W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria wrote:Natko, przepiękna!!! To też tapeta ten słupek w drewienka? Zakochałam się, super to urządziliście
Dziękuję ❤
Kochana to są takie panele na ścianę, podrzucam link do Leroy.
https://m.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/boazerie-i-panele-scienne/panele-scienne-drewniane/panel-scienny-drewniany-forest-1,p474479,l3417.html?gclid=CjwKCAjwjuqDBhAGEiwAdX2cj8GY9emGtoxG-gHTtpzOHt_wqRiy7T8smTvKXq3JrT-isCKHuKmXtBoCbfsQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsZenka lubi tę wiadomość
-
Natka woooo! Przepiekna sypialnia ! 😍😍😍 jestem totanie zauroczona 😍😍
Justna kurcze masakra, ze dalej az tak mocno wymiotujesz. 😔😔😔 Konieczniecznie pogadaj z lekarzem, bo widac z Twoich wypowiedzi nawet ze to Cie ogromnie meczy. Moze za rada Anny na pare dni by Cie podlaczyli do kroplowki? 🥺
Natka95 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Justyna, no te dziewczyny tak właśnie wyglądały na początku.... a pod koniec, kupowały przez telefon ciuszki, czytały ksiażkę... ostrożnie, ale jadły małe porcje, spały i odpoczywały! Kurcze, życzę ci, żeby ci wypisał skierowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 11:39
-
Noelle, twoja super lista z pierwszej strony zainspirowała mnie do zrobienia drugiej, mikro ściągi.
Siedzę i piszę właśnie coś a'la lista zakupowa, takie coś do wydrukowania, bez opisów, tylko do odhaczania co kupić, i ile.
Ta skrótowa będzie ekstra pomocna, do torebki i w aptece/Rossmanie nie będę już jak człowiek we mgle z zanikami pamięci
Dzięki za twoją pracę
EDIT
aaa, Noelle, wyłapałam, że w liście aptecznej dla maluszka brakuje podpunktu :
- coś do odkażania gojącego się pępuszka.
Ja polecam coś w płynie i waciki higieniczne, bo te gaziki to o kant dupy można.. są sztywne i małe, i nie da się nimi przetrzeć pod kikutem pępuszka, a trzeba tam czasem dokładnie dookoła przetrzeć i nie bać się podważyć gojący się spory i sztywny pępuszek. Czasem dziewczyny boją się i tylko dookoła myją, a pod spodem hulają bakterie. Na pewno położna wam pokaże co i jak, ale nie trzeba się baćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 11:47
Noelle lubi tę wiadomość
-
Noelle, to zawsze mnie śmieszy, bo co rodzę kolejne dziecko, to w szpitalach polecają co rusz nowe "najlepsze" propozycje.. kiedyś hitem był Octanisept, teraz czasem słyszę jakieś mini uwagi, że ma jakis składnik niekoniecznie rewelacyjny, ale u nas się sprawdził bardzo i nic się nie babrało, więc pewnie kupię.
Jedno się nie zmienia, rozrzedzony spirytus zawsze na propsie, jak coś do tego jeszcze nikt nie miał żadnych uwag. Z ciekawością czekam co teraz będą położne i pediatrzy polecać, pewnie coś wymyślono znów nowego Gaziki do pępuszka były kiedyś wszędzie polecana, a rok później już były "be".. no jaja
Lista zrobiona, idę na zakupki, juhuuuu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 12:34
Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiem Wam, że po tych kilku dniach leżenia czuję się o wiele wiele lepiej.
Uczucie główki między nogami praktycznie minęło i jedyne co to brzuch twardnieje mi przy każdym wstaniu z kanapy.
Jak leże też nie mam parcia na pęcherz - dopiero jak wstanę to muszę lecieć.
Jestem jak nowonarodzona w porównaniu z tym co działo się kilka dni temu. 🙈malwaxxx28, Annamaria, Simons_cat, Atena37, Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, super wieści!! Cieszę się, że u Ciebie poprawa 🥰
Justyna, naprawdę szczerze Ci współczuję 😢 wiem jak to męczy, bo czasami nie jestem w stanie nawet spojrzeć do Was w telefon, aby przeczytać i odpisać. U mnie minimalnie lepiej, dziś 11 tydzień zaczynam. Ale u Ciebie to jest paranoja, że to tyle trwa... zapytaj o tą opcję położenia Cię na oddział na kilka dni i "odżywienia". Ja pojechałam do rodzinnego domu, spędziłam tam 2 tygodnie, a dzięki temu że mój tato jest lekarzem to przyjeżdżała do mnie pielęgniarka robić mi kroplówki, które mnie trochę ogarnęły (nie piłam w ogóle wody, a jak piłam to i tak był zwrot). Zapytaj lekarza o to, proszę... naprawdę Ci to pomoże, dostarczą elektrolity do organizmu i podadzą Ci jakieś leki. -
Dziewczyny, a ja mam może i głupie pytanie.. jeśli chodzi o meble i przechowywanie, które kupujecie na sam początek, to wystarczy łóżeczko dostawka, komoda z przewijakiem i jakiś regalik lub koszyczki?
Dodatkowo, kiedy kupujecie takie normalne łóżeczko? Bo szczerze nie wiem właśnie czy kupić dostawkę chicco (ona jest spoko bo ma kółka i można sobie ją wozić ze sobą), czy np kupujecie od razu drewniane łóżeczko z otwieranym bokiem? Plus np dokupić kosz mojżesza i jego traktować jako ”łozeczko przenośne", a takiej dostawki chicco juz nie kupować? Chciałabym znać Wasze punkty widzenia 😀 -
Malwa my od razu robiliśmy cały pokój dla małej więc mamy normalne łóżeczko i plan żeby mała spałam tam od samego początku. 🙈
Myślę, że wystarczy łóżeczko albo dostawka (to już jak zdecydujecie), komoda z przewijakiem i jakieś pudełko na rzeczy do przewijania. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
No właśnie i my też mamy taki pokoik przeznaczony, ale chciałam żeby bobo przez pierwsze miesiące spało z nami 😀 dlatego mam tyle zagwostek, czy od razu leciec na grubo i robić ten pokój, bo pozniej i tak nie bede miała do tego głowy 😆
-
Malwa dostawka jest na pewno dobrym rozwiązaniem jeżeli dzidzia miałaby z Wami spać. ☺️
My po prostu czuliśmy, że chcemy zrobić ten pokój więc go zrobiliśmy. 😄
Jutro wjeżdżają do niego wszystkie duperelki pochowane po szafach - obrazki, lampka, przewijak i organizery. 😉malwaxxx28, Księgowa, Natka95, Simons_cat, Annamaria, Justyna.Optyk, oliana2319, Atena37, Mlodamezatka, szona, Litta lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Super pokoik 😍 jak wjadą te dodatki to będzie picuś glancuś 😁
Noelle lubi tę wiadomość
-
Ale się już na full wyprawkowo robi! Noelle, fajnie, ile miejsca masz w mebelkach, nic tylko kupować ciuszki!
Zastanawiam się, czy nie kupić do szpitala jakiejś podróżnej mini suszarki do włosów jeszcze..
a tu pierwsze zakupki do torby dla mamy
z rzeczy spoza listy dokupiłam jeszcze zdrowe żelki z samych owoców na przekąskę, mokry papier toaletowy do szpitala, mini Laktacyd do higieny intymnej z kwasem mlekowym i herbatkę na laktację, nie zaszkodzi a super robi na psychikę mamy po porodzie.. i jest pyszna jak ktoś lubi zioła! No i lepsze to zdecydowanie niż ta słodka lura z czarnej herbaty w szpitalu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 17:09
Noelle, Simons_cat, malwaxxx28, Natka95, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Księgowa, TVN odpisał na twojego maila? 😁
miska122, Noelle lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Księgowa, TVN odpisał na twojego maila? 😁
Wlasnie nie 😭 i teraz mamy lukę w fabule 😅
Szczescie w nieszczęściu, że aktualna cześć jest moja ulubiona 😍
EDIT: wlasnie widzialam reklamę kolejnej części. Kuzwa.. Puszczają co druga 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 22:11
Noelle lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
A za tydzień ZakonCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:A za tydzień Zakon
No wlasnie! O co to kaman? 🤷♀️Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)