W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiek pupkę i tak pielęgnuje się głównie wodą więc nie używa się tego zbyt dużo. ☺️ U nas sudocrem się sprawdzał ale potem dostałam tak genialny krem z niemiec, że używam tylko jego i to w litrach na wszystko i na wszystkich. 🙈😅
Kokoszka ja nie kupowałabym femaltikeru na zapas - jak masz małe problemy laktacyjne to spokojnie wystarczy Ci inka albo jakiś napój ze słodem.
Co do kremu do buźki no to jako, że moje dziecko jest letnie to codziennie używaliśmy kremu z filtrem ze względu na spacery. Z czasem okazało się, że młoda ma spore problemy skórne i musimy używać emolientu. Też nie kupowałabym niczego na zapas. ☺️kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
kokoszka31 wrote:Młoda, koszyk wydaje się być ok..
-tak się zastanawiam nad tym femaltikerem.. dziewczyny doświadczone: czy faktycznie trzeba kupować prewencyjnie przed porodem?
Krem do twarzy- tutaj też proszę o poradę mamusiek, używamy od pierwszego dnia życia?
Mnie przy puerwszym dziecku bardzo sie przydal w szpitalu- mieli tam na szczęście do dyspozycji w pokoju laktacyjnym bo w szkole rodzenia odradzali a ja spedzilam z mloda 5 dni w szpitalu i bardzo mi pomogło. Tym razem od razu się zaopatrzylam -
Mlodamezatka wrote:Justyna ja coraz bardziej podejrzewam spojenie biorac tez pod uwage jak ten bol wyglada dzis i jak wygladal przed tym wczorajszym „postrzalem”.
Anna mysle ze to tez stresowe. Tez sobie wymyslili tuz przed porodem wizyte 🙄
U mnie tez chyba stresowo brzuch inny od wczoraj. Mlody jakos dziwnie sie gibie - ale sie gibie.
Justyna u Mlodej to malo prawdopodobny staw krzyzowo-biodrowy. Ja stawiam na spojenie lonowe ewentualnie blokade w st biodrowym -
Ola-olenka wrote:Justyna u Mlodej to malo prawdopodobny staw krzyzowo-biodrowy. Ja stawiam na spojenie lonowe ewentualnie blokade w st biodrowym
A co do dolegliwosci tez mysle ze to spojenie. Bo najbardziej mnie wlasnie tam boli.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Z tego co czytalam po forach to z 90% kobiet ma bardziej lub mniej wyboiste poczatki laktacji. U mnie siary wlasciwie nie ma. Od poczatku ciazy moze zebralabym sumarycznie z mililitr 🙄 a jak jeszcze dzis okaze sie ze to spojenie mi sie tak rozchodzi to chyba powoli bede sie zegnac z porodem sn. Nie bede ryzykowac … wiec po cc to juz bankowo bedzie ciezko ruszyc z laktacja.
Co do buzki w sumie sama nie wiem. W sensie tak codziennie peielgnacyjnie. Na wyjscie jesienno-zimowe wlasnie ten kremik z momme biore - ma chyba jeden z lepszych skladow.
Nie nastawiaj się Zuchu, że jak cc to problem z laktacją. Moja siostra w czerwcu urodziła przez cc, 2 tyg przed terminem, a laktację od 1 sekundy ma taką, że mogła wykarmić pół oddziału. Możliwe, że wrzucę sobie prewencyjnie jedną paczkę na rozkręcenie, ale też na luzie podchodzę o tyle, że wierzę, ze natura sensownie zdecyduje za mnie 😅Justyna.Optyk, Suszarka, Simons_cat, Noelle, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Uprzejmie informuję, że od wczoraj w Kauflandzie jest promocja na pampersy, 36.99 za duża paczkę Pampers Premium Care jakby ktoś potrzebował. Rozmiary chyba wszystkie
iii chyba też na pampers pants dla starszakow
Noelle, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Moja siostra po CC (i to nagłym w 37+0, nie miała ani pół swojego skurczu, ktg kontrolne wyszło źle i od razu było CC) od początku kp, nie dokarmiała mm ani razu. Znam przykłady kobiet które miały problemy laktacyjne po sn 🤷 sposób porodu to nie jest wyznacznik, wiele czynników się na to składa.
Ja przed porodem nawet nie wiedziałam że mogę nie mieć mleka, wierzyłam w te bzdury z blogów "przystawiaj dziecko to będzie mleko", "dziecka nie da się zagłodzić", "mleko się produkuje na bieżąco". Teraz zamiast słuchać laktoterrorystek, poczytalabym o rozkręcaniu laktacji już będąc w ciąży, i miałabym naszykowany numer do cdl. Ale kp mnie kosztowało tyle siwych włosów, że przy drugim dziecku być może nawet nie będę próbowała.
Femaltiker ja bym jednak kupiła przed porodem, bo bywa ciężko dostępny w aptekach.
Asiek, Sudocrem to nie jest krem do codziennego stosowania, używa się go jak już odparzenia się pojawią. Moim zdaniem nie ma sensu kupować na zapas...moja Iga ma prawie 7 m-cy, a odparzona nie była ani razu. Sudocrem zawsze dostaniesz w Rossmanie czy aptece od ręki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:22
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mlodamezatka wrote:Ola co do femaltikeru wole miec swoj od razu, zeby sie nie prosic wszystkich wlasnie.
