Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
Odpowiedz

W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱

Oceń ten wątek:
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone, mam nadzieje, ze dostalas dobre wiadomosci od P. w razie co wiesz.. moja skrzynka priv czeka na Ciebie.. <3

dziewczyny, w koncu doczekalam sie mojego wyniku HSG.. jajowody drozne.. teraz mnie chca na stymulacje CLO wyslac i beda mi badac proga.. ale nie wiem czy to ma sens.. jak ja jestem w swiezym zwiazku ?

Zielone.Slonce, Księgowa, Jusia88, Jeżynka, Cecylia, Karo123, Sway, Wiolala, Limonka26, Misiaa, Ayayanee lubią tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Zielone, mam nadzieje, ze dostalas dobre wiadomosci od P. w razie co wiesz.. moja skrzynka priv czeka na Ciebie.. <3

dziewczyny, w koncu doczekalam sie mojego wyniku HSG.. jajowody drozne.. teraz mnie chca na stymulacje CLO wyslac i beda mi badac proga.. ale nie wiem czy to ma sens.. jak ja jestem w swiezym zwiazku ?
    A jak Twój partner zaopatruje się w starania? Rozmawialiście na ten temat?
    Wiem, że to świeży związek ale też wiem, że nie zawsze trzeba najpierw chodzić ze sobą 2 lata. 😁

Dziękuję Japoneczko za Twoją gotowość.
    Ogólnie P szybko gada przez telefon. Musiałam wczytać sobie tryb skupienia, żeby go zrozumieć. 😁
    Po krotce Wam powiem, że plan jest taki, że najpierw 2 szczepienia i staramy się naturalnie kilka cykli. Jeżeli nie zaskoczy to podchodzimy do transferu. Docent nie widzi przeciwskazan do naturalnych prób.
    Póki co na ten moment wręcz odradza transfer. Powiedział, że allo jest niejednoznaczne i dość ryzykowne byłoby podchodzenie bez szczepień do transferu.

Japoneczka z Porcelany, Ivanka93, Księgowa, Jusia88, Limonka26, Karo123, Sway, Wiolala, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość

• Gosia24 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone to super że macie plan działania, widze że docent Was pozytywnie nastroił i oby to zaowocowało 🥰 życzę Wam tego z calego serca.

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone polubilam za docenta.. ;)

a co do swiezaka.. on twierdzi, ze dzieci to w stabilnym zwiazku ;) wie, ze ja chce miec dzieci.. kupil zapas gumek.. a testuje za niedlugo.. :D gdyby bardzo nie chcial dzieci, to chyba by sie zabezpieczal :D nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:02

🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka, rób badania na gorąco 😊 coś już będziesz wiedziała, a nigdy nie wiadomo, kiedy zycie nas zaskoczy 🥰

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wczoraj usunęłam siódemkę - potencjalne źródło stanu zapalnego. - żyję. 😅

Cecylia, Karo123, Sway, Wiolala, Sowella, Simons_cat, lawendowePole lubią tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    W której ja byłam prawie co miesiąc 😄 milion objawów, test i doszukiwanie się w każdym kącie mieszkania lepszego światła żeby ujrzeć ten nieistniejący cień cienia.
    Twoje podejście jest zdrowe :)
    O mój boże jak Ty dobrze to opisalas. To ja. Dlatego w tym miesiącu testuję dzień przed 🐒

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    A i wczoraj usunęłam siódemkę - potencjalne źródło stanu zapalnego. - żyję. 😅
    uuu wspolczuje :(

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami we wtorek! W pracy nawet nie mam jak do Was zerknąć 🙄

Co do plamień przed okresem - mam zawsze, a progesteron mam zawsze ponad normę...
    A co do długości związku przy staraniach - przestaliśmy się zabezpieczać po 4 miesiącach znajomości, mieszkaliśmy wtedy razem dokładnie 1 miesiąc. Cieszę się, że tak szybko to u nas poszło, bo nie chce myśleć co by było gdybyśmy czekali ze staraniami do teraz.

Zielone, bardzo się cieszę, że macie plan! Wyczuwam tu za niedługo super naturalsa 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:22

• Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę jutro rano kciuki, testuję... 🙈
    Objawów zero. To będzie 10 czy 11 dzień po owulacji...

Japoneczka z Porcelany, Cecylia, Mersalla, Lemonka, Felinka94, Sway, Sesyjka, Sowella, Simons_cat, Skorek, Słomka, Jo_an lubią tę wiadomość

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu wspolczuje :(
    Nie ma czego. Wczoraj mnie lekko pobolewało ale nie wzięłam ani jednego proszka. Ból był akceptowalny.
    Cieszę się, może i to jakoś pomoże. 😊

Cecylia lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Witam się z Wami we wtorek! W pracy nawet nie mam jak do Was zerknąć 🙄

Co do plamień przed okresem - mam zawsze, a progesteron mam zawsze ponad normę...
    A co do długości związku przy staraniach - przestaliśmy się zabezpieczać po 4 miesiącach znajomości, mieszkaliśmy wtedy razem dokładnie 1 miesiąc. Cieszę się, że tak szybko to u nas poszło, bo nie chce myśleć co by było gdybyśmy czekali ze staraniami do teraz.

Zielone, bardzo się cieszę, że macie plan! Wyczuwam tu za niedługo super naturalsa 😍
    czyli zle ze mna nie jest :p hahaha

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli zle ze mna nie jest :p hahaha
    Coś Ty! My oboje bardzo tego chcieliśmy, zaczęlibyśmy się może i nawet starać wcześniej, bo mój niemąż bardzo chciał, ale wystartowaliśmy wtedy, żeby ewentualny termin porodu był po obronie mojego magistra. Jestem magistrem od prawie dwóch lat 🙄

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Nie ma czego. Wczoraj mnie lekko pobolewało ale nie wzięłam ani jednego proszka. Ból był akceptowalny.
    Cieszę się, może i to jakoś pomoże. 😊
    Tak , stracilas zeba zyskasz ciaze :P
    bindweef wrote:
    Coś Ty! My oboje bardzo tego chcieliśmy, zaczęlibyśmy się może i nawet starać wcześniej, bo mój niemąż bardzo chciał, ale wystartowaliśmy wtedy, żeby ewentualny termin porodu był po obronie mojego magistra. Jestem magistrem od prawie dwóch lat 🙄
    Ja mam jeszcze 3,5 roku na uczelni.. az tyle czekac nie chce. :P
    Ja nawet nie licze juz ile sie z ex staralismy.. bezsensu to. Licze, ze skoro jajowody drozne, to po prostu szczescia nie mielismy.

jaki jest Wasz kolejny krok ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:38

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty ✊✊✊

Zielone tak się ciesze ze jest konkretny plan! ja rozwniez czuje w kościach ze zaraz Twoje życie może się odmienić ☺️✊❤️ Bardzo trzymam za Was kciuki ✊

Ja dziś po badaniach krwi tych ciążowych, wyskoczyłam z 400 zł w labie ale bez żalu, stwierdziłam ze to i tak taniej niż większość dotychczasowej diagnostyki 🙃 na dodatek od trzech dni po jednym jedynym ❤️ na który sobie pozwoliliśmy codziennie mnie męczą plamienia lekkie, no ale staram się tym nie stresowac (bardzo się staram. 😬). Także póki co ogłosiliśmy abstynencje na najbliższe tygodnie

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo my odkąd wiemy to też ciężko się przełamać, gdyby potem bylo coś nie tak to byśmy sobie tego nie wybaczyli.. a co do badań, ja też ostatnio łącznie z wizytą zapłaciłam 650 zł ale na to mi nie szkoda ;)

Sway jak po wizycie?

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze 3,5 roku na uczelni.. az tyle czekac nie chce. :P
    Ja nawet nie licze juz ile sie z ex staralismy.. bezsensu to. Licze, ze skoro jajowody drozne, to po prostu szczescia nie mielismy.

jaki jest Wasz kolejny krok ?

Myślę, że ktoś tam na górze wiedział, że to nie odpowiednia osoba w Twoim życiu i nie chciał Cię z nią wiązać na dłużej!

Poprawiliśmy trochę nasze wyniki (ruch i morfologia) i androlog powiedział, że możemy spróbować inseminacji. Ja nie jestem co do tego za bardzo przekonana, ale mój chce spróbować. 21.01 mamy wizytę u ginekologa niepłodnościowego i z nim będziemy wtedy wszystko ustalać, może zaproponuje jakąś szersza diagnostykę dla mnie. Wiem, że powinniśmy zbadać kariotypy, ale mój się nie zgodzi dopóki lekarz o tym nie wspomni, więc poruszę ten temat na wizycie. Nie wiem, może spróbujemy faktycznie z tą inseminacja z 2-3 razy, choć to dla mnie kupa pieniędzy, która mogłaby iść na in vitro. Mój nie jest przeciwny ivf i jak trzeba będzie to oczywiście, że podejdziemy, ale dla niego jest to już taka ostateczna ostateczność. Na pewno będziemy mocno działać w tym roku, to moje postanowienie noworoczne.

Japoneczka z Porcelany, Sesyjka lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Myślę, że ktoś tam na górze wiedział, że to nie odpowiednia osoba w Twoim życiu i nie chciał Cię z nią wiązać na dłużej!

Poprawiliśmy trochę nasze wyniki (ruch i morfologia) i androlog powiedział, że możemy spróbować inseminacji. Ja nie jestem co do tego za bardzo przekonana, ale mój chce spróbować. 21.01 mamy wizytę u ginekologa niepłodnościowego i z nim będziemy wtedy wszystko ustalać, może zaproponuje jakąś szersza diagnostykę dla mnie. Wiem, że powinniśmy zbadać kariotypy, ale mój się nie zgodzi dopóki lekarz o tym nie wspomni, więc poruszę ten temat na wizycie. Nie wiem, może spróbujemy faktycznie z tą inseminacja z 2-3 razy, choć to dla mnie kupa pieniędzy, która mogłaby iść na in vitro. Mój nie jest przeciwny ivf i jak trzeba będzie to oczywiście, że podejdziemy, ale dla niego jest to już taka ostateczna ostateczność. Na pewno będziemy mocno działać w tym roku, to moje postanowienie noworoczne.
    ciesze sie, ze macie plan na siebie.
    mam nadzieje, ze na wizycie duzo sie dowiecie i podejmiecie odpowiednie kroki :)

bindweef lubi tę wiadomość

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Wiolala a ty kiedy wizytucjesz? W piątek?

Tak, w piątek prenatalne a ja już trzęsę gaciami od tygodnia 😬

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka ja z moim nie mężem jestem rok. Staramy się rok 😂 także wiesz 🤭

Karo Gosia ja z moim w niedzielę pierwszy raz od pozytywu... Matko stresowałam się cały dzień że zacznę plamić 🙈🙈

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