Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    No właśnie, gdzie sik Hope i Izape?
    Ja sobie sikne jak tylko zdobędę test :) muszę wybrać się po niego w jakieś miejsce tylko nie wiem jakie, w każdym bądź razie będzie przeprawa przez mroz.

    Narazie się uczę :) poza tym boli mnie w podbrzuszu jakby na @ i trochę temperatura zjechała więc moze być całe nic na teście. Chyba ten luty to dla nas jakis mało prokreacyjny. W listopadzie będzie mało bobasów na porodówkach :) poza tym ostatni dzwonek na bobasa z 2018 roku dzieqczyny !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9259 12300

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    morfologia 2 % ale pozostałe parametry powyżej normy więc lekarz powiedział że jest wg niego Ok i że potrzebne jest ponowne badanie, które kazał wykonać dopiero przed majem. Na razie bierze androvit i l karnityne.
    Sansa leczenie bedzie zależało od wielu czynników. Przede wszystkim od tego, czego Wy oczekujecie i na jakiego lekarza traficie. jesli pójdziecie do kliniki leczenia niepłodności to pewnie powtórzą większość badań, dołożą hsg i będą myśleć o inseminacji. Jesli pójdziesz do zwykłego lekarza to pewnie też zleci inne badania, będziesz mieć monitoringi... ciążko ocenić. Każdy przypadek jest inny i każdy lekarz inaczej prowadzi leczenie. Biorąc pod uwage, ze w ciążę zachodzisz, to nie jesteście niepłodni, tylko macie jakiś problem z zagnieżdżeniem albo utrzymaniem ciąży i w tym wypadku byłabym skłonna doradzić Ci wykonanie pakietu badań na trombofilię wrodzoną (mutacje) o którym wspominała Karolina. Dróg jest wiele, więc bardzo trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje konkretne pytanie...

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Frufru Autorytet
    Postów: 1352 999

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety jedna kreska, a @ jak nie było tak nie ma...

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5648 9906

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki nie ma @ jest nadzieja ;)

    Frufru lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, życzę Wam miłego dnia i niech w końcu ktoś wysika dwie kreski, bo serduszek tak mało na pierwszej stronie :-(

    Idę do pracy chora, mąż się na mnie obraził z tego powodu.

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiegoś wkurwa na mój organizm :/. Patrzę w lustro, długie gęste klaki, zero siwego włosa, brak jakichkolwiek większych oznak starzenia, nigdy żadnych problemów zdrowotnych i nagle info ze mi się jajniki wyczerpują, czuje się jak stara baba i oszukana. Nigdy żadnego sygnału ze może warto by się jednak pospieszyć :P

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 lutego 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    U mnie jakoś tak kijowo... Od połowy tamtego tyg jajniki nawalały, M był w weekend, teraz wraca dopiero w pt lub sb. Chyba pójdę jutro na monitoring sprawdzić jak bardzo ten cykl poszedł sobie w cholerę, bo pewnie owu będzie w połowie tego tyg... buuuuuu....

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie sprawdzić ile dojdzie serduszek ... Faktycznie ten luty jakiś wadliwy :( dla mnie też dziwny bo już kilka dni po ovitrelli czuję się jakbym zaraz miała mieć okres. I co. Idę i brązowy śluz... Biorę dupka a mimo to się utrzymuje. Za dwa dni odstawiam dupka i zaczynam kolejny cykl. Oby szczęśliwy.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5648 9906

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo doskonale Cię rozumiem -ja się tak bujam już kolejny rok -przez cały 2017 to może ze 3-4 razy w owu udało nam się trafić :/ ale pocieszam się że dziewczyny mają mężów na codzień i też czekają na 2 kreski.

    Nowa to Ty teraz im pokaż że jak chcą się zmieniać w rodzynki to niech się zmieniają ALE BEZ TWOJEGO UDZIAŁU! Bierz Emka w obroty na badania i róbcie plan działania z doktorkiem. Urodzimy te dzieci! Choćby i po menopauzie! :D :D :D

    Idę spać trochę. Dobranoc moje fajterki!

    nowa na dzielni, Frufru, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2777 4277

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A ja mam jakiegoś wkurwa na mój organizm :/. Patrzę w lustro, długie gęste klaki, zero siwego włosa, brak jakichkolwiek większych oznak starzenia, nigdy żadnych problemów zdrowotnych i nagle info ze mi się jajniki wyczerpują, czuje się jak stara baba i oszukana. Nigdy żadnego sygnału ze może warto by się jednak pospieszyć :P

    No ja sie obraziłam w poprzednim cyklu, badałam krew (morfologia etc.) w 3 dniu cyklu, a ze obrażona byłam (bo cykl bezowulacyjny i w ogóle wszystko bez sensu było ;)), to nie zrobiłam Amh...chciałam to zrobić w tym cyklu, ale słyszałam, ze po zabiegach typu laparoskopia, poziom ten może drastycznie spaść. I teraz boje się w ogóle robić badania typu Amh ;) zobaczę, może dzisiejszy lekarz mnie zmusi ;)


    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Czy moglybyscie zerknąć na mój wykres. To mój pierwszy cykl gdzie wszystko sprawdzam i mierze wszystko. Chciałabym się dowiedzieć kiedy mniej więcej mam owulacje. Czy myślicie że już była czy będzie. Cykle mam 26-27 dniowe. Testy owulacyjne były robione wieczorem. Od 2-3 dni pobolewa mnie podbrzusze i jajniki. Często was czytam jednak zbytnio się nie udzielam bo w sumie jestem początkujaca, a widzę że jesteście już obeznane w tych wszystkich sprawach :)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć Kochane, życzę Wam miłego dnia i niech w końcu ktoś wysika dwie kreski, bo serduszek tak mało na pierwszej stronie :-(

    Idę do pracy chora, mąż się na mnie obraził z tego powodu.


    Lamka, to nie jest dobry pomysł żeby wychodzić chora z domu, no chyba że do lekarza..
    nie wiem czy pamiętasz, ale już tu jedna taka kozaczka ;) też nie wyleczyła świństwa i poszła do roboty i nie fajnie się skończyło ;) po pracy do lekarza i zadbaj o siebie :* :* :*

    Emiilka lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No ja sie obraziłam w poprzednim cyklu, badałam krew (morfologia etc.) w 3 dniu cyklu, a ze obrażona byłam (bo cykl bezowulacyjny i w ogóle wszystko bez sensu było ;)), to nie zrobiłam Amh...chciałam to zrobić w tym cyklu, ale słyszałam, ze po zabiegach typu laparoskopia, poziom ten może drastycznie spaść. I teraz boje się w ogóle robić badania typu Amh ;) zobaczę, może dzisiejszy lekarz mnie zmusi ;)

    Ja AMH chciałam zrobić już dawno, ale akurat była awaria w diagnostyce i nie zrobiłam :). No nic, wierzę, że jest jak ma być i że generalnie będzie dobrze :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketka wrote:
    Hej dziewczyny :) Czy moglybyscie zerknąć na mój wykres. To mój pierwszy cykl gdzie wszystko sprawdzam i mierze wszystko. Chciałabym się dowiedzieć kiedy mniej więcej mam owulacje. Czy myślicie że już była czy będzie. Cykle mam 26-27 dniowe. Testy owulacyjne były robione wieczorem. Od 2-3 dni pobolewa mnie podbrzusze i jajniki. Często was czytam jednak zbytnio się nie udzielam bo w sumie jestem początkujaca, a widzę że jesteście już obeznane w tych wszystkich sprawach :)

    Jak dla mnie owu dzisiaj albo jutro :). Musisz wyczuć jak to działa u Ciebie :), u mnie chyba najpewniejszym objawem, że już po jest to, ze zaczynam sikać jak szalona kilka razy dziennie dzień po owu :D

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W weekend nie miałam czasu wchodzic na of więc muszę was dziś nadrobić :) u mnie trochę kicha, dziś 28dc i do tej pory nie wyznaczyło mi owulacji więc niestety cykl stracony, ciekawe tylko kiedy @ przyjdzie :/ jutro na szczęście idę do nowej ginki, zobaczymy co mi powie i jakie badania zaleci. Następny cykl chcę się pobadać i poobserwować i jeśli wyjdzie kiepsko, to pomyślę o odstawianiu córeczki, na razie tylko z nocnych karmień a potem ewentualnie całkiem.

