W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda, oby dzisiejsza wizyta coś wniosła! Pamiętaj ze to już bliżej niż dalej!🧡
Dziewczyny, jeśli jutro mam krzywą cukrową, to o której dziś maksymalnie mogę zjeść posiłek wieczorem? Ok 20? Co bym mogła zjeść ?Nie chce żeby zaburzyło to wyniki, ale jeśli zjem 18-19, to jutro wymioty jak malowane i tyle będzie z glukozy…25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Młoda, jak leżałam w szpitalu to dziewczyna (kobieta), którą ze mną leżała miała termin na 12.10.21. Właśnie mi napisała, że odeszły jej wody i jedzie rodzić, więc trzymam kciuki, żeby Ignaś poszedł w ślady jej synka
-
Martyna, w moim labie jest info ze trzeba być 12-14godz na czczo. Ja chyba jadłam kolo 20 a ok 9 pobrali mi pierwszą krew (ponad pół godz czekałam aż się dopcham do okienka i labu..)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 08:54
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Martyna, w moim labie jest info ze trzeba być 12-14godz na czczo. Ja chyba jadłam kolo 20 a ok 9 pobrali mi pierwszą krew (ponad pół godz czekałam aż się dopcham do okienka i labu..)
Cholercia, czyli jak mam na 8, to 20 jest last call na posiłek 😭
Jeśli zwymiotuje tą glukozę, to każą mi powtarzać w inny dzień, czy nie można tego tak często pić?😭25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
NAtka, i o której ci zasnął wczoraj..? Też miałam takie wieczory, u nas to były momenty, kiedy dziecko z śpiacego całe dnie noworodka zmieniało rytm dobowy na taki bardziej aktywny.. na szczescie to nie było codziennie.. dobrze, że mąż go też przejmuje, nie jesteś sama..
Noelle, wczoraj tak o tobie intensywnie myślałam! Spotkałam się z moją koleżanką wczoraj w parku późnym popołudniem, ona ma 3 miesiecznego synka i robi wyprzedaz róznych dzieciecych rzeczy, pytała się mnie czy nie chce kupic od niej leżaczka Babybjorn, no ale ja już mam inny i nie potrzebuję, zapytałam dlaczego sprzedaje, skoro mały taki malutki jeszcze.. i ona dostała zakaz leżaczka, mają kłaść na macie, albo do łóżeczka odkładać. Jej synek zaczał robić dokładnie to co Klara!! A że oni chodzą do fizjo, gościu powiedział, że o ile dokładnie powtórzę - niektóre dzieci mają tendencję do zbytniego i obciążającego mięśnie napinania się w leżaczkach, które są jak on to nazwał: samoczynnie napędzające się, czyli sprężynujące. Podciąganie się, próby pionizacji, podnoszenia tułowia nieadekwatnie do wieku są podobnie książkowym przypadkiem reakcji na przebywanie w leżaczku. Niektóre dzieci nie będą tak reagować, a inne już bardzo mocno. Oni dostali takie zalecenia, żeby malutkiemu się to nie utrwaliło..
Szczerze, pierwsze słyszę.. no ale ja nie miałam takiego rodzaju leżaczka, mój stary był na płozach i bardziej jak bujany fotel, ten co teraz kupiłam małej też ..
Nie znam się, nie byliśmy w życiu u fizjo dziecięcego, ale puszczam ci taką opinię, bo gościu jest dobrym specjalistą podobno, kurcze, może coś w tym jest..? Tylko kto by mógł ci to zweryfikować, pediatra? No nie wiem, tak rzucam, może to jakiś trop..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 09:33
-
Annamaria mi też się wydaję, że młoda przesadza z tym podnoszeniem… 😕 Pediatra mówi, że u Klary z napięciem wszystko ok i widać, że jest silną dziewczyną bo jak ją bada to się kręci, dźwiga pupę i na plecach i na brzuchu… No nie wiem co o tym myśleć.
Prawda jest taka, że w takich momentach bardzo żałuję, że mam internet bo gdyby nie on to nawet nie zwróciłabym na to uwagi a wręcz pewnie bym się cieszyła. 🤣Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, patrz, co znalazłam w necie..
opinia fizjoterapeuty Zawitkowskiego o Babybjornach:
"Jedna prośba, raczej sugestia. Nie pozwalajmy dziecku się w nich często bujać. Co to znaczy często? U jednego dziecka do wywołania nieukojonej żądzy bujania się wystarczy raz, u innych więcej…
Nad tą akurat możliwością leżaczków nie przepadam… to właśnie możliwość bujania się w nich przez samo dziecko. Czyli dziecko tak pręży swoje ciało, prostując nóżki i ściągając ramiona, by się bujać w nieskończoność.
Niby nie szkodzi, ale zawsze, kiedy niemowlę taką możliwość ma – korzysta z niej bez ograniczeń. A to z punktu widzenia terapeuty, lekka przesada. Jest fun, jest przygoda, jest stymulacja – owszem. Sęk w tym, że tej autostymulacji jest zwykle za dużo. Po drugie, jeśli jest jej dużo, to promuje przewagę w ciele i aktywności dziecka takich mechanizmów, które mogą wpływać na preferencje ruchowe i postawy dziecka."
"Klasyczny efekt „nadużywania“ leżaczkowania to usilne próby siadania z leżenia na plecach, nieznoszące sprzeciwu żądania noszenia w pionie i niechęć do obrotów."
źródło: https://lovemamissima.pl/ekspert-mamissimy_-pawel-zawitkowski_-niezbedne-do-rozwoju_-bujanie/
Ty najlepiej będziesz wiedzieć, czy to moze się odnosić do Klarci, czy nie, no ale takie coś znalazłam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 09:39
-
Dziewczyny, jestem po pierwszej niedzielnej wizycie teściowej 😁 ale było nieźle, bo była też moja mama 😁
No to lista rzeczy, które robię źle:
- wyglądam blado, więc pewnie nic nie jem a jak tak to w piersiach nie ma pokarmu, więc mam dać jej MM (to nic, że Mała jak odessie się od cycka to jest cała w mleku 😁 no i sorry, ale ja jestem dopiero 11 dni po CC, mam prawo nie wyglądać kwiatkowo i migdałowo.)
- za lekko ją ubieram, przecież w domu mamy tak zimno, ona nam mówiła, że ogrzewanie gazowe to nam bokiem wyjdzie bo najlepiej to było włączyć piec centralny, przecież tyle drzewa na podwórku do wycięcia... (drzewa są faktycznie do wycięcia, bo zagrażają domowi, są za wysokie, a w pokoju gdzie jest Hanuszka jest 21-22 stopnie, miala bodziaka i na to pajaca, nakryta kocykiem do spania)
- mój mąż to superheros, bo...(werble)...przewija swoje własne dziecko i potrafi to robić. Serio dla niej to wielki wyczyn.
- oczywiście wojna o smoczek, bo przecież Ola (jej druga synowa, ta "lepsza") swojemu synowi nie dawała smoczka (dziecko smoczka nie chciało, miało problem z wędzidelkiem)
- ten wózek to za jasny kupiliśmy (szary), Ola i brat męża kupili czarny, nie widać było, że ubrudzony jest
-1700zl daliśmy za fotelik ? Czyśmy oszaleli ? Ola i brat męża kupili używkę za 100zl i Małemu nic się nie stało, a my tacy rokefelerzy rozpieprzamy ciężko zarobione pieniądze przez oczywiście mojego męża, bo ja siedzę na dupie od marca, nie ?
- a czemu to łóżeczko nie ma biegunów ?
- ten kokon to niepotrzebny, Ola nie kupowała takich zbędnych rzeczy
- za dużo mam kwiatów w sypialni, dziecko się dusi od oparów.
Moja mama słuchała spokojnie, ja też, obie smialyamy się pod nosem, ale z którymś tekstem teściowej nie wytrzymała i powiedziała "Wiesz co, ja się Twojego syna z pewnością tak nie czepiam jak Ty mojej córki, zrobiła ci coś, że wzięłaś sobie za punkt honoru być teściową z kawałów ?"
Wiecie co ? Kocham moją Mamę ❤️🙈Simons_cat, Łydzia, Mlodamezatka, Atena37, Noelle, Oliwka91, Janinka, Bebetka93, Furka, Lisa_, *Agape*, Asia2309, szona lubią tę wiadomość
-
Justyna, przerypane 🤦🏼♀️ Z tego miejsca pozdrawiam Olę, No nie ma co powinnaś brać przykład Justynko (nie)
Dobrze ze Ty taka silna jesteś 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Justyna, już wiemy po kim odziedziczyłaś cięta ripostę 😁 jak czytam te Wasze historie o teściowych to aż mi się ciśnienie podnosi. Co za żmije..
Młoda, ale Cię ten Ignaś trzyma w niepewnościach, będzie z niego agent 😁 ale mam nadzieję, że już niedługo i powitamy go na świecie 🤞
Sama w to nie wierzę, że mi dzisiaj stuka właśnie 50% ciąży 🙊 (suwaczek jeden dzień do tyłu) nie mam pojęcia kiedy to zleciało, pamiętam jakbym wczoraj sikała na test 🙊Annamaria, miska122, Simons_cat, Mlodamezatka, Asia2309, szona lubią tę wiadomość
-
Justyna nie wiem dlaczego, ale strasznie rozśmieszyło mnie to łóżeczko na biegunach. Mój mózg ciążowy wyobraził sobie Biegun Północny xD Ja Ci powiem tak, powinnaś to wszystko spisywać i wydać jakąś książę, np "Teściowa - studium przypadku stereotypowej ropuchy". Ja od razu poproszę egzemplarz z dedykacją
Simons_cat, Noelle, K&K, Ayayanee, szona lubią tę wiadomość
-
Justyna, mama mistrz! ❤️❤️❤️❤️ Już wiadomo po kim masz charakterek 🙂 Jak Hanusia wda się w mamę i babcię to sobie w życiu poradzi. 😁😁😁
Młoda, jak będziesz szła do lekarza to uważaj co by ci nie zrobił masażu szyjki. 🙈 Chyba, że ci już wszystko jedno. 😁 Ja to mojego mam zamiar uprzedzać na ostatnich wizytach, że odgryzę mu te palce jak będzie próbował. 🤣Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
A u mnie kolejna noc z rzędu do 🍑. Budzę się, oczy jak 5 zł i spać nie mogę. Tylko wiercę się z lewej do prawej, bo biodra i pośladki bolą. 😭 Jak to ma jeszcze tak wyglądać przez ponad miesiąc to ja może poproszę, żeby Czarek jednak wylazł szybciej. 🙄Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Martyna ja Ci mogę jedynie mój protip sprzedać na krzywą - namierz klimę jeśli będą mieli i po wypiciu glukozy poproś żeby Ci włączyli. Ja tylko wtedy nie wymiotuje/mdleję. Chodzę specjalnie do labolatorium, które wiem, że ją ma.
Widzę, że się bardzo stresujesz krzywą, czemu myślisz, że wyjdzie źle? -
Justyna - Twoja tesciowa to klasyczna ropucha. Co za teksty 🤦🏻♀️ Ale Twoja mama wygrala internety ! 💕💕 smiechlam okropnie z niektorych uwag bo wyobrazilam sobie jak taka ropucha lazi z zrzedzi 🤣
No riposty masz po mamie, jak nic 🤣
Dziewczyny dzieki za wsparcie gdy ja wam tu tak jecze. Po prostu juz fizycznie nie daje rady tez.
Simons mi jest tak w uj wszystko jedno, ze jak dla mnie to lekarz moglby jutro w gabinecie zrobic mi cc bez znieczulenia. 🙄🤦🏻♀️
Edit jesli jeszcze moge dorzucic odrobinke zrzedzenia to czuje sie jak kupa odkrecajac butelke w nocy zdarlam sobie skore z palca jednego. A na twarzy jak cala ciaze bylo w miare czysto to wyskoczyl mi syf wielkoci kanionu 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 10:27
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Justyna, Twoja Mama jest super 😁👍
Ja rodziłam w szpitalu w moim rodzinnym mieście, więc od wczoraj jesteśmy z Helenką u moich rodziców, a mąż wrócił do nas kończyć ten nieszczęsny remont i przeprowadzkę 😆
Rodzice przez całą ciążę byli mega pomocni, zresztą od zawsze mam z nimi świetny kontakt, więc jest nam u nich bardzo dobrze 😊 Chociaż też mają jąkąś paranoję odnośnie tej temperatury w domu i najchętniej to by dziecko wsadzili do śpiwora i jeszcze przykryli 5-cioma kocami 🤣
Ja walczę z tym nawałem i mega bólem piersi, szczególnie lewa jest strasznie twarda i zaogniona 🙁 Na szczęście w środę przychodzi połóżna, to może coś na to poradzi.
Miłego poniedziałku Dziewczyny 😊
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Nitko, a pod prysznicem próbowałaś polewać te piersi ciepła woda i delikatnie masować w stronę brodawki? Ciepło bardzo mi pomagało na nawał, sporo mleka wyciekało pod wpływem wody i ciepła..
-
Mamy żółtaczkę.. 😭 zostajemy minimum do środy do 15:00. To mnie powaliło na kolana bo wczoraj mówili na 90proc Pani wyjdzie.. już niestety moja wytrzymałość została złamana.. od zeszłego poniedziałku już tu jestem i czuję się jak więzień, brakuje mi tlenu. Nie mogę nawet na chwilę opuścić tego oddziału..
Musiałam się wyzalic 😭 -
kokoszka31 wrote:Mamy żółtaczkę.. 😭 zostajemy minimum do środy do 15:00. To mnie powaliło na kolana bo wczoraj mówili na 90proc Pani wyjdzie.. już niestety moja wytrzymałość została złamana.. od zeszłego poniedziałku już tu jestem i czuję się jak więzień, brakuje mi tlenu. Nie mogę nawet na chwilę opuścić tego oddziału..
Musiałam się wyzalic 😭
Moze nie trzeba bedzie jednak az tak dlugo zostawac i wystarczy malemu jedna doba pod lampami tylko ✊🏻
Przytulam mocno!13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