W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze to samo ostatnio pomyślałam 🙈 i z jednej strony za nic nie mogę się przekonać do fioletowej strony (może ze względu na ten wygląd) a z drugiej strony nieraz się zastanawiałam czy jakaś staraczka nie czuje się tu źle przez te ciągłe tematy ciążowe 😔 nie wiedziałam o watku AA, więc zaraz tam zajrzę 🙂
-
Zielone.Slonce wrote:Kociara, horieny ładnie się wybarwiają jak jest pik.
Trzeba się ich poprostu nauczyć, w sumie jak każdych owulaków. 😊
Właśnie swoją drogą kurier przyniósł mi paczkę z nimi i suplami. Wywołałam go 😋 Nie sądziłam, że jeszcze będzie mnie to cieszyć, ale no spróbuję poprawić komórki i dla męża też się znalazły wspomagacze 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 13:48
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Ogólnie to mam kotkę łaciatą jak krowa ale zawsze podobały mi się rudzielce i jak zobaczyłam go na bitmoji to nie mogłam się powstrzymać 😺
Wiolala lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Zielone.Slonce wrote:Celina, już zaciskam kciuki? Mocno się denerwujesz? Jak to będzie wyglądało, będziesz musiała zostać w szpitalu?
zabieg jest w formie ambulatoryjnej, więc o 13.30 powinnam wyjść do domu 🙈
boje się bólu, ale wiem, że tego nie unikne, wezmę sobie jakąś rzecz do ściskania w rękach na fotelu. mam zestaw podpasek, pieluchogaci, leków przeciwbólowych, termofor, kocyk na kanapie, książki i laptopa przy łóżku, jestem gotowa.
naczytałam się o jakichś ubocznych skutkach (typu nie wszystko wycięli ➡️ trzeba docinać, typu zarastająca się szyjka i okres zostaje w macicy zamiast wypływać 😱), mam nadzieję, że nic z tych rzeczy mi się nie przytrafi, ale jednak gdzieś to po głowie chodzi.
staram się nie myśleć, bo z jednej strony o tym marzyłam (to chore) a z drugiej się trochę boje jednak, że będzie bolało. ja dużo znoszę, ale panikuje przed bólem, pewnie w piątek nic nie pospie 🙈
ale to już koniec, mam nadzieję, więc totalnie jestem szczęśliwa ❤️ potem kilka tygodni posuchy seksowej i wracam do gry dziewczyny 🔥 tak bardzo na to czekałam od października w sumie...
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina będę mocno trzymać kciuki ✊✊✊♥️11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Felinka94 wrote:A co do tego że dużo tu ciężarnych. Przeszło mi to przez myśl jak któregoś dnia Monia napisała tu już będąc w ciąży i została odesłana 🙈 z jednej strony było mi jej szkoda, z drugiej myślę kurde w takim razie nas też tu nie powinno być 🙈 ale już jestem z wami ponad miesiąc i dziwnie byłoby mi tak odejść. Udzielam się na fioletowej stronie ale jednak tu jestem częściej...
To nie chodzi o to, że na tym wątku mogą się udzielać tylko i wyłącznie nieciężarne. Nie, nie. "Nasze" ciężarne (czyli dziewczyny, które razem z nami przez miesiące czy nawet lata testowały, a nie jakaś nowa, która napisze hej jestem w 6 tygodniu albo wysikałam 2 kreski 🤦♀️) są tutaj jak najbardziej mile widziane, z informacjami o ich usg i wszelkich krokach milowych, postanowionych imionach etc.
Ale wątek W oczekiwaniu na rozwiązanie (którego nazwę ja wymyśliłam 😊) wziął się właśnie po to, żeby o sprawach około ciążowych (dieta, ciuszki, mleczka, kupki, urządzanie pokoiku) nie pisać tutaj.
