W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, jestem po wizycie. Trochę szok, bo wg pomiaru przez 3 tygodnie malutka przybrała ponad 700g 😳 i waży teraz 1750g. Wielkościowo jest 2 tygodnie do przodu, to prawie makrosomia 🙄 główka jest bardzo duża. Lekarz stiwerdzil, że jest w porządku, że może genetycznie... Chociaż ja tam byłam małym dzieckiem. Muszę się teściowej zapytać jaki duży był mój mąż 🙄
Szyja długa, zamknięta.
No i co mnie bardzo ucieszyło- Młoda przekręciła się główką do dołu. Chociaż jak sobie pomyślę, że będzie duża, z dużą głową, to aż mnie ciarki przechodzą na myśl porodu.Atena37, szona, Noelle, Simons_cat, Annamaria, monnkej, midzia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny temat z innej beczki.
Jako że bon turystyczny jest do wykorzystania do końca marca 2022 więc w sumie mało czasu bo w marcu rodzę to raz a dwa w ferie z wielkim brzucholem nie będzie mi się chciało pewnie jeździć nigdzie to chciałabym go wykorzystać teraz w listopadzie jak będzie trochę wolnego.
Możecie coś polecić jakiś hotel z basenem w fajnym miejscu bo z dziećmi ??? Ktoś ? Coś ?
Gdyby go można było wykorzystać później to bym nie miała spiny a tak chce to użyć z dziećmi bo szkoda żeby przepadło ...😒 -
Bebetka, świetnie, że się obróciła 😊 jeszcze wczoraj o tym pisałyśmy, a tu taka niespodzianka!
Mea, nie wiem gdzie mieszkasz, ale polecam termy Warmińskie. Byłam tam już kilka razy, to z mężem, to z kuzynami. Super miejsce, dużo basenów, dobre jedzenie 😊
Ja też mam pytanie z innej beczki. Chciałabym już zamówić staniki ciążowe, do karmienia. Teraz jak i przed ciąża mam miseczkę B. Czy brać B czy C z Waszego doświadczenia czy lepiej się wstrzymać?2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Mea wrote:Dziewczyny temat z innej beczki.
Jako że bon turystyczny jest do wykorzystania do końca marca 2022 więc w sumie mało czasu bo w marcu rodzę to raz a dwa w ferie z wielkim brzucholem nie będzie mi się chciało pewnie jeździć nigdzie to chciałabym go wykorzystać teraz w listopadzie jak będzie trochę wolnego.
Możecie coś polecić jakiś hotel z basenem w fajnym miejscu bo z dziećmi ??? Ktoś ? Coś ?
Gdyby go można było wykorzystać później to bym nie miała spiny a tak chce to użyć z dziećmi bo szkoda żeby przepadło ...😒
Coś takiego znalazłam: Beneficjenci muszą zapłacić bonem do 1 marca 2022 r. Jednak samo wydarzenie, na które zostały przeznaczone pieniądze, może odbyć się w późniejszym terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 19:43
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Bebetka, nooo duża ta Twoja dziewczynka
Super że główkowo☺️
Młoda, Kokoszka - jak u was dziś ?
Dziewczyny, mam taki wzrusz.. zawsze wizualizowałam że będę miała ten wózek i będę w zdrowej ciąży. I to się dzieje naprawdę 😍
Nasza bryka, jestem zakochana
Suszarka, Noelle, Simons_cat, Szewcowa, asiek96, monnkej, Natka95, Justyna.Optyk, Kaśik, Ayayanee, kokoszka31, Bebetka93, Cecylia, Nitka19, Magdalena29, Furka, Atena37, K&K, Jusia88, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Natka95 wrote:Justyna.Optyk czyli tryb aniołka się wyłączył? 🥺🥺🥺
Pokarmu mam coraz mniej, Mała jest po prostu głodna. Nie ogarnęłam tego, karmiłam "na bieżąco", nie odciagalam laktatorem za wiele. Wcześniej przy posiedzeniu z laktatorem wyciągałam 150ml i nadal w piersiach coś było. Teraz trybem 7-5-3 odciagnęłam całe 110ml przy czym jak już przeszłam na 3 min nie zleciała już ani kropla a cycki mam jak flaki. Dodam, że godzinę temu wypiłam femaltiker... Który na mnie w ogóle nie działa ! Jedynie piwko karmi potrafi coś rozhulac, ale zbrakło e domu, od kilku dni nie piłamMała wyła, bo była głodna. Dokarmiłam, ale serce mi pęka, że nie mogę nakarmić jej sama.
Tak, wiem, że dając butle nie umniejsza to mojemu macierzyństwu i ja też tak myślę. Tylko taki żal się zbiera w serduchu, że to dzieciątko przeze mnie się męczyło... A nawet jak zasnęła po moim pokarmie to spala max godzinkę czy dwie, bo była zwyczajnie głodna... -
Justyna dzieciaczki tak śpią - po modyfikowanym śpią dłużej bo jest ciężkie. To takie złudne i wiem to sama po sobie. 🙈
Laktatoruj te cycki do oporu nawet jak już nie leci jeżeli zależy Ci na kp a jeżeli nie to po prostu dokarmiaj. 😘 Może być tak, że teraz kilka dni dokarmisz a w tym czasie rozhulasz na nowo potok mleka. ☺️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Justyna- masz i tak super dużo mleka.. myślę że rady Noell możesz wdrożyć!
Ja miałam turbo ciężka noc wczoraj.. oczywiście nie przez dziecko, a przez cudowne cycki.. jak się okazuje, wygaszenie nawet takiej mikroskopijnej laktacji wprowadza uczucie kamieni w piersiach.. bałam się żeby do zastojów nie doszło.. cały dzień walczyłam z szałwia, witamina b6 i zimnymi okładami i w końcu widzę progress.. tak więc rozkręcić laktację to jedno, ale zgasić.. to niestety też małe piekiełko..
Berbetka- dasz radę urodzić! Mój miał 38cm obwodu głowy, więc there is no limit 😁
Zostawiam zdjęcie mojego Slodziaka, proszę nie cytować:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 21:26
Suszarka, Bebetka93, Natka95, Noelle, asiek96, Nitka19, Annamaria, monnkej, Magdalena29, Simons_cat, Furka, miska122, Atena37, szona, Ayayanee, Martyna33, Szewcowa, midzia, K&K, Mlodamezatka, Łydzia lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Justyna dzieciaczki tak śpią - po modyfikowanym śpią dłużej bo jest ciężkie. To takie złudne i wiem to sama po sobie. 🙈
Laktatoruj te cycki do oporu nawet jak już nie leci jeżeli zależy Ci na kp a jeżeli nie to po prostu dokarmiaj. 😘 Może być tak, że teraz kilka dni dokarmisz a w tym czasie rozhulasz na nowo potok mleka. ☺️
Dokładnie tak było u mojej siostry. Wjechała pauza, zaczela pic herbatki i działać z laktatorem i laktacja wróciła jeszcze silniejsza 🙈Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Justynko, trzymam kciuki, żeby Twoje piersi znów się napełniły 💓 wiesz, może to tylko chwilowe i na nowo się rozhula. Oby 🍀
Martyna, super bryka 🙂
Za tydzień mam trzecie badanie prenatalne, tak więc skonfrontuję dzisiejszy pomiar. Troszkę nie chce mi się wierzyć, że maluda aż tak bardzo przybrała w 3 tygodnie.
Pojechaliśmy dziś po lekarzu do Ikei, bo chciałam już kupić wanienke.. No i kupiłam kilka rzeczy, ale wyszliśmy bez wanienki, bo się skończyły 🙈 -
Dzięki dziewczyny. Tak się cieszę, że zainwestowalam w ten laktator. Muszę chyba po każdym karmieniu jeszcze przeatakować cycki tylko mi się teraz z karmieniem schodzi nawet 3h bo Mała się wkurza, że tam nic nie ma i je na raty. Teraz po prostu przed karmieniem ściągnęłam i dałam jej butle. No i dziecko odpadło zaraz po opanowaniu czkawki...
-
Alutka, ja bym nie powiedziała, że się obniżył 😉 widzialam duuuuzo niższe brzuchy.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Justyna.Optyk to nie jest Twoja wina, nawet tak nie myśl! Masz pod ręką mm, od razu reagujesz i Twoja córeczka nie jest głodna - to świadczy o Tobie jako o wspaniałej matce, głowa do góry
Bebetko, nie martw się tym teraz, poczekaj do finałowych pomiarów. Moja córeczka też miała dużą głowę, nie pamiętam ile cm, ale wszystkie noworodkowe czapeczki były za małe i urodziłam SN, jakby nie było dasz radęBebetka93 lubi tę wiadomość
-
Natka, a jak problemy brzuazkowe? Cos się normuje powoli?
Noelle jak wysypka?
Kokoszka, piękny syniomam nadzieję, że piersi już niedługo nie będą problemem, Natka za Twoje też trzymam kciuki
Martyna, wózek petarda! Totalnie mój styl. Co to za materiał?kokoszka31 lubi tę wiadomość