Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁
Odpowiedz

W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też team sikania na test po Ovitrelli. 🙈

Lilou lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Też będę robić trombofilie tylko czekam na potwierdzenie, że się nie udało.

Kaśik, będą 2 bobasy! 😍

A przy transferze nie dają heparyny? Warto byś sobie zrobiła, bo może to by pomogło. A Encorton dają przy transferze?

Kaśik, trzymam kciuki za to by ktoś przejął w końcu te bliźniaki Moniki! Zresztą trzymam kciuki za całą ekipę z 20 sierpnia! Musi któraś wysikać II krechy, a najlepiej wszystkie <3

Lilou, Japoneczka z Porcelany, Ayayanee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, zależy od lekarza. Tym razem nie dostałam ale przy następnym będę się o to ubiegać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Makino, zależy od lekarza. Tym razem nie dostałam ale przy następnym będę się o to ubiegać.

Kurcze, ja to myślałam, że przy transferze to kobieta jest obstawiona lekami ze wszystkich stron :(. Mam nadzieję, że uda się jak nie teraz to przy następnym transferze. Myślisz go robić od razu w następnym cyklu czy potrzebujesz przerwy?

W ogóle przeczytałam Twój wpis, a potem Misii i się popłakałam. Straszne to wszystko, tyle dziewczyny walczymy, a inne pykają dziecko za dzieckiem. Świat jest niesprawiedliwy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Kurcze, ja to myślałam, że przy transferze to kobieta jest obstawiona lekami ze wszystkich stron :(. Mam nadzieję, że uda się jak nie teraz to przy następnym transferze. Myślisz go robić od razu w następnym cyklu czy potrzebujesz przerwy?

W ogóle przeczytałam Twój wpis, a potem Misii i się popłakałam. Straszne to wszystko, tyle dziewczyny walczymy, a inne pykają dziecko za dzieckiem. Świat jest niesprawiedliwy :(
    Muszę przegadać to z mężem. Boję sie tak cykl po cyklu.
    Myślę zrobić trombofilie i cały układ krzepnięcia. Dodatkowo myślę o histero. Jeżeli bym się zdecydowała i udało się zrobić od razu w kolejnym cyklu no to transfer we wrześniu o ile nic poważnego nie znajdą.
    Narazie czuję się jak w potrzasku. Z jednej strony nie umiem czekać a z drugiej boję się że stracę kolejnego zarodka. To niestety co innego niż poprostu nieudany cykl. Tu mamy pewną pulę szans, która jeśli nie wykorzystamy rozsądnie to zostaniemy z niczym.
    Co potem? Zacząć wszystko od początku?
    Niestety nie wiem czy porażka to tylko kwestia przypadku czy o coś jednak chodzi.
    Cieszę się, że jest mi dane próbować dalej bo mam z czego ale jednocześnie się boję, że i tak zostanę w punkcie wyjścia. 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:29

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Słońce zrób te badania o których piszesz. One dadzą odpowiedz czy niepowodzenie transferu było cholerną statystyką czy jednak jest jeszcze coś do wyleczenia. Trzymam kciuki za Ciebie ✊🏻✊🏻 jesteś silna i mądra, na pewno ze wszystkim sobie poradzisz.

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino a Ty wygrałaś walkę z tą opryszczka? Przepraszam jeśli nie doczytałam ale ja tak na szybko wpadłam bo z pracy i jeszcze goście czekają...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Muszę przegadać to z mężem. Boję sie tak cykl po cyklu.
    Myślę zrobić trombofilie i cały układ krzepnięcia. Dodatkowo myślę o histero. Jeżeli bym się zdecydowała i udało się zrobić od razu w kolejnym cyklu no to transfer we wrześniu o ile nic poważnego nie znajdą.
    Narazie czuję się jak w potrzasku. Z jednej strony nie umiem czekać a z drugiej boję się że stracę kolejnego zarodka. To niestety co innego niż poprostu nie udany cykl. Tu mam pewną pulę szans, która jeśli nie wykorzystam rozsądnie to zostanę z niczym.
    Co potem? Zacząć wszystko od początku?
    Niestety nie wiem czy porażka to tylko kwestia przypadku czy o coś jednak chodzi.
    Cieszę się, że jest mi dane próbować dalej bo mam z czego ale jednocześnie się boję, że i tak zostanę w punkcie wyjścia. 😔

A nie myślałaś zbadać immunologii? Choćby kirów? Mamy przykład Misii czy Milki że tam też czasami może być powód. Choć to też zależy jak w klinice do tego podchodzą. Moja ginekolog jest za, ale wiem że inni już średnio...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Makino a Ty wygrałaś walkę z tą opryszczka? Przepraszam jeśli nie doczytałam ale ja tak na szybko wpadłam bo z pracy i jeszcze goście czekają...

Walka trwa, ale wydaje mi się (nie chce zapeszać), że uda się zaleczyć. Oby tylko nie wyszła na dolnej wardze teraz :/. W poniedziałek robię badania krwi, czwartek anestezjolog. Kurde jeszcze 9 dni i będzie dzień laparo, niby coraz bliżej ale tyle rzeczy się może po drodze wydarzyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    A nie myślałaś zbadać immunologii? Choćby kirów? Mamy przykład Misii czy Milki że tam też czasami może być powód. Choć to też zależy jak w klinice do tego podchodzą. Moja ginekolog jest za, ale wiem że inni już średnio...
    U nas bardziej zalecają kariotypy po nieudanym ivf.
    Przerażają mnie te koszta....
    27.07 podchodziłam do krio i zapłaciłam 2860zl
    Od sierpnia zmienił się cennik i kosztuje 3400. 🙄
    Prawie 600zl więcej. 😭
    Konkretne badania można byłoby zrobić w tej kwocie. W takich momentach boli mnie to, że państwo odwraca się do mnie plecami 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:44

• Lilou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    A przy transferze nie dają heparyny? Warto byś sobie zrobiła, bo może to by pomogło. A Encorton dają przy transferze?