A co do dolegliwosci tez mysle ze to spojenie. Bo najbardziej mnie wlasnie tam boli.
Wtedy bylo ogolnodostepne dla wszystkich ale tym razem właśnie tez biorę swój żeby sie nie stresować że nie bardzie albo zabraknie.
Osobiście wolalabym zeby u Ciebie to bylo z biodra bo z tym da sie coś zrobić a zablokowane potrafi czasem najróżniejsze objawy dawać -
Ola - pomoc to mało powiedziane ! Ja dzięki Tobie odzyskałam samodzielność. Mogę sama się umyć, rozebrać, polozyc do łóżka, żyć !
Martyna jak Twoje oko ?Ola-olenka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Właśnie widzę że laktator neno due jeszcze bardziej przeceniony.. na 199zl w rtv euro 😁
Ja swój już odpalilam i na sucho mogę powiedzieć że wydaje się być perfekcyjny- cichy, intuicyjna obsługa, malutki, poręczny, lekki. I co fajne- pasują do niego też butelki avent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 16:19
Justyna.Optyk, Mlodamezatka, Noelle, szona lubią tę wiadomość
-
Wrocilam! Jestem innym czlowiekiem. Prawie 😅 odblokowal mi plecy - krzyz i biodra, cos masowal na posladku tak ze gwiazdy zobaczylam 😅 mowi, ze to idzie od krzyza i dlatego jak tam jest spiete to bardziej rozciaga tez przod czyli spojenie. Dolegliwosci plecowe zniknely, przod dalej boli ale powiedzy ze tak jak na poczatku tych boli spojeniowych. We wt u lekarza pod usg zobacze jak mocno te kosci sie rozeszly, a w srode znow do niego uderzam ❤️ Jest mi duzo lepiej, lepiej mi sie chodzi tez. ☺️
kokoszka31, Annamaria, Noelle, Suszarka, Wiolala, *Agape*, asiek96, Justyna.Optyk, Ola-olenka, Simons_cat, Lisa_, Natka95, Księgowa, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Szonka, Suszarka wiem, ze z laktacja bywa roznie i ze sa przypadki jak np Twojej siostry szonka ☺️. Nie nastawiam sie na katastrofe laktacyjna, a powiedzmy na przejsciowe problemy, ktore patrzac realistycznie bardzo mozliwe ze moga sie pojawic. Femaltiker z tego co patrzylam u siebie nie jest jakos super dosteony to wole miec. Ja tam wole sie orzygotowac na gorsze niz wkrecic sobie ze kp bedzie easy a potem sie przykro rozczarowac. 😅
Kokoszka dzieki za pro tipa z butelkami avent do neno ❤️❤️ Super, ze pasuja tez inne jakies. Ja swojego dopiero musze rozpakowac. A w ogole to do domu przywiezc 😅
Justyna dzieki za info o pamperach 😁😁Suszarka, Simons_cat lubią tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
A ja zapytam trochę z innej beczki.
Czy któraś z Was ma porównanie między śpiworkami do łóżeczka i wie, która firma szyje najdłuższe na dany rozmiar? Iga ma letni śpiworek ze Smyka 6-18 miesięcy. Kończy się jej miejsce na długość 😶 nosi rozmiar 80/86, jest długa strasznie, ale na 18 miesięcy nie wygląda z całą pewnością. Muszę kupić coś nowego, ale nie wiem w co warto inwestować 🤷 kołderka na razie odpada, bo ona się przemieszcza po calutkim łóżeczku w nocy i na bank by sobie zakryła twarz 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 19:21
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:A ja zapytam trochę z innej beczki.
Czy któraś z Was ma porównanie między śpiworkami do łóżeczka i wie, która firma szyje najdłuższe na dany rozmiar? Iga ma letni śpiworek ze Smyka 6-18 miesięcy. Kończy się jej miejsce na długość 😶 nosi rozmiar 80/86, jest długa strasznie, ale na 18 miesięcy nie wygląda z całą pewnością. Muszę kupić coś nowego, ale nie wiem w co warto inwestować 🤷 kołderka na razie odpada, bo ona się przemieszcza po calutkim łóżeczku w nocy i na bank by sobie zakryła twarz 😬Suszarka lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Hanuśka chyba odwróciła się główka do dołu... Zwykle przeglądałam sobie internety trzymając ręce na brzuchu. Teraz dosłownie mi je odkopuje 🤣
Simons_cat, kokoszka31, Noelle, Mlodamezatka, *Agape*, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Młoda, o jakie szczęście ze Ci ulżyło 🙏🏼 bardzo się cieszę, ze jest lepiej ✊🏻 Pamietam o pieluszkach HP dla Ciebie, byłam w jednym tkmax ale babka dorwała ostatnie przede mną 🤣 ale mam jeszcze jeden w pobliżu także tam tez zerknę
Justynka, dziękuje za pamięć. Dolegliwości brak, rano widziałam wszystko normalnie ☺️ Mąż zerknął i mówi ze już jest mniej czerwone także zmierza ku dobremu ✊🏻Mlodamezatka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia