W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdjęcia bobosia nie mam, ale wczoraj w nocy urodzila w domu moja koleżanka... Mieli zaplanowany porod domowy ale położna nie zdążyła dojechać, przyjechała 10 minut po wszystkim. Poród przyjął mąż, a ona urodzila w wannie...
Szkoda, że nie mogę wam tego widoku pokazać w mmsie, jakie rozkoszne, pulchne dziecko, aaaaaa..... Od tego zdjęcia mi się serio już pomału zachciało rodzic..no ale ja czekam do końca weekendu, wtedy "mogę"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 11:44
Noelle, Natka95, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Co do tych laktatorów też bym nie panikowała póki nie wystosują jakiegoś oficjalnego oświadczenia. Prawda jest taka, że plastik sam w sobie nie jest zdrowy a dzisiejsze czasy są nim przesycone. 🤷🏻♀️
Odciągamy mleko plastikowym laktatorem po to żeby zamrozić je w plastikowym woreczku a na domiar złego rozmrozić je podgrzewając ten woreczek z mlekiem we wrzątku… Nikt nie wmówi mi, że jest to bezpieczne i zdrowe. 😕
Kiedyś wszystkie na ból brzuszka piłyśmy też herbatkę z kopru włoskiego a dziś jest rakotwórcza. 😅
Jasne, że jeżeli można to ograniczyć to jak najbardziej trzeba ale nie popadałabym w panikę. ☺️Martyna33, Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, o tym podgrzewaniu w plastiku to właśnie dużo myślałam.. Nie ma jakiejś innej metody? Szczerze, to właśnie dla mnie jest masakra, żeby podgrzewać mleko w plastiku... Ja sama nie używam nic plastikowego w kontakcie z gorącym jedzeniem i szukam innego sposobu na ogarnięcie tego... Moze będę przelewała w jakiś metalowy czy ceramiczny garnuszek czy jak..
Nie rozumiem też idei plastikowych sztućców czy talerzy dla dzieci.. Tzn do zimnego jak najbardziej, ale ja na pewno nie będę karmić dziecka gorącą zupką, którą wlałam do plastikowej miseczki.. Wiadomo, że dziecko takiej gorącej zupy nie je, ale często jest tak, że gorące się wlewa i później dopiero studzi... Czy też przygotowywanie mm w butelce, do której wlewa się gorącą wodę z termosu. Średnio to wszystko dobre 🙄 -
Bebetka, Noelle, a nie można mleka podgrzewać w szklanym pojemniku (np takim z ikei?) czy to muszą byc jakieś specjalne do tego celu? Ale w sumie takie do podgrzewacza nie pasują pewnie.. trudny temat, jak uniknąć tego plastiku25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Bebetka jeżeli mleko jest zamrożone to ciężko je wyjąć w takiej bryle z tego woreczka. 🤷🏻♀️
Z wszystkim tak jest - dla mnie i tak najgorsze są pampersy bo to sam plastik i chemikalia na tą małą dupeczkę… no ale co zrobić jak nie masz możliwości wielopielo. Z drugiej strony każda z nas korzysta z wkładek, podpasek czy tamponów a to zupełnie niczym się nie różni. 🙈
Niestety takie mamy czasy i nie jesteśmy w stanie obronić siebie ani swoich dzieci przed wszystkim co złe.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Możecie podgrzewać mleko w czymś szklanym ale prawda jest taka, że i tak później to ciepłe mleko ma kontakt z plastikową butelką i praktycznie wyjdzie na jedno. 😅
Ja już z dwojga złego wole przechowywać to mleko w jednym pojemniku (w tym wypadku w butelce) od początku do końca żeby nie miało kontaktu z milionem rzeczy dookoła. Tak to mleko prosto z cyca idzie do butli i z butki po obróbce do brzuszka - sterylnie i czysto.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Możecie podgrzewać mleko w czymś szklanym ale prawda jest taka, że i tak później to ciepłe mleko ma kontakt z plastikową butelką i praktycznie wyjdzie na jedno. 😅
Ja już z dwojga złego wole przechowywać to mleko w jednym pojemniku (w tym wypadku w butelce) od początku do końca żeby nie miało kontaktu z milionem rzeczy dookoła. Tak to mleko prosto z cyca idzie do butli i z butki po obróbce do brzuszka - sterylnie i czysto.
No i racja. Niestety nie na wszystko mamy wpływ 🤷🏼♀️ Niektóre rzeczy trzeba chyba po prostu odpuścić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
No to są właśnie problemy współczesnego świata. Jest wiele udogodnień, ale sporo rozwiązań jednak nie do końca wychodzi nam na zdrowie. Na razie nie mam żadnej mądrej koncepcji niestety... Jeżeli coś wymyślę, to dam znać 😁 generalnie idealnie byłoby mieć szklaną butelkę do mleka dla dziecka i z takiej szklanej dawać pić.. Ja nie wiem czy w moim przypadku w ogóle będzie szansa na "mrożenie" pokarmu-ja będę szczęśliwa, jak będę mogła cokolwiek odciągnąć i schować do lodówki 😁 z resztą, nawet jak bede musiała dokarmiać mm to jak będę miała chociaż trochę swojego pokarmu to będę szczesliwa. Wiem, że się powtarzam, ale bardzo boję się tego, że nie będzie mi w ogóle nachodził..
