W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka55. wrote:Dziewczyny, jakbyscie chcialy obejrzec, to wklejam link do dokumentu Fundacji Ernesta. Kilka kobiet mowi w nim o swoich historiach strat.
Padaja tez bardzo madre slowa, ze niewazne, na jakim etapie poronilysmy, bo nie stracilysmy jakiegos tam tygodnia ciazy, a po prostu dziecko, ktore mialo byc z nami cale nasze zycie
https://youtu.be/r8pQ_Tp9d-c
Oglądałam jak tylko wyszedł. Podziwiam te kobiety za siłę mówienia o tym... I słowa ktore cytujesz zapadły mi w pamiec. -
Dostałam dzisiaj wyniki badania płodu.
Wszystko 'prawidłowe'.
Chłopiec 🥺
-
Ayayanee wrote:Dostałam dzisiaj wyniki badania płodu.
Wszystko 'prawidłowe'.
Chłopiec 🥺
Bardzo mi przykro 😟 szkoda, że nie poznałaś przyczyny, mam nadzieję, że już niedługo ten chłopczyk do Ciebie wróci 😘 -
nick nieaktualny
-
Wszystko 'prawidłowe'.
Chłopiec 🥺26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Wszystko 'prawidłowe'.
Chłopiec 🥺Sasanka55., agge lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Czesc dziewczyny, wiem ze moze nie tu powinnam pisac, ale moze pomozecie i zle nie bedziecie- otoz 4.09 mialam ostatnia miesiaczke, moje cykle trwaja zazwyczaj ok. 28-29 dni, w tym miesiacu jednak @ sie nie pojawila, ponad 2 tygodnie, zrobiłam 2 testy, jeden wyszedl negatywny a drugi jakis dziwny, niby widac tam druga kreske ale jest troche rozlana, mam objawy jakby na @ ale to od poczatku kiedy mialam dostac.. powiem tez ze piersi strasznie mnie bola, nie da sie ich dotknac, nigdy tak nie mialam... myslicie ze moge byc w ciazy? Na bete moge isc dopiero w przyszlym tygodniu..
https://zapodaj.net/b17415575775f.jpg.html
-
Ja już też zapaliłam dwa znicze - jeden za mojego Aniołka i drugi za Wasze. ❤️
Mam nadzieję, że wszystkim Nam będzie dane wychować ich ziemskie rodzeństwo.
Ściskam Was bardzo mocno w ten ciężki (przynajmniej dla mnie) dzień. 😘siuger, MonikA_89!, szona, Kittinka 3.0 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cholera...
2 czy 3 dni mnie nie było i nie ogarniam, co się u Was dzieje.
Czytam na telefonie, probowalam spamiętać, ale nie wiem, czy mi się udało.
Siuger, noelle, miska - z calego serducha gratuluję dwóch kresech! Dbajcie o siebie dwa razy bardziej! Ale to napewno robicie!!
Ayayanee jeszcze raz bardzo mi przykro. Dziękuję, że odpisałaś na PW. Trzymam kciuki za Ciebie!
Zielone.slonce nie łam się. Ja miałam pierwszy dzień doła totalnego, później mi jakoś przeszło. Jesteś twarda!
Moi rodzice 30pare lat temu baaardzo długo starali się o dziecko. Wiecie, że wtedy już była badana drożność? Stracili nadzieję. Zaczęli starać się o adopcje. Kiedy przeszły już pozytywnie wszystkie procedury, czekając na maleństwo, Mutti moja dowiedziała się, że jest w ciąży! Mam wrażenie, że czasami, czym bardziej się chce, tym jest trudniej... Tylko szkoda, że głowy nie da się wyłączyć...
siuger lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
P.s. mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam w gratulacjach? Jeśli tak, przepraszam.Ona+On - wszystkie wyniki w normie
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
Gameta Gdynia:
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Julia00 wrote:Czesc dziewczyny, wiem ze moze nie tu powinnam pisac, ale moze pomozecie i zle nie bedziecie- otoz 4.09 mialam ostatnia miesiaczke, moje cykle trwaja zazwyczaj ok. 28-29 dni, w tym miesiacu jednak @ sie nie pojawila, ponad 2 tygodnie, zrobiłam 2 testy, jeden wyszedl negatywny a drugi jakis dziwny, niby widac tam druga kreske ale jest troche rozlana, mam objawy jakby na @ ale to od poczatku kiedy mialam dostac.. powiem tez ze piersi strasznie mnie bola, nie da sie ich dotknac, nigdy tak nie mialam... myslicie ze moge byc w ciazy? Na bete moge isc dopiero w przyszlym tygodniu..
2 tygodnie sie okres spóźnia? Raczej by coś wyszło. Jak masz jeszcze jakieś testy to zrób ponownie, no ten trudny do odczytania.
Najbardziej wiarygodna będzie beta. Może to też być cynk bezowulavyjny i potrzebne może być coś na wywołanie. -
nick nieaktualnyJulia00 wrote:Czesc dziewczyny, wiem ze moze nie tu powinnam pisac, ale moze pomozecie i zle nie bedziecie- otoz 4.09 mialam ostatnia miesiaczke, moje cykle trwaja zazwyczaj ok. 28-29 dni, w tym miesiacu jednak @ sie nie pojawila, ponad 2 tygodnie, zrobiłam 2 testy, jeden wyszedl negatywny a drugi jakis dziwny, niby widac tam druga kreske ale jest troche rozlana, mam objawy jakby na @ ale to od poczatku kiedy mialam dostac.. powiem tez ze piersi strasznie mnie bola, nie da sie ich dotknac, nigdy tak nie mialam... myslicie ze moge byc w ciazy? Na bete moge isc dopiero w przyszlym tygodniu..
