Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka nie doświadczyłam nigdy plamienia implantacyjnego, ale Aksandra wg mnie ma racje, że to powinna być taka żywa krew lub ewentualnie śluz podbarwiony na różowo. Przykro mi, że dzisiaj kolejny negatyw.

Saferka uch, najgorzej jak się człowiek nastawi na szybkie wyniki a trzeba poczekać… odświeżanie stron z wynikami to mój nałóg, jak na jakieś czekam😂

Shuyler frustracja zrozumiała, nie lubię jak mi ktoś zmienia plany, jak już wszystko ustalone 😕 mam nadzieję, że pomimo tego uda Wam się spędzić miłą niedzielę.

Aksandra ja podejrzewam, że jestem 7dpo dzisiaj i przestrzegam samą siebie przed testowaniem wcześniej niż 16 sierpnia 🙈 w poprzedniej ciąży zaczęłam testować 8 dpo i 8,9,10 dpo miałam negatywy, 11 dpo nie testowałam, bo uznałam, że już nie ma po co, a 12 dpo byłam umówiona na wino i chciałam sobie tylko potwierdzić, że nie jestem w ciąży. A byłam… a kreska była widoczna, ale bladziutka. Stąd tym razem staram się nie robić falstartów, nie kupuję wcześniej testów, żeby niechcący nie zacząć sikać za wcześnie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 13:04

Aksandra lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie o plamienie implantacyjne - jaki najczęściej ma kolor? Żywej krwi czy raczej różowy/brazowy? I czy pozytywny test wychodzi przed czy po?
    Czerwiny, różowy, z nitkami. Beta rusza po okolo 2 dniach od tego. A masz plamienie?

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @M93 -trzymam kciuki za coraz mocniejsze kreseczki ❤️

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaki ten dzień dzisiaj nużący… spać się chce, mąż mnie wkurzył a w dodatku czekamy na gości…jak nigdy w weekend tak dzisiaj czekam na nowy tydzień, bo od czwartku urlop 😍

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-sAfkZPRSb9 🥹 ciemniejsza 🥹

Super 😍 a mnie można wykreślić z testowania, 🐒 już zawitała.

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi że od nas wszędzie jest daleko, a Hania nie lubi podróży i zawsze ktoś musi z nią jechać z tyłu więc jakieś większe wycieczki to tylko razem…zresztą ja jeszcze za szybko nie chodzę po złamaniu nogi więc jakby mi gdzieś zaczęła uciekać to bym jej nie dogoniła. Ale powiem wam że tak mnie głowa rozbolała, chyba z tej złości, że teraz leżę oglądam mecz a oni się bawią na dworze.

Update moich piersi. Brodawki mam dosłownie purpurowe tak są wrażliwe. Czuję je jak wtedy gdy zaczynałam karmić piersią. Normalnie Meksyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 13:31

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    No właśnie o to chodzi że od nas wszędzie jest daleko, a Hania nie lubi podróży i zawsze ktoś musi z nią jechać z tyłu więc jakieś większe wycieczki to tylko razem… Ale powiem wam że tak mnie głowa rozbolała, chyba z tej złości, że teraz leżę oglądam mecz a oni się bawią na dworze.

Update moich piersi. Brodawki mam dosłownie purpurowe tak są wrażliwe. Czuję je jak wtedy gdy zaczynałam karmić piersią. Normalnie Meksyk.

To może jest to sygnał, że niedługo zobaczysz dwie kreseczki? 🤗🤗

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    No właśnie o to chodzi że od nas wszędzie jest daleko, a Hania nie lubi podróży i zawsze ktoś musi z nią jechać z tyłu więc jakieś większe wycieczki to tylko razem…zresztą ja jeszcze za szybko nie chodzę po złamaniu nogi więc jakby mi gdzieś zaczęła uciekać to bym jej nie dogoniła. Ale powiem wam że tak mnie głowa rozbolała, chyba z tej złości, że teraz leżę oglądam mecz a oni się bawią na dworze.

