W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bebetka93 wrote:Miałam dziś balonik, ale nie urodziłam i akcja się nie rozchulala. Niby zrobiło się rozwarcie, ale może się do jutra zmniejszyć podobno. No chyba, że w nocy coś ruszy 🤷♀️
Muszę się wyspać, bo jutro będzie decyzja co dalej.
Najgorsze jest to, że jak na złość jest pełen oddział, nie ma już wolnych łóżek, co się nieczęsto zdarza.
Po samym baloniku to mega rzadko poród się zaczyna (mi polozna mówila że tak średnio u 1/20 kobiet), ale za to super że masz jakieś rozwarcie już. Jutro pewnie dadzą Ci oksy z rana, a po południu będzie po wszystkim 😊 powodzenia
Miśka- trzymaj się mocno! 1 senny dzień jeszcze o niczym nie świadczy
Szona- te alergie to piekło.. podziwiam dziewczyny KP właśnie za to, że są w stanie wyrzec się tych alergenów ze swojej diety.. ja to bym tak nie dała radyszona lubi tę wiadomość
-
Salv gratulacje ❤️
Bebetka kciuki za jutro, powodzenia ❤️
Dziewczyny współczuję problemów brzuszkowych 😔
My odstawiliśmy delicol, ale po kilku dniach znowu mały zaczął się prężyć, dzisiaj była pienista kupa i delicol wjechał ponownie. Tak jak położna mówiła, s racji tego że mały dużo je, dużo przybiera to jego brzuszek nie nadąża trawić laktozy i trzeba go wspomagać. Za to pięściuchy pcha do buzi jak cholera 🤣 rękawy zaślinione, buziaczek cały mokry a mały zadowolony 🤣 Mały waży jakieś 7 kg już, dzisiaj małż go zważył ale z pełnym pampem i wyszło 7200 🤣także klocuś nie z tej ziemi 😁 -
Dziewczyny opowiem Wam taka ciekawostkę- moja starsza córka jak miala ok 2-3 miesiące to zostało u niej zdiagnozowane wzmożone napięcie mięśniowe- prezyla się, wyginala w łuk do tyłu, odchylala główkę-klasyczne objawy. Chodziliśmy na rehabilitację wszystko ok. W miarę jak rosła to gdzieś z tylu glowy mi parę rzeczy nie pasowało, z biegiem czasu coraz więcej. W ostatnim czasie doszlo chodzenie na palcach, wrażliwość dotykowa i jeszcze pare rzeczy które mi nie dawały spokoju. Zaczęłam drążyć temat i zrobilam jej diagnozę SI. Wyszło że ma i miala od poczatku obniżone napięcie mięśniowe i co za tym idzie zaburzenia czucia głębokiego. W okresie niemowlęcym to wyginanie do tyłu to był początek problemów z integracją sensoryczna i przetwarzaniu bodźców. Duże znaczenie mialo też to że będąc w ciazy mała byla juz od 16tyg glowka w dol- blednik nie miał do konca możliwości ćwiczenia czucia położenia. A teraz układa mi się wszystko w jedna całość nawet to że ona jest aż za bardzo aktywna ruchowo i tzw "bunt dwulatka" to też wynik tego że potrzebuje się dostymulowac.
Jestem w zawodzie fizjo od 10lat i na własnym przykładzie się przekonuje że fizjoterapeuta dzieciecy powinien współpracować z terapeutą SI. -
Kokoszka, jeżeli inne laski zaczną rodzi to mogą mnie trzymać tutaj jutro bez żadnej interwencji 😔
To jest pech, że akurat teraz jest pełen oddział 🥺 tutaj zazwyczaj dwa trzy porody cały dzień, a tutaj do 12 były już 3 dzieciaczki..
Jeszcze to jest szpital najniższej referencujnosci a przyjechała kobieta w 33tc z 6cm rozwarcia i urodziła dziecko tutaj, a po porodzie jechało karetką do innego szpitala. -
Bebetka a w jakim rejonie rodzisz??
Spokojnie jutro może się okazać że będziesz rodzic tylko TyTrzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło;) No i dodatkowo jutro też piękna data 11.01.22
Może to tak specjalnie...?
A ogólnie jak się czujesz? Spałaś coś? Zebralas siły?Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Łydzia wrote:Bebetka a w jakim rejonie rodzisz??
Spokojnie jutro może się okazać że będziesz rodzic tylko TyTrzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło;) No i dodatkowo jutro też piękna data 11.01.22
Może to tak specjalnie...?
A ogólnie jak się czujesz? Spałaś coś? Zebralas siły?
Teraz postaram się zasnąć, żeby na jutro mieć siły.Łydzia, kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro mam szczepienie przeciw covid 1 dawka, trochę się stresuje, bo karmie ale mam nadzieję że mały złapie ode mnie przeciwciała 🥰
Czy któraś z was szczepiła się karmiąc? Wszystko było okej? Na grupie FB kilka dziewczyn skarżyło się że po szczepieniu straciły pokarm, ale jakoś ciężko mi jest powiązać szczepienie z ilością pokarmu. No i jakoś mnie stres złapał 😔 -
asiek96 wrote:Dziewczyny jutro mam szczepienie przeciw covid 1 dawka, trochę się stresuje, bo karmie ale mam nadzieję że mały złapie ode mnie przeciwciała 🥰
Czy któraś z was szczepiła się karmiąc? Wszystko było okej? Na grupie FB kilka dziewczyn skarżyło się że po szczepieniu straciły pokarm, ale jakoś ciężko mi jest powiązać szczepienie z ilością pokarmu. No i jakoś mnie stres złapał 😔
Szczepilam się, zaczęłam gdy mała miała 4 tygodnie. Zero negatywnych skutków, dla laktacji czy dziecka.asiek96 lubi tę wiadomość
-
Asiek, ja się szczepiłam. I to fakt, zaczęłam wytracać pokarm. Ale nie sądzę, by to miało związek ze szczepieniem. Raczej uwarunkowania genetyczne. Mnie mama karmiła tylko 2 tygodnie.
asiek96 lubi tę wiadomość
-
Asiek, ja też się szczepiłam karmiąc kiedy Helenka miała 10 tygodni. Co prawda była to 3 dawka, ale nie zauważyłam różnicy w ilości pokarmu 😉
asiek96 lubi tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Misia, chciałabym żebyś wiedziała ze całe swoje pozytywne myślenie kieruje dziś w stronę Twoją i Twojego synka 🧡
Cecylia, szona, Simons_cat lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Misia i ja dziś myślę o was ciepło 💚
Krzywa wyszła mi ok... Bałam się że właśnie moje samopoczucie zwiastuje kiepskie wyniki 😬
85->144->85 - 20 min po 🤮 więc no nie wiem jak to będzie odebrane. Ale myślę że nie będę musiała powtarzać 😅Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Misiaaa ✊✊✊🍀
Księgowa ✊✊✊🍀 dobrze pamiętam?
I ja poproszę pół kciuka. Ruszam na wizytęWiolala, Ayayanee, Księgowa, Simons_cat, Łydzia lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Cześć dziewczyny. Piękny dzień dziś i piękna data 😊
Bebetka ✊ za rozładunek
No i kciuki za wizyty a ich chyba dziś sporo 🤗
Martyna- ciekawe co Ci powiedzą i jaki plan na ciebie - dawaj znać - czekamy 🧐
Księgowa - ✊ za trzecie prenatalne, oby wszystko było pięknie 😊
Jezynka i Misia - dawajcie znać koniecznie co nowego u Was po wizycie 😊 mocne kciuxy
Jeżynka, Martyna33, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Bebetka czyżby wszyscy posłuchali i ściskali nogi w grudniu i teraz tłok? 😂 A tak poważnie to obyś szybko urodziła i miała już bobasa obok 🥰
Księgowa już 3 prenatalne? 😱 Kiedy?
Misiaa wierzę, że u Bartusia wszystko dobrze ❤️
Justyna miałaś rację, noc była całkiem znośna 😁Księgowa lubi tę wiadomość
-
Miśka, wszyscy się bali ze grudniowe dzieci są gorsze i czekali do stycznia 🤣🤣👍
Mea, dam znać 🧡miska122 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Czarul ndzidiaj przespał od 21:30 do 4:00 😬 w tym czasie ani kropelki siku. Już się zaczęłam stresować, ale na szczęście jak o 7 się obudził to siki już były. Za to kupy coś nie ma 🙈Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Wiolala, bywa tak że są tygodnie cudowne a później wchodzą 3 dni nad kiblem 😅😅😅
Ale moja kondycja aktualnie to jakiś dramat... Zakupy w biedronce, chwilą w Rossie i mam dość 😅
Dziewczyny kciuki za wszystkie wasze wizyty! 💚🍀
I za cudowne dni bez brzuszkowych problemów dla maluszków 😌
U nas dzisiaj druga wizyta w szkole rodzenia 😃 jaram się bo serio fajna ekipa i ogólnie fajna położna 😃Wiolala, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Pytanie się przewijało tysiąc razy, ale jak zwykle nie było potrzebne to się pomijało.
Na wyjście ze szpitala wystarczy sam pajacyk?
Na to mam taki grubszy misiowy kombinezon i otulacz w foteliku.
Tak sobie nie raz myślę, że fajną opcją byłaby też zamknięta, prywatna grupa na fejsie. ☺️ Łatwiej by było szukać jakiś przydatnych informacji jakby się je oznaczało #. Każdy potem by mógł coś dodać w komentarzu jakieś swoje protipyAyayanee, asiek96, Simons_cat lubią tę wiadomość