W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia, Kokoszka - jaaaa? Nieee pewnie was rozczaruje za chwile ze się wszystko rozjechało 😅
Cały czas mam przed oczami dluuugi poród Noelle 🙈 ją takie bóle to męczyły chyba z 2 tygodnie prawda Noelle?kokoszka31 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Noelle wrote:Martyna trzy tygodnie… 😂
Ale trzymam kciuki żeby u Ciebie się rozkręciło! 🙏🏻❤️
Kuźwa miałam w głowie ze 3, ale myśle sobie, coś długo napisze ze 2 🥲🙈🙈25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Cecylia, spróbuję z tym ręcznikiem. 🙂 Możesz napisać czym ta manduca różni się od innych chust, jeśli się różni? Już chyba 3 tygodnie próbujemy się umówić z babką od chustonoszenia i ciągle coś jej wypada, a to lekarz , a to chora, później nam nie pasuje termin... Ech
Manduca to jest nosidło, taki jakby plecak z bawełny, ma w środku klapkę dla noworodka i można używać od urodzenia. Dla mnie chusty i motanie to czarna magia. Ten plecak dostałam używany od koleżanki schowałam do szuflady, a wyjęłam dopiero jak mi plecy wysiadły w akcie desperacji (ona też mi mówiła że to podstawa i jej życie uratował, ale jakoś nie posłuchałam 😅). Jest łatwy do założenia i zdjęcia, nie ma żadnej filozofii, raz ustawiasz długość szelek i gotowe. Dziecko ma pozycję żabki i się bardzo uspokaja, bo jest bardzo przytulone. Dla mnie to jest must have. Polecam kupić używany bo jest nie do zdarcia, mój prałam i ruszyłam w suszarce może z 50 razy i wygląda jak nowy. Nie mam porównania do innych firm i modeli, bo właśnie ten mi wpadł w łapki przypadkiem i już nie szukałam. -
Cecylia- mam bardzo podobne nosidło, generalnie ta sama zasada: jak plecak, ale mój szatan to niestety musi mieć humor żeby go tam wsadzić.. są takie dni, że za chu chu go nie daje rady w tym uspokoić niestety..
Natka- dawno Cię tu nie widziałam.. co słychać? Jak Ksawery? -
nick nieaktualny
-
K&K wrote:To trzymam kciuki, żeby mała nie była uparciuchem i na dniach zrobiła mamie niespodziankę 🙏 lekkiego i szybkiego porodu 😚 dawaj znać co u Ciebie ☺️
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:A co u Ciebie? Już 31 tydzień! Ja mam wrażenie, że to było chwilę temu a już leci mi 40tc.. We wtorek już termin porodu..
Więc jak się dowiedziałam, że jednak przez cukrzycę poród wcześniej to w ciągu 3 dni zamówiłam wszystko do wyprawki 😂 zaczęłam już prać, rzeczy typu różki, pieluchy mam ogarnięte. Teraz najgorsze - wszystkie ciuszki 😩 więc podejrzewam, że teraz to czas poleci jak z bicza.Atena37 lubi tę wiadomość
-
K&K wrote:Nie pytaj kiedy to zleciało 🙈 u mnie niby dobrze, ale zawsze coś. Po 30tc wyszła mi cukrzyca, narazie nie zapeszam bo udaje się regulować dietą.
Więc jak się dowiedziałam, że jednak przez cukrzycę poród wcześniej to w ciągu 3 dni zamówiłam wszystko do wyprawki 😂 zaczęłam już prać, rzeczy typu różki, pieluchy mam ogarnięte. Teraz najgorsze - wszystkie ciuszki 😩 więc podejrzewam, że teraz to czas poleci jak z bicza.
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Bebetka93 wrote:Hej, od czasu do czasu zaglądam, choć kilka dni mnie tu nie było.
My jeszcze w dwupaku. Jak na razie nic się nie dzieje w kierunku porodu. Czuję się bardzo ociężale, generalnie jestem już bardzo zmęczona życiem.
Jeżeli akcja nie zacznie się wcześniej, to 10 stycznia muszę stawić się do szpitala.Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Łydzia, to musiałam chyba nie zauważyć, przepraszam.
Mnie jeszcze przed świętami dopadło zapalenie oskrzeli i na sam koniec ciąży wylądowałam z antybiotykiem i wziewami 🙄
Do tego GBS wyszedł dodatni, więc kolejną porcję antybiotyków dostanę w trakcie porodu.
Dojeżdża mnie ta końcówka ciąży 😔
Patrząc na ten finisz, wyczuwam brak akcji do 10 stycznia i wywołanie w szpitalu 🥺 no chyba że los mi wynagrodzi te perypetie i poród zacznie się samoistnie przed 10tym.. -
Dziewczyny dawała któraś dziecku Delicol? Aluś od kilku dni nam popłakuje, pręży się przez kupą i bąkami. Szkoda mi go strasznie, wiem, że układ pokarmowy jest jeszcze nierozwinięty, ale aż nie mogę patrzeć jak się męczy...
-
Miśka- po 3 tygodniu właśnie te problemy brzuszkowe się zaczynają ujawniać.. delicol pomaga trawić laktozę. Jeśli Aluś ma problem z trawieniem laktozy to pomoże, a jeśli np. z nadmiarem gazów to nie i wtedy np. bobotic trzebaby dać.. Generalnie zasada jest jedna- metoda prób i błędów z tymi kropelkami, tona cierpliwości i obserwacja..
Berbetka- faktycznie słaba ta końcówka ciąży 😔 do 10 jeszcze chwila więc wszystko się może zdarzyć..a w razie czego indukcja nie taka zła jak ją malują 🤞 dawaj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 21:26
miska122, Bebetka93 lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Miśka- po 3 tygodniu właśnie te problemy brzuszkowe się zaczynają ujawniać.. delicol pomaga trawić laktozę. Jeśli Aluś ma problem z trawieniem laktozy to pomoże, a jeśli np. z nadmiarem gazów to nie i wtedy np. bobotic trzebaby dać.. Generalnie zasada jest jedna- metoda prób i błędów z tymi kropelkami, tona cierpliwości i obserwacja..
Berbetka- faktycznie słaba ta końcówka ciąży 😔 do 10 jeszcze chwila więc wszystko się może zdarzyć..a w razie czego indukcja nie taka zła jak ją malują 🤞 dawaj znać
Próbowaliśmy z Espumisanem, wydawało mi się, że jest poprawa, ale tylko na chwilkę albo trafiłam na taki moment. Spróbujemy jutro z Delicolem, jak nie pomoże to będziemy dalej szukać. Biedne te dzieciaki... -
miska122 wrote:Próbowaliśmy z Espumisanem, wydawało mi się, że jest poprawa, ale tylko na chwilkę albo trafiłam na taki moment. Spróbujemy jutro z Delicolem, jak nie pomoże to będziemy dalej szukać. Biedne te dzieciaki...
Tiaaaa.. dużo z nas to przerabiało.. i wiesz co jest najgorsze, że czasem to po prostu fizjologiczna niedojrzałość układu pokarmowego i żadne kropleki nie pomogą.. co mogę jeszcze doradzić: obserwuj kupy, gdyby kolor, zapach, cokolwiek było nie tak to może wskazywać na nietolerancje BMK. Możesz spróbować użyć w chwilach kryzysu windi (jeśli winą prężenia są gazy to po użyciu rurki powinna być ulga). W przypadku Szymona rurki nie dawały żadnej poprawy i się potiwerdizlo bo zmianę przyniosła dopiero zmiana mleka na takie dla alergików..
-
Kokoszka mam też świadomość, że to może być kwestia niedojrzałości układu pokarmowego, ale liczę, że coś na niego zadziała. Jeśli chodzi o kupki to jest super ani razu nie było problemu. Będziemy próbować, może coś pomoże. Rurki nie próbowałam, zostawię to na później jak już wszystko wyczerpiemy...
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Miska ja mojemu daje o 3 dni.
Naprawdę się prężył i cierpiał. Nie mogłam patrzeć po kropelkach poczuł ulgę.
Dadam ,że konsultowałam to że swoją położna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 23:01
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
No i u nas z kupkami problem. Nie wiem co robię nie tak.
Karmie caly czas piersią, robie masaż brzuszka codziennie nawet jeśli nic mu nie dolega.
A on mimo wszystko widzę, że cierpi.
Ten krzyk mnie przeraża, bo nie umiem pomóc swojemu dziecku .25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Miska ja mojemu daje o 3 dni.
Naprawdę się prężył i cierpiał. Nie mogłam patrzeć po kropelkach poczuł ulgę.
Dadam ,że konsultowałam to że swoją położna.
Dajesz Delicol czy Espumisan?