❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka96 wrote:Tak analizuje poprzednią ciążę biochemiczną w lutym i tam beta była:
22.02 - 19
26.02 - 32 (przyrost niecałe 32%)
28.02 - 46,2 (przyrost 53%) i na następny dzień 🩸
To był 41 dc
Teraz
30.12 - 14,2
31.12 - 27,8 (przyrost 280%)
02.01 - 44,2 (przyrost 63%)
Dzisiaj jest 41 dc 😢 Więc może jest jeszcze nadzieja 🥺
Nitko ja wierzę, że jest nadzieja. Ta beta nie wygląda źle, trzymam kciuki.
Podróżniczka, tak mi przykro. ;(
Nowa, kałamarnica super wieści z nowej pracy! Powodzenia dziewczyny.
Dziewczyny ale szalejecie w tym wątku. Nie odniosę się do wszystkiego, widzę też wiele nowych dla mnie "twarzy".
Za wszystkie trzymam kciuki.
Styczeń jest dla mnie miesiącem głównie pracowym. To mój najwazniejszy miesiąc w roku jeśli chodzi o moją pracę i na tym focusuje się całkowicie. Między czasie będę się stymulować lametta i sikać na owulaki. Spróbujemy ale glowa nie będzie skoncentrowana na staraniach.
Do tego jestem znowu zasmarkana, więc wszystkie siły kładę na doprowadzenie się do porządku, bo po prostu muszę być w formie.
Będę tu na pewno mniej aktywna ale postaram się na bieżąco podczytywać.
Melduję, że dzisiaj w nocy przyszedł okres I zaczęłam nowy cykl.Nowa2024, Misiula lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Minia - powodzenia w pracy, fajnie, że masz na czym się skupiać, czuć, że praca daje Ci dużo satysfakcji. Może nieskupianie się na staraniach przyniesie dobry efekt tego Ci życzę! Tylko dbaj też o siebie w tym wszystkim 🤗
Tarisal - nie jesteś psychiczna :p a na jakim etapie cyklu jesteś? Może jesteś w ciąży i dlatego nie ma 🦍?
Aksandra - dziwna sprawa z kotem. Nigdy nie słyszałam o czymś takim. Ja bym pewnie poczekała ze dwa dni i jakby nie przeszło pojechała do weta skonsultować. Moja szefowa z tej drugiej pracy kupiła kiedyś kota norweskiego i po kilku tygodniach całkowicie wyłysiał mu ogon. Robili wszelkie możliwe badania, stosowali leki i nic nie działało. W końcu doszli do wniosku, że tęskni za swoim bratem. Kupiła tego brata z hodowli i włoski na ogonie odrosły. 🥹 Więc może coś jest na rzeczy, że koty mają wrażliwą kocią psychikę.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Minia - powodzenia w pracy, fajnie, że masz na czym się skupiać, czuć, że praca daje Ci dużo satysfakcji. Może nieskupianie się na staraniach przyniesie dobry efekt tego Ci życzę! Tylko dbaj też o siebie w tym wszystkim 🤗
Tarisal - nie jesteś psychiczna :p a na jakim etapie cyklu jesteś? Może jesteś w ciąży i dlatego nie ma 🦍?
Aksandra - dziwna sprawa z kotem. Nigdy nie słyszałam o czymś takim. Ja bym pewnie poczekała ze dwa dni i jakby nie przeszło pojechała do weta skonsultować. Moja szefowa z tej drugiej pracy kupiła kiedyś kota norweskiego i po kilku tygodniach całkowicie wyłysiał mu ogon. Robili wszelkie możliwe badania, stosowali leki i nic nie działało. W końcu doszli do wniosku, że tęskni za swoim bratem. Kupiła tego brata z hodowli i włoski na ogonie odrosły. 🥹 Więc może coś jest na rzeczy, że koty mają wrażliwą kocią psychikę.
O matko , nie znoszę kotów ale historia o kocim bracie mnie rozczuliła 🥹🥹🥹🥹Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Marysia996 wrote:Nie mam. Na najbliższej wizycie będę ustalać co dalej. Kontaktowałam się z lekarzem i kazał odstawić, ale nawet gdyby kazał dalej brać to nie ma takiej opcji. Przestałam nawet pić i tak mnie strasznie boli głowa, że już mi się płakać chcę 😞😞 nie spodziewałam się takich skutków. Chyba, że meta weszła w integrację z moimi innymi lekami i stąd to wszystko. Czuję się jak po mega ostrym zatruciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 03:31
Marysia996 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 grupa, 1% - 2 grupa 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Cześć dziewczyny
Udanego piątku. Wczoraj wracaliśmy do Niemiec w śnieżycy i próbowałam nadgonić wątek. Jak kończyłam stronę, to pojawiała się nowa 🤣🤣
Dzieje się! Ja myślę, że to dobry znak.
@Podróżniczka 🫂
@Nitka96 trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze. ❤️
Ja miałam wczoraj pik wg testów. 10dc więc jak na mnie wyjątkowo wcześnie. Wkurzające jest to,że tutaj nie można iść sobie do laboratorium zrobić proga czy bety. A nawet nie wiem ostatnio czy występuje u mnie owulacja.
