W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska, moj maz ze mna siedzial od rana do 22.00 i powiem szczerze ze sie bardzo nudzil...
Scrolowal telefon jak mala spala, a wiekszoc czasu spala...
Taki,noworodek to je robi kupe i spi.... sen 2h wiec wtedy ty idziesz pod prysznic czy drzemiesz a maz bedzie czowaljak lubi to mysle ze mu sie te ksiazki przydadza 🥰
Chwale sie coreczka ❤ i jej dlugasnymi paluchami 🤗
(Nie cytujcie)
asiek96, K&K, Suszarka, Bebetka93, monnkej, Nitka19, Skorek, Simons_cat, Cecylia, Natka95, miska122, Furka, Księgowa, Łydzia, Atena37, Noelle, Salv, kokoszka31, Szewcowa, Annamaria, Kaśik, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Czy Beza się odzywała?
Ja ostatni wpis kojarzę o 3cm rozwarcia i albo coś przegapiłam, albo milczy od rana.. -
miska122 wrote:To ja Ci powiem hit. Mój dzisiaj stwierdził, że skoro zostajemy w szpitalu po porodzie i nie będzie miał możliwości wyjścia nawet do sklepu, to on musi zabrać książki żeby mieć co robić. Książki z noworodkiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 21:19
miska122 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Bebetka93 wrote:Czy Beza się odzywała?
Ja ostatni wpis kojarzę o 3cm rozwarcia i albo coś przegapiłam, albo milczy od rana..Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Marienn mam identyczny smoczek ! Znaczy... Hanuśka ma, ja to mogę ewentualnie jako służba go podać do pysia 🤣
Piękne paluszki !
Suszarka dobrze, że przynajmniej w szpitalu odpoczęłaś !Niektóre dzieci muszą odespać poród i tyle. Moja też spala. Może to dzieci po CC takie spokojniejsze są ?
Simons jaki Ty masz cudowny brzuchool ! ❤️
Dzięki za miłe słowa o tym moim małym kartofelku (pseudo zyskała,bo miała taki nosek po urodzeniu, teraz jest nieco lepszy...)
Czy któraś z was miała problem u dzieci z kanalikiem nosowo łzowym ? Moja ma miesiąc a on ciągle zapchany, nie nadążam przemywać... ;/ A pediatra kazała myc i obserwować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 21:37
Simons_cat, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Justyna my mamy kilka smoczkow ktore uwazam za super mega lepsze od tego 😂🙈🤦♀️ tzn mi sie bardziej podobaja,
Ale Klarcia jak juz ma wybierac to wybiera ten 😂🙈
Chociaz i tak to tylko na kilka minut i wyplowa 🤪🤪
Odnosnie kanalika to nie wiedzialam ze cos takiego jest, ale Klarci ropialo oczko mocno.
Kazali przemywac przegotowana woda, i raz dziennie delikatnie rumiankiem...
Dzis juz prawie nie ma... 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 21:38
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
asiek96 wrote:Miska cudna ściana😍, co jeszcze z HP planujecie w pokoiku?
Ma kocyk i poduszkę z Hedwigą ( na później), pieluchy tetrowe, ciuszki. Będzie jeszcze żyrandol z sową (nie z HP co prawda, ale będzie nawiązywać). To chyba wszystko. Chyba że dostanie coś jeszcze od gości. Pokój nie jest za duży, więc nie chce przesadzać. No i oczywiście mam nadzieję, że dziecko nie okaże mi się mugolem 😂😂asiek96, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Może i macie rację, ale ja coś czuję, że zorganizuję mu czas 😂😂
Wzięłam się za wyprawkę do szpitala i szukam nieotwartych paczek różnych rzeczy na vinted. Co ja zrobię jak skończy się darmowa przesyłka? 🤔
Marienn Śliczności 😍😍
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Nadrabiam i nadrabiam, bo mieliśmy dziś gości 🙊
Asiek, Simons piękne brzuszki ♥️
Księgowa, wyglądasz jak milion dolarów! Też chętnie podeślę parę kilogramów 😂
Beza, czy synek już z Tobą? 🙏
Miska, ściana super 🥰
Justyna, ale jak to miesiąc 😶 dopiero rodziłaś 🤔
Hania, słodziak ♥️
Młoda, trzymaj się ❣️ ja połóg przeszłam spoko, hormony dały o sobie znać dopiero po...
Kokoszka, ja też wyczekiwałam tych magicznych 3 miesięcy i niestety, ale problemy brzuszkowe nie zniknęły
Trzymam jednak kciuki żeby u Was było inaczej 🥰
Dzastina, dobrze że z tymi przepływami pomyłka. Niech Anielka jeszcze siedzi ✊
Co do męża tez nie mogę narzekać, choć coś by się znalazło. Jak kp to też przesypiał sobie nocki i nawet nie wiedział ile razy wstawałam jeśli go nie obudziłam.
Teraz jak butla, to od razu zakomunikowałam że karmimy w nocy na zmianę i tak jest 😁
Duszek Ksawerek pozdrawia ciotki:
K&K, Księgowa, asiek96, Simons_cat, miska122, Jusia88, Atena37, Noelle, monnkej, kokoszka31, Furka, Annamaria, Suszarka, Ayayanee, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Kurde jakoś mnie dziś tak wzięło, że jakby odpukać, coś się złego działo i musiałabym jechać do szpitala to ja nie mam żadnych rzeczy 🤦♀️ nawet kapci ani klapek nie mam bo w domu chodzę boso, piżamę to mam jedną taką co by się nadawała, bo tak to śpię w majtkach i koszulkach męża z pracy. I teraz nie wiem czy kupić już jakieś takie rzeczy szpitalne, chociaż podstawowe?
-
K&K ja mialam taka rozkmine w piątek, że gdyby mnie chcieli zostawić na patologii to nie mam nic.
Ale nie kupilam niczego, po prostu wzięłabym wszystko to, co mam z domu, pod ręką. To są sytuacje awaryjne, a mąż zawsze może wszystko dowieźć 😊 ale to moje zdanie, na tym etapie ciazy.
Kochane, śliczne te wasze dzieciaczki 😍Simons_cat lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
K&K, jakiś t-shirt i legginsy by się nie znalazły? To normalne, że na tym etapie ciąży raczej nasze myśli nie krążą wokół rzeczy potrzebnych do szpitala, bo zakładamy, że będzie ok. Fakt, różnie się czasem życie układa, ale zawsze coś się zorganizuje. 🙂 Oby z małą było wszystko w porządku i mam nadzieję, że nie będziesz stała przed tym dylematem.
K&K lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:K&K, jakiś t-shirt i legginsy by się nie znalazły? To normalne, że na tym etapie ciąży raczej nasze myśli nie krążą wokół rzeczy potrzebnych do szpitala, bo zakładamy, że będzie ok. Fakt, różnie się czasem życie układa, ale zawsze coś się zorganizuje. 🙂 Oby z małą było wszystko w porządku i mam nadzieję, że nie będziesz stała przed tym dylematem.
Nie myślę, żeby miało być coś złego, no ale wiecie jednak ciąża jest totalnie nieprzewidywalna 🤷♀️ a ja jestem osobą, która lubi mieć zawsze jakiś plan albo jego zarys chociaż ☺️
Na początku związku z mężem, on się zawsze wkurzał bo jak szliśmy na spacer to ja musiałam wiedzieć całą trasę, co gdzie pokolei 😅Simons_cat lubi tę wiadomość
-
K&K jeśli Cię to uspokoi to pewnie, że możesz kupić rzeczy do szpitala. Ja dopiero się za to biorę, ale też myślę, że w razie potrzeby wszystko dostanie mąż w pierwszym lepszym markecie. W szpitalu mają też koszule w razie czego, sama korzystałam po operacji, kiedy przez przypadek moja pojechała do domu z brudnymi rzeczami;)
-
Witam się z ciociami
Urodzony przez CC o 13:03 30.10.2021 w 38t+6
Ważę 3640g i mam 53cm 😊
(Nie cytujcie proszę)
O 5.30 poszłam na przedporodową, dostałam oksytoksyne po której nie czułam skurczów, chociaż pisaly się na ktg. Przyszedł lekarz i mówi że dziecko kompletnie nie wstawione i żebym się ruszala, kręciła biodrami (czyli generalnie to co w domu robiłam.. niepotrzebne też było moje picie herbaty z liści malin, Wiesiołek, daktyle 🤪)
I po 7h tych ciągłych prób przyszedł i mówi że nic z tego nie będzie i proponuje cesarkę, bo chłopak chce wychodzić nosem. Powiedział też że jak przebije mi wody to jak się wtedy źle wstawi, poleci z tymi wodami ale złą stroną to już wtedy nic nie zrobi i i tak będzie cesarka. Zgodziłam się i z 15min później się urodził. Dziwne uczucie ta cesarka ale w sumie nie było źle. Potem leżałam na sali bez telefonu przez 6 godzin, i myślalam że się wykończe z nudów jak już doszłam do siebie, czucie w nogach wróciło po 7h.
Byłam już pioniozwana i jest wszystko ok. Nawet pozwolili zjeść kolację, najlepsza kanapka z masłem ever 🤪(bo nie jem już od piątku, cały czas mi glukozę tylko podawali)
Na razie czuję się ok, choć nie jestem w stanie położyć się na boku, dlatego jeszcze nie śpię bo ja nie potrafię spać na plecach 😭
był u taty przez 2h po urodzeniu, potem wzięli go na karmienie i oddali nam go już w apartamencie ok 20.
Próbowaliśmy się karmić ale na razie zjadł z butelki, jutro spróbuję z kapturkami bo podobno mam płaskie sutki.
Chociaż dalej nie czuję tego karmienia ale spróbuję 😛
Mąż zarzekał się że nie przebierze kupy a już to zrobił. Skończył mi się caly zapas ubranek w 15min 🙈 pielęgniarka go przebierała żeby pokazać tacie i młody obsikał wszystko(łącznie z czapką, 3 razy sikał podczas tego przebierania), został przebrany w nowe ubranka, znowu zrobił kupę i podczas przebierania znowu obsikał wszystko. Jest teraz w 3 komplecie 🤪 więc 8h na świecie a już 3 outfit 🙈
Przepraszam ale nie odnióse się dzisiaj do niczego bo jestem wykończona i powinnam naprawdę już spać więc spróbuję 😅
Edit: wkładanie balonika mnie nie bolało. Potem po 2h zaczęły się dość bolesne skurcze, i trwały przez ok 2h i potem zaczęły słabnąć i mogłam się przespać, rano już żadnych skurczów nie czułamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 13:08
Simons_cat, Lilou, Natka95, K&K, Księgowa, Atena37, szona, miska122, anka, Asia2309, Noelle, Salv, Zielone.Slonce, Łydzia, monnkej, Nitka19, Skorek, Bebetka93, Justyna.Optyk, kokoszka31, Jusia88, Szewcowa, asiek96, Furka, Annamaria, Suszarka, Ayayanee, Limonka26, Kaśik, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Beza, śliczny Gabryś! Gratulacje! 💐 Nieźle cię wymęczyli! Jak ty nie jadłaś tyle czasu to się nie dziwię, że akcja nie chciała ruszyć... Biedna. Gdzie ty rodziła? 😁 Dobrze, że Gabryś już na świecie. Kuruj się teraz, mamuśka. 😁❤️
Beza27 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
miska122 wrote:To ja Ci powiem hit. Mój dzisiaj stwierdził, że skoro zostajemy w szpitalu po porodzie i nie będzie miał możliwości wyjścia nawet do sklepu, to on musi zabrać książki żeby mieć co robić. Książki z noworodkiem...
🤣🤣🤣🤣
Chociaż początkowo ten maluch udaje fajnego i głównie śpi. Łatwo dać się oszukać 😅miska122, Natka95, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Beza gratulacje 🥰
Beza27 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)