Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, nadrobię Was później, bo po porannej rozprawie (wygranej! a prawniczki zrozumieją tym bardziej moją radość, że to była pierwsza i jedyna rozprawa,świadkowie, strony i od razu wyrok) i paznokciach (nie samą nauką człowiek żyje), wróciłam do domu i padłam. Nie wiem, co mi jest, ale jestem słaba, kręci mi się w głowie, jest mi tak zimno, że siedzę w tshircie z krótkim rękawem,z długim i najcieplejszej bluzie, w legginsach i na to spodnie dresowe oraz koc (!!!), zmierzyłam temperaturę dwoma termometrami i każdy pokazał 35,7 pod pachą. Próbowałam spać - nie mogę. Czuję się jak pijana.

    Izape_91, KateHawke, MOJE, Frelcia, lamka, Yoselyn82, Anna Stesia, Jeżowa, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5687 7006

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak już pisałam mamy baaaardzo podobne wyniki :) są naprawdę super :) Mam nadzieję, że Flo i Rucola potwierdzą :)

    Karolina90 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko ja opisu nie zmieniłam u nas też już 17 cykl... a jeśli liczyć od ślubu we wrześniu 2016 (na który akurat też wypadały moje dni płodne i działaliśmy jak dzicy :) ) to nawet 18 :) oczywiście miałam nadzieję że szalona noc poślubna zaowocuje dzidziusiem ale niestety tak się nie stało i starania jako takie liczę od października 2016... tak jak Ty :)

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja nie miałam FSH razem lh . Tzn LH nie miałam w ogóle a FSH w 5 dniu cyklu mam 8.74 . A normy to 3.5-12.5.
    Czy samo FSH o czymś świadczy?
    A przy okazji o testosteron chciałam się podpytać. Mój jest dość wysoki 34.9 ( normy 8.4-48.1).
    Kiedyś lekarz mi powiedział że u kobiet powinien być niższy. Tylko co tu zrobić żeby był niższy?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset gratuluję rozprawy! nieczęsto się zdarza żeby już po 1 rozprawie był wyrok szczególnie jak są świadkowie :)
    35.7 to osłabienie to nic dziwnego że zimno i czujesz się jak pijana... gorąca herbata z miodkiem i spać w takiej sytuacji :)

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    u nas 17 cykl... chyba zaczynam wierzyć tej dzisiejszej gince...

    Dziś tak myślę imyślęnad Tobą związku z ASA i PCT i dochodzę do wniosku że Paśnik zleci Ci LCT

    LCT - (przeciwciała limfocytotoksyczne) - przeciwciała skierowane przeciw alloantygenom partnera zlokalizowanym głównie na jego limfocytach. Może służyć jako test monitorujący powstawanie przeciwciał blokujących u partnerki po alloimunizacji limfocytami partnera. Ich brak (przeciwciał blokujących) lub niedobór jest jednym z zasadniczych mechanizmów alloimmnologicznych

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:48

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczynki nie było mnie 2 dni, bo miałam konferencje z pracy. W międzyczasie spynal mi wynik subpopulacji limfocytow oraz ANA - wyszło 1:160 (słabo dodani)


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b1395b827db.jpg

    Flo, Rucola proszę o pomoc :) <3

    Zdrowa jak ryba ;) tylko rodzić jak bociek jedynie zostaje LCT i na tym koniec z immunologi a wiem że Paśnik to będzie chciał.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    u nas 17 cykl... chyba zaczynam wierzyć tej dzisiejszej gince...
    Bociusiu ja się staram nie dołować już... Wciąż mam nadzieję na naturalną ciążę, może choć jeden zabłąkany plemnik nam się trafi hehe :p będziemy dalej szukać przyczyny niepowodzeń, ale nie chce płakać za każdym razem jak dostanę @. Zawsze gdzieś z tyłu głowy będę mieć tą beznadziejna morfologię, ale może i ja doświadcze cudu...

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Kurcze ja nie miałam FSH razem lh . Tzn LH nie miałam w ogóle a FSH w 5 dniu cyklu mam 8.74 . A normy to 3.5-12.5.
    Czy samo FSH o czymś świadczy?
    A przy okazji o testosteron chciałam się podpytać. Mój jest dość wysoki 34.9 ( normy 8.4-48.1).
    Kiedyś lekarz mi powiedział że u kobiet powinien być niższy. Tylko co tu zrobić żeby był niższy?

    Samo FSH szczerze o niczym czasem jest wysolie a AMH na dobrym poziomie.
    A na testosteron z tego co mi wiadomo to steryd i chyba odpada w twim przypadku :(

    Jakie hormony wykonać w poszczególnych dc;
    3dc (2-5dc)
    Prolaktyna
    Estradiol
    LH
    FSH
    Testosteron
    TSH
    Progesteron
    AMH
    Inne : DHEA, SHBG,D3,Homocysteina, kw.foliowy,
    W 7-8 dpo:
    Prolaktyna
    Progesteron
    Wymaz z szyjki na obecność Chlamydia, ureaplazma, mykoplazmia

    MOJE lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3191 3011

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo dziękuję :) we worek mam Pasnika, zobacze na co mnie skieruje. Ja juz nie mam pomyslu co dalej badac.

    Bocku dla swietgo spokoju bym powtórzyła test:) musimy dać rade <3

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Flo dziękuję :) we worek mam Pasnika, zobacze na co mnie skieruje. Ja juz nie mam pomyslu co dalej badac.

    Bocku dla swietgo spokoju bym powtórzyła test:) musimy dać rade <3


    Ja bym was jak jedną czy drugą pokierowała na Laparo z histero bo może być zła budowa macicy, endometrioza i inne dziadostwa które tylko te zabiegi wykluczą lub potwierdzą i do tego biopsja endometrium w 2 fazie cyklu.
    Wiem że jeden i dugi zabieg robią na NFZ w Angelius Provita jak u mnie i wszystko trawa chwilę bez lewatyw i takich tam.... rano przychodzisz a wieczorem jedziesz do domu z diagnozą.

    moli5, Karolina90 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczynki nie było mnie 2 dni, bo miałam konferencje z pracy. W międzyczasie spynal mi wynik subpopulacji limfocytow oraz ANA - wyszło 1:160 (słabo dodani)


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b1395b827db.jpg

    Flo, Rucola proszę o pomoc :) <3
    Subpopulacje bez zarzutu :)Nie ma się kompletnie czego czepić. Gratulacje!!

    Karolina90 lubi tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer zabiegi o których piszesz robi się w znieczuleniu/narkozie?

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    ona stara zmierzła baba :P ja ją olewałam ;) ja za stara na takie numery
    Teraz już jestem mądrzejsza :D już się jej nie dam zbyć.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza dzielna Reset ! dzisiaj daje Ci wolne od nauki :D napij się dziewczyno !

    Ja zaraz lecę z siostrą szukać prezenty dla mojego chrześniaka na 1 urodzinki mam nadzieję że coś fajnego znajdziemy. Potem idziemy grać w monopol przy alkoholu i czekoladzie. Będzie się działo !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5687 7006

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja bym was jak jedną czy drugą pokierowała na Laparo z histero bo może być zła budowa macicy, endometrioza i inne dziadostwa które tylko te zabiegi wykluczą lub potwierdzą i do tego biopsja endometrium w 2 fazie cyklu.
    Wiem że jeden i dugi zabieg robią na NFZ w Angelius Provita jak u mnie i wszystko trawa chwilę bez lewatyw i takich tam.... rano przychodzisz a wieczorem jedziesz do domu z diagnozą.
    Mam nadzieję że ten prxystojniaczrk do którego idziemy z Hope weźmie mnie na oddział i trochę ogarnie...

    Flowwer lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    Flowwer zabiegi o których piszesz robi się w znieczuleniu/narkozie?
    laparo tak, ale ja bardzo dobrze przeszłam wszystko trawło max 30 min a w normalnym szpitalu zwykle laparoto cewniki, lewatywy i 3-4 dni leżenia w szpitalu.
    Sama histeroskopia normalnie jest "na żywca" na głupim jasiu ale jak można dwie pieczenie na jednym ogniu to czemu nie. Aha w Provicie nie trzeba mieć wymazów bo podają antybiotyk do kroplówki ;) mniej cyrków :D

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo jaka reklama :D Provita rządzi:)

    Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Samo FSH szczerze o niczym czasem jest wysolie a AMH na dobrym poziomie.
    A na testosteron z tego co mi wiadomo to steryd i chyba odpada w twim przypadku :(

    Jakie hormony wykonać w poszczególnych dc;
    3dc (2-5dc)
    Prolaktyna
    Estradiol
    LH
    FSH
    Testosteron
    TSH
    Progesteron
    AMH
    Inne : DHEA, SHBG,D3,Homocysteina, kw.foliowy,
    W 7-8 dpo:
    Prolaktyna
    Progesteron
    Wymaz z szyjki na obecność Chlamydia, ureaplazma, mykoplazmia

    Dziękuję flo kochana za odpowiedź. W takim razie muszę się wybrać w kolejnym cyklu na te wszystkie badania. A jeśli będzie owu to w tym cyklu postaram się też zrobić drugi zestaw.
    A dziewczyny dla porównania jaki macie testosteron?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 lutego 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Flo jaka reklama :D Provita rządzi:)

    piszę prawdę tak jak jest i na pewno wszystkie dziewczyny które miały tam zabiegi w 99% bardzo zadowolone :D

    KateHawke lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego