X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jeszcze miał dzisiaj wizytować. 🤔🤔🤔 Suszarka? 🤔🤔🤔

A! Pępowiny na szyi nie ma! To też dobra wiadomość ☺️

Bebetka, to wstydnisia ci się trafiła. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 20:27

Bebetka93, Mlodamezatka, monnkej, Lisa_ lubią tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wetnę się trochę, Jusia, jestem przed procedurą i mam cytomegalię igm i igg dodatnie. Mogę na priv? Bo się załamałam 🥺

Gratuluję Mlodamezatko! <3 Ignaś jest piękny :) Pamiętaj że twoje ciało dokonało ogromnego wysiłku i potrzebuje teraz czasu. Tulcie się i poznawajcie ile wlezie. Kibicowałam ci mocno, nasz wiek i mężów jest bardzo podobny. Mam nadzieję, że skończę jak ty :) Aczkolwiek mój brzuszek zwalnia się w listopadzie (idealnie), teraz kolej na Lilou :)

Lilou, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
    09.2024 - ⏸️
    preg.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikons super wiesci :) aby tak do konca 🥰

Okey dzieki kochane za podpowiedz... chyba sie cos rozkreca bo to sie coraz silniejsze robi... dolozymy dzis ostatni ostry kebab z kurczaka i dobry sex na noc 🙈🤣

We will see 😊

Noelle, Annamaria, Mlodamezatka, Simons_cat, szona, Łydzia, monnkej lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn trzymam kciuki ale coś czuję, że jutro podzielisz się z nami dobrymi wiadomościami i zdjęciem bobka. 😍

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam wczoraj prenatalne, ale żyję na takim niedoczasie że ledwo wyrabiam. Wszystko jest w porządku, ryzyka niskie. Płci nie poznałam. 24 listopada mam umówione połówkowe.

Noelle, K&K, Mlodamezatka, Natka95, Simons_cat, szona, Justyna.Optyk, Atena37, Annamaria, monnkej, Lisa_ lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, wszystko co czujesz jest normalne. Niestety te huśtawki emocjonalne po porodzie to dramat. Na szczęście moja połóg i mija ten beznadziejny stan ducha. Z dnia na dzień będzie lepiej, zobaczysz. Ściskam Cię mocno, jesteś super Mamą!

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:

Rozpakowane dziewczyny, czy śpicie z włączoną lampką nocną non stop? Czy tylko jak Bobo się budzi zapalacie?

KK, ja kupiłam w Ikei taka podłogową nieduża lampę, która stoi koło fotela do karmienia i daje rozproszone światło na przewijak. Ma mega słaba żarówkę, takie rozrzedzone to światło, żeby nie budzic męża i nie rozbudzać niemowlaka. Zapalam tylko do zmiany pieluszki.

Młoda, dziewczyny pięknie ci już napisały, będzie coraz lepiej!! Te pierwsze dni w szpitalu to niezły rollercoaster, w domku inaczej spojrzysz na to wszystko, wdech, wydech..
    Życzę Ci dobrej, spokojnej nocy.. ❤️

Simons, super, że wizyta ok, raz dwa i będziesz nadawać nam tu z porodówki, ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 22:13

Mlodamezatka, Simons_cat lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Nitka19 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K my śpimy tymczasowo w moim starym pokoju u rodziców i tam mała lampka jest daleko od łóżka. Dlatego na noc zostawiam ją włączoną, bo jakbym miała za każdym razem iść przez cały pokój ją zapalić, to na bank bym się o coś wywaliła 😅
    W nowym domu mamy włączniki do lampek od razu przy łóżku i zamierzamy spać przy zgaszonych, a zapalać tylko na karmienie i zmianę pieluchy 😉

👱‍♀️: 34 lata
    AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
    Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
    Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍

10.2021 - córeczka ❤️
    07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
    02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
    05.2023 - przerwa

age.png
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, powodzenia 🤭

age.png

age.png

💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja mam dzisiaj doła..

Pisałam wam że Ksawery to taki typowy hajnidek... Tak przynajmniej myślałam. Płacze o byle co, jest anty wózek, anty fotelik...nie raz wracaliśmy autem gdzie ja z dzieckiem na ręku zamiast w foteliku no bo się nie dało..
    W obcych miejscach ryk niemożliwy... U jakiegokolwiek lekarza to samo.. wrzask od razu po położeniu na przewijak..

Boję się gdzieś z nim iść bo już wiem że będzie ryk, więc najchętniej zamknęłabym się w domu ..

Chodzimy do fizjo w związku z lekką asymetrią i wzmożonym napięciem. No i u niej też się tak wydziera, że pół godziny z godzinnej wizyty to uspokajanie go... Dziś nawet w miarę pracował, dało się poćwiczyć, ale oczywiście potem mu się nie spodobało i znów ryk....
    ...

No i z tego do tego fizjo stwierdziła, że chciałaby żeby małego zobaczył neurolog.. że jest bardzo drażliwy, łatwo go wyprowadzić z równowagi....
    Do tego nie podoba jej się że mały się wygina do tyłu jak leży na plecach i że gdy płacze drży mu dolna warga..
    Dobiło mnie to... Zaraz się doszukuje co może być nie tak😔😔
    Gdzieś podświadomie czułam że to jego zachowanie jest jakieś podejrzane, ale starałam się sobie tłumaczyć ze wszystko jest ok i po prostu mam trudniejszy egzemplarz...
    A jak widać cos w tym jednak może być..
    Wciskam sobie na siłę że dzieci płaczą i niektóre są po prostu takie trudniejsze...

Ale dobija mnie to, że ktoś z rodziny np potrafi mi wytknąć że jest niespokojny, teściowa mówi że balaby się z nim zostać bo jak zacznie płakać to go nie uspokoi...

Ja to wszystko wiem, a jak ktoś to komentuje to mi tylko dowala..

Przerosło mnie to macierzyństwo.... Na daną chwilę jestem wykończona psychicznie... Jak nie problemy z brzuszkiem to znowu to. Wydaje mi się że to może byc moja wina... Wieczny stres w ciąży, nerwy, panika czy wszystko ok... Nerwy po porodzie, nerwy teraz...

Jeśli okaże się u neurologa że coś jest nie tak to nie wiem jak i czy to udźwignę..

Chciałabym chwilę odpocząć i zacząć się w końcu cieszyć macierzyństwem, ale chyba nie jest mi to dane, mam dość...

Przepraszam za żale, ale nikt tego nie rozumie. Mąż uważa że na pewno wszystko jest dobrze, nie ma się co martwić...

A ja siedzę, czytam internety i ryczę...

Ehh nie cytujcie proszę.. usunę potem te żale, chciałam się po prostu gdzieś wygadać

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie czytaj! Dobrze, że fizjo zareagowała, takie rzeczy warto sprawdzić, ale nie jest powiedziane, że będzie coś nie tak. Rozumiem lęk, ale pomysł, że gdyby faktycznie było coś nie tak, to dobrze, że pojdziecie i to skonsultuje cię już teraz, a nie za jakiś czas. Im szybciej się skonsultuje jakieś niepokoje tym lepiej. Trzymaj się jakoś, a ja trzymam kciuki, żeby sie okazało, że to nic strasznego 😘

Natka95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara_ wrote:
    Wetnę się trochę, Jusia, jestem przed procedurą i mam cytomegalię igm i igg dodatnie. Mogę na priv? Bo się załamałam 🥺

Gratuluję Mlodamezatko! <3 Ignaś jest piękny :) Pamiętaj że twoje ciało dokonało ogromnego wysiłku i potrzebuje teraz czasu. Tulcie się i poznawajcie ile wlezie. Kibicowałam ci mocno, nasz wiek i mężów jest bardzo podobny. Mam nadzieję, że skończę jak ty :) Aczkolwiek mój brzuszek zwalnia się w listopadzie (idealnie), teraz kolej na Lilou :)

Możesz tylko ja za dużo tez na ten temat nie wiem dopiero teraz gdy wyszły mi wyniki zaczęłam się w to wgłębiać .

• Marienn Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jestes wspaniala mama, zobacz 3miesiace juz dzwigasz kazdy jeden szczegol na swoich barkach.
    I masz prawo czuc sie zmeczona, porozmawiaj z mezem zeby pozwolil ci na jeden dzien odpoczynku, np w niedziele, zebys poszla ba kawe na lody czy na spacer i nie bedzie to oznaczalo ze jestes zla mama bo zostawilas syna.
    Bo to nie syn jest najwazniejszy tylko mama jest najwazniejsza aby syn mogl przetrwac.
    Nie rozumialam tych slow dopoki nie wytlumaczl psycholog.
    Dla przykladu :
    W szpitalu mowi sie ze pacjent jest najwazniejszy? Nie.
    Mowi sie ze pacjent jest bardzo wazny a najwazniejszy jest lekarz bo bez niego nikt tam nie przetrwa.
    Tak samo jest w domu.
    Dziecko jest bardzo wazne ale najwazniejsza jest mama/tata. I to ta osoba musi zawsze postawic sie na piereszym miejscu by dziecko czulo sie wspaniale.
    Jesli lekarz w szpitalu ma slaby dzien to pacjent tez nie korzysta.
    Kochana postaraj sie pomyslec o sobie by miec sily dla malego. I nie ponad sily tylko po troszku...
    Wierze ze dasz rade a malutki szybko doceni usmiechnieta mamusie ❤

Natka95, K&K, Simons_cat, monnkej lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka kochana! Tutaj nic nie jest Twoją winą a Ty jesteś najlepszą mamą dla Ksawcia. ❤️
    Robisz dla tego brzdąca przecież wszystko co najlepsze żeby miał dobre, zdrowe i szczęśliwe życie! Posprawdzajcie sobie wszystko na spokojnie ale na pewno będzie dobrze. ☺️
    Macierzyństwo nie jest proste, a my też bywamy zmęczone - nie jesteśmy robotami więc pozwól sobie na odpoczynek… ten fizyczny i psychiczny. Może potrzebujesz restartu. 😉
    A my zawsze tutaj jesteśmy… czy to do pomocy czy do wygadania się. ❤️

Klarci jeszcze miesiąc temu też drżała dolna warga a teraz już jej się to nie zdarza - pediatra mówił, że to kwestia niedojrzałości układu nerwowego. ☺️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jesteś najwspanialsza mama dla swojego dziecka 🤗 nic nie jest Twoja wina, dobrze że sprawdzasz i kontrolujesz u lekarzy lada chwila i wszystko się ułoży 🍀✊🏻

• K&K Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, każda mama jest dla swojego dziecka najlepsza i robi wszystko co dla niego najlepsze. Ale nie zapominaj też, że jesteś kobietą, żoną, przyjaciółką. Tak jak napisała Marien trzeba mieć również chwilę dla siebie i wrócić ze świeżym umysłem i siłą.
    Na pewno jest Ci ciężko, wyobrażam sobie i mocno Cię przytulam 🤗 i po to tutaj jesteśmy, każda z nas to przechodziła albo dopiero będzie. I nie masz po co usuwać posta czy przepraszać. Piszemy tu i wspieramy się we wszystkim. Po płaczące dzieci, hemoroidy, problemy z 💩 i te radosne jak pierwsze ruchy, uśmiechy i full mleka w cyckach 😁 (BTW. Z jednego leci mi już siara i dziwnie mi się na to patrzy 🤨)
    Trzymam mocno kciuki żebyście sobie wszystko posprawdzali i zobaczysz że za niedługo wyjdzie słońce 😗🌞🌞

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • szona Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Marien, dużo dziewczyn pisało że właśnie od bólu podbrzusza jak na okres wszystko się zaczynało. A kilka godzin była już właściwa akcja.

Rozpakowane dziewczyny, czy śpicie z włączoną lampką nocną non stop? Czy tylko jak Bobo się budzi zapalacie?

Z włączoną.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, konsultacja nie zaszkodzi, ale wiele dzieci wygina się do tyłu, leżąc na plecach i to nic takiego. U mnie było to dwoje, ba, jeden z synów potrafił się tak nawet przesuwać do tyłu. I nie mieli wzmożonego napięcia mięśniowego.

A najmłodszemu drżała przez pewien czas dolna warga podczas płaczu. Gdy zobaczyłam to pierwszy raz, przestraszyłam się, ale to był dojrzewający układ nerwowy.

Myślę, że dobrze, że pójdziesz, ale wierzę, że wizyta jedynie Cię uspokoi.

Natka95, Simons_cat lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, wg mojej położnej wyginanie się takiego malucha do tyłu na tym etapie ma związek z problemami gastrycznymi głównie. Neurolog może rzucić okiem, ale uwazam, że nic nie znajdzie ;) Mojej małej też drży dolna warga - zawsze gdy kończy jedzenie. Czekam cierpliwie, bo wiem, że to minie 💪

A na dolegliwości Maluszka rozważyłabym osteopatę. Jeśli u nas wjadą kolki, to umówię się na pewno.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, fizjoterapeuci bardzo często wysyłają dzieci do neurologa. Na szczęście w 90% przypadkow lekarz nic nie diagnozuje. Oczywiście, idźcie sprawdzić dla pewności, ale dzieci są naprawdę bardzo różne. Ja byłam takim dzieckiem które krzyczy wniebogłosy i nie chce spać. I też babcia nie chciała ze mną zostawać, a wychowała piątkę swoich dzieci; mówiła że takiego dziecka jak ja jeszcze nie widziała 🙈 jak urodziłam to wszyscy wspominali jakim byłam trudnym niemowlakiem. Wszytsko ze mną w porządku. Jedyne co mi zostało to duża wrażliwość, ale z tym się da żyć. Nie szukaj winy w sobie, ja w ciąży miałam mnóstwo stresów, często płakałam, poród miałam mocno traumatyczny, a Iga jest dość pogodnym dzieckiem. Pewnie Ci się wydaje że wszyscy mają radosne, śpiące dzieci - tylko nie Ty. Ale nie jest tak, wiele dzieci jest trudne w obsłudze. Szona ma dobry pomysł z osteopatą, oni często "naprawiają" dzieci. Myślę że warto spróbować. Znajdź trochę przestrzeni dla siebie. Siedzenie z dzieckiem w domu nie jest łatwe, a z dzieckiem wymagającym to już w ogóle.

Natka95, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