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Weszłam sobie sprawdzić ile dojdzie serduszek ... Faktycznie ten luty jakiś wadliwy :( dla mnie też dziwny bo już kilka dni po ovitrelli czuję się jakbym zaraz miała mieć okres. I co. Idę i brązowy śluz... Biorę dupka a mimo to się utrzymuje. Za dwa dni odstawiam dupka i zaczynam kolejny cykl. Oby szczęśliwy.

    wpiszcie mnie na listę, to podniosę średnią :)
    Poza tym pamiętaj, ze ciąże są z najdziwniejszych cyklów. Mój miał być bezowulacyjny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 09:32

    lamka, MOJE, Lunaris lubią tę wiadomość

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2927 2098

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Sansa leczenie bedzie zależało od wielu czynników. Przede wszystkim od tego, czego Wy oczekujecie i na jakiego lekarza traficie. jesli pójdziecie do kliniki leczenia niepłodności to pewnie powtórzą większość badań, dołożą hsg i będą myśleć o inseminacji. Jesli pójdziesz do zwykłego lekarza to pewnie też zleci inne badania, będziesz mieć monitoringi... ciążko ocenić. Każdy przypadek jest inny i każdy lekarz inaczej prowadzi leczenie. Biorąc pod uwage, ze w ciążę zachodzisz, to nie jesteście niepłodni, tylko macie jakiś problem z zagnieżdżeniem albo utrzymaniem ciąży i w tym wypadku byłabym skłonna doradzić Ci wykonanie pakietu badań na trombofilię wrodzoną (mutacje) o którym wspominała Karolina. Dróg jest wiele, więc bardzo trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje konkretne pytanie...

    Jakby nie było dzięki za odpowiedź :)

    c55fflw18mr013z5.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Jak dla mnie owu dzisiaj albo jutro :). Musisz wyczuć jak to działa u Ciebie :), u mnie chyba najpewniejszym objawem, że już po jest to, ze zaczynam sikać jak szalona kilka razy dziennie dzień po owu :D

    Dziękuję za odpowiedź. No właśnie w poprzednim cyklu też często sikalam po owulacji :) Jednak nie przywiazalam do tego uwagi od kiedy. Jedyne co zawsze mi się kojarzy z okresem owulacyjnym to bóle podbrzusza i jajników. Tak miałam od zawsze jednak nigdy nie wiedziałam czy to się dzieje przed, w trakcie czy po owulacji.Wcześniej 2 lata brałam anty. Jestem 3 miesiące po odstawieniu.

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 26 lutego 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kolo 14 wysikałam pierwsze kreski
    Tak. Nordy są bardziej czule niż bobo.
    Dziś rano kreski ledwie widoczne i zalamka.
    Kupiłam pinka I jest kreska ale proszę o czary i modlitwy.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a28f9d553d90.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 09:58

    PodwojnaMamaWdwupaku, nenusia, Bocianiątko, Emilkap11, Ola_45, Yoselyn82, blue00, agnieszka00, Carmen.92, innamorata88, Diamond92, Meśka, Jeżowa, nowa na dzielni, Frelcia, Kingulla, Czrna 81, Rucola, Barbarka1984, Flowwer, Morusek, Kargo31, Angelika83, by7mistake, Emiilka, Izape_91, Lena21, Malgonia, Karma88, KateHawke, lamka, aria40, -Mamunia-, MaryAnn, MOJE, Jedna_z_Wielu, Lunaris, malka, ANkaG, Kotowa lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 26 lutego 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope czaruje, modlę się i wirusuję #$%^&*&^*&^%$#$%^&^%$#$%^&^%$#$%^^&%$%^^

    _Hope_ lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego