W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Miśka, współczuje nocki😔😔
Ja budziłam się milion razy na siku, No chyba co godzinę, chyba coś mi pęcherzyk uciska 🙄
Kokoszka, kciuki za usg! Maz będzie zachwycony 😍
JustynaOptyk, mam pytanie 🙂 Otóż już drugi dzień wstaje rano i obraz przez lewe oko mam lekko zamglony. Przeczytam wszystko, ale w porównaniu z prawym okiem na lewe oko widze gorzej. Po 0,5h-1h po przebudzeniu wszystko wraca do normy. Jest się czym martwić?
1. Jeśli sytuacja się powtórzy, spróbuj przepłukać oko solą fizjologiczna (taka w ampułkach). Być może tworzy Ci się warstwa takiej błonki jak przy zapaleniu spojówek. Sól fizjologiczna oczyści oko. Jeśli nie pomoże - więcej tego nie stosuj. Jest to dobre to przemycia oka, ale nie do stosowania jak krople, bo wyjałowi w końcu oko
2. Może to być wynik nawet tego, że spałaś na tej stronie twarzy.
Czy oprócz pogorszonego obrazu są jakieś inne objawy ? -
Kciuki za wizyty dzis dziewczyny ❤️❤️
kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Justyna.Optyk wrote:1. Jeśli sytuacja się powtórzy, spróbuj przepłukać oko solą fizjologiczna (taka w ampułkach). Być może tworzy Ci się warstwa takiej błonki jak przy zapaleniu spojówek. Sól fizjologiczna oczyści oko. Jeśli nie pomoże - więcej tego nie stosuj. Jest to dobre to przemycia oka, ale nie do stosowania jak krople, bo wyjałowi w końcu oko
2. Może to być wynik nawet tego, że spałaś na tej stronie twarzy.
Czy oprócz pogorszonego obrazu są jakieś inne objawy ?
Właśnie jak piszesz o tym zapaleniu- zarówno wczoraj jak i dziś miałam wrażenie ze właśnie może jakieś zapalenie mi się robi. Ale oko nie spuchnięte- nic. Sprobuje z tą solą fizjologiczną! Kupię dziś żeby było jak coś to na jutro Dziękuje .☺️
Oprócz pogorszonego obrazu nic, nawet teraz już widze wszystko super 🤷🏼♀️
Justyna, a jak Twoje wymioty?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Matka zakochana🥰🥰🥰🥰
Młody ma 771 g, łożysko się podniosło i jest 3 cm od ujścia. Polip obecny, ale grzeczny 😅 szyjka prawie 5 cm. Wszystko ideolo 😭❤️Justyna.Optyk, miska122, Kaśik, Natka95, Martyna33, Mlodamezatka, Noelle, szona, kokoszka31, Lisa_, Atena37, Księgowa, K&K, asiek96, Annamaria, Suszarka, golonat, Limonka26, dzastina2005, Jusia88, Beza27, *Agape*, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons jakiego Ty masz pięknego dzieciaka !!! ❤️
Martyna, dziękuję, już dobrze. Narazie nie wymiotuje. Teraz meczy zgaga. 🤣 Jak nie urok to.... to też czasami mam 🤣
Ogólnie każdej ze starających się życzę ciąży, ale żadnej nie życzę, by miała tyle rewelacji w tej ciąży co ja ! Bo na mnie możnaby pisać książkę "Niepożądane objawy ciąży" 😁
Atenko dziękuję Ci za przepis na zdrowy żołądek, wypróbuję !
Jest 9.40 a ja mam na liczniku 6tys kroków. Boje się kończyć ten dzień... 😁😅Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Szona właśnie zaczęłam myśleć nad tymi taśmami.
Martyna nie coś, tylko ktoś
Simons, cóż za piękne dzieciątko
Jadę szukać okazji w Tkmaxxie, trzymajcie kciukiSimons_cat, szona lubią tę wiadomość
-
Aaa co do zapalenia to wcale nie musi być tak, że będziesz miała zaczerwienione oko czy coś. Być może uzylas jakiegoś kremu pod oczy, tuszu do rzęs, czegokolwiek co mogło Cię lekko uczulić i objawy będą podobne. Mógł się zrobić lekki stan zapalny np od resztek tuszu, od zapchanego kanalika łzowego, z którym oko sobie poradzilo, zareagowało lekkimi objawami.
Moze być tak, że z rana masz wyższy poziom jakiegoś hormonu i jedno oko będzie na to reagować.
Przyczyn może być masa...Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Simons ❤️❤️❤️
Kokoszka to kciuki za koleżankę! 🙏🏻
Miska ja też obstawiałabym, że to jakiś ucisk na nerw. 😉
U nas też kiepska noc - młoda nie spała od 1 do 6. 🙈 Jestem lekko nieprzytomna. 😅Simons_cat, Beza27 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Simons jaki piękny ♥️😍
Justyna.optyk ja ja właśnie każdemu życzę takiej ciąży jaka ja mam do tej porysuper ciąża taka bezobjawowa 🤣
Od wczoraj południa nie czuje ruchów malego.. ani jednego ruchu...
Zjadłam słodkie i wszystko i nic...
Zaczynam się martwić...
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Simons jaki piękny ❤️
Simons_cat lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Simons, zawsze myślałam ze nie chce zdjęć 3D bo wydawały mi się straszne, ale wasze tu takie ładne, ze może się skuszę 😍
Alutka, Ty chyba wczoraj dopiero co na usg byłaś? Chyba za wcześnie na panikę 🙂
U mnie dziś dzień Pt wszystko mnie boli. Macie pomysł co to może być? Leżałam sobie, wstaje, tak mnie chwyta ból z prawej strony na poziomie pępka ze się nie mogę wyprostować. Jakoś to rozchodziłam, położyłam się. Kurier zadzwonił- znowu ledwo wstałam i doszłam do drzwi 😔Simons_cat lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Simons, zawsze myślałam ze nie chce zdjęć 3D bo wydawały mi się straszne, ale wasze tu takie ładne, ze może się skuszę 😍
Alutka, Ty chyba wczoraj dopiero co na usg byłaś? Chyba za wcześnie na panikę 🙂
U mnie dziś dzień Pt wszystko mnie boli. Macie pomysł co to może być? Leżałam sobie, wstaje, tak mnie chwyta ból z prawej strony na poziomie pępka ze się nie mogę wyprostować. Jakoś to rozchodziłam, położyłam się. Kurier zadzwonił- znowu ledwo wstałam i doszłam do drzwi 😔
Nie no już maly się rusza🤣🤣🤣 właśnie kopie mnie w pęcherz 🤣
Alutka- matka panikara 🤣🤣Martyna33, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Justynka, update w sprawie oka- jak patrzę na wprost to noc nie widać, a jak w bok czy w górę to mąż mówi ze w kąciku oka (lewym) są naczynka baaaardzo zaczerwienione. Czyli chyba jednak jakieś zapalenie… próbować z solą czy jakieś krople ?🙏🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Simons piekny gosc 😍😍
Ja pojechalam do lekarza. Mialam juz taki bol krzyza i coagnacy z prawej strony brzucha i pachwin, nie moglam sie podniesc i ubrac. Na szczescie z mlodym wszystko dobrze. Szyjka z 3 cm na 2,5 cm ale lekarka mówi, ze jest okej. Bez rozwierania, wody sie nie sacza. Kontrola u prowadzacego we wtorek tak jak zaplanowana wizyta zeby sprawdzic szyjke czy sie nie skraca.
Cala reszta w porzadku, lozysko (juz 2 stopien), przeplywy, ta wydzielina to od lutki, pepowina ok. Duzo odpoczywac czyli bez zmian 😓
Mlody wazy 1,5 kg 💙
Ale teraz siedze w lozku ze lzami w oczach bo nie moge sie ulozyc. Tak piekielnie mnie ta pachwina boli 😭😭kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Simons ale cudo 😍😍
Kokoszka kciuki za wizytę ✊
Dziewczyny z bólami pleców łącze się, mnie odcinek lędźwiowy nagina już od kilku dni, zanim ułoże się do spania mija pół godziny... Najgorzej jak obudzę się w nocy na sika, od nowa muszę się układać i się rozbudzam przez co nie śpię od 4 do 8-9 i potem mnie gnie i śpię do 12 😂
Miska dawaj potem foty zdobyczy 😁😁
kokoszka31, miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Po prostu nie wierzę - pieluchy z Harrym czekały na mnie ostatnie 😍
Nic więcej fajnego nie znalazłam, ale moja mama kupiła młodemu buciki w Smyku, też jestem w nich zakochana:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 13:32
Mlodamezatka, Atena37, Justyna.Optyk, Annamaria, Martyna33, asiek96, Jusia88, Simons_cat, Lisa_ lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Justynka, update w sprawie oka- jak patrzę na wprost to noc nie widać, a jak w bok czy w górę to mąż mówi ze w kąciku oka (lewym) są naczynka baaaardzo zaczerwienione. Czyli chyba jednak jakieś zapalenie… próbować z solą czy jakieś krople ?🙏🏼
Sól miała na celu umyć oko z błonki, która się ewentualnie mogła wytworzyć przy stanie zapalnym. Jeśli jej nie ma, widzisz normalnie, to nie ma potezeby. Jeśli kąciki oka są zaczerwienione, stawialabym na jakieś uczulenie. Nie uzylas jakiegoś nowego kosmetyku? Mam na myśli wszystko co mogło mieć kontakt z okiem - żel do mycia twarzy, szampon do włosów, nowa odżywka do rzęs, tusz, krem, fluid, no wszystko...
Jeśli tylko jedno oko oberwało, może po prostu jest czymś zatarte ? Moze miałaś coś na ręku i przetarlas, teraz reaguje alergicznie ? Nawet jakiś futrzak może nam zrobić jakąś krzywdę, choćby był najczystszyJa muszę uważać na psa mojej mamy, bo moje oczy też na niego tak reagują..
Ja bym zrobiła tak. Dzisiaj bym odpuściła zabiegi z okiem, żeby go nie podrażniać. Zobaczyła, czy problem rano się powtórzy. Jeśli tak, przeplucz solą fizjologiczna. Jeśli stan się nieco nasili bez dzisiejszej ingerencji w oko stawialabym na pójście do okulisty - być może będzie potrzebny antybiotyk. I tu wazne, byś mówiła od razu o ciąży. Antybiotyki do oka często zawierają sterydy. Jeśli sytuacja się nie pogorszy i nie uznasz, by niezbędny był okulista (brak bólu, lżejsze zaczerwienienie, brak obrzęku, oko nie jest sklejone ropną wydzieliną) możesz spróbować nawilżyć nieco oko jakimiś kropelkami. Nie wiem co jest dostępne u Was.. ja bym proponowała Dexoftyal . Fajne nawilżające i regenerujące krople.