Bardzo mocno trzymam kciuki, ale 2tyg. po terminie @ wg mnie kreseczka powinna byc zdecydowanie wyrazniejsza -
agusia_246 wrote:Cholera...
2 czy 3 dni mnie nie było i nie ogarniam, co się u Was dzieje.
Czytam na telefonie, probowalam spamiętać, ale nie wiem, czy mi się udało.
Siuger, noelle, miska - z calego serducha gratuluję dwóch kresech! Dbajcie o siebie dwa razy bardziej! Ale to napewno robicie!!
Ayayanee jeszcze raz bardzo mi przykro. Dziękuję, że odpisałaś na PW. Trzymam kciuki za Ciebie!
Zielone.slonce nie łam się. Ja miałam pierwszy dzień doła totalnego, później mi jakoś przeszło. Jesteś twarda!
Moi rodzice 30pare lat temu baaardzo długo starali się o dziecko. Wiecie, że wtedy już była badana drożność? Stracili nadzieję. Zaczęli starać się o adopcje. Kiedy przeszły już pozytywnie wszystkie procedury, czekając na maleństwo, Mutti moja dowiedziała się, że jest w ciąży! Mam wrażenie, że czasami, czym bardziej się chce, tym jest trudniej... Tylko szkoda, że głowy nie da się wyłączyć...
Agusia ja 2 kresek nie zobaczyłam, ale biorę to za dobrą wróżbę i obiecuję starać się, bo zbliża się owulacjaagusia_246 lubi tę wiadomość
-
Frelciaa. Trzymam kciuki za jutro. Będzie dobrze 🙂
Dzięki za cynk o AP, zaraz tam zerkne.
Ayayanee. Przykro mi 🙁
agusia_246. Myślę, że 2 tygodnie po spodziewanej @ kreski na wszystkich testach byłyby mega widoczne. Możesz spróbować kupić kolejny test/testy, ale może to być też cykl owulacyjny, który wtedy właśnie bardzo się wydłuża.
Data porodu mojego Aniołka wypadała za 3 dni, więc i dziś i najbliższe dni będą dziwne. Sama nie wiem jak to określić, bo to wywołuje we mnie taką gęsią skórkę, ale to nie smutek. Ja wierzę, że mój Aniołek do mnie wrócił, tylko jakaś jego cząstka została w niebie, więc ja jestem szczęśliwa i jest mi łatwiej przeżyć dzisiejszy dzień i kolejne. Świeczkę zapalę za wszystkie nasze aniołki.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Piękna jest ta modlitwa dla Dziecka utraconego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 19:46
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
miska122 wrote:Agusia ja 2 kresek nie zobaczyłam, ale biorę to za dobrą wróżbę i obiecuję starać się, bo zbliża się owulacjaOna+On - wszystkie wyniki w normie
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
Gameta Gdynia:
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
ANA1 dodatnie
Annie1981 wrote:Frelciaa. Trzymam kciuki za jutro. Będzie dobrze 🙂
Dzięki za cynk o AP, zaraz tam zerkne.
Ayayanee. Przykro mi 🙁
agusia_246. Myślę, że 2 tygodnie po spodziewanej @ kreski na wszystkich testach byłyby mega widoczne. Możesz spróbować kupić kolejny test/testy, ale może to być też cykl owulacyjny, który wtedy właśnie bardzo się wydłuża.
Data porodu mojego Aniołka wypadała za 3 dni, więc i dziś i najbliższe dni będą dziwne. Sama nie wiem jak to określić, bo to wywołuje we mnie taką gęsią skórkę, ale to nie smutek. Ja wierzę, że mój Aniołek do mnie wrócił, tylko jakaś jego cząstka została w niebie, więc ja jestem szczęśliwa i jest mi łatwiej przeżyć dzisiejszy dzień i kolejne. Świeczkę zapalę za wszystkie nasze aniołki.
Chyba Nicki pomyliłaś, bo ja nie mam problemu (niestety) że spóźniona 🐒
[*] Dla Twojego Aniołka 💞💞Ona+On - wszystkie wyniki w normie
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
Gameta Gdynia:
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
ANA1 dodatnie
Annie data porodu mojego Aniołka wypada 27 lutego - idealnie w urodziny mojego męża. Wiem co czujesz bo wiem co sama czułam w lutym. 😞
To są bardzo ale to bardzo ciężkie chwile.
Ja wierze, że mój Aniołek już nie wróci bo był jedyny w swoim rodzaju ale wierze też w to, że będzie czuwał nad swoim rodzeństwem i będzie dla niego wsparciem. 🤷🏻♀️
Tuż po poronieniu znalazłam obrazek Aniołka trzymającego za rączkę dzidziusia w brzuchu mamy. To chyba najpiękniejszy obrazek jaki kiedykowiek widziałam - dał mi mega dużo nadziei, że jeszcze może być dobrze a moje dzieci będą miały nieocenioną pomoc w życiu.
Swoją drogą nie potrafie już drugi raz znaleźć tego obrazka. 😞Zielone.Slonce, Kittinka 3.0, agge lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
MonikA_89, mam tą świadomości i z jednej strony cieszę się że może te badania nie wykryły jakiś złych rzeczy (sama nie wiem, mam mętlik w głowie)... Czekam jeszcze na wyniki z 'pakietu po poronieniu" z test dna.
Japoneczka, kontrolna mam dopiero we wtorek. Mam nadzieję że nie będziemy musieli długo czekać ale też postanowiliśmy że najpierw zrobimy wszystkie badania jakie będzie trzeba. Napewno moja tarczyca jest do kontroli.
Czy któraś z was korzystała z urlopu po poronieniu? Jak to jest z tym USC? Nie jestem ani w stanie fizycznym ani psychicznym wracać do pracy.