Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2561 2786

    Wysłany: 14 października 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie już nie ma brązowego sluzu ale też i nie ma okresu...sluz był 2 - 3 dni ale też nie było go dużo... Brzuch mnie trochę pobolewa. I mam wraze ie jakbym za chwilę miała dostać okres...


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:47

    Pati96 lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 14 października 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam Pati, wiedziałam! 😁 trzymam mocno kciuki❤✊

    Dzulka i Maria przykro mi😕

    Pati96, Salome lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 października 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziękuję kochana.😘 Boję się strasznie.. te przeziębienie teraz i te wyniki pai1 ..za tydzień miałam umówiona wizytę. Chyba jak dziś beta wyjdzie pozytywną to napisze do gina co z tymi mutacjami. Bo ja nic nie biorę..ani acardu nic..

    A co u Ciebie ? Jak się czujesz?😘

    Wiem, że się boisz - po stracie będziesz teraz żyła od wizyty do wizyty. Do gina pisz od razu po pozytywnej becie, a acard i dupek nie zaszkodzą :) ja wciąż łykam na własną rękę acard, mój dr nawet o tym nie wie, ale za tydzień odstawiam. Tylko u Ciebie jeszcze mutacja, więc niech ten mądrzejszy się wypowie :)

    U mnie wszystko dobrze, Baśka kopie po wszystkich narządach z taką siłą, że czasami mam wrażenie, że mam tam minimum dwójkę 🙈 liczę na to, ze wytrzymam do końca listopada i zwolnię brzuszek :)
    A trochę dziewczyn na listopadowe testowanie mamy, więc któraś z Was na pewno go przejmie 😘

    Sasanka55, Ochmanka, Iseko, Malgonia lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • szona Autorytet
    Postów: 5640 13281

    Wysłany: 14 października 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze proszę - po ilu dniach pojawił się Wasz wynik z testDNA? Moja próbka została zarejestrowana 07.10, a przewidywany termin wyniku to 18.10. Z tego co pamiętam, dostałyście wyniki wcześniej - dużo wcześniej?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 14 października 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

    U mnie wszystko dobrze, Baśka kopie po wszystkich narządach z taką siłą, że czasami mam wrażenie, że mam tam minimum dwójkę 🙈 liczę na to, ze wytrzymam do końca listopada i zwolnię brzuszek :)
    A trochę dziewczyn na listopadowe testowanie mamy, więc któraś z Was na pewno go przejmie 😘

    Ale jak to, przecież Ty dopiero testowalas😂😂 w ogóle to mam wrażenie jakbyś dopiero co Lenkę urodziła😅 a tu juz zaraz kolejny poród, jak to zleciało🙈

    Za każdym razem jak patrzę na te wszystkie suwaczki albo zdjecia maluszków to sobie zdaję sprawę jak długo te moje starania trwają... Nie potrafię sobie wyobrazić siebie w ciąży, to mi się juz wydaje tak nierealne po takim czasie🤷‍♀️ Na szczęście jest tutaj wiele przypadkow dajacych nadzieję i motywacje❤😊

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 14 października 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    Widzicie tam coś czy tylko ja chcę tam coś tam dojrzeć.... zrobilam ten test z głupoty nie dość ze 4 dni przed @ to jeszcze z drugiego moczu.

    Karolina, szona, Gosiek1993 lubią tę wiadomość

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Fiore Autorytet
    Postów: 838 1706

    Wysłany: 14 października 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka faktycznie coś jakby nieśmiało przebija...

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    Widzicie tam coś czy tylko ja chcę tam coś tam dojrzeć.... zrobilam ten test z głupoty nie dość ze 4 dni przed @ to jeszcze z drugiego moczu.

    Widac widac ! Jeju ale tu ostatnio kreseczek. Reka do gory kto jeszcze zostal

  • Suszarka Autorytet
    Postów: 1483 2628

    Wysłany: 14 października 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem :) chociaż nie jestem ze starej gwardii i raczej obserwuję z boku. Teoretycznie @ ma przyjść w niedzielę i czuję że właśnie tak będzie więc posiedzę tu jeszcze z Wami :) dla tych dziewczyn którym się udało serdeczne gratulacje, trzymam kciuki za Wasze Kropeczki ❤

    ckai9jcg3rsiug81.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    Widzicie tam coś czy tylko ja chcę tam coś tam dojrzeć.... zrobilam ten test z głupoty nie dość ze 4 dni przed @ to jeszcze z drugiego moczu.