Trzymam kciuki żeby to zwiastowało coś dobrego! 🤞😉

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Czerwiny, różowy, z nitkami. Beta rusza po okolo 2 dniach od tego. A masz plamienie?
    Właśnie nie wiem czy to 🙈 czy plamienie, jestem dzisiaj 14/15 dpi, test rano negatywny, ale zaczęło mnie boleć podbrzusze i na papierze pojawiła się 🩸, myślę czy jeszcze się łudzić 🤦🏽‍♀️

preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Odebrałam wyniki badań. Aktualnie jest to mój 7-8 dpo. Przedwczoraj badałam progesteron i wynik to 17,90ng/ml. W dniu dzisiejszym robiłam znów badania z zaleceń ginekologa i mam progesteron 20,90ng/ml przy wartościach referencyjnych w moim labie 4,11-14,5ng/ml i estradiol 164,00pg/ml przy wartościach w labie 60,4-232pg/ml.
    Co myślicie o tych wynikach?

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka - moim zdaniem ten wzrost progesteronu w stosunku do wyniku sprzed kilku dni dalej może potwierdzać tylko albo i aż, że owulka była ładna. Progesteron rośnie przez jakiś czas po owu i podobnie jak LH też może mieć chyba swój pik. Kiedyś też tu pytałam na forum mając progesteron=40 czy to może świadczyć o ciąży, ale niestety to możemy stwierdzić tylko przy oznaczeniu dodatkowo bety. W każdym razie po Twoich wynikach widać, że hormony ładnie działają, bez wspomagaczy - to tak na moje oko :)

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Smerfetka nie doświadczyłam nigdy plamienia implantacyjnego, ale Aksandra wg mnie ma racje, że to powinna być taka żywa krew lub ewentualnie śluz podbarwiony na różowo. Przykro mi, że dzisiaj kolejny negatyw.

Saferka uch, najgorzej jak się człowiek nastawi na szybkie wyniki a trzeba poczekać… odświeżanie stron z wynikami to mój nałóg, jak na jakieś czekam😂

Shuyler frustracja zrozumiała, nie lubię jak mi ktoś zmienia plany, jak już wszystko ustalone 😕 mam nadzieję, że pomimo tego uda Wam się spędzić miłą niedzielę.

Aksandra ja podejrzewam, że jestem 7dpo dzisiaj i przestrzegam samą siebie przed testowaniem wcześniej niż 16 sierpnia 🙈 w poprzedniej ciąży zaczęłam testować 8 dpo i 8,9,10 dpo miałam negatywy, 11 dpo nie testowałam, bo uznałam, że już nie ma po co, a 12 dpo byłam umówiona na wino i chciałam sobie tylko potwierdzić, że nie jestem w ciąży. A byłam… a kreska była widoczna, ale bladziutka. Stąd tym razem staram się nie robić falstartów, nie kupuję wcześniej testów, żeby niechcący nie zacząć sikać za wcześnie 🙈
    Na całe szczęście poszłam spać i jak się obudziłam to już dostałam smsa o dostępności wyników 😂

Jeżowa lubi tę wiadomość

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    A mirena to jest ta z hormonami? Ja miałam miedziana, zaszłam z nią w ciążę 😥

Moim zdaniem nie powinno mieć wpływu nawet jezeli bylo z hormonami, bo dziewczyny odstawiają tabletki i zachodzą w pierwszym cyklu w zdrowe ciążę. Nie ma reguły.

Tak ta z hormonami, i właśnie nimi to tłumaczył rodzinny, że przy niej właśnie okres zanika bo zmniejsza się śluzówka macicy aż do grubości kartki papieru, i dlatego trzeba czekać aż odrośnie, żeby można było zajść w ciążę.
    I niby logiczne ale znam kobiety które zaszły zaraz po ale znam takie co 2 lata próbowały. I sama nie wiem, czy czekać czy walczyć o skierowanie

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Insane Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Odebrałam wyniki badań. Aktualnie jest to mój 7-8 dpo. Przedwczoraj badałam progesteron i wynik to 17,90ng/ml. W dniu dzisiejszym robiłam znów badania z zaleceń ginekologa i mam progesteron 20,90ng/ml przy wartościach referencyjnych w moim labie 4,11-14,5ng/ml i estradiol 164,00pg/ml przy wartościach w labie 60,4-232pg/ml.
    Co myślicie o tych wynikach?

