Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilko a czy wynik bety mieści się w normach dla tygodnia ciąży w ,którym jesteś. Powyżej kilku tysięcy beta zwalnia. Bylas już na USG,? Nie martw się!
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka jeśli się martwisz to idź może na IP, niech Ci zrobią usg czy coś. Tak jak Kingulla mówi, im wyższe hcg, tym wolniejszy przyrost.
Resecik dzięki
Dostałam wynik p-ciał przeciwko beta-2-glikoproteinie
igg 8,94 (norma <20)
igm 3,21 (norma <20)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:42
Bocianiątko, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka kochanie spokojnie, jak się bardzo denerwujesz to umów wizytę, albo na IP. Beta później zwalnia, nie wiem w jakim momencie, ale miałaś piękne książkowe przyrosty, nic złego się nie dzieje :*
Frelcia dalej mnie ma oznak @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:41
-
nick nieaktualny
-
Emiilka wrote:Dziewczyny, chyba mogę zacząć panikować. Beta z poniedziałku - 1879, beta z dzisiaj 3553 - przyrost poniżej normy - 52,9%
Tak jak dziewczyny piszą - powyżej 1000 beta już wolniej przyrasta. Nie rób kolejnego badania, bo tylko niepotrzebnie się zestresujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:50
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
lamka pytanie mam. To badanie p-ciała przeciwko beta-2-glikoproteinie robi się w konkretnym dniu cyklu czy dowolnie?
Przeglądam swoje badania i tamten durny gin, który mi zrobił na początku tylko część mutacji, tego badania też mi nie zlecił...Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Qrde. U mnie aptt 23.8. Fibrynogen 402. Inr 0.9.
Coraz bardziej myślę że też clexe od ovu powinnam mieć
-
nick nieaktualny
-
Malgoniu myślałam o Tobie ostatnio. Ale nie myślałam że dolaczysz do aniolkowych mam
-
nick nieaktualny
-
Rozumiem Cię Frelciu, bo ja na badaniach też się nie znam i nie potrafię nikomu w tej kwestii pomóc, no i nie wrzucam zdjęć pysznych pyszności, więc już w ogóle moja przydatność spada
ale Emilko za głosem dziewczyn: im większa beta, tym wolniej przyrasta. Czytałam ostatnio gdzieś (źródło wyglądało na wiarygodne), że już od 1200mIU/ml beta może się podwajać co 72h i jest to normalne.
Małgoniu bardzo mi przykro, że Cię to spotkało ale widzę, ze jesteś gotowa do dalszej walki, więc bardzo mocno trzymam kciuki!
EDIT: Frelcia, a może spróbuj jak jakaś szamanka odtańczył "taniec okresu", wiesz, tak jak "tańcem deszczu" wywołują deszcz ale głupie te nasze organizmy, że im bardziej czekamy na @ (i to szczerze!) to ona ma nas w czterech literach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 18:04
-
Lamka dlatego pytam... Chyba to nie powinno mieć znaczenia, ale już zgłupiałam. Czyli muszę to badanie dorobić jak będę ogarniać limfocyty za tydzień.
Tylko w INVICTA to badanie kosztuje 190zł i 30 dni się czeka??? Aż usiadłam.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:Teraz to mnie bardziej martwi rosnącą temperatura.
Testowałaś dziś? Przepraszam jak pisałaś, ale miałam taki fakap w pracy, że pół dnia przeryczałam i teraz nie ogarniam co się dzieje.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Wiec i ja zacznę się udzielać. Chociaż kilka postów dziennie. Frelcia to wygląda na zwykły pech. U mnie pech to codzienność. Nawet mój M kupił mi pierścionek z koniczyna czterolistna aby przynosił mi szczęście
Emilka nie martw się. Na pewno wszystko jest w porzadku. Jeżeli jesteś zaniepokojona idz do lekarza.
Dziewczyny ja dzisiaj odebrałam wynik homocysteina i mam 11.77!!!
Biorę od dwóch tygodni prenetal duo z metylowyM kwasem.
Ale chyba Nika mówiła o Tmg ze pomaga?
Dobrze pamiętam?Emiilka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Lamuś, to kamień z serca, że taki ładny wynik.
Emilka, o słabo rosnącej becie wiem chyba wszystko i to prawda, że po 1000 zwalnia, zaczyna się podwajać w 3 a nie 2 dni. Nie martw się, bo będziesz mieć nerwowe dziecko!Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bobisia wrote:Wiec i ja zacznę się udzielać. Chociaż kilka postów dziennie. Frelcia to wygląda na zwykły pech. U mnie pech to codzienność. Nawet mój M kupił mi pierścionek z koniczyna czterolistna aby przynosił mi szczęście
Emilka nie martw się. Na pewno wszystko jest w porzadku. Jeżeli jesteś zaniepokojona idz do lekarza.
Dziewczyny ja dzisiaj odebrałam wynik homocysteina i mam 11.77!!!
Biorę od dwóch tygodni prenetal duo z metylowyM kwasem.
Ale chyba Nika mówiła o Tmg ze pomaga?
Dobrze pamiętam?