X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa kciuki za wizyte ✊

Mersalla brawa dla Heli 🥰 te pierniczki piękne, aż szkoda by mi było jeść 😅

Jo_an przykro mi z powodu problemów ze zdrówkiem. Oby szybko wrócił do zdrowia 🙏

Wiolala, Paulina, wszystkiego najlepszego dla Waszych mężów 🥳

Gravity ja mam taki do odkurzacza, ale używam go ustnie do wyciągania jakichś pojedynczych mlecznych gili 😅 kataru jeszcze nie miał więc nie wiem jak się spisze przy większej ilości wydzieliny. Drugi raz nie kupiłabym kury do karmienia babci dany (zamiast niej polecam fasolkę z motherhood). Laktator ręczny to koszmar, jeśli nie masz zamiaru KPI to esperanza w zupełności wystarczy. Baby gym z the little dutch, piękny design, koszmarna jakość 🤦‍♀️ drewniana dostawka 90x40 starczyła nam na 2 tygodnie, pomimo tego że młody urodził się kurduplem. Śpiworek do spania z lanila - za długi, za duże otwory na ręce, nie używaliśmy, bo bałam się ze młody się wsunie do środka. Wkładka do wannienki - nie używamy, wole trzymać go w rękach. Uważam tak jak Krysia i Księgowa, nie kupuj jeśli nie jesteś w 100% pewna, że coś się przyda. Każde dziecko jest inne, jedno będzie lubić śpiworek, inne rożek, jeszcze inne jakiegoś tulika. Będziesz obserwowała młodego i wtedy zdecydujesz co się przyda. Wszystko przez neta można zamówić i w ciągu 48 godzin masz. A pozbyć się zbędnych zakupów jest ciężko 😅

U nas 3 dni jedzenia MM na noc. Młody ma bardzo niespokojny sen, rzuca się po łóżku, uderza o materac rączkami. Chyba go trochę boli brzuszek... Wczoraj zanim zapadł w głęboki sen to obudził mi się 4 razy. Mam nadzieję że szybko się to unormuje. A ja mam za bardzo podkręcona laktację 😒 Zamiast tego wieczornego karmienia ściągam trochę, nie za dużo, ale dzisiaj o 2 w nocy obudziły mnie mega twarde piersi, jedną dałam młodemu a z drugiej musiałam ściągnąć 🙄 macie jakieś tipy jak przyzwyczaić piersi ze nie będzie tego ostatniego karmienia? Strasznie się boję jakichś zastojów. Jeszcze sobie pobudziłam laktację przez tę ostatnią próbę robienia zapasów eh 🤦‍♀️

Wiolala, Gravity lubią tę wiadomość

age.png
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe, dobry plan z tym fizjo, też się muszę zainteresować, no bo lepiej i lżej to już nie będzie 🙈

Wiolala wszystkiego najlepszego dla męża 🎂 a tort wygląda ekstra 😋

Mersalla brawa dla Heli i udanego dzisiejszego dnia 🥰

Księgowa no to kciuki też już trzymam za wizytę i kropeczka ✊

Joan, zdrówka dla Adasia, dobrze że już wyszliście. Ja za dziecka też się męczyłam z alergiami i podejrzeniem astmy, więc pamiętam te historie z dusznościami.

Gravity, jeśli o mnie chodzi, to polecam Katarek travel - ma dwie końcówki - jedną ustną zwykłą i drugą do odkurzacza. Tej drugiej używamy rzaaadko, ale przydaje się do dużych glutków. Z tego co czytałam te elektryczne są do kitu bo mają za mało mocy żeby cokolwiek wyciągnąć, poza nosiboo, ale ten kosztuje jakoś ponad 500 zł. A nie kupiłabym ponownie kilku rożków (używaliśmy tylko w szpitalu), laktatora ręcznego, poduszki do karmienia - najlepiej karmi mi się bez.

