W oczekiwaniu na więcej szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Makino. wrote:Olcykowa, przykro mi że musisz przeżywać taką niepewność
. Dziwna sprawa z tą betą.
No dziwna, ale mam nadzieję, że w poniedziałek już ostatecznie się wyjaśni o co chodzi. Oby 🙈👩🏻 93 👦🏻 92
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- poronienie zatrzymane 6+2 💔
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -
Hej Dziewczyny!
Przywitałam się z Wami jak powstał wątek, napisałam wtedy że to miejsce jest jeszcze nie dla mnie, ale już powolutku zaczynamy się zbliżać do starań o drugie bobo 🥹
Tak więc czy mogę do Was dołączyć i zostać na jakiś czas? 😍🥰😘Olcykowa, Księgowa, Zło_snica lubią tę wiadomość
-
Nina, ja bylam przekonana, ze ty juz jestes w drugiej ciazy 🙈
Nina_02 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Nina, ja bylam przekonana, ze ty juz jestes w drugiej ciazy 🙈
Chciałabym 😜
Gdyby nie to że miałam cc to już dawno byśmy się starali, ale jednak trochę strach 😬
Lekarz nie dał oficjalnego zielonego światła, ale też powiedział że dla niego absolutne minimum między jednym porodem a drugim to 18 miesięcy, a to by było już 🫢
-
Nina_02 wrote:Chciałabym 😜
Gdyby nie to że miałam cc to już dawno byśmy się starali, ale jednak trochę strach 😬
Lekarz nie dał oficjalnego zielonego światła, ale też powiedział że dla niego absolutne minimum między jednym porodem a drugim to 18 miesięcy, a to by było już 🫢
Ja po pierwszej ciazy zaczęłam jakos po 7-8 miesiącach (dostałam wtedy pomarańczowe światło 🤣). Trzymam zatem kciuki za Was.
Jestes KP?Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ja po pierwszej ciazy zaczęłam jakos po 7-8 miesiącach (dostałam wtedy pomarańczowe światło 🤣). Trzymam zatem kciuki za Was.
Jestes KP?
Nie, kp to nam niestety nie wyszło 🥺
Ale z plusów po ciąży mam regularne cykle 👌 gdzie wcześniej bez stymulacji nie działo się nic 😬
-
Nina_02 wrote:Nie, kp to nam niestety nie wyszło 🥺
Ale z plusów po ciąży mam regularne cykle 👌 gdzie wcześniej bez stymulacji nie działo się nic 😬
❤️❤️❤️
Będzie wesoło jak nam się sytuacja powtórzy 😂😘
Termin cc mam wyznaczony na 29-30.09 może coś jeszcze ugram dla Malucha na oddziale i dadzą mu dodatkowych kilka dni w brzuchu - ale… to już niebawem.Starania od 06.2021
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵
moja żywa kołysko,
byłaś bliżej niż blisko,
gdy serdeczne stukanie,
Twoje ciche śpiewanie
było pierwszym kochaniem. -
Zło_snica wrote:❤️❤️❤️
Będzie wesoło jak nam się sytuacja powtórzy 😂😘
Termin cc mam wyznaczony na 29-30.09 może coś jeszcze ugram dla Malucha na oddziale i dadzą mu dodatkowych kilka dni w brzuchu - ale… to już niebawem.
Oficjalnie jeszcze się nie staramy, ale też się specjalnie nie zabezpieczamy, więc kto wie kto wie? 🧐🫢
Ojej to naprawdę już! A czemu tak szybko to cc?
Jak się czujesz? (Moje znienawidzone pytanie na tym etapie ciąży 😆)
Ps: korzystacie z aplikacji w telefonach? Co tu się odbywa? Wyskakuje mi milion reklam nie da się z tego korzystać 😮
Czy to tylko u mnie tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 18:28
-
Nina_02 wrote:Oficjalnie jeszcze się nie staramy, ale też się specjalnie nie zabezpieczamy, więc kto wie kto wie? 🧐🫢
Ojej to naprawdę już! A czemu tak szybko to cc?
Jak się czujesz? (Moje znienawidzone pytanie na tym etapie ciąży 😆)
Ps: korzystacie z aplikacji w telefonach? Co tu się odbywa? Wyskakuje mi milion reklam nie da się z tego korzystać 😮
Czy to tylko u mnie tak?
