W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna, myślę że tak bo ono podskoczy jeszcze później... najlepiej na Twoim etapie trzymać koło 1
O której wizyta u gina?
Edit: teraz doczytałam ze to we wtorek, nie dziś 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 13:12
-
Litta wrote:Gwarantuje, że po 3 miesiącach od porodu będziecie zadowolone z wagi 😊
Ja jestem 3 miesiące po porodzie i waga jak stanęła w styczniu, tak stoi. Niestety nie każdemu łatwo zrzucić kilogramy 🤷🏻♀️
Chociaż dziewczyny to chudzinki, im może pójść łatwiej 😉Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Justyna.Optyk wrote:Dostałam wynik TSH. 2,25 a wczesniej było 1,46 myślicie że warto iść do endokrynologa już ? 😊13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Agape ja póki co tyłam tylko na brzuchu - jak stuknęło 10 kilo to trochę się to zmieniło. 🙈
Wczoraj rozebrałam się do kąpieli a mąż tak na mnie spojrzał i mówi „nie no teraz to już serio idzie Ci nie tylko w brzuch”. 😂😂😂
Zobaczymy jak to będzie ze zrzucaniem tych kilogramów ale nie czuję się jakoś dramatycznie z tym, że tak tyje. 😉*Agape* lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Wczoraj rozebrałam się do kąpieli a mąż tak na mnie spojrzał i mówi „nie no teraz to już serio idzie Ci nie tylko w brzuch”. 😂😂😂
Noelle, ależ to fizjologiczne i normalne, naprawdę niewielki odsetek kobiet ma tylko zgrabny brzuch, a resztę ciała bez zmian, jak modelka! Kurde, to by było serio dziwne, ja niby faceci sobie wyobrażają przytyć tylko w określonej części ciała, hm?
Natura tak to wymyśliła, że przybieramy po to by mieć cały MAGAZYN energii na poród, cały ten wysiłek, ale i na połóg, całodniowe, wielogodzinne cykle karmienia piersią, kiedy przyroda wie, że samice nie zawsze mogą iść i kombinować jedzenie.. no tego wdrukowanego kodu się nie oszuka tak szybko, bo mamy nagle od kilkudziesięciu lat prawie wszędzie sklepy, dostatek i gotowe jedzenie..
Ja też, niby nie za wysoka, z wyglądu drobna, mam potężniejsze uda, cellulit w miejscach gdzie go nie miałam, więcej ciałka, ale wiecie co... kocham to swoje ciało. Za to, że dzięki temu ma siłę i spokój tworzenia nowego życia, małego człowieczka.. Niech sobie ten bobas rośnie w moim cieplutkim, miękkim ciele, które ma na to siłę i ma skąd czerpać wszystko czego mu potrzeba. Gdybym była chudziakiem szczuplakiem, o posturze nastolatki, na bank mój organizm by musiał więcej energii zużyć i na ogrzanie mnie, odżywienie, wysiłek, nie mówiąc o produkcji mleka potem..
Także jakoś mam sporą dozę miłości do tych fałdek, chwilowej skórki pomarańczy gdzieniegdzie i grubszych ud. Super, że są. Że jestem w ciąży Jestem wdzięcznaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 17:53
Księgowa, kokoszka31, Noelle, Natka95, Simons_cat, Litta, szona, miska122, Beza27 lubią tę wiadomość
-
Annamaria ja też kocham to swoje ciałko. ☺️
Mam dni, że jest mi gorzej bo za dużo się zmienia i wtedy czuję się fatalnie ale szybko wracam do formy. 😄
Od zawsze mam większą pupę i uda a na nich masę celulitu ale mimo tego czuję się kobieca. 🤷🏻♀️
My z mężem mamy bardzo dużo dystansu do siebie dlatego często żartujemy w ten sposób ale zawsze powtarza mi, że jestem piękna i kocha mnie taką jaką jestem. Nieważne, że mam masę celulitu i teraz dodatkowe milion rozstępów.
Najważniejsze to urodzić zdrowego dzidziusia i jeżeli te kilogramy mają mu pomóc to mogę przytyć i kolejne 10 kilo. ☺️
Oboje mamy wspólny cel i jesteśmy świadomi z czym to się wiąże.
Annamaria, Natka95, Simons_cat, Litta, Beza27 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Tez się z Wami zgadzam dziewczyny, ale mi trochę ciężko to przychodzi jednak myślę, że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić. Jednak w ciąży tez strasznie dużo i szybko zmienia się w głowie i czasem ciężko za tym nadążyć...
Mąż przepraszał cały wieczór, że nie o to mu chodzilo i bron Boze nie miał złych intencji. Ja to wiem, ale nie zaszkodzi jak się trochę ukorzy raz na czas 😅
Właśnie przyszła nam dostawka dla małego i składamy bo muszę zobaczyć choć na chwilę 😅
Robi się poważnie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 18:57
Noelle, Księgowa, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Dostałam wynik TSH. 2,25 a wczesniej było 1,46 myślicie że warto iść do endokrynologa już ? 😊
Myśle, ze warto. W 1,5 mca tsh skoczyło mi z 0,037 do 1,8 🤯Księgowa lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:
Właśnie przyszła nam dostawka dla małego i składamy bo muszę zobaczyć choć na chwilę 😅
Natka, to dawaj fotę, jak skończycie! Na pewno jest śliczna
Noelle lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Natka, to dawaj fotę, jak skończycie! Na pewno jest śliczna
Postawiliśmy na popularne Chicco, jest na prawdę fajna, zgrabna - idealna do Naszej mini sypialni, także jestem zadowolona
https://zapodaj.net/629195f731dce.jpg.htmlNoelle, Mlodamezatka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ❤️ Natka super to wyglada. I swoja droga boska tapeta! 😍
Dzis w 5-10-15 giga promki. Obczajcie sobie. Nie wierze, ze to popelnilam, ale zamowilam dla mlodego juz pare ubranek 🙊 gdyby nie te giga promki na bank bym sie nie zdecydowala.
Takze tego. Dopiero 14tc, a ja juz kupilam ubranka dla niemowlaka ale gaci dla siebie dalej nie mam 😅😅
Miłego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 10:48
Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Natka, super!Jednak serce skradła mi ta tapeta!!! Jaaaa, czad!!! Pokazałabyś więcej tej ściany jak chcesz? I tam obok jest mebelek czy tapeta w takie pieńki drewna? Moje klimaty, coś pięknego
Mężatka, a kupuj na zdrowie! Ja czekam na potwierdzenie po raz trzeci płci, ale nie wytrzymałam, i już pierwsze ubranka wkwiatki są w szufladzie.....!
To ja wam na weekend tylko zostawię coś pyyysznego.. wiecie, mi słodkie nie wchodzi w tej ciąży, ani lody, ani nic. Nawet takie tęczowe lody Zapp, takie karmelowe, uwielbiane dotąd, wziełam gryza i bleh, oddałam dzieciom.
A tu znalazłam coś słodko - słonego i jest hit takie ciasteczka wczoraj zrobiłam Tylko z modyfikacji, dodałam pół na pół gorzką i białą czekoladę oraz słone prażone orzeszki ziemne, sporo. No i soli nie żałowałam, tak jak w przepisie było. A, i ja robiłam z podwójnej porcji
http://gotuj.ayz.pl/?p=1143
Mlodamezatka, szona, Noelle, Litta, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Nie umiem nie wymiotować
Mam coraz niższy cukier na czczo, dziś już 74 (a zmniejszylam dawkę insuliny wczoraj). Chyba przez to czuje się tragicznie nie rozstaje się z miskami a łazienkę muszę mieć blisko dobrze, że we wtorek lekarz -
Annamaria wrote:Natka, super!Jednak serce skradła mi ta tapeta!!! Jaaaa, czad!!! Pokazałabyś więcej tej ściany jak chcesz? I tam obok jest mebelek czy tapeta w takie pieńki drewna? Moje klimaty, coś pięknego
Proszę bardzo, to moja wyciszająca sypialnia 😅
https://zapodaj.net/6ceeff54ae6f1.jpg.html
https://zapodaj.net/dbbdf59456f00.jpg.html
Ale mi narobiłaś smaka na te ciasteczka ❤
Młoda, ja zaraz po prenatalnych kupowałam po troszkę ubranka 🙊
Także szalej!
Justyna, biedactwo ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić jak Cię męczyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 11:10
-
Justyna, zapytałabym lekarza o opcję położenia cię na oddział. Nie masz w domu malych dzieci, masz komfort zadbania o siebie.. Dostałabyś kroplówki, leki przeciwwymiotne, mogłabyś prawdopodobnie jeść normalnie przez jakiś tydzień, albo i półtora - twój organizm by odżył.. miałby czas i moc na rozwój dziecka a nie tylko utrzymywanie ciebie w jako takim stanie..
W innej ciąży, jak nie mogłam zrobić siku w ogóle, bo macica tak naciskała na cewkę, położyli mnie na patologię i leżałam z dwiema laskami hospitalizowanymi tylko z powodu wymiotów.. Pod koniec tygodnia wyglądały niebo a ziemia.. tak im to dobrze zrobiło.. nie bój się, zapytaj.. to tylko czasowe by było i dla twojego dobra.
I ze 2 darmowe usg by ci też wpadłyNoelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Natka95 wrote:
Proszę bardzo, to moja wyciszająca sypialnia 😅
https://zapodaj.net/6ceeff54ae6f1.jpg.html
https://zapodaj.net/dbbdf59456f00.jpg.html
Natko, przepiękna!!! To też tapeta ten słupek w drewienka? Zakochałam się, super to urządziliście