I przypominam, że potrzeba takiego wątku wypłynęła od ciężarnych! Które były kiedyś w takiej sytuacji jak my i 15 zdjęcie dziecka na usg lub opisywanie ruchów maluszka przyprawiało o wycie.Skorek, agusia_246, Wiolala, Księgowa, Mersalla, Asia2309, Sway, bindweef, Jo_an, Karo123 lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
nick nieaktualnyJa też nie wiem o jaką Monię chodzi ale nie raz i nie dwa i nie trzy zdarzyło się, że ktoś tu wpadł tylko po to żeby pochwalić się ciążą.
Całkiem co innego jest jeżeli ktoś się przywita, przedstawi, opowie coś o sobie i chociaż chwilę z Nami będzie po tej staraczkowej stronie. 😊agusia_246, Wiolala, Mersalla, Asia2309, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Staraczki rozumiem co możecie czuć i szanuję Was za szczerość.
Ja czuję się tak pomiędzy wątkami. Nie dociera do mnie, że jestem w ciąży, a tematy okołodziecięce to dla mnie jakiś kosmos.
Staram się Was nie obciążać moimi sprawami, jeśli będę to robić to krzyczcie na mnie od razu.
Podobnie, nie wysyłam w Waszą stronę moich🦠🦠 póki nie dowiem się, że są mocne i zdrowe 🙂🙂🙂. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 😘Cecylia lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Celina ✊✊✊ wszystko musi być dobrze !
Jestem po konsultacji z dr P, za którą jeszcze raz ślicznie dziękuję Zielone ❤️
Jest plan a właściwie dwa (dotyczące immunosupresji), zobaczymy, który się uda. Najpierw musi zadziałać meta..Zielone.Slonce, Skorek, agusia_246, Wiolala, Simons_cat, Misiaa, Mersalla, Asia2309, Sway, Jeżynka, Jo_an lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Dodam kilka słów od siebie.
Jeśli kogoś czymś uraziłam, spowodowałam ukłucie w sercu- to bardzo przepraszam. Nigdy, przenigdy nie chciałam żadnej z Was urazić.
Wiele wszystkie przeszłyśmy. Tygodnie, miesiące, lata oczekiwania i wspólnych nadziei, radosci i smutków.
Czasem byłam bardziej aktywna na forach, czasem byłam jak ninja.
Nie wyobrażam sobie , nawet na chwilę wejść, w ciągu dnia tutaj i przeczytać co się u Was dzieje.
5,5 roku naszej osobistej walki z mężem o dziecko. A może bardziej powiem, że naszej wspólnej? Bo ile się od Was dowiedziałam. Potrafiłyscie nakierować na właściwe tory, bardziej niż nie jeden lekarz ( a tak!).
Może, a może i na pewno, dzięki Waszej wiedzy , odważyłam zrobić te KIR-y. I znalazł się brakujący element w układance.
I idąc tym tropem lekarz zasugerował sterydy.
I od prawie dwóch tygodni noszę pod swoim sercem, mój mały prywatny cud.
Czuję się niepewnie, bo jestem w nieznanym punkcie mojego życia i w głowie jest dużo różnych scenariuszy.
Jesteście cudownymi osobami i naprawdę tak bardzo życzę Wam , aby każda mogła nosić swoje szczęście przez kolejne 9 miesięcy w brzuszku. I wierzę głęboko w to, że to już niedługo każdej się uda, choć droga do tego celu jest dosyć wyboista.
Mam nadzieję, że będę mogła jeszcze, choć troszkę, z Wami tutaj dzielić i radość i trudniejsze dni, które będą nas się wszystkich tyczyć.
Po prostu chciałabym podkreślić , jeszcze raz, na sam koniec, że gdyby nie Wasze doświadczenia, nie Wasze kierunkowskazy, podpowiedzi, to mój mały człowieczek jeszcze by mnie szukał, a ja jego.