No nic, były wczoraj przytulanki. Zrobię test owulacyjny jeszcze dzisiaj, dla pewności i czekamy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:03
Nowa2024, Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Też tak macie, że mogłybyście spać na stojąco? 😴
Ja w sumie od sylwestra to mogłabym spać całymi dniami 🤣 i mimo, że dzisiaj przespałam caaala noc to jak zadzwonił rano budzik to nie wiedziałam co się dzieje 😁Ana29 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Taaak ! Najgorsze uczucie 😁 niby się budze, ale myślę, że to sen i chce pójść dalej spać, po czym dociera do mnie, że muszę wstać do pracy 😮💨Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Nowa2024 wrote:Też tak macie, że mogłybyście spać na stojąco? 😴
Ja w sumie od sylwestra to mogłabym spać całymi dniami 🤣 i mimo, że dzisiaj przespałam caaala noc to jak zadzwonił rano budzik to nie wiedziałam co się dzieje 😁
Ja wczoraj obudziłam się 1,5 h po budziku 🙈
Myślałam, że nie dzwonił, ale poprostu przegapiony 🤣
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Nowa2024 wrote:Też tak macie, że mogłybyście spać na stojąco? 😴
Ja w sumie od sylwestra to mogłabym spać całymi dniami 🤣 i mimo, że dzisiaj przespałam caaala noc to jak zadzwonił rano budzik to nie wiedziałam co się dzieje 😁
Ja nieprzytomna jadę właśnie do pracy 😴, ale ze spaniem to mam trochę problemów...
A Ty po zwolnieniu, to nie dziwne, że nie możesz się teraz przyzwyczaić 😝😝.Saferka lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Dzień dobry 😁
Ja z kolei pracuje na trzy zmiany a w praktyce to na różne godziny i nie ma dla mnie tej najlepszej 🤣 Rano jest zbyt wcześnie żeby wstawać a popołudnie albo noc wiąże się z całym dniem myślenia, że muszę iść do pracy 🤣
I pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was miała do czynienia z Kliniką Invicta?Diancia99 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Dzień dobry!
Dostałam miesiączki, tym samym... zaczynam nowy cykl.
Zatem wychodzi mi że, Julia, poproszę o wpisanie na testowanie hm.. 29.01.
Pomimo wczesnej owulacji (około 11/12dc), z uwagi na zastrzyk, wcześniej zrobię tylko 1 kontrolny test aby sprawdzić czy się wypłukał.
Dziś na szczęście piątek a jutro ruszamy z przyjaciółmi do czeskiego schroniska górskiego, wypiję piwko, zjem knedle jagodowe, obejrzę zachód słońca , mam nadzieję że się zmęczę w górach ... to będzie dobry początek cyklu
A w piątek 10.01 idę na wizytę, będzie to dopiero 8dc ale zazwyczaj zastrzyk brałam po PIKU w 10dc, więc boję się że poniedziałek to już będzie po ptokach. Ostatnio w tym 8 dniu było trochę cienkie wg lekarza endometrium (7,5mm) więc z jednej strony mam nadzieję że to tego 10 dnia ono "nadgania" a z drugiej pewnie będę walczyła domowymi sposobami o jego poprawęJulia24, Podrożniczka, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
@Minia000 nie wiem dlaczego, ale od razu pomyślałam o tym, że pracujesz w kadropłacach, bo w styczniu jest kocioł z PITami 😁
Ja od zawsze byłam śpiochem. Czasami się śmiałam, że jestem jak kot - śpię gdzie chce i kiedy chcę.
Moje flagowe powiedzenie:
Ze spankiem nie wygrasz 😅🫶🏼
Udanego weekendu girls! Ja się zbieram właśnie na wizytę do ginekologa.PaulinKA, Podrożniczka, Aksandra, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Dzień dobry ❄️☃️ ja dziś wróciłam do życia. Zastanawiam się czy to meta mnie tak poskładała czy może jakiś wirus. Sama nie wiem🤦♀️
Trzymam kciuki za bety🤞🤞🗓️Luty '25⭐🌈🙏
39tc.💔🕊️
wrzesień '24 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia➡️pasożyty🪱
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊
Ovitrelle?💉 -
Dzień dobry,
Nowa, Kałamarnica, cieszę się, że macie dobre wrażenia z nowej pracy i dobrze że zadbałyście w tej sferze o siebie i zmieniłyście ją wraz z początkiem roku.
Ja też ostatnio jestem senna, a wczoraj wieczorem jak mi trochę emocje opadły to ledwo dotrwałam do końca dnia. A tu jeszcze „walka” z niezmęczonym dzieckiem 🥺
Babsi, ja w poprzednim cyklu też miałam jakoś nadzwyczaj wcześnie owu jak na mnie, chyba czasami trafia się taki dziwny cykl. Albo u mnie coś się jeszcze reguluje, bo biorę ovi formeds. Ty coś suplementujesz?
Ivka, piękna beta, powodzenia na dzisiejszej wizycie 🤞❤️
Nitka, beta jutro? Bo widzę, że w stopce jest 04.01
PaulinKA, ale masz fajnie, w górach to będzie skrzypiało mocno od śniegu 😀
Miłego piątku 🙂
PaulinKA, Nowa2024, Ivka lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Podrożniczka wrote:Dzień dobry,
Nowa, Kałamarnica, cieszę się, że macie dobre wrażenia z nowej pracy i dobrze że zadbałyście w tej sferze o siebie i zmieniłyście ją wraz z początkiem roku.
Ja też ostatnio jestem senna, a wczoraj wieczorem jak mi trochę emocje opadły to ledwo dotrwałam do końca dnia. A tu jeszcze „walka” z niezmęczonym dzieckiem 🥺
Babsi, ja w poprzednim cyklu też miałam jakoś nadzwyczaj wcześnie owu jak na mnie, chyba czasami trafia się taki dziwny cykl. Albo u mnie coś się jeszcze reguluje, bo biorę ovi formeds. Ty coś suplementujesz?
Ivka, piękna beta, powodzenia na dzisiejszej wizycie 🤞❤️
Nitka, beta jutro? Bo widzę, że w stopce jest 04.01
PaulinKA, ale masz fajnie, w górach to będzie skrzypiało mocno od śniegu 😀
Miłego piątku 🙂
Miłego dnia dziewczyny, też nie mogłam się zwlec z łóżka. Nawet Oreś który szaleje zawsze od 7 spał jak kamień i jak wychodziłam leżał dalej w łóżku 😅
Lekarz kazał zrobić w tym samym labie dzisiaj i we wtorek. Jestem już po teraz tylko czekać!Podrożniczka, Insane, Babsi, Tarisal lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Nitka96 wrote:Miłego dnia dziewczyny, też nie mogłam się zwlec z łóżka. Nawet Oreś który szaleje zawsze od 7 spał jak kamień i jak wychodziłam leżał dalej w łóżku 😅
Lekarz kazał zrobić w tym samym labie dzisiaj i we wtorek. Jestem już po teraz tylko czekać!
Czekamy z Tobą! ✊
@Ivka daj znać po wizycie! 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 09:15
Nitka96, Ivka lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Ivka trzymam kciuki za wizytę!
No i Nitka za Twoją betę!
🍀🍀🍀🤞🤞🤞Nitka96, Ivka lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Nitka kochana trzymam kciuki za powtórkę bety - wszystkie 6 pięści zaciśnięte, dogadałam się z chłopakami, żeby się na coś przydali 🤣
Ivka kciuki za wizytę!
Odnośnie siły psychiki nad okresem - uważam, że to jest naprawdę potężna moc. Ja mam bardzo regularne cykle przez całe życie, ale wystarczyło, ze miałam mieć jakąś wycieczkę, imprezkę czy nawet własny ślub, to oczywiście okres grzecznie czekał i pojawiał się w najgorszym momencie 🙈 więc Aksandra mam nadzieję, że COŚ w końcu zadziała i okres przyjdzie, bo wiem, jak bardzo Ci zależy, żeby przyszedł, ale no niestety czasem głowa podświadomie potrafi robić nam na przekór i to jest mega frustrujące.
M93 a u Ciebie jak z okresem? Bo widziałam, że także masz status „oczekująca”?
Minia powodzenia w takim razie w pracy w styczniu, u mnie też byłoby gorąco, gdybym pracowała, więc rozumiem
Nowa i Kałamarnica - cieszę się, że obie jesteście zadowolone z pierwszego dnia w nowej pracy, oby tak dalej!!!
Byłam wczoraj na wizycie, chłopcy zostali chłopcami, siusiaki dyndały, że hej. Ogólnie wszystko jest w porządku, jedyny mankament to fakt, że jestem po 2 cesarkach i istnieje ryzyko, że blizna nie wytrzyma (na razie nie ma ku temu przesłanek, ale nikt nie da mi gwarancji że coś się stanie/ze na pewno nic się nie stanie). Najprawdopodobniej po 24 tygodniu będziemy rozważać opcję położenia mnie do szpitala na podanie sterydów na płuca dla dzieciaczków i jak mi o tym lekarka powiedziała to zdałam sobie sprawę, że no to jednak jest ciąża wysokiego ryzyka, że ona się naprawdę przygotowuje, że dzieciaczki trzeba będzie wyciągnąć wcześniej… i tak mnie jakoś to uderzyło, miałam do tego bardziej beztroskie podejście, a teraz się zmartwiłam.
Ale chłopaki rosną bardzo równo, mają po 350g i jednego udało się ładnie uchwycić na 3D z widoczną buźką, więc wrzucam Alka albo Julka, nie wiem na kogo patrzę (może wolicie żebym nie wrzucała zdjęcie tylko sam link, żeby każda mogła zdecydować sama czy chce obejrzeć? Tak mi przyszło przez myśl)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 09:48
Ola25, PaulinKA, Olcia1987, aszin, Insane, Julia24, Podrożniczka, Babsi, Aksandra, Marysia996, kałamarnica 11, Nowa2024, Księgowa, Ivka, Chesterka1124, Tarisal, JoAnn lubią tę wiadomość