-
Bebetka, szklane butelki istnieją 😁
Noelle, szona, Rucola lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Noelle wrote:Możecie podgrzewać mleko w czymś szklanym ale prawda jest taka, że i tak później to ciepłe mleko ma kontakt z plastikową butelką i praktycznie wyjdzie na jedno. 😅
Yyyyy, ale wiecie, że cały czas były i są butelki szklane dla dzieciaczków...? Ja takie miałam, i mam po chłopcach jeszcze taką..
One są bardzo fajne, tylko sie tego nie reklamuje.
W reklamach, gazetach, necie jest głównie plastik, mają kasę na bycie na topach sprzedaży, no ale szkło nadal jest i w całkiem ładnej estetycznie formie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 13:09
Rucola lubi tę wiadomość
-
Justynko, ode mnie też sto lat i wszystkiego dobrego ❣️
U nas rocznica ślubu dzisiaj 🙊 mąż chyba nawet zapomniał, tacy jesteśmy nieogarnieci odkąd jest maluch 🙊
Ale za to mogę powiedzieć, że spełniło się moje marzenie, świętowania kolejnej rocznicy już z dzidziusiem 🥰
Świętować pewnie nie będziemy, ale to nie ważne 🥰Simons_cat, Magdalena29, szona lubią tę wiadomość
-
A czy wiecie coś nt tego czy pojawienie się siary przed porodem ma jakikolwiek związek z powodzeniem laktacji? Kilka razy, po dotknięciu sutków, wypłynęły z nich żółte kropelki, ale to były pojedyncze sytuacje, plus nie miałam nigdy tak, żebym musiała w ciąży wkładać wkładki (a znam osoby, które zalewało już przed porodem). Nie chcę czytać internetów, wolę info z 1 ręki 🤣
-
Szona, z tego, co gdzieś tam usłyszałam na profilach tematycznych to czy masz siarę czy nie masz wcześniej nie ma żadnego związku z tym czy będzie problem lub go nie będzie 😅 mam nadzieję, że pomogłam 🤣 chyba tylko czas nas uratuje, spokój i cdl 😁😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 13:19
szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Natka, wszystkiego dobrego dziś dla Was w takim razie! 🥂💐❤️🥳
Natka95 lubi tę wiadomość
Ejj bo ja właśnie wiszę z Neno na cycku 🤔
Szona, ja nie miałam żadnej siary i nie wiem czy to zależne, ale z laktacja u mnie kiepskawo było...
Teraz od tygodnia jesteśmy tylko kp i mam sprawdzać jak mały przybiera. Ogólnie mleko jest, mały się raczej najada, bo jak je to aż mu nie raz po brodzie cieknie, słyszę jak ciągnie i połyka, ale nie miałam żadnego nawału, nie cieknie mi z piersi, także żadnych wkładek laktacyjnych nie potrzebuje... A żeby ściągnąć 60 ml, muszę wisieć na laktatorze godzinę... Położna mówiła że to normalne, laktator to nie dziecko i ono sobie ściąga tyle ile mu trzeba i też w inny sposób stymuluje cycki 🤷 miejmy nadziejęszona lubi tę wiadomość
-
Bebetka, właśnie miałam pisać ze szklane butelki istnieją 😂 Ale to nie zmienia faktu ze ściągasz laktatorem do plastiku, mrozisz w plastiku a potem przelewasz do szkła 🤷🏼♀️
Natka, wszystkiego najlepszego dla was !!Natka95 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Simons_cat wrote:Szona, z tego, co gdzieś tam usłyszałam na profilach tematycznych to czy masz siarę czy nie masz wcześniej nie ma żadnego związku z tym czy będzie problem lub go nie będzie 😅 mam nadzieję, że pomogłam 🤣 chyba tylko czas nas uratuje, spokój i cdl 😁😁😁
Tak mi się wlasnie wydawałoŻe ta siara jest zupełnie bez znaczenia
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Natka dużo miłości dla Was i miliona wspaniałych lat razem ❤️
Dziewczyny kupiła któraś coś z HP z H&M już? Zastanawiam się, bo ceny dość wysokie jak dla mnie. Mam szanse na zniżkę 25%, bo moja siostra jeszcze tam pracuje, ale musiałabym kupić w poniedziałek. Trochę nie jestem przy kasie i tak się waham czy warto...Natka95 lubi tę wiadomość
-
Miska, ja jeszcze nie kupowałam, bo chciałam stacjonarnie. Mam voucher i będę mogła go zrealizować najszybciej od 23.08🙈 o ile coś zostanie jeszcze dla mnie 🤣 Plus stałe 10 zł zniżki i będę miała jedna rzecz prawie za darmo 🤣 tylko nie wiem czy brać piżamki czy ten zestaw Seeker😁Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%