7-8 dpo progesteron osiąga najwyższe wartości, więc to niestety jeszcze może o niczym (ciążowym) nie świadczyć. Moje najwyższe progesterony bez ciąży osiągały 26 ng/ml. Ale świadczy to o fajnej owulacji, więc trzymam mocno kciuki za Ciebie! 🍀

Smerfetka ja miałam plamienie implantacyjne już po pozytywnym wyniku i becie koło 50 (to było koło 17 dpo) i było to brązowe plamienie. Czyli tak, jakby ta krew z implantacji gdzieś mi zaległa i uwolniła się z opóźnieniem.

Schulyer ja ten test z takimi objawami już bym sobie zrobiła na Twoim miejscu. Jeśli masz objawy faktycznie ciążowe, to już musiałoby dojść do implantacji i beta już rośnie. Nie ma innej opcji. 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 15:12

40 tc 💔
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    7-8 dpo progesteron osiąga najwyższe wartości, więc to niestety jeszcze może o niczym (ciążowym) nie świadczyć. Moje najwyższe progesterony bez ciąży osiągały 26 ng/ml. Ale świadczy to o fajnej owulacji, więc trzymam mocno kciuki za Ciebie! 🍀

Smerfetka ja miałam plamienie implantacyjne już po pozytywnym wyniku i becie koło 50 (to było koło 17 dpo) i było to brązowe plamienie. Czyli tak, jakby ta krew z implantacji gdzieś mi zaległa i uwolniła się z opóźnieniem.

Schulyer ja ten test z takimi objawami już bym sobie zrobiła na Twoim miejscu. Jeśli masz objawy faktycznie ciążowe, to już musiałoby dojść do implantacji i beta już rośnie. Nie ma innej opcji. 🍀🍀🍀
    Dużo pije więc dziś i tak by nic nie wykazało. Może jutro sikne dla sportu ale nie liczę jeszcze na nic. Mam w domu 7 pinków. XD 🤣

Olcia1987, Insane lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Dużo pije więc dziś i tak by nic nie wykazało. Może jutro sikne dla sportu ale nie liczę jeszcze na nic. Mam w domu 7 pinków. XD 🤣
    A na kiedy masz termin 🐒?

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

• Saferka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane: Tak, tak. Jeśli chodzi o progesteron to wiem, że o niczym ciążowym nie świadczy. Zastanawia mnie tylko od którego dpo zaczyna on spadać. 🤔
    A co do reszty badań to TSH w normie i w morfologii jedynie obniżone wartości limfocytów o 0,8 także tym nawet się nie przejmuje, bo ostatnio choruje...

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

• Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    A na kiedy masz termin 🐒?
    Nie wiadomo. Odkąd była ciąża biochemiczna nie miałam miesiączki. Czyli ostatnia miesiączka 16 maja. Potem 15 ciąża biochemiczna i potem krwawienie ok 9 dni. Z lekka przerwa. Od tamtej pory nic. Według testów owulacyjnych 4 sierpnia był PIK. Jeśli nic się nie zadzieje do końca sierpnia czekają mnie badania hormonalne, i coś tam jeszcze co ginekolog zleci.

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Nie wiadomo. Odkąd była ciąża biochemiczna nie miałam miesiączki. Czyli ostatnia miesiączka 16 maja. Potem 15 ciąża biochemiczna i potem krwawienie ok 9 dni. Z lekka przerwa. Od tamtej pory nic. Według testów owulacyjnych 4 sierpnia był PIK. Jeśli nic się nie zadzieje do końca sierpnia czekają mnie badania hormonalne, i coś tam jeszcze co ginekolog zleci.
    To trzymam kciuki, aby zaskoczyło 🤞🏻

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Insane: Tak, tak. Jeśli chodzi o progesteron to wiem, że o niczym ciążowym nie świadczy. Zastanawia mnie tylko od którego dpo zaczyna on spadać. 🤔
    A co do reszty badań to TSH w normie i w morfologii jedynie obniżone wartości limfocytów o 0,8 także tym nawet się nie przejmuje, bo ostatnio choruje...

Wydaje mi się, że na ok. 2 dni przed miesiączka. Musi być wysoki dość długo, aby organizm miał czas odebrać info o zagnieżdżeniu się zarodka i o nieprzestawianiu produkcji.

Schuyler to rzeczywiście masz mocne objawy, teraz pytanie czy to już reakcja organizmu na betę HCG czy jeszcze na progesteron. Choć zdarzało mi się już widzieć pozytywne testy 8dpo, więc kto wie 😀

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