Mam łożysko centralnej przodujące, procedura przewiduje rozwiazanie przez cc w 36-37tc 🙄
Także ten.
Jak na razie skupiam się, żeby dotrwać do tego terminu. A później zobaczymy. Liczę że trochę przetrzymamy ale wszystko zależy od lekarzy i tego czy ktoś podejmie ryzyko.
Czuje w końcu, że jestem w ciąży 🤣 w pierwszej nie czułam. Generalnie nie śpię, nie jem i ciężko mi oddychać a tak to luz 😂 to chyba zabezpieczenie przed pomysłem na 3 ciążę. Bardzo skuteczny nie powiem.
Ja zaglądam przez przeglądarkę i nie ma dramatu 😉Starania od 06.2021
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵
moja żywa kołysko,
byłaś bliżej niż blisko,
gdy serdeczne stukanie,
Twoje ciche śpiewanie
było pierwszym kochaniem. -
Zło_snica wrote:Mam łożysko centralnej przodujące, procedura przewiduje rozwiazanie przez cc w 36-37tc 🙄
Także ten.
Jak na razie skupiam się, żeby dotrwać do tego terminu. A później zobaczymy. Liczę że trochę przetrzymamy ale wszystko zależy od lekarzy i tego czy ktoś podejmie ryzyko.
Czuje w końcu, że jestem w ciąży 🤣 w pierwszej nie czułam. Generalnie nie śpię, nie jem i ciężko mi oddychać a tak to luz 😂 to chyba zabezpieczenie przed pomysłem na 3 ciążę. Bardzo skuteczny nie powiem.
Ja zaglądam przez przeglądarkę i nie ma dramatu 😉
To trzymam kciuki żeby wszystko odbyło się bez komplikacji 🤞
Ale nie jestem pewna czy to tak działa z tym zabezpieczeniem przed kolejną ciążą 🫢
-
Olcykowa i jak u Ciebie?2017 - 7 tc (puste jajo)
2018 👧 po 3 latach starań ❤️
2020 - początek starań o rodzeństwo
2021 - diagnoza: niedrożne jajowody, nieudane inv Angelius (cb)
03-04.2024 - mini stymulacja inv, Reprofit Ostrava, 1 zarodek - transfer nieudany, cb
01.2025 - Invimed, 4 zarodki z 6 doby (4AA, 4BA, 4BA, 4BB).
Transfer 4AA - 24.03.2025. - nieudany
Transfer 4BA - 24.04.2025 - 7 dpt || , 11 dpt - 261; 13 dpt -549; 15 dpt - 1139, 21 dpt - pęcherzyk w macicy, 26 dpt ❤️
08.09 - 540g dziewczynki 👧💓Czekamy na Ciebie ❤️❤️
-
Makino. wrote:Olcykowa i jak u Ciebie?
Jestem już po zabiegu. Więcej strachu niż to warte 🙈 narazie minęły 2 godziny i leżę, ale w sumie brzuch mnie delikatnie tylko ćmi. Po 18:00 mogę wyjść do domu i mam już wypis 🙂
Zarodek w USG był na takim samym poziomie jak 4 dni temu. Beta utrzymywała się na poziomie 78 tysięcy.
Cieszę się, że już po wszystkim i mogę wrócić do Frania.
Najgorsze, że mężowi wyszła Bostonka przez co jesteśmy zagrożeni i też musieliśmy przełożyć zabieg małego na za miesiąc 🙈👩🏻 93 👦🏻 92
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -
Olcykowa, pamiętaj o robieniu bety co jakis czas. Przykro mi, ze tak sie to skończyło 🥺Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Olcykowa, pamiętaj o robieniu bety co jakis czas. Przykro mi, ze tak sie to skończyło 🥺
Czemu mam robić betę ?👩🏻 93 👦🏻 92
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -
Olcykowa wrote:Czemu mam robić betę ?
Bo ona powinna spaść do zera. Mnie kazali badać az do osiągnięcia wartości 0.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Bo ona powinna spaść do zera. Mnie kazali badać az do osiągnięcia wartości 0.
Mnie nic nie mówili o tym. Ale będę pisać maila do mojego lekarza i zapytam 🙂👩🏻 93 👦🏻 92
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -