W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna.Optyk wrote:No jasne Pytaj
Dość często mam tak, ze jak mrugam (zwłaszcza wieczorami, ale zdarza się też w ciągu dnia) to mi latają takie czarne farfocle przed oczami 😅 takie jakby plamki, czy coś - na bank się to rusza albo samo w sobie, albo pod wpływem ruchu gałkami ocznymi. Kiedyś myslalam, ze to przez soczewki, ale jak noszę okulary to tez tak mam. Cos Ci to mówi? 😅
I drugie pytanie, ale z rodzaju tych glupszych - czy to normalne, że jak zamykam oczy to nie widzę od razu ciemności tylko takie plamy czerwone, potem zmieniają się w żółte, potem w zielone, a dopiero po chwili jest ciemność? 🙈
Mam nadzieję, że chociaż się usmiejecie przy tych pytaniach, ale musiałam je zadać, bo one mnie od wieków nurtuja 😂Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyDziewczyny, mam dwa pytania odnośnie heparyny.
Po pierwsze: Macie jakieś sposoby by nie było siniaków?
Po drugie: muszę dziś zrobić morfologię kontrolnie. Mogę ją zrobić dopiero po 9, czy brać rano zastrzyk czy lepiej jak wrócę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 06:35
-
Makino wrote:Dziewczyny, mam dwa pytania odnośnie heparyny.
Po pierwsze: Macie jakieś sposoby by nie było siniaków?
Po drugie: muszę dziś zrobić morfologię kontrolnie. Mogę ją zrobić dopiero po 9, czy brać rano zastrzyk czy lepiej jak wrócę?
Ja zawsze robię zastrzyk przed pobraniem, nigdy to nie spowodowało jakiegoś specjalnego wycieku krwi
Co do braku siniaków - mocne ściśnięcie skory i bardzo powolne wpuszczanie leku. Ale już mam skore mocno napięta z prawej strony i tam ciężko mi złapać fałdkę - w rezultacie siniak na siniaku - a lewa strona czysto chociaż robię naprzemiennie -
Księgowa wrote:Dość często mam tak, ze jak mrugam (zwłaszcza wieczorami, ale zdarza się też w ciągu dnia) to mi latają takie czarne farfocle przed oczami 😅 takie jakby plamki, czy coś - na bank się to rusza albo samo w sobie, albo pod wpływem ruchu gałkami ocznymi. Kiedyś myslalam, ze to przez soczewki, ale jak noszę okulary to tez tak mam. Cos Ci to mówi? 😅
I drugie pytanie, ale z rodzaju tych glupszych - czy to normalne, że jak zamykam oczy to nie widzę od razu ciemności tylko takie plamy czerwone, potem zmieniają się w żółte, potem w zielone, a dopiero po chwili jest ciemność? 🙈
Mam nadzieję, że chociaż się usmiejecie przy tych pytaniach, ale musiałam je zadać, bo one mnie od wieków nurtuja 😂
2. Tak, to normalne. 😅 -
Makino, chyba nie ma cudownego sposobu na brak siniolków po zastrzyku..
A co do morfo, mi w zabiegowym powiedzieli, że stężenie jest tak duże, że to nie ma znaczenia czy zrobisz zastrzyk przed pobraniem czy po, i tak krew będzie rzadsza, i tak musisz dłużej uciskać miejsce wkłucia. Powodzenia!
Ja się czuję nadal fatalnie. Gardło po prostu, nie no, dzieci w tamten dzień dobrze poubierałam, o wszystkim pamiętałam, tylko nie o sobie, tak czułam, że to się skończy przeziębieniem. Kupiłam jeszcze Prenalen syrop, mam 1000 do 2000 mg wit C i jakoś to będzie chyba.
Za to humor mam dobry
No i przyszły już półprodukty do uszycia materacyków i pierwsze dwa materiały pokażę wam
to same materiały położone, teraz cała robota z wkładem do materacyka, pikowany podkład z bawełny na spód, i w ogóle.. oby wyszło, może nie będzie idealnie, ale coś tam chyba uszyjęNoelle, Natka95, Atena37, Martyna33, Bc_m, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam część wyników z dzisiaj i zastanawia mnie glukoza na czczo - 92,07. Wiem, że powyżej 92 to cukrzyca ciążowa, ale taki wynik na pograniczu?
TSH mi spadło na 0,46 przy normach (0,35-4,94) a Ft3 poszybowało na 3,14 (1,88-3,18). Zastanawiam się czy nie zacznę w nadczynność wchodzić. Ft4 ładne 1,15 (0,7-1,48).
Jak myślicie jak z tą glukozą? -
Miska, spokojnie, to wynik graniczny. Mogłaś coś zjeść konkretniejszego dzień wcześniej, mogłaś za długo być głodna. Bardziej do obserwacji niż do "leczenia". Choć ja bardzo polecam dietę cukrzycowa z niskim IG. Ja mam 5 miesiąc na liczniku a nadal nic nie przytyłam a okrągła już jestem (ale ja miałam nadprogramowe kg przed ciążą, nie wymyślone tylko realne !). Mija diabetolog i gin zgodnie twierdzą, ze mozliwe, że poporodzie będę mniej ważyła niż przed ciążą 😅
Trochę mnie przybyło 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 11:46
miska122, Natka95, Noelle, Annamaria, lawendowePole, asiek96, Księgowa, *Agape*, Mlodamezatka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Miska, a o której jadłaś wczoraj ostatni posiłek?
Mi wybijało tak glukozę jak np miałam ponad 12 godzinną przerwę między jedzeniem, a pobraniem.
Tak jak piszesz to wynik graniczny, raczej do powtórzenia myślę
A nawet nie wiem, ale raczej późno jadłam. Zostawię wszystko w rękach endokrynologa, niech ona się martwi, ja jestem w ciąży i nie mogę 🤣Noelle, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Justyna! To to ma swoją nazwę?! Szok!
A swoją drugą, piękny brzuszek ♥️Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wszystko ma swoją nazwę, pacjenci nazywają to latającymi diabłami, mroczkami przed oczami a jeden pacjent stwierdził kiedyś, że mam sprawdzić, co mu lata przed oczami, bo żona mówi, że to nie choroba oczu a psychiczna 😅
Asiek prawdę mówiąc nie bardzo normalne. Ja zadyszana jestem po przejściu po schodach ale nie między pokojami .. od dawna to masz ?Księgowa lubi tę wiadomość
-
asiek96 wrote:Dziewczyny czy duszności to normalka? Nie mogę przejść z kuchni do sypialni bo zaraz mnie dusi plus zawroty głowy
To jeden mój z głównych objawów ciąży. W sobotę jak pojechałam do centrum handlowego, to skończylo się pierwszym rzy.... W domu jak tylko weszłam.
Wcześniej siedziałam na taborecie przyklejona do lodówki EURO AGD. Ludzie mieli dziwne miny.
Słabo mi się robi pod prysznicem rano i jak chce szybko z kucania wstać.
Kontrolujesz ferytyne?
Niskie ciśnienie też daje takie objawyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 14:36
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Justyna moja mama mówi, że jej się piksel przepalił. 😏
Asiek nie wiem jaka u Ciebie jest temperatura ale ja w takim cieple dysze jak parowóz nawet jak leżę... 😔
Zadyszkę mam od początku ciąży i to przy byle pierdole, a do tego dochodziły zawroty głowy i szybkie bicie serca. 🤷🏻♀️ I to były objawy, które miewałam nawet siedząc na kanapie.
Bo ile razy fiknęłam w sklepie to tylko ja wiem. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 14:52
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️