Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
P.s. Frelcia ja postanowiłam zapodać sałatkę z rukolą i pomidorkami do pieczonych udek, zrobię jeszcze coś -może paskową lub jakąś inną z majonezem i poszukam tych jajek waflowych-fajowe! Chcę też zrobić w formie na muffiny coś na słono (szynka zapiekana z ?)a na deser tort (kupczy
) i zrobię tiramisu. W tym zestawie mam nadzieję że niczego nie sp..#*&%..rze znając moje zdolności kulinarne :]
Frelcia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:
(...)
Frelcia z mięsa wołowego, i wrzucam w środekk zawsze dużo warzyw, tylko zastanawiam się nad bułkami... Polecicie jakieś dobre gotowe, albo szybki przepis na bułeczki?
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/bulki-do-burgerow
Ja robiłam z tego przepisu, bardzo mi smakują. Odkąd w Pradze jadłam burgery z drożdżową lekko słodkawą bułką, to tylko takie mi wchodzą. A ta jest najbardziej "podobna"
Edit: dziś zamieniam się w doradcę kulinarnego, a sama nie wiem co zrobić na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 12:45
Izape_91 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b10bd9e648.jpg
Dziewczyny dziękuję za kciuki (nadrobię was później)
U nas wszystko dobrze zaczynam cieszyć się stanem w którym jestem:)
Życzę każdej z Was by móc tak oglądać dziecko swoje jak właśnie ja dziś oglądałamIzape_91, Frelcia, Lunaris, Karma88, lamka, nenusia, Cheresta, blue00, Yoselyn82, KateHawke, Lucia88, Siwulec, Morusek, Kargo31, ANkaG, Emiilka, Lena21, Flowwer, Jeżowa, Czrna 81, agnieszka00, Sarna84, Koteczka82, Anaaa90, problemik, Bocianiątko, MaryAnn, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b10bd9e648.jpg
Życzę każdej z Was by móc tak oglądać dziecko swoje jak właśnie ja dziś oglądałam
Bajeczkoo cudne malenstwo :)niech rozwija się zdrowo, mam nadzieję, że nim urodzisz, to nam wszystkim tu się uda !
Lamka jak ja świetnie Cię rozumiem... Sama wcozraj jojczyłam, ale faktycznie urlopy w domu, czy praca w domu u mnie też się tak kończą, że myślę tylko o ciążach i niepłodności.Bajkaaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bajka
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Kargo31 wrote:https://www.kwestiasmaku.com/przepis/bulki-do-burgerow
Ja robiłam z tego przepisu, bardzo mi smakują. Odkąd w Pradze jadłam burgery z drożdżową lekko słodkawą bułką, to tylko takie mi wchodzą. A ta jest najbardziej "podobna"
Edit: dziś zamieniam się w doradcę kulinarnego, a sama nie wiem co zrobić na obiad
Ja napewno teraz idę w zupy, nie wiedzialam, że ich robienie jest takie prosteczłowiek uczy się całe życie
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bajka gratuluje wizyty i super wszystko jest dobrze
Frecia piękna z ciebie laleczka ale na żywo piękniejsza hehe
Frelcia, Bajkaaa lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bajkaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b10bd9e648.jpg
Życzę każdej z Was by móc tak oglądać dziecko swoje jak właśnie ja dziś oglądałam
Słodkości ciocioweDo schrupania
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja chyba jakaś nienormalna jestem i na Dykiel mi wali.
Pamiętacie jak pisałam kiedyś ze zadzwonili z OA ze maja dla nas córeczke a dziś mi się śniło ze zadzwonili z ośrodka ze maja dla nas 6,5 miesięcznego chłopczyka o imieniu Filipek.
A moze mi dwójka jest pisana?KateHawke, Izape_91, Karma88, Lunaris, lamka, Flowwer, Bajkaaa, olik321, bondzik007, Czrna 81, nenusia, Anaaa90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny a ja chyba jakaś nienormalna jestem i na Dykiel mi wali.
Pamiętacie jak pisałam kiedyś ze zadzwonili z OA ze maja dla nas córeczke a dziś mi się śniło ze zadzwonili z ośrodka ze maja dla nas 6,5 miesięcznego chłopczyka o imieniu Filipek.
A moze mi dwójka jest pisana?
Pięknie by byłoChłopaczek i dziewczyneczka
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Mąż mnie na terapię wysyła bo mam depresję w historii i tak zaczynam rozkminiać, czy aby nie ma racji.
Izape - właśnie jak wczoraj czytałam Twój komentarz to sobie pomyślałam, że my to chyba podobne jesteśmy pod tym względem.
Ja też myślałam o jakiejś wizycie u psychologa, bo momentami beczałam jak głupia, Ty maz gorzej, bo byłaś w ciąży biochemicznej, więc jakieś nadzieje, że z czasem się uda możesz mieć, a ja powoli tracę, ale wiadomo, że głupiej nadzieji nie stracę na zawsze i to mnie najbardziej dołuje, że mój mózg nie potrafi przyjąć prostej informacji, że nie będę w ciąży i żebym zajęła się życiem.
Kolejna beznadziejna wiadomość dzisiejszego dnia : dzwonił tato, odesłali moje papiery z pracy o którą się starałam, gdyż nie spełniam wymogów... Podejrzewam, że jak wszędzie pracę dostał ktoś po znajomości... Załamię się chyba. Chce dostać normalną pracę i rzucić tamtą... ale na tym moim zadupiu to jest chyba nierealne.... PO CO JA SIĘ TYLE UCZYŁAM !?!!!?!?!?!?! Nawet pracy za najniższą dostać nie mogę.... a to jest moje marzenie....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Jestem pod wrażeniem ile beznadziejnych sytuacji spotyka mnie i moich bliskich od początku roku
czekam na więcej...
lamka wrote:Mąż mnie na terapię wysyła bo mam depresję w historii i tak zaczynam rozkminiać, czy aby nie ma racji.
Izape - właśnie jak wczoraj czytałam Twój komentarz to sobie pomyślałam, że my to chyba podobne jesteśmy pod tym względem.
Mój eMek średnio raz w tygodniu namawia mnie na terapię, a w okresie testowania nawet kilka razy dziennie. A wszystko przez to, że 10 lat temu leczyłam się na anoreksję, a 1,5 roku temu przechodziłam głęboką depresję po śmierci Mamy. Bywa to wkurzające, ale miło, że mu zależy i się o mnie matrwi.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Mój eMek średnio raz w tygodniu namawia mnie na terapię, a w okresie testowania nawet kilka razy dziennie. A wszystko przez to, że 10 lat temu leczyłam się na anoreksję, a 1,5 roku temu przechodziłam głęboką depresję po śmierci Mamy. Bywa to wkurzające, ale miło, że mu zależy i się o mnie matrwi.
A anoreksja to ciężka choroba, ciesze się że z niej wyszłaś ostatnio czytałam o jednej babce która właśnie wyszła z anoreksji i długo starała się o dziecko, ale w końcu się udało zobaczyć dwie kreski więc i Ty się doczekasz
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%