A moje hity to:
    - laktator elektryczny (mam neno angelo i do mojego okazyjnego ale jednak regularnego odciągania się super sprawdza),
    - baza Iisofix do fotelika - dokupowaliśmy po porodzie, bo wpinanie na pasy to był dla mnie koszmar, ale mamy też auto z krótkimi pasami niestety,
    - Kocyk bambusowy - innych praktycznie nie używamy,
    - małe śpiworki do spania - mamy ze smyka i nie są tak duże, jak pisze Wjedzma,
    - butelka lansinoh - bardzo polecana do dokarmiania przy kp i innych nie mam, może nie ma jej w rosku czy innym auchanie, ale jak dla mnie warto ją mieć.
    - kosz Mojżesza - wszystkie drzemki za dnia i nad ranem się w nim odbywają i póki się mieści to będziemy korzystać, bo Staś uwielbia bujanie. Ale to bardzo zależy od dziecka w tym przypadku 🙈

Ale tak jak dziewczyny, cieszę się że większość z tych rzeczy kupiliśmy po porodzie - bo nie było zmarnowanej kasy, kupowałam jak widziałam potrzebę.

Wjedzma, ja niestety nie mam pojęcia co się robi w takim przypadku :(

Mój mąż od wczoraj jest już po studiach 🥳🥳🥳

Wiolala, lawendowePole, Gravity lubią tę wiadomość

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ja myślę, ze musisz p o prostu ściągać ten pokarm, przynajmniej narazie, jesli martwisz sie o zastój. Ewentualnie możesz zapytać poloznej, moze bedzie miala jakieś madre ponysly?

Dziekuje Wam za pamięć ❤️ szybko mi zlecial ten tydzień, ale jutro pewnie będę siedzieć jak na szpilkach 🙈

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! 😊

Gosia wstawanie i u nas... Nie ma dnia bez upadku niestety ale nie daje rady być non stop przy nim...

Gravity ja mam elektryczny aspirator Babyono, dobrze nam się sprawdza ale jedyny minus to baterie szybko padają. Ja go kupiłam dopiero jak mały miał katar a tak na zapas to mieliśmy zwykłą gruszkę za 7zl która nie zdała egzaminu.
    Tak jak pisze Księgowa kup tylko to co niezbędne na początek bo łatwo przesadzić i zasypać się zbędnymi gadżetami. Laktator też kupiłam dopiero jak wyszliśmy ze szpitala z tego względu że okazało się że jestem skazana na kpi...

Krysia ja miałam dwa rożki i też używaliśmy tylko przez pierwsze dwa miesiące chyba bo później już mały za duży był i bardziej wiercący żeby tam leżeć grzecznie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 11:04

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity wrote:
    Dawno mnie tu nie było, ale wracam do Was z prośbą o pomoc, bo od kompletowania wyprawki i ilości decyzji, które trzeba podjąć aż boli mnie głowa 😩

A więc.. Który aspirator manualny kataru polecacie? - te do odkurzacza mnie nie przekonują.. A może któryś elektryczny sprawdza się wam w 100%?

Czego byście drugi raz nie kupiły? - co się okazało u was zbędnym gadżetem?
    Całym sercem polecam Katarek, ale w wersji travel: ma opcję manualnego odsysania i podpięcia do odkurzacza. Manualnego używałam przy noworodziu i jak skończył miesiąc to coraz ciężej szło odciąganie (a nie miał mocnego kataru, tylko zalegania z ulewań) i przeprosiłam się z nakładką do odkurzacza. Elektryczne podobno są słabe i mega drogie.

Totalnie zbędny wydatek u mnie: rogal do karmienia (litera C). Nie użyłam ani razu, karmię w fotelu, gdzie on się nie mieści 🤐, więc na początku używałam koca do podparcia.

Tak jak Księgowa, większość rzeczy dokupowałam na bieżąco. Na początek mega paka ubranek z olx, fura pieluch tetrowych, APAP w syropie się może przydać przy szczepieniach, warto mieć, termometr bezdotykowy i doodbytniczy (na początku póki dzieć zdrowy porównać oba pomiary, żeby mieć punkt odniesienia, zwłaszcza, że te bezdotykowe trochę przekłamują). Krem na odparzenia kupiłam Linomag, a okazało się, że dostaliśmy Bepanthen w niebieskim pudełku w szpitalu i cały czas go używamy, a jeszcze sporo go zostało w tej tubce.
    Co do laktatora, no u nas nie było opcji podwójnego w jeden dzień 😕. Ale też za dużo go nie poużywałam.
    Przewijak must have, oblewa mnie zimny pot na samą myśl o dniu, kiedy mały już będzie na niego za duży i trzeba będzie przewijać na kanapie czy łóżku.
    Z pierwszych zabawek będę polecać jak katarynka książeczki kontrastowe z GaGaGu - dla Tadzia na początku to był hit, nadal zresztą używa 😁. Ale z kolei sprężynki już nie polecam - nie mamy okazji do używania.
    Nie wiem jak chcesz karmić, ja chciałam piersią, a i tak jedną butelkę kupiłam i to była dobra decyzja. Tak samo smoczek uspokajający, uratował nam skórę przy kolkach w 3 tygodniu.

A i dziecko dziecku nie równe, co prawda będziesz rodzić w lato, ale ja kupiłam 2 śpiworki, zero kocyków, bo była antykocykowa, ale mój synek zweryfikował, śpiworek to była masakra, wyjmować i wkładać go do niego, a kocyk dobrze się sprawdzał na twardy sen, bo potem i tak się odkopywał. No i mam albo gorące dziecko, albo gorąco w domu, albo jedno i drugie, bo poza samym początkiem, gdzie w śpiworku było mu za zimno i przykrywałam go dwoma pieluchami flanelowymi lub jednym grubszym kocykiem, to tak jest ubrany nawet lżej niż ja (ale cieplej niż mąż, bo on hasa na krótkim rękawku i krótkich spodenkach 🙈). Tylko raz go ubrałam w dwie warstwy, do lekarza, bo nie wiedziałam, czy w przychodni nie będzie zimno (nie było). Także na początku trzeba wybadać jaki egzemplarz nam się trafił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 13:14

Gravity lubi tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola tort wygląda przepysznie 😋. Sto lat dla męża Twojego i Pauliny 🎂. (LOL jak to brzmi 😆, chodziło mi o mężów 😉).

Wjedzma, brzuszek się dostosowuje do MM, ostrzegałam, że tak może być. Co do wygaszania laktacji - tutaj niestety trzeba na spokojnie. Ściągać do uczucia ulgi, stopniowo wydłużać przerwy. W przypadku zastojów ciepły okład przed karmieniem (lub prysznic), po karmieniu zimny. To też nie jest tak, że w dzień będziesz go karmić tylko piersią, a w nocy magicznie laktacja stanie. Ja np. od początku przecież dokarmiam MM (aczkolwiek to bardzie już dokarmiam piersią 🙈), stopniowo wydłużał nam się sen nocy, a co za tym idzie przerwa w karmieniu nocnym, a dopiero od niedawna wprowadziłam samą butlę na noc. Wczoraj pierwszy raz nakarmiłam tylko z lewej piersi 1 karmienie przed butlą, bo strasznie nie współpracował. Następne karmienie butla i potem przerwa do po 6tej. I co? Obudziłam się z takim zastojem, że dwa karmienia go wyprowadzałam.
    Dostawka to dla mnie hit i do tego dostaliśmy w prezencie. Jeszcze trochę nam posłuży, bo Tadziu rośnie, ale w swoim tempie.

Mersalla gratulacje obrotów 😊. Udanej dzisiejszej imprezy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 15:01

Wiolala, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe dzięki, wiadomo o co chodzi 😊😅 a tort wyszedł przepyszny ! Serio nie chce się chwalić ale bardzo wszystkim smakował 🙈

lawendowePole lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami. Obecnie zamówisz coś i nawet następnego dnia masz. Każde dziecko ma jednak inne potrzeby, inaczej je karmimy. Nawet ubranek nie ma co szaleć,bo to zawsze może dostać w prezencie tak naprawdę. Też po czasie wiemy w co najwygodniej nam ubierac malucha.
    W moim przypadku must have to nebulizator. Niestety ale prędzej czy później przyda się każdemu. Ja kupiłam sama jak byłam w ciazy z myślą,że przyda się dziecku. Mój mąż jest alergikiem stąd w dodatku takie podejrzenie.
    Adaś zaczął ładnie raczkowac, stawać na kolankach,próbować wstawac i z tej pozycji siada 🙄 To siedzenie nie jest jeszcze stabilne,ale idzie coraz lepiej. Ostatnio jakoś urósł szybko i ma przykrótkawe niektore gacie 74🤭Dwóch lekarzy powiedziało,że jest duży jak na 10miesiecy,a przecież korygowanych ma mniej. Już jest takim chłopczykiem a nie dzidziusiem😬

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity, ja mam katarek travel, ale używamy opcji do odkurzacza i nie wyobrażam sobie czegokolwiek innego 🙈. Ostatnio Czarek miał tak paskudny katar, że wątpię, żeby dało się to odciągnąć ustnikiem 🥴. Mąż kupił jeszcze ostatnio elektryczny. Chyba Haxe. Do dupy jest 🤪. Nie dał rady temu katarowi, ale może u takiego maciupkiego bobika dałby radę idk 🤷.

Na pewno się przyda nebulizator i tu polecam kupić coś dobrego. My na szybko kupowaliśmy w aptece jak Czarek złapał pierwsze przeziębienie. Nie dość, że przepłaciliśmy to jeszcze kupiliśmy mega średniawkę :/ Pan Tabletka ma.fajne zestawienia tych wszystkich sprzętów. Także nawet jak teraz nie chcesz kupować to polecam zrobić rozeznanie i zdecydować się na jakiś jeden, żeby później tylko szybkobkupic już bez panicznego zastanawiania się😁.

Na katar bardzo polecam Balsam na lekki oddech od Klaudyny Hebdy 🙂. Ale to tak przyszłościowo. Daje znać, że coś takiego jest i jest fajne 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 21:41

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam: moje płuca wysiadają w starciu z odkurzaczem😅
    W ogóle to warto mieć rozeznanie w tych wszystkich sprzętach typu nebulizator, laktator, podgrzewacz,żeby później na szybko nie kupować czegoś drogiego i nie do końca dobrego.

Simons_cat lubi tę wiadomość

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Gravity Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Faktycznie zostawię część tych decyzji na moment jak już Marcel będzie z nami.
    Ten Katarek travel brzmi dobrze, będzie przynajmniej wybór, którą opcję wybrać w danym momencie.
    O nebulizatorze poczytam jak już uporam się z zakupami pierwszej potrzeby.
    Laktator i podgrzewacz już mam, bo dostałam po szwagierce, więc muszę tylko dojść jak tego laktatora się używa, bo chyba będę go zabierać do szpitala w razie w.
    Chcę karmić piersią, ale znowu w razie czegoś chciałabym mieć jakąś butelkę, która mi nie zniechęci małego do piersi i pierwszy smoczek, gdyby z jakichś powodów nie mógł na tej piersi wisieć na początku.
    O spiworku myślałam, ale na razie chyba się wstrzymam. Póki co mamy otulacz bambusowy i kocyk minky w drodze plus dwa kocyki wydziergane przez moją Mamę.
    Powiedzcie czy do mniejszej torby na porodowkę warto brać kosmetyczkę i butelkę do podmywania na pierwszy prysznic po porodzie?

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
    06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
    03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
    28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity, na porodówce nie ma zbytnio czasu się wykąpać, przynajmniej u mnie. 2 godziny kontaktu skóra do skóry, zabierają dziecko na szczepienie i ubierają, ja w tym czasie zjadłam kolację. A i sił ustać nie miałam, więc i tak bym się nie wykąpała. Prysznic brałam na drugi dzień jak tatuś przyjechał w odwiedziny.
    Ja miałam jedną dużą walizkę. I tak wszystko się nosi ze sobą (z patologii na porodówkę, z porodówki na przed porodową, potem znów na porodówkę i na salę poporodową), nie wyobrażam sobie żeby położna targała mi torbę i walizkę (same położne też wolą walizki na kółkach - wiem, bo rozmawiałam akurat z jedną jak targała torbę 😛).
    Ja polecam Philips Avent, butelki i smoczki, ale jakbym miała wybór to bym od razu (no może poza tą pierwszą najmniejszą) kupiła szklane. Niestety, ale mieszałam łyżeczką (mniej powietrza to w teorii mniej ulewania i gazów), mleko robi grudki, butelka się rysuje i synek trochę mikro plastiku zjadł 😔.
    Jedyny minus, że Avent nie ma zakrętek do wstrząsania mleka (kiedyś mieli, ale produkt już nie jest w sprzedaży), a wstrząsanie ze smoczkiem to ryzyko fontanny. Teraz jak wstrząsam to z użyciem zakrętki od butelki z laktatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 10:22

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity, tak naprawdę ciężko doradzić butelke i smoczek, bo wszystko zależy od dziecka.

Ja akurat bylam bardzo zadowolona z NUK (butelka ze smoczkiem antykolkowa), a smoczki polecam anatomiczne - ja mam z Rossmana. Nie mniej jednak, ile osób tyle opinii. 😊

Co do torby, zgadzam sie z LawendowePole - ja też wzielam duza walizkę na kółkach - w jednej czesci mialam swoje rzeczy, w drugiej dziecięce, więc na dobrą sprawę mialam wszystko ze soba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 10:41

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity, tak jak dziewczyny miałam dużą walizke i tam wszystkie rzeczy do kąpieli, miałam też mały plecak typowo na porodówkę z piłkami do masażu, ręcznikami, pomadką, przekąskami, dokumentami(ostatecznie niczego nie użyłam, bo wjechałam tam z pełnym rozwarciem 😆). Nie miałam tam majtek poporodowych i podpaski poporodowej i to był błąd, bo nie-męża z walizką posłali na oddział do pokoju i nie miałam zaraz po porodzie jak się na szybko oblec :P

Wiecie co, to na bank był skok rozwojowy. Młody od wczoraj jest innym dzieckiem, nie wyje, wydaje inne i głośniejsze dźwięki i odkrył że ma nogi i stopy 🥰 dziś pierwszy raz od dawna nie musiałam brać go na klatę o 5 i tak z nim spać do rana. Ładnie spał sam do 7 :) pytanie, czy Wasze dzieci też gadają i cieszą się do sufitu na którym nie ma nic i interesującego? 🤔

Przyszedł ten bujaczek tiny love zamówiony na vinted. "Produkt czysty i bez uszkodzeń" jest cały brudny, ma na sobie resztki jedzenia i śmierdzi tak, że musiałam go wystawić na balkon 🤮 nie rozumiem jak można wysłać przedmiot w takim stanie, spaliłabym się że wstydu...

age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma tak, sufit i lampy to były najlepsze atrakcje. Normalnie uśmiech od ucha do ucha i pisk radości. Stery, niestety, ten etap mija i już się tak do nich nie cieszy 😔.
    Gratulacje z zakończonego skoku i nowych umiejętności. Tadek chyba jeszcze nie wie, że ma stopy. Nam się według kalendarza szykuje po majówce, a to niby ten jeden z gorszych, w okolicach 5-6 miesiąca 😬.
    Przykro mi z powodu bujaczka. Też nie wiem jak tak można. To mnie tak zrobiła właścicielka naszego domu przed zdaniem kluczy - pani da nam kilka dni więcej, to je bardziej wysprzątam. To był błąd i tak wszystko od góry do dołu musiałam wysprzątać. No chyba, że bez tych kilku dni było by jeszcze gorzej 🙈.
    Ja z tego powodu też się boję kupować używane. Teraz poluję na krzesełko do karmienia, ale to też dlatego, że produkt niedostępny w IKEA 😕.

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Gosia24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe krzesełko co jakiś czas pojawia się na stronie, trzeba czatować, ja długo sprawdzałam aż a wkoncu po 2 miesiącach było dostępne:)

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Wiola najlepszego dla mężów 🥳🥳

Kociara a dla Twojego gratulacje

Gravity ja mam aspirator baby ono elktryczny i codziennie go używam do wyciągania Laurze kóz 😅 u nas rozek nieprzydatny (poza szpitalem) hitem jest dostawka nie wyobrażam sobie bez niej życia, napewno nie kupowałabym zabawek bo każdy kto do Was przulyjdzie to pewnie coś przywiezie 😊

U nas wczoraj były chrzciny wszystko wyszło super pogoda ekstra, goście zadowoleni a Laura była mega grzeczna 😁

lawendowePole, Jo_an, Wiolala lubią tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    napewno nie kupowałabym zabawek bo każdy kto do Was przulyjdzie to pewnie coś przywiezie 😊

U nas wczoraj były chrzciny wszystko wyszło super pogoda ekstra, goście zadowoleni a Laura była mega grzeczna 😁
    Super, że chrzciny się udały 😊.
    Z tym nie kupowaniem zabawek (czy w sumie czegokolwiek, bo będzie w darze) się nie zgadzam, ja jakbym miała czekać na zabawki w prezentach to by mały do 4 miesiąca się niczym nie bawił, dopiero po 3 miesiącu dostaliśmy jakieś paczki używanych, ale wiadomo jak to z nimi jest, trzeba umyć i uprać, część nie na ten wiek, część w takim sobie stanie (wydrapane i wygryzione gryzaki średnio mi się podobają, sorry)... A reszta to prezentowała pieniądze do dowolnego wydania lub na konkretny cel (mata czy karuzela).
    Ale fakt, że na początek zabawki nie są potrzebne. Pierwsze były te książeczki na 3-4 tydzień, potem dopiero sznur, dopiero dużo później weszły grzechotki, mata, pluszaki i grzybek.
    Tak samo z resztą ciuszki. Tadek by w pampersach chodził jakbym miała czekać, za to ma dwa kombinezony (jeden miał założony z 2-3 razy, drugi wcale), a miałby jeszcze trzeci jakbym babci nie kazała zwrócić.
    Trzeba wiedzieć jaką się ma rodzinę. Jak taką co ma spóźniony zapłon jak moja lub jest niezbyt hojna to trzeba niestety, ale liczyć na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 14:51

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole wrote:
    Wjedzma tak, sufit i lampy to były najlepsze atrakcje. Normalnie uśmiech od ucha do ucha i pisk radości. Stery, niestety, ten etap mija i już się tak do nich nie cieszy 😔.
    Gratulacje z zakończonego skoku i nowych umiejętności. Tadek chyba jeszcze nie wie, że ma stopy. Nam się według kalendarza szykuje po majówce, a to niby ten jeden z gorszych, w okolicach 5-6 miesiąca 😬.
    Przykro mi z powodu bujaczka. Też nie wiem jak tak można. To mnie tak zrobiła właścicielka naszego domu przed zdaniem kluczy - pani da nam kilka dni więcej, to je bardziej wysprzątam. To był błąd i tak wszystko od góry do dołu musiałam wysprzątać. No chyba, że bez tych kilku dni było by jeszcze gorzej 🙈.
    Ja z tego powodu też się boję kupować używane. Teraz poluję na krzesełko do karmienia, ale to też dlatego, że produkt niedostępny w IKEA 😕.

Ja to się zastanawiam czy dziadek Stasia nas nie odwiedza 😅

Trzymam kciuki mocno za ten następny skok, oby jednak był niezauważalny albo chociaż znośny 🥰

Matko, ludzie są tacy dziwni, nawet jak komuś syf nie przeszkadza to chociaż by pozory sprawiali sprzedając komuś jakaś rzecz... Okropieństwo 😩

Słuchajcie młody dzisiaj pięknie robi drzemki, była jedna krótka po 8, teraz śpi od 13, już ponad 2 godziny! Ktoś mi dziecko podmienił 😆

age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Słuchajcie młody dzisiaj pięknie robi drzemki, była jedna krótka po 8, teraz śpi od 13, już ponad 2 godziny! Ktoś mi dziecko podmienił 😆
    To Tadek dziś spał do 9:30 (DZIEWIĄTEJ TRZYDZIEŚCI) 😱 od 21-21:30 z jedną przerwą na karmienie po 23. Obudził się w nocy raz po 3ciej, dostał smoka i musiałam go rano budzić na karmienie. Aż się zmartwiłam, czy się nic nie stało, ale nie, super wyspany, pieluchę dał sobie przebrać przed karmieniem, no normalnie jestem w szoku do teraz. Teraz właśnie ma pierwszą drzemkę dzisiaj.

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