Chciałabym kiedyś mu powiedzieć, że go mamy przez dobre i mądre osóbki, które stanęły na zakręcie w odpowiednim momencie w moim życiu.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 14:25
Wiolala, Księgowa, Mersalla, Asia2309, bindweef, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Skorek ❤️❤️❤️ To całkowicie normalne, że jesteś tutaj. Że w ogóle w staraczkowym świecie zrozumienie, że jest się w ciąży i myślenie o sobie w tym kontekście jest o wiele, wiele trudniejsze niż zwykle. Mi dajesz ogromną nadzieję, że się udaje też naturalnie po takim czasie. Mam nadzieję, że do niego nie dojdę, no ale mimo wszystko...
PS Jak będziesz gotowa na szklankę na pierwszej stronie, to daj znaćSkorek, Asia2309 lubią tę wiadomość
-
Cina, już zaciskam kciuki i nie mogę się doczekać, aż wrócisz do gry ✊✊
Sowella, gdzieś mi umknęła Twoja wizyta u P. Najważniejsze, że jest plan, a jak jest dobry to połowa sukcesu! Teraz już z górki!
Skorek, mnie (i mam nadzieję, że nikogo innego również) niczym nie urazilas! I bardzo się cieszę zarowno z Twojej ciąży, jak i pozostałych Dziewczyn!
Co do jakiejś Moni, również nie mam pojęcia o kogo chodzi, poprostu nie rejestruje osób, które wleca, pokażą dwie kreski i odlecą 😉Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Celina trzymam kciuki za Ciebie i bardzo kibicuję żeby to był już ostatni krok przed ciążą ✊🏻✊🏻
Jestem w totalnym szoku, że nie dostaniesz żadnego znieczulenia 😯 myślałam, że Cię uśpią do tego zabiegu. -
Sway wrote:Staraczki rozumiem co możecie czuć i szanuję Was za szczerość.
Ja czuję się tak pomiędzy wątkami. Nie dociera do mnie, że jestem w ciąży, a tematy okołodziecięce to dla mnie jakiś kosmos.
Staram się Was nie obciążać moimi sprawami, jeśli będę to robić to krzyczcie na mnie od razu.
Podobnie, nie wysyłam w Waszą stronę moich🦠🦠 póki nie dowiem się, że są mocne i zdrowe 🙂🙂🙂. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 😘
Też się tak kiedyś czułam, pomiędzy wątkami. Byłam w ciąży więc tu nie pasowałam, a na AA dziewczyny mówiły o wyprawkach, szpitalach, a potem o porodach i dzieciach, a ja czułam się jak dziecko we mgle, byłam na początku drogi i do wszystkiego mi było daleko. Ale tak sobie myślę, że na AA przyszło trochę dziewczyn w ciąży i one potrzebują też Waszego wsparcia, wymiany doświadczeń, żeby przez te dzieciate nie być zrzucone na drugi tor 😊 wiem, że ciężko się tam przenieść, bo na początku ciąży człowiek boi się źle oddychać żeby nie zapeszyć, ale zapraszamy Was serdecznie jak tylko będziecie gotowe 😌
Mnie też jest ten wątek bardzo bliski. Zwłaszcza, że jak tu przyszłam to myślałam, że będzie szybka ciąża, pochwalę się testem i nara. A swoje odczekałam (chociaż z perspektywy myślę co to za czekanie w porównaniu z innymi), nauczyłam się wiele i poruszyły mnie historie wielu dziewczyn. Teraz czuję jakbym je naprawdę znała. Więc może nie regularnie jak przed ciążą, ale wchodzę, czytam, przeżywam. No i wierzę, że każda w pewnym momencie przejdzie na AA ☺️Wiolala, agusia_246, Asia2309, Sway lubią tę wiadomość
-
A ja te Monie Wam wyjaśnię, bo pamiętam (sama komentowałam). To była dziewczyna, która nie została zapisana na testowanie i ni stąd, ni zowąd zapytała o badania i pierwsza wizytę u gina - na wątku testowym. Dlatego zostało jej polecone przerzucenie się na AA.