Kaśik, trzymam kciuki za to by ktoś przejął w końcu te bliźniaki Moniki! Zresztą trzymam kciuki za całą ekipę z 20 sierpnia! Musi któraś wysikać II krechy, a najlepiej wszystkie <3

Jak dla mnie możemy się podzielić tymi bliźniakami 😆 chociaż i u mnie i u Kaśik po dwa pęcherzyki 🤣🤣🤣

Trzymam już teraz kciuki za laparo!!!

Zielone jesteś na maksa dzielna! To jest okropne że państwo nie pomaga, brak mi słów w tym temacie... Przed Tobą ciężkie decyzje, ale jestem pewna że ta droga będzie miała szczęśliwe zakończenie.

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    U nas bardziej zalecają kariotypy po nieudanym ivf.
    Przerażają mnie te koszta....
    27.07 podchodziłam do krio i zapłaciłam 2860zl
    Od sierpnia zmienił się cennik i kosztuje 3400. 🙄
    Prawie 600zl więcej. 😭
    Konkretne badania można byłoby zrobić w tej kwocie. W takich momentach boli mnie to, że państwo odwraca się do mnie plecami 😔

Zalecają sralecaja. Przepraszam, że wkurwiają mnie lekarze którym potrzeba stu złamanych serc żeby skierowali na badania.
    Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z Wwy, to dam Ci namiar do lekarki która wysyła na NFZ na kariotypy i nie potrzebuje do tego udokumentowanego wielorazowego cierpienia..
    Okej, to nie jest od ręki, że jutro się to zrobi, ale genetyka to już mega drogie rzeczy i MOZNA to zrobić na NFZ, jeśli tylko lekarz nie jest nastawiony na hajs albo ma trochę serca i zrozumienia.
    Mnie babka wysłała już teraz a nie mam w papierach nie wiem jakich dowodów na to, że dopiero teraz mi się to badanie należy. Wysłała mnie, bo można i bo warto...

Współczuję Ci bardzo, ale jeśli masz jeszcze trochę siły do walki, to spróbuj pokombinować, chociaż z tymi najdroższymi badaniami. To zawsze kilka tysięcy złotych w portfelu, które na pewno się przydadzą, a skoro można ten kretynski system wykorzystać, to próbuj ciągnac z niego ile wlezie!

Tak samo można zrobić MTHFR, pai, LEIDEN, immunofenotyp z komórkami nk które też są częstą przyczyną niepowodzeń. Tylko te stare trepy robią wszystko, żeby nas zostawić bez grosza, bez nadziei i bez siły do walki 😢

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Zielone, myśle ze zrobienie dalszych badań będzie dobra decyzja. U mnie wyszły te mutacje i dopiero włączenie leków ( m.in heparyny i acardu) spowodowało szczęśliwe zakończenie ivf a przeszłam 4 cykle stymulacji i 2 kriotransfery. Klinika już mi robiła badania aktywności macicy i inny badania dookoła, wciskała komórki dawczczyni bo mówili ze jestem trefna a wystarczyła heparyna i acard…
    Trzymam kciuki za Ciebie i każda staraczke!
    ❤️❤️❤️❤️
    Wasza cicha stalkerka😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 16:49

Wiolala, Oliwka91, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z celina, co do badań na kariotypy. My też mieliśmy je NFZ. Wystarczyło skierowanie od rodzinnego.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik 💪💪💪🍀🍀🍀

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone kariotypy zrób sobie na NFZ jak mówią dziewczyny. Dzwoń po poradniach w różnych miastach i szukaj szybkiego terminu. Ja myślę, że lepiej wydać na immuno, bo prawda jest taka, że na kariotypy nie ma leków (można przebadać genetycznie zarodki, ale to też ogromne koszta), a nawet jak Wasze będą ok to może się trafić wada losowa.
    Tyle historii tu czytałam, że dziewczyny po nieudanych transferach badały immunologię i po jakiś lekach czy wlewach w końcu zachodziły w zdrową ciążę.
    Może też być tak, że mieliście po prostu pecha za pierwszym razem.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino tfu tfu odpukać ale póki co idzie w dobrym kierunku 🙏

Ciżemka widzę w stopce, że bardzo długo się starałaś i dużo przeszłaś. To, że w końcu Wam się udało jest na prawdę budujące 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 17:33

Ciżemka lubi tę wiadomość

age.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    A na jakie dokładnie kariotypy można dostać skierowanie? 🤔
    Wpisałam w internet i są badania kariotypow za 500zl, a Zielone mówi coś o 3tys i nie wiem czy są jakieś podstawowe i zaawansowane? 🤔
    Ja pisałam o krio chodziło mi o transfer mrożony. 😊

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wiolala :). Starania bardzo zmieniają człowieka. Jak moja siostra była w ciąży to póki nie dostałam wiadomości, ze z dzieckiem Ok to czułam wewnętrzny stres. Staraczka się jest a nie bywa. To zostaje w psychice . Mam dzieci na świecie i jestem rozdarta czy nie wziąć mojego 3 mrozaczka ale ciąża moja była tak powikłana i ciężka ze lekarz który mnie prowadził, powiedział ze nie powinnam zachodzić w kolejna ciąże dlatego siedze tutaj na forum i rozważam co dalej powinnam robić, czy dać spokój z mrożakiem czy ryzykować.

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