    Nie chce nic mówić, ale u mnie było podobnie 😉 trzymam kciuki, żeby to było TO! ❤

  • Salome Autorytet
    Postów: 2263 3355

    Wysłany: 14 października 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja miałam jakoś po 10 dniach roboczych, przyszedł mi SMS.

    A ja myślę, czy decydować się w tym roku na in vitro czy poczekać, bo od 2020 prawdopodobnie będzie dofinansowanie w Krakowie. Tylko ciekawe, na jakich zasadach? Ktoś wie, jak to jest w innych miastach?

    szona lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1712 2206

    Wysłany: 14 października 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś biel. jakiś 11-12 dpo. Mam nadzieję ze jeszcze coś wyjdzie później...

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 14 października 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka tak strasznie mi przykro, tak dobrze zapowiadał sie ten cykl :(

    Maria, Miska Waszej bieli też bardzo nie lubię :(

    Pati tu też zostawię kciuki za betę ✊ ✊ ✊

    Anka ja widzę bladziocha! Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji ✊


    Edit: faktycznie suwaczki nie przesuwają się 😡 Trzeba poszukać innego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 11:05

    Anka13, Malinowa91, Pati96 lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 14 października 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za nadzieję, polecialam na betę bo nie chce szukać czegoś czego może nie ma. Wynik popołudniu, dam znać oczywiście ze dam.

    szona, Malinowa91, i'm_back, Kittinka83, Ania_85_, agge lubią tę wiadomość

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 14 października 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze proszę - po ilu dniach pojawił się Wasz wynik z testDNA? Moja próbka została zarejestrowana 07.10, a przewidywany termin wyniku to 18.10. Z tego co pamiętam, dostałyście wyniki wcześniej - dużo wcześniej?

    Ja mialam chyba z tydzien wczesniej wynik.

    szona lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • szona Autorytet
    Postów: 5640 13281

    Wysłany: 14 października 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, ja miałam jakoś po 10 dniach roboczych, przyszedł mi SMS.

    A ja myślę, czy decydować się w tym roku na in vitro czy poczekać, bo od 2020 prawdopodobnie będzie dofinansowanie w Krakowie. Tylko ciekawe, na jakich zasadach? Ktoś wie, jak to jest w innych miastach?

    Oczywiście zrobisz jak Wam będzie najlepiej, ale ja chyba poczekałabym do końca roku. To już za chwilę. Tym bardziej, że kilka cykli po hsg jest największa szansa. Nie wiem niestety nic nt dofinansowania in vitro. Na razie o tym nie myślę, choć w głowie lekko majaczy. Czy macie już jakiś plan w związku z torbielą? Jaka będzie dalsza diagnostyka?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 14 października 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu jednym dziewczyna suwaczek dziala a innym nie..😡😡😡
    Malina ktory link dokladnie skopiowalas? Bo ja np.ten pierwszy tylko bez pierwszego wersa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 11:22

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Salome Autorytet
    Postów: 2263 3355

    Wysłany: 14 października 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Oczywiście zrobisz jak Wam będzie najlepiej, ale ja chyba poczekałabym do końca roku. To już za chwilę. Tym bardziej, że kilka cykli po hsg jest największa szansa. Nie wiem niestety nic nt dofinansowania in vitro. Na razie o tym nie myślę, choć w głowie lekko majaczy. Czy macie już jakiś plan w związku z torbielą? Jaka będzie dalsza diagnostyka?

    Chcę iść w pierwszych dniach cyklu na usg 3d, żeby się upewnić, że to to. Poza tym właśnie to usg chcę wykonać u takiej super babeczki, która również się zajmuje niepłodnością, więc mam nadzieję, że dobrze nas pokieruje. Klinika mnie denerwuje, bo wszystko tam leci taśmowo, a wizyty trwają nie dłużej, niż 8min.
    Wiem, że po HSG największe szanse, ale jeśli u nas jest tyle tych problemów, to chyba nie ma to znaczenia. Nie wiem, czy w ogóle warto próbować np. z IUI.
    A dziś byłam w diagnostyce zrobić marker ca125. Chyba się koło 2 tygodni czeka na wynik...

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 14 października 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ja wynik ca125 miałam na drugi dzień !

    Salome, szona lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego