W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianna a skąd wiesz, że masz tylko 40ml w.piersiach? Laktator NIGDY nie powie Ci, ile masz mleka bo stymuluje zupełnie inaczej niż dziecko. Jeśli tylko na Twojej piersi dziecko moczy pieluszki i robi kupki (są wyznaczniki skutecznego karmienia) to bym odpuściła mm, bo dla mnie chlustanie kojarzy się z przejedzeniem. Pchanie raczek do buzi to nie jest oznaką tylko głodu, dziecko probuje się uspokoić, no jest zestresowane nową sytuacją więc dawaj smoczek jeśli akceptuje. Jak będzie głodna to będzie krzyczeć 🤣🤣🤣
Ja nie wiem czy ye moje dzieci były takie książkowe czy co😅 teraz synek bliźniak miał problemy z brzuchem, ale uznałam to raczej za coś normalnego ale dostawał debridat i po ukończeniu 3go miesiąca zaczęło się uspokajać.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziekuje Rucola, twoj post mnie troche uspokoil,
Chodzilo mi bardziej ze z 2 cycow potrafie sciagnac jakies 40 ml czasem 60ml maksymalnie ....
Ja tez bym odpuscila juz mm i nawet chcialam ale slaby przyrost wagi jeszcze nam nie pozwala, dopiero jak osiagniemy wage urodzeniowa pozna powiedziala ze pozwoli odstawic MM, wiec wole nie ryzykowac , dla wlasnego spokoju ❤no i teraz karmimy sie juz max co 3h...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Asiek mi też było głupio za to jak się darłam i nawet przepraszałam położne po porodzie. 🤣🤣🤣
Simons myślę, że jeżeli twardnienia są regularne to warto podjechać na IP. U mnie od razu bolały więc byłam pewna, że to to. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Asiek, gratulacje ❤️ Beza, kokoszka, maluchy cudne.
U nas ulewań na razie mniej. Zmienił się też tryb karmienia, je częściej ale i krócej, mniej łapczywie. Cycki też zupełnie inne. Wydają się puste, a mleko płynie. Kup jest też na pewno mniej. W nocy śpi czasem 4,5 h bez przerwy. Raczej ma już swoje godziny pobudek. Poznajemy się coraz bardziej…
Nam brzuch trochę się uspokoił po zmianie biogai na dicoflor. Wieczorami wyje straszliwie do czasu porządnej kupy. Termofor trochę jej pomaga, ale szału nie robi. Byle do przodu… jutro już 5 tydzień. We wtorek ważyła 3720g, koksujemy dalej 💪Atena37, monnkej, Nitka19, Misiaa, K&K, Simons_cat, Beza27, Mlodamezatka, Magdalena29, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Hej hej w sobotę . Wczoraj spotkałam dawna sąsiadkę która urodziła syna w styczniu i znów jest w ciąży z terminem na początek grudnia !! Ale sztos będzie miała 2 dzieci z tego samego rocznika ale nie bliźniaki 🙈 podobno pierwszy i to mało rewelacyjny seks po porodzie i ciąża dowiedziała się dopiero w 10 TC bo miała straszne wymioty
Chyba to prawda że tuż po ciąży łatwo zajść w kolejnaKsięgowa, Mlodamezatka, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:Hej hej w sobotę . Wczoraj spotkałam dawna sąsiadkę która urodziła syna w styczniu i znów jest w ciąży z terminem na początek grudnia !! Ale sztos będzie miała 2 dzieci z tego samego rocznika ale nie bliźniaki 🙈 podobno pierwszy i to mało rewelacyjny seks po porodzie i ciąża dowiedziała się dopiero w 10 TC bo miała straszne wymioty
Chyba to prawda że tuż po ciąży łatwo zajść w kolejna
Matko, to pierwszy seks będzie z tabletkami anty i w 3 gumkach 🙈Noelle, Natka95, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:Hej hej w sobotę . Wczoraj spotkałam dawna sąsiadkę która urodziła syna w styczniu i znów jest w ciąży z terminem na początek grudnia !! Ale sztos będzie miała 2 dzieci z tego samego rocznika ale nie bliźniaki 🙈 podobno pierwszy i to mało rewelacyjny seks po porodzie i ciąża dowiedziała się dopiero w 10 TC bo miała straszne wymioty
Chyba to prawda że tuż po ciąży łatwo zajść w kolejnaCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Noelle wrote:Asiek mi też było głupio za to jak się darłam i nawet przepraszałam położne po porodzie. 🤣🤣🤣
Simons myślę, że jeżeli twardnienia są regularne to warto podjechać na IP. U mnie od razu bolały więc byłam pewna, że to to. 😅
Asiek🥺🥺🥺 właśnie boję się tego, że będzie bolało okropnie. Cały czas próbuje się nastawić, że będzie ok, ale chyba muszę przestać się oszukiwać 🤣 bił szyjki nie napawa mnie optymizmem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 09:48
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Mea, ale historia..!
Ja byłam kilka dni temu u swojego gina drugi raz, pokazać morfologię, bo kazał mi zrobić po połogu, a zapomniałam - i zrobił mi przy okazji usg też, powiedział, że przez najbliższe 3 tygodnie na bank nie zajdę w ciażę (okres jeszcze nie wrócił ) a później to już może być różnie, jak chcę to zawsze zaprasza na kolejną wróżbę.. Żartowniś...
Marienn, ja laktatorem nigdy nie wyciągnęłam tyle ile może wypracować dziecko! Nie ma co porównywać.
Dziecko-kontakt skóra do skóry, kontakt wzrokowy, ciepło waszego dotyku, wydzielona oksytocyna, ZAWSZE będzie inna produkcja mlekaMarienn lubi tę wiadomość
-
Księgowa, jak po nocce? 🙂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Noelle wrote:Lekarz powiedział jej, że jak karmi piersią i nie ma okresu to nie będzie ciąży. 🙈
Dżizas... że też lekarze takie bzdury mówią..!
Noelle, szona lubią tę wiadomość
-
Chyba to prawda że tuż po ciąży łatwo zajść w kolejnaTeodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Simons_cat wrote:Księgowa, jak po nocce? 🙂
Och, ciężko. Wczoraj cały dzień prawie przepłakałam. Hardcore emocjonalny z każdym sms, czy telefonem od mamy, męża czy brata 😔
Noc ciężka, budziłam się, co 2h. Ból głowy, ból okresowy, ból kręgosłupa - ale zakładam, że to ze stresu. Mało tego, mam tu na sali łóżko przeciwodlezynowe, które się kuzwa pompuje, co 2 minuty 🙈
Pielęgniarki biegają od 5:40, a od 7 wiercili nad głową 🤦♀️
Teraz jestem po obchodzie, lekarz kazał mi leżeć na płasko 🤷♀️ i czekać, bo chce mnie wziąć na badanie, ale najpierw musi zrobić cesarkę. I tyle wiem 😔Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kto wczoraj był na badaniu bioderek ? Hanuśka. Kto przed samym wejściem do gabinetu zrobił tak wielka kupę, że wychodziła uszami ? Hanuśka ! 🤣
No lekarka pomagała mi ją umyć w gabinecie a do domu wracała w samym kombinezonie owinięta kocem i otulaczem, żeby nie zmarzła. O tym dziecku będą krążyły legendy w przychodni 🤣
Księgowa wiem jak ciężko ogarnąć emocje. Jak chcesz pogadać to pisz śmiało ! 😘
Że niby karmienie to antykoncepcja ? Taa... Co za niedouczeni lekarze... ?
Kupiłam wczoraj matę edukacyjną. Dopiero. 😁
Asiek dzielna jesteś ! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 11:37
Księgowa, Annamaria, Noelle, K&K, Asia2309, Simons_cat, Natka95, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:
Kupiłam wczoraj matę edukacyjną. Dopiero. 😁
Na moje idealnie w czas 👍✊
Do mnie wczoraj dopiero przyszła mata piankowa na podłogę 🙈😂🤣 -
Księgowa, ach, te hormony, co one z nami robią.. Będzie dobrze! Jakąś grę na telefonie sobie zainstaluj, jakieś 3 w rzędzie albo coś, albo moje ulubione "I love Hue".. Niech coś Ci głowę zajmie ❤️tulę!
Księgowa lubi tę wiadomość