Ja, podobnie jak Misia, czuję się tu związana, dlatego tu zaglądam i sporo pisze, ale raczej staram się odpisywać na Wasze rozterki, a nie pisać o swoich (no chyba, że pytacie, to nie zostawiam pytań bez odpowiedzi). Jedyne czym mogę Was drażnić to suwaczek, ale mam nadzieję, że to Wam aż tak bardzo nie przeszkadza. 😊
Zgadzam się również z Zielone.Slońce, bo mimo, że ciężarna to jakoś tak zal mi było czytać niektóre posty, bo pamiętam czas, o którym pisze LawendowePole, gdzie radość przeplatała się ze smutkiem.
Także kochane! Wątek AA jest jak najbardziej dla Was ♥️ a tutaj wpadajmy podnosić na duchu i doradzać tym, które zaraz dołącza do nas na AA i wątki testowe się skończą 😍 takie mam marzenie!
PS. Felinka, podziwiam Cie - ja na fioletowej nie umiem. Robię to meeeega rzadko 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 15:03
Skorek, agusia_246, lawendowePole, Asia2309 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
No właśnie o tym mówiłam, będąc na waszym miejscu czułabym dokładnie tak samo. Podejrzewam, że nie jestem z Wami aż tak długo żeby interesowało Was moje samopoczucie albo wyniki ciążowych badań czy USG.
Dlatego chciałam Was oficjalnie PRZEPROSIĆ!! 😘😘😘 nie chciałam nic złego tylko poczułam się z Wami związana.
Uważam że skoro nie jestem gotowa na wątek ciążowy to nie mam prawa tu pisać o swoim samopoczuciu w ciazy czy prosić o kciuki, tak czuję.
Ale i tak będę zaglądać!!! Nie znikam 🥳
Kibicuje Wam mocno i podziwiam 😊😊 -
BuBu90 wrote:Kochane ciężaroweczki 😊 ból jak na okres w 9 i 10 dpo 😊 wczoraj taki leciutki a dzisiaj dość mocno odczuwalny. Czy miałyście i jeżeli tak to pytanie, czy on był cały czas czy na zasadzie skurczy? Bo ja mam skurcze. Ten ból nie jest aż tak intensywny jak podczas okresu ale naprawdę mocny a później przechodzi i od nowa😊 i jeżeli brałyście duphaston to wiem, że on wstrzymuje okres ale czy ból okresowy też? Czy może okresowo przy nim brzuch boleć? Ja mam jeszcze 6 dni do okresu.. A boli tak, że obawiałabym się bez dupka, że zaraz mnie zaleje
Jeżeli dobrze pamiętam to chyba Felinka miała takie jakby skurcze
Ja brałam duphaston bardzo długo i brzuch bolał mnie lekko (w cyklach gdzie się nie udawało).
W tym udanym nie pamiętam jak było... Mam nadzieję, że Twoje oznaczają 🤰✊🏻✊🏻🍀🍀 -
No dobra, to doradźcie prowadzącej wątek
Maratony seksu. Tak czy nie? Mam faceta pracującego zmianowo i chyba jeden cykl tylko mieliśmy taki, że ponad tydzień było codziennie Pamiętam, że kiedyś tu był ten temat, ale już nie odnajdę. Chcę zmienić wszystko co mogę, może naiwnie, ale to w sumie akurat chyba nie ma jak zaszkodzić 😅 -
Dziewczyny w ciąży bo chyba się nie zrozumialysmy nigdzie stąd nie uciekamy po prostu chyba będzie uczciwie jak tematy ciążowe i dzieciowe przeniesiemy na wątek AA wydaje mi się, że będzie tak fair w stosunku do dziewczyn które jeszcze testują i niedługo do nas dołącza
Przepraszam, że wywołałam taka burzę ale chciałam żeby dziewczyny nie czuły się osaczone naszymi brzuchami (zwłaszcza te którym w tym miesiącu znów się nie udało).agusia_246, Skorek, Cecylia, Asia2309, Sway, Jedna_z_Wielu, Felinka94 lubią tę wiadomość