X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁
Odpowiedz

W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiet na trombofilie zamówiony. 😊

Gosia, czy ja jestem silna? Sama nie wiem 🙄
    Trochę nie mam wyjścia. 😊
    Jakbym się załamała i poddała to bym sobie tego za x lat nie wybaczyła.

Ayayanee, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka trzymam kciuki za drożne jajowody i żeby nie bolało 🍀✊🏻🤞🏻 Dobry plan z ketonalem i nospa, ja wzięłam tylko dwa apapy bo byłam pewna że coś u nich dostane i za cholerę nic pomogło . Ale to nie jest reguła ze zawsze boli 😅 będzie dobrze 💪🏻🤞🏻

Skorek przykro mi że się nie udało, 5 lat to szmat czasu, nie dziwie się że coraz ciężej jest to znosić 😢 tez myśle że laparo to dobry wybór, ja tez chciałam iść ale u mnie na ta chwile lepiej nie ruszać bo mam zrost przy jajniku, ale mojej znajomej w tej samej klinice polecili laparo przy endometriozie stwierdzili ze u niej moze zwiększyć szanse na ciąże . Życzę Ci powodzenia i wytrwałości 💪🏻✊🏻

Zielone tak mi przykro że się nie udało ale podziwiam Cię za wole walki i pozytywne nastawienie w końcu się musi udać 💪🏻💪🏻💪🏻 Co do mutacji to dobra decyzja, jeśli u mnie transfer się nie powiedzie to tez mam zamiar zrobić .

A ja melduje ze już jestem po pierwszym zastrzyku 💉 w pierwszych godzinach trochę dziwnie się czułam i podbrzusze pobolewało, ale przeszło popołudniu, chyba najbardziej na ta chwile przeraża mnie punkcja ale pewnie nie będzie tak strasznie jak sobie wyobrażam 😅

Ivanka93, Lisa_, Wiolala, Gośka29, Milka85, Skorek, Otter, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia zaczyna się! Trzymam kciuki za Ciebie ✊✊🍀🍀

Zielone dobrze ze idziesz w diagnostykę przed kolejnym transferem będziesz spokojniejsza 💚

Jusia88 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia tak się cieszę 😍 będę trzymać kciuki aż do szczęśliwego porodu 🍀🍀🍀

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to ja też już bym poszła w ivf. Na prawdę mam dość i moja cierpliwość się kończy ale mój mąż jeszcze nie do końca przekonany...😒

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Milka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, a czego obawiasz się w punkcji? Wg mnie to najlepszy moment procedury. Kładziesz się na fotelu, zasypiasz w momencie, budzisz się pod kocykiem i wracasz do domciu. Nic nie czujesz i nie pamiętasz. No chyba, że źle reagujesz na znieczulenie ogólne i martwi Cię reakcja organizmu.

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za każde dobre słowo i za wsparcie.
    Trochę mi lepiej.
    Tak się zastanawiam, czy są jakieś badania, które może powinnam zrobić w moim nieciążowych staraniach? Bo moi lekarze może wpadną na jakies konkretniejsze badania za 10 lat... 🙈

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek nie doradze w kwestii badań za bardzo, wydaje mi się jedynie, że faktycznie ta laparo mogłaby dużo zdziałać przy podejrzeniu endometriozy, często po usunięciu ognisk od razu dziewczyny zaskakują 🙂 przykro mi, że tyle to u Ciebie trwa, trzymam kciuki żeby to już była końcówka tej drogi staraniowej 🍀

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dopiero kładę po panieńskim koleżanki. Fajnie się tak czasem odstresować, pogadać o pierdołach, pośpiewać, potańczyć:)

U mnie punkcja we wt, pojawiły się nowe pęcherzyki. Lewy 2 ,prawy 9, dostałam jeszcze dawkę leków, żeby te małe coś podrosły. Ewentualny transfer stoi pod znakiem zapytania. Lekarz coś mówił,że mam niski progesteron i zobaczą po punkcji. Byłby miesiąc w plecy znowu, ale staram się szukać pozytywów-zblizajacy się urlop :)

Wiolala, Jusia88, Simons_cat lubią tę wiadomość

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_an to kciuki będą zaciśnięte we wtorek 😉 czyli rozumiem, że transfer ewentualnie wtedy miesiąc później tak?

U mnie 6dpo i już od wczoraj zaczynam się dołować, że nic z tego 😒 bo do wczoraj bolały mnie piersi a dziś nie bolą, przedwczoraj słabo się czułam ale wczoraj lepiej już, mam jakieś lekkie skurcze jak na okres ale w cyklach zaciążonych miałam dość mocne skurcze. Bez sensu siedzę i porównuje objawy 🤦 obiecałam sobie, że nie będę świrować a i tak świruję 🤦 a przecież 6dpo to za wcześnie na objawy ale mózg staraczkowy nie jest racjonalny 🤷😂

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, byłby w kolejnym cyklu. Decyzja będzie po punkcji

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, nie pewno nie będzie tak strasznie. Ja tuż przed narkozą miałam łzy w oczach, bo jakoś ta jednorazowa koszula, wszędzie zielono, anestezjolog nade mną przypomniały mi niedawno laparoskopię i myśl ile muszę znieść, żeby być w ciąży. Jakoś emocjonalnie miałam ochotę wybuchnąc ale nie zdążyłam, bo usnęłam. Hormony na pewno też tu się przyczyniły. 😉

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia to zrozumiałe że się obawiasz, bo każdy boi się nowego ale dasz rade, my tu wszystkie zaciskamy kciuki za Ciebie ✊✊🍀🍀💚🍍

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Nie miałam laparo.
    To wszystko stoi wszystko w martwym punkcie.
    Po clo, na monitoringu uwidoczniły mi się ogniska endometriozy, ale zbyt małe, aby je ruszać i podobno nie utrudniające zajście w ciążę 🤷
    Teraz mam przyjmować podwójną dawkę clo i pojawić się na kolejnym monitoringu.
    I tak to jest wszystko bezcelowe...

Kaśik, tak...trafił mi się psikuśny test, który dał mi je pieprzoną nadzieję...

Koleżanka miała laparo i wyszła jej endometrioza 1 stopnia. Usunęli ogniska. Przed laparo starała się 3 lata. Zaszła w 1 cyklu po laparo. Nie wiem jak lekarze po usg są w stanie stwierdzić, że endo nie utrudnia zajścia w ciążę :(

Simons_cat lubi tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórek, ma bym na Twoim miejscu walczyła o laparo. Za długo to trwa, a moze okazać się że jajowody niedrozne i tracisz czas na stymulację :(

• celina550 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję, że kończę dziś urlop i zaczynam 🙈😢

Niby wiedziałam, ale i tak smuci.

👰🏻‍M&M🤵🏻

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Koleżanka miała laparo i wyszła jej endometrioza 1 stopnia. Usunęli ogniska. Przed laparo starała się 3 lata. Zaszła w 1 cyklu po laparo. Nie wiem jak lekarze po usg są w stanie stwierdzić, że endo nie utrudnia zajścia w ciążę :(
    Dokładnie!
    Endometrioza to nie tylko torbiel.
    Często okazuje się przy laparo, że narządy rodne są w zrostach, narządy posklejane i pozrastane. Tego na USG nie widać. Oczywiście to ta już zaawansowana postać.
    Wcale nie trzeba jej odczuwać. Tj silne bóle miesiączkowe.
    Ja mam Endo 1st a przy bólach wystarcza paracetamol i nie zawsze muszę po niego sięgać.
    Endometrioza to też przede wszystkim stan zapalny, który wytwarza szkodliwe substancje dla komórki i plemnika.
    Może być tak, że plemnik wcale nie dociera do komórki, bo po drodze jest niszczony.
    Jak jest podejrzenie Endo to ja też bym uderzała w laparoskopię bez zastanowienia.
    Przy dłuższym staraniu to myślę, że nawet bez wskazań warto zrobić laparo a przy podejrzeniu Endo to już całkiem. 😊
    Skorek, Nie będziesz spać spokojnie jeśli tego nie sprawdzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    Jusia, a czego obawiasz się w punkcji? Wg mnie to najlepszy moment procedury. Kładziesz się na fotelu, zasypiasz w momencie, budzisz się pod kocykiem i wracasz do domciu. Nic nie czujesz i nie pamiętasz. No chyba, że źle reagujesz na znieczulenie ogólne i martwi Cię reakcja organizmu.

Chyba cała ta otoczka i przygotowanie jak przy operacji a może tak tylko sobie to wyobrażam, a wyglada to zupełnie inaczej 🙈 i ze nie będę miała nad tym kontroli 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Jusia, nie pewno nie będzie tak strasznie. Ja tuż przed narkozą miałam łzy w oczach, bo jakoś ta jednorazowa koszula, wszędzie zielono, anestezjolog nade mną przypomniały mi niedawno laparoskopię i myśl ile muszę znieść, żeby być w ciąży. Jakoś emocjonalnie miałam ochotę wybuchnąc ale nie zdążyłam, bo usnęłam. Hormony na pewno też tu się przyczyniły. 😉

I tego się obawiam mam zle skojarzenia po cp z narkoza i przygotowaniem do tego, przypomniało mi się jak bardzo sie bałam i jak chwile przed ryczalam i skoczyło mi mega ciśnienie 😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Skórek, ma bym na Twoim miejscu walczyła o laparo. Za długo to trwa, a moze okazać się że jajowody niedrozne i tracisz czas na stymulację :(

Dokładnie zgadzam się , mi endometrioza zrobiła zrost jajnika i jajowod jest niedrożny 🙁

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