Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6aae98fbc1c.jpg
Omnomnomreset, Bocianiątko, KateHawke, Emiilka, MamaStasia, Rucola, Luna1993, Frelcia, Morusek, Bajkaaa, moli5, Lunaris, Diamond92, Meśka, summer86, Flowwer, Koteczka82, lamka, Yoselyn82, agnieszka00, ANkaG, olik321, Czrna 81, Barbarka1984, Jedna_z_Wielu, Karma88, Emilkap11, Kotowa, Izolda90 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja żałuję, że tych przeciwłożyskowych nie zbadałam. Teraz to znowu bez stymulacji ciężko powiedzieć, kiedy będę na kilka dni przed @ i za parę tygodni się zacznie "Polowanie na czerwony... luty albo nawet Marzec". Teraz mam za sobą 7 dni luteiny 2x100, ale nie wiem, czy na mnie to aby napewno podziała i po ilu dniach pojawi się @.
Lekką ręką wydam na badania w tym miesiącu ze 2 tys zl. -
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6aae98fbc1c.jpg
OmnomnomWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:25
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika - póki co to ja nie wiem, czy z tą morfologią M. mamy w ogóle szansę na ciążę, więc chyba ten miesiąc to będzie sponsoring jego badań... Jak policzyłam to jego badania plus moje AMH i stymulacja i tak w tym miesiącu wyjdą ok 1000 zł. A niestety muszę jeszcze zapłacić za egzamin radcowski prawie 2 tyś... Co za miesiąc!
Iza - pycha! Ja ser na sernik zamroziłam, skoro M. ma cholesterol taki a nie inny i od kilku dni gotuje tylko zdrowo. Nawet mi to bokiem wychodzi, ale on je... Idę zaraz kończyć sałatkę tak swoją drogąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:28
Izape_91 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Reset, ale warto - inwestujesz w przyszłość. Może Ty sobie zrób cudną gorącą kąpiel - trochę się zrelaksujesz, odprężysz, a do tego może @ przyspieszysz? Ja mam taki plan - audiobuczek z radyjka, świeczki, piana i może uda się wywołać mały krwotok
-
Rucola wrote:Hmm czy Ty czasem z Rzeszowa nie jestes?? Bo jak tak to chetnie podjade po kilka sztuk
Polecasz tamtejsze kliniki/ lekarzy???
Nikus przepis łatwy można upiec i zjeść, a nie tylko patrzeć!
Ps dobrze że jesteś! Brakowało Ciebie tutaj♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:38
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Izape_91 wrote:Rucola do Rzeszowa mam godzinkę drogi także wpadaj Tu albo ja podjadę hehe To Ty mieszkasz w Rzeszowie?? Widzisz nigdy się nie zgadalysny, mój brat tam mieszka
Ps dobrze że jesteś! Brakowało Ciebie tutaj♥️
http://pinkcake.blox.pl/2013/05/Przepis-na-proste-ciasto-bez-jajek-i-mleka.html
Ja dałam mąkę gryczaną i pół kubka ksylitolu zamiast cukru - wyszło zjadalne - znikło w ciągu 48 h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 20:10
-
StaraczkaNika wrote:Ja ostatnio zrobiłam ciasto z maki gryczanej (bo ma niski IG), z ksylitolem i karobem (ma d-chiro-inozytol i zdrowszy niz kakao) i mawet octem jabłkowym, z malinkami mrożonymi i nawet po tym wyrobie cukier mi skoczył do 120 po takich rogalikach byłoby u mnie ze 160, także lepiej tylko popatrzę
Dziewczyny to głupie, ale mam nadzieję, że będziemy mieć jakąś bakterię, bo chce znaleźć przyczynę zmian na gorsze tej morfologii... Zastanawiam się czy to może mieć związek z infekcjami?? Bo ja przez dwa lata non stop leczyłam infekcje - co wyleczyłam to zaraz wracała... I ostatnio tez mi się zdarzyły w lipcu i wrześniu... Te infekcje podejrzewam że były z wody, teraz mieszkamy gdzie indziej i tego problemu nie ma, ale jak wiadomo jak już się coś złapało i nie wyleczyło... Ehh...
Wymazy na Muchę mogę zrobić zaraz po okresie ? Ile trzeba zachować wstrzemięźliwości ?
Izape_91 wrote:Rucola do Rzeszowa mam godzinkę drogi także wpadaj Tu albo ja podjadę hehe To Ty mieszkasz w Rzeszowie?? Widzisz nigdy się nie zgadalysny, mój brat tam mieszka
Ps dobrze że jesteś! Brakowało Ciebie tutaj♥️Izape_91 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry!
Wstałam, planuję jakieś zdrowe "śniadanie" a tu mi takie rogaliki pyszne po oczach latają.... chyba jednak wyłączę kompaIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Nika- ja mam tylko prysznic...;)ale robię sobie wieczór przyjemności i na razie jem budyń, a potem wykorzystam M. Przyda nam się taki seks na lajcie, niestaraniowy.
Iza - wstrzemięźliwość około doby - dwóch. Dzień cyklu dowolny, ale nie możesz plamić.
Jak ja Cię Izuś rozumiem z tym szukaniem przyczyn w infekcjach. Ja chcę wierzyć, że to przez urea i myco i że ktoś nam da nadzieję. Z obecną ilością to my się nawet do IUI nie kwalifikujemy
Lunaris - u mnie sałatka meksykańska z ryżem i kurczakiem, wpadajWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 20:20
Lunaris lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
StaraczkaNika wrote:Ja żałuję, że tych przeciwłożyskowych nie zbadałam. Teraz to znowu bez stymulacji ciężko powiedzieć, kiedy będę na kilka dni przed @ i za parę tygodni się zacznie "Polowanie na czerwony... luty albo nawet Marzec". Teraz mam za sobą 7 dni luteiny 2x100, ale nie wiem, czy na mnie to aby napewno podziała i po ilu dniach pojawi się @.
Lekką ręką wydam na badania w tym miesiącu ze 2 tys zl.
Nika, po CP miałam podobny odruch, żeby zbadać wszystko co się da zanim zdecydujemy się wrócić do starań. Choć wtedy byliśmy bardzo nastawieni na IVF.
Izape, boskie rogaliki! Ale bym zjadła, aż ślinka cieknieIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis poczynilam sernik z rosa .mniami..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8479e07fff3d.jpg
Lunaris, Koteczka82, Bajkaaa, agnieszka00, ANkaG, problemik, olik321, MamaFabianka, Barbarka1984, Karma88, Morusek, Izape_91, Emilkap11, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
...ale jesteście okrutne... ale zaraz splądruję lodówkę i też sobie cośzapodam przepysznego!
Zostało mi 6 dni do spodziewanej @ owulację miałam wcześniej więc myślę że NIEpowinna przyjść za 4 dni... rany jak to się dłuży... szkoda że remont już skończyłam chyba zacznę od jutra nadrabiać kino bo korby dostanę od tego czekania!Izape_91 lubi tę wiadomość
-
U mnie nic słodkiego pod ręką, na pocieszenie po Waszych smakołykach został mi do zrobienia kisiel
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Mniam! Kisiel -co prawda z torebki ale wciągnęłam w nocy 3
summer86, Izape_91 lubią tę wiadomość