z dwójką dzieci, jedno z grudnia zeszłego roku (patrząc na nią ciężko uwierzyć zs Antek był taki malutki:D), a starsza też z grudnia, ma 2 lata, urodziła się równo miesiąc po mojej... popatrzyłam na nią i kolejny raz życie mnie przerosło, jak słuchałam dziecka, któremu buźka się nie zamyka ...
Księgowa, jaką kruszynka, a tu zaraz następne 😀 trochę Wam zazdroszczę że tak szybko oczywiście pozytywnie ...
Ja ma plan pod koniec tego roku porobić wszystkie badania i wtedy myslec, po pol roku pewnie będę mieć już dosyć pracy/szefa .
U nas akurat przestrzen nie jest problemem, bo zawsze chciałam nieć dwójkę i są 2 pokoje dla dzieci, udało się przeprowadzkę ogarnąć w ciąży... wiadomo że kupa kasy jeszcze do włożenia, zwłaszcza że nasze cudowne Państwo z kartonu chce rodzic dzieci, ale na IVF nie dorzuci... ale mieszkać się da .
Lawendowe, gratulacje dla Tadzia.
Antek się przemieszcza już do zabawek które ma przed sobą, ale najlepiej wychodzą obroty wokół własnej osi. Zostawiłam na kocu przy tarasowym to zaczął ciągnąć zasłonę 😱Księgowa lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Księgowa a wizytę już masz umówioną? Obyś jak najdłużej czuła się zwyczajnie
Odnośnie uderzeń w glowe.. Ja panikowalam z każdym upadkiem przez pierwszy miesiąc, potem starałam sie jej na to pozwalac, bo upadać też sie trzeba nauczyc. 😊 Ciężkie, ale kazda z nas upadala i uderzala glowa bedac dzieckiem 😉
Właściwa wizytę mam 17.04. 😊Wiolala, lawendowePole, madzia28, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Krysia, wszystko przed Toba. 😊 Nie ma co sie martwic na zapas.
Glowa do góry 🤗Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Odnośnie uderzeń w glowe.. Ja panikowalam z każdym upadkiem przez pierwszy miesiąc, potem starałam sie jej na to pozwalac, bo upadać też sie trzeba nauczyc. 😊 Ciężkie, ale kazda z nas upadala i uderzala glowa bedac dzieckiem 😉
Właściwa wizytę mam 17.04. 😊
Mi do tej pory serce staje jak słyszę że poleciał na podłogę 💔 a w salonie i kuchni, tam gdzie najwięcej jest upadków, mamy płytki 😢21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn