W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Mówi lekarz że całkowicie zgładzona, a ile to jest to nie wiem 🤣 a jakieś ćwiczenia na rozwieranie szyjki sa w ogóle?
miska122, monnkej lubią tę wiadomość
-
Alutka ja chodziłam z rozwarciem ponad trzy tygodnie a do tego dzień w dzień odchodził mi krwisty czop - także u pierworódki to się mogą różne cuda dziać i wcale nie znaczą, że zaraz urodzi. 😉
Możesz próbować dużo chodzić, uprawiać seks, jeść ostre rzeczy i świrować ale na forum chyba jednoznacznie widać, że nawet bujanie na lampie nie pomoże jeżeli dzieć niegotowy. 😅kokoszka31, Księgowa, Cecylia lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Alutka128 wrote:Miska122 a jak się czułaś po wizycie przed.porodem? Mnie łapie bol okresowy, i ciągle chce mi się siku a w sumie sikam po kropelce.... trochę plamie, ale mówiła że to normalne i że mam nie panikować....
Właśnie miałam straszny ból okresowy po tym masażu. Pojechaliśmy na zakupy a ja miałam wrażenie, że nie dam rady tam wytrzymać. Przez noc nie było źle, rano myślałam że już przeszło, ale wtedy odeszły wody. Trzymam kciuki żeby zaraz się zaczęło, bo wiem, że chcesz już urodzic. Co do wagi to pamiętaj, że na tym etapie to wróżenie z fusów. Alek miał być 3300 a był 2680. Pół kilo różnicy.szona lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Właśnie miałam straszny ból okresowy po tym masażu. Pojechaliśmy na zakupy a ja miałam wrażenie, że nie dam rady tam wytrzymać. Przez noc nie było źle, rano myślałam że już przeszło, ale wtedy odeszły wody. Trzymam kciuki żeby zaraz się zaczęło, bo wiem, że chcesz już urodzic. Co do wagi to pamiętaj, że na tym etapie to wróżenie z fusów. Alek miał być 3300 a był 2680. Pół kilo różnicy.
Ja nie mam jakiegos strasznego bólu, po prostu czuje się jakbym miała jutro okres dostać, i tyle... więc pewnie nic z tego.... zaraz pójdę pochodzić po schodach 🤣🤣🤣 -
Ten mój dzieciuch mnie nie akceptuje 😭😭😭 jestem tylko dla niego dojarką... A nawet i przy piersi się szamocze. Jak zostaje ze mną to ryczy. Nie idzie go uspokoić. Przychodzi mój mąż, bierze go i jest spokój... Ja nie wiem jak będę funkcjonować od poniedziałku jak on wróci do pracy...Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
A co tu tak cicho, nic do nadrobienia nie mam 🤨
Ja stwierdziłam ze nudzi mi się i mam kilka rzeczy do kupienia w CH, a żeby męża nie fatygować to pojadę autobusem. No i wychodzę z domu a tam autobus już jedzie, a do przystanku z 250-300 metrów, No to zaczęłam biec. No i mi się udało tylko teraz ledwo chodzę tak mnie napieprza spojenie, krocze, pośladki i w ogóle wszystko 🤯 W życiu już tak nie zrobię, kobieta prawie ze w 9 miesiącu ciąży i żeby za autobusem biec to śmiechu warte 🥴 mąż mnie opieprzył że się nie dałam zawieźć tylko uparłam się na autobus. To jednak trzeba pamiętać ze człowiek już nie ma 18tu lat żeby tak biegać 😂
No a z pozytywów to w HM stacjonarnie ruszyły wyprzedaże i udało mi się upolować misiowy kombinezon (44zl), czapeczkę (10 zł) i dresik w fajnych cenach
Cecylia, miska122, Mlodamezatka, Nitka19, Simons_cat lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Simons!!!! Co Ty pleciesz!?
Jesteś najlepszą mamą i Czaruś o tym wie! ❤️
On wyszedł z brzuszka, wszystko jest nowe - więc potrzebuje czasu tak jak i Ty. 😉
A od poniedziałku znakomicie dasz sobie radę i nie mam co do tego wątpliwości.
W kryzysie służę pomocą przez telefon albo kamerkę, a jak będzie trzeba to z Klarą zrobimy sobie nawet wycieczkę. 😂miska122 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Simons jestes najlepsza mama dla Czarka, pamietaj o tym. Przybijam pione z tym krzykaniem na widok mamy
ale mowili nam o tym na szkole rodzenia. Ty pachniesz mlodemu mleczkiem. I czasem dzieci jak czuja mleczko nie potrafia sie uspokoic bo chca mleczka, a przy piersi … no coz. Jak pisala mi Noelle. Moze byc milion powodow czemu sie szamocze. Znam Twoj bol i przytulam. Ale zobaczysz ze to chwilowe. Moze ma gorszy dzien ? Ignas od wczoraj na sam widok cycka wrzeszczal, a teraz jestesmy po szczepieniu i najlepiej u mamy na raczkach orzy cycku wlasnie. 🤷🏻♀️❤️ Dzieciaki tez maja swoje fazki, a my musimy to przetrwac. Jakby co tez sluze wsparciem na ig tel czy jak chcesz ! Pojojkamy sobie a potem zasadzimy kopala w dupala! ❤️
Martyna matkooo Ty bieglas do tego autobusu! Szlona! Ja na tym etapie nie bylam w stanie zrobic kroku bez jojkania wiec nawet troche zazdro za ta sprawnosc 😄 ale juz tak nie rob! Zimno, slisko, nie trudno o wypadek kochana .Martyna33, szona lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Suszarko jesli podczytujesz (swoja droga co u Ciebie ? ❤️) to teraz juz absolutnie rozumiem co przechodzilas w zwiazku z kp.
ehhh to kp. Ciężki temat do tej pory, a minął prawie rok. Jeśli czulabys potrzebe żeby się wygadać to pisz śmiało do mnie na priv
U nas spokoIga torpeda od kilku tygodni chodzi, nadal nie interesuje ją sen 😂 do tego intensywnie ząbkuje. Za nami też trzydniówka. Powoli zaczynam planowanie roczku. Bobas w brzuchu to na 100% dziewczynka. Trwają negocjacje odnośnie imienia. Wczoraj ważyła jakieś 500g.
Simons, tak czytam Twoje wpisy i wiesz co? Mnie się też czasem zdaje że moje dziecko woli każdego oprócz mnie. Pierwsze co woła jak się obudzi to "tata", jak widzi męża to bez przerwy za nim chodzi i tak mówi, wita go w drzwiach takimi okrzykami 😅 "Mama" mówi baaaardzo rzadko, i nigdy w drzwiach nie zostałam powitana. Jak widzi moich rodziców to ucieka ode mnie najszybciej jak umie, bylebym jej tylko nie zabrała. I czasami jest mi przykro, bo spędzam z nią mnóstwo czasu i 95% obowiązków i opieki jest na mojej głowie. Ale...jest mnóstwo sytuacji w których ona potrzebuje tylko mnie i nikt inny wtedy jej nie zastąpi mamy. Pamiętam jak bardzo ja się bardzo bałam powrotu męża do pracy, bo byłam w strasznym stanie psychicznym, nie ogarnialam niczego w domu bo nie byłam w stanie (przez walkę o kp). A okazało się nagle, że same radzimy sobie znacznie lepiej niż z kimś, że potrafię się lepiej zorganizować, że powoli pojawia się jakiś rytm dnia itd. Strach ma wielkie oczy. Wypij melisę i postaraj się za dużo nie analizować na razie, zobaczysz że sobie świetnie poradzicie we dwójkę. Jesteś świetną babeczką i naprawdę super mamą, w 100000% wystarczającą. Nigdy nie myśl inaczej. My nawet porody miałyśmy podobne, bo mi zrobili CC przy 7cm. Długo mi zajęło żeby się przestać o to biczować 🙈 przesyłam Ci mnóstwo siły na ten ciężki czas, bo naprawdę wiem co czujesz. Będzie lepiej, zobaczysz 😘
Oczywiście ogromne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam! ❤️ A za dziewczyny, które już się ustawiają w blokach startowych - ogromne kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 22:04
monnkej, Nitka19, szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ola, dużo zdrówka, trzymajcie się!
Simons dziewczyny już to powiedziały ale powtórzę - jesteś najlepszą mamą dla Twojego dziecka. Koniec kropka.
Suszarka gratuluję kolejnej dziewczynki! 🥰 sunie ta Twoja ciąża niesłychanieTeodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Karloina gratulacje! Witamy Tadeusza
Martyna jak się czujesz? Jak tam ta afta? Mam nadzieję że kryzys zażegnany....
Simons - nie będę powtarzać tego co i tak już dziewczyny napisały myślę że musisz spojrzeć na to z pewnym dystansem a przede wszystkim się tym tak nie obarczać....
Ola - trzymajcie się mocno i ciepło i nie dajcie się... 🤞🍀
Annamaria.... Wszystko w porządku? Dawno się nie oddzywalas albo ja coś przeoczyłam....Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście