Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a13d35086f7.png
Kącik poetycki:
Lato w lesie. Ciemność zielona w świerkach
Szałwia. Zajęczy szczaw.
Niebo obłoki zdejmuje. Ptak zerka.
Trzmiele brzęczą wśród traw.
Motyle żółte i białe, jak latające listy.
Cisza i światło
A tam dalej i dalej, za tym pagórkiem piaszczystym,
też jest lato.
Niebo to jest małe miasteczko w niedzielę,
gwiazdy gapią się na ziemię z okien,
a wiadomo, ze gwiazd jest wiele
i że wszystkie są niebieskookie.
A tam w rogu, w mieszkaniu z balkonem,
w jednym oknie, gdzie kwiat czerwony,
a to drugie okno z drugim kwiatem…
tam ty mieszkasz. I pogrzebaczem
fajerki przesuwasz. I płaczesz
Bo tak długo czekasz na mnie z obiadem.
~Konstanty Ildefons Gałczyński
♡ LUTOWE TESTOWANIE ♡
Luty to miesiąc miłości. Życzę nam, abyśmy w tym miesiącu stworzyły sobie maleńką istotkę do kochania.
1.02 Amy333 , Izape_91, Bocianiątko, KateHawke
2.02 Reset, Makalotia, Starawyga
3.02 Luna1993 , Problemik, Ola_45
4.02 Pomi, Kolorowapani , MaryAnn
5.02 Jeżowa, Justaaa, Słonecznik, Tosia2323, Emilkap11
6.02 Meśka
7.02 Marysia90
8.02 Bazylkove, Lunaris, Anaaa90, Agusia18_11
9.02 PaulaKr
10.02 _Karolina_
11.02 Nowa_na_dzielni, 1Malinka1
12.02 Agulineczka
13.02 Luna1993, Cheresta, Kotowa
14.02 Miśka_S, Achia, Bogusia30, Amb83
15.02
16.02 Szyszka1
17.02 Karolina90, Admiralka, Bondzik007
18.02
19.02 Karma88, Nenusia
20.02 Lamka
21.02 Kargo31
22.02 Myssss
23.02 Bocianiątko, Tinaa2015, Morusek, Aga27
24.02 Marudaruda, Blue00, Rub45
25.02 Czarna81
26.02
27.02 _Hope_, -Monika-
28.02 Kingulla, Amina, Słonecznik
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2e346e42ba7.png
POWODZENIA KOCHANE!
13 lutego będę mieć betę. Mogę się wpisać na listę?
Jestem na cyklu znowu z ovitrelle po owulacji... Lekarka raczej spisuje ten cykl na straty z racji cienkiego endometrium (dzień/dwa po owulacji 6 mm)... Nie jestem pewna co do dnia owulacji niestety, tym razem ból jajnika nie był tak silny. Stosunek był albo w dzień owulacji albo następnego... Do tego jeszcze dopadła mnie hardkorowa infekcja... Nic nie było tak jak trzeba.
Nie nastawiam się. Co ma być to będzie. Nie uda się to przerwa na co najmniej pół roku, a potem in vitro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:53
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
KateHawke wrote:Dzięki dziewczyny :)Doktorek kazał brać leki tak jak do tej pory do poniedziałku i w poniedziałek powtórzyć betę. Czyli tak jak myślałam. Noo to teraz mogę wrócić do robienia sałatek na imprezę
No i świetnie, gratuluję! Rośnijcie zdrowo i dbajcie teraz o siebie!KateHawke lubi tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
KateHawke wrote:A mogę po prostu Lutkę zwiększyć? Do np. 5x100mg? I czy można brać dwie na raz?
Ja też tak miałam i 3x1 dupek a po wyniku proga MP dołożyła 3x2 dupek i zastrzyki pruterox( czy jak się tam to nazywa) ale ja podjechałam do czech i kupiłam za 15 zastrzyków 55 zł (agulitin)a nie 175 zł za 14
Zastrzyk brałam co drugi dzień.KateHawke lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Słonecznik wrote:
Dziewczynki ja już jadę z tematem, zapraszam na lampeczkę Mogen Davida
Zdrówko zafasolkowanych !!
Amb ja brałam 5 dni i całe szczęście że zaczęłam w piątek bo weekend spędziłam w toalecie tak mi niedobrze było po nim. I zastanawiam się czy w ogóle nie brać po pół bo ważę 48 kilo. A po miesiącu zbadać prolaktynę i zobaczyć czy po tej połówce dziennie spada czy nie. -
agnieszka00 wrote:niskie dawki niepokalanka maja niestety odwrotny skutek podnosza prolaktynę...
A to nie wiedziałam tego, dziękuję! To wezmę 4 dni po pół tabletki i później już całą.
Dziękuję za rady, jesteście niezastąpioneZawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia....wczoraj poprztykalam się z em więc dzień zaliczam dobeznadziejnych... Wczoraj mi się rozchorował i teraz leżymy razem. Mama chora tato też, a teraz on. Już jestem na urlopie na szczęście.
Badanie homocysteiny i AMH ma sens, jeśli badać będą w innym mieście niż moje? W sensie będą przewozić krew?Czrna 81 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izuś - na razie się spokojnie kurujcie wszyscy i nie myślcie o wynikach. Ja dziś sporo naczytałam się o badaniu nasienia i powiem Ci tak: koniecznie czekaj na posiew.
A może AMH i homocysteinę robi odpłatnie szpital u Was na miejscu? W Krakowie są przyszpitalne punkty pobrań, więc może i u Was?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny, siedzę i ryczę. Lekarka powiedziała po zobaczeniu proga z dzisiaj, że jest źle Przepisała mi luteinę podjęzykowo, a ja z tego stresu ją połknęłam. Jak zacznę plamić, to mam wziąć Clexane - wykupiłam Neoparin, bo tylko on był.12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka - dziewczyny tu mają mniejszego proga i wszystko kończy się dobrze! Jesteś obstawiona lekami, wszystko się uda :*
Tylko nie płacz, wiesz, że to kropkowi nie pomaga!Emiilka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmiilka wrote:Dziewczyny, siedzę i ryczę. Lekarka powiedziała po zobaczeniu proga z dzisiaj, że jest źle Przepisała mi luteinę podjęzykowo, a ja z tego stresu ją połknęłam. Jak zacznę plamić, to mam wziąć Clexane - wykupiłam Neoparin, bo tylko on był.
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Dziewczyny, siedzę i ryczę. Lekarka powiedziała po zobaczeniu proga z dzisiaj, że jest źle Przepisała mi luteinę podjęzykowo, a ja z tego stresu ją połknęłam. Jak zacznę plamić, to mam wziąć Clexane - wykupiłam Neoparin, bo tylko on był.
Emilka nie rozumiem Twojego lekarza, jak mi spadł prog do z 28 do 22 to mnie moja gin wyzwała, że tylko się stresuję i prog zmienia się w ciągu dnia.
Masz leki więc wszystko będzie dobrze!!
Tylko nie płacz.. uspokój się dla kropkaEmiilka lubi tę wiadomość
-
Emilka ja w zdrowej ciąży tez tak miałam. Pierwszy prog 26 a drugi 21. Gin mi nic nie przepisał i powiedział ze taka różnica to granica błędu labu.
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że tak Was tu podczytuję ale macie taką ogromną wiedzę, że chłone i podpowiadam siostrze co ma robic, jakie badania, 32lata na karku, 6lat starań i żadnej konkretnej diagnozy ani badań. Jak sama nie chce walczyć to ja ją tak nakrece, że chociaż badania porobi.mam nadzieję, że nie macie mi za złe!
KateHawke, lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję bet !
Emilka nie cykaj. Beta pięknie rośnie tzn że taki prog dal Twojego maleństwa jest ok :*
Ja dziś ciągle w biegu. Szykuję materiały na jutrzejszy kurs, zaraz wciągnę lampkę wina i do spania bo @ dziś mnie nie oszczędzaEmiilka lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