X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁 We Wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a w Maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱
Odpowiedz

🍁 We Wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a w Maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱

Oceń ten wątek:
  • Miś Autorytet

Wysłany: 6 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie tak z 10dpo, ale przyznaje ze na 100% nie wiem bo byłam na wyjeździe i nie miałam jak dokładnie śledzić tego cyklu.
    Zaskoczył mnie brak odpowiedniego testu w mojej szafeczce. Nie wiem jak do tego doszło 😄.

Już czuje w powietrzu jesień. I przyznaje ze ciężko mi było dzisiaj wstać z łóżka.
    I zazdroszczę wycieczki po Karkonoszach bo jestem z tych lubiących chodzić a Karkonosze bardzo lubię zwłaszcza poza sezonem i na tygodniu 😃

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • ENDOGIRL+PCOS Ekspertka

Wysłany: 6 września, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Wiesz co, na tym watku Jaszczureczka prowadzi kampanie krzywej glukozowo- insulinowej i niestety statystyki sa takie ze kazda z nas ktora sie przebadała ma jakies zaburzenia w tym temacie :/ zatem chyba nie czekałabym, bo szczególnie przy PCOS metmorfina moze zadziałać cuda!

Aha, no i oczywiscie na badanie musi tez isc Twoj partner , nie ma to tamto :) a razem raźniej przejść przez ta dawkę glukozy;)

Obiecuję zbadać tą kwestię 🫡❤️

PaulinKA lubi tę wiadomość

▫️28 lat
    🍼 starania od sierpnia 2023
    ❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
    ❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
    ✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne (na lewym torbiel endometrialna 26 mm)
    ❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji
    ✅️ BX (brak jednego kiru implantacyjnego - 2DS3)

✅️ AMH 4,48 (lipiec 2024) -> 3,64 (sierpień 2025)

📅 plan na najbliższy czas:
    ▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
    ▫️pobyt diagnostyczny w szpitalu
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 6 września, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @endogirl tak jak jaszczureczka zaleca zrób z chłopem romantyczne badania krzywej 😁 oczywiście mam nadzieję że nic nie wyjdzie, ale ta cholerna IO strasznie wpływa na płodność 😑
    @miś mam nadzieję że jednak pojawi się druga kreska na tescie kciuki 🤞
    @paulinka super ci się udało z pilatesem, a psychodietetyk dał jakies fajne tipy?
    @bajka a wyślesz zdjecie ciacha? Ja szczerze nie pamietam. Z dzieciństwa hiciorem był kopiec kreta i kilimandżaro 😁
    @kociara a jak ogólnie po clo się czujesz. Coś jeszcze czujesz czy już jest ok? I czujesz jajniki czy nie? Zastanawiam się czy clo byłby lepszy od aromka i czy doktor nie namówić na ten lek
    @piret ja mam to samo, babram się pół dnia z gołąbkami przez to niechce mi się ich robić, ale jeść to i owszem 😁
    @kalamarniczko super że się odezwałaś 🙂 trzymam za 3 cykl na tych lekach oby się teraz udało ✊ i za krzaka przejdziesz na fioletowa stronę ☺️
    Mąż miał w czwartek pobranie z cewki. Wchodzimy na stronę a tam wymaz z szyjki na muchę 😂😂😂 drugi facet po Schwarzenegerze który będzie w ciąży 😂 nie wiem czy lekarka nie miała jak zarejestrować czy się pomyliła albo błąd w laboratorium 😛

ENDOGIRL+PCOS, Piret, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    07/25 - IV stymulacja letrozolem ❌
    Wizyta 4/09 ⏳
    Wynik cd138/cd56 ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 6 września, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica 🦑 myślałam o tobie, cieszę się że się odezwałaś my wszystkie tutaj mocno trzymajmy kciuki za ciebie 🤞🍀❤️

Motylku jeden dzień czułam tylko mdłości i to jeszcze wtedy kiedy kot nie dawał nam spać w nocy więc nie wiem czy to od CLO teraz już okej co do odczuć to czuję jajniki częściej lewy niż prawy ale ostatnio też czułam a nie było pęcherzyka dominującego okaże się w poniedziałek na monicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 20:32

kałamarnica 11, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌
    Cytologia LBC 08.25 ✅

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒
    08.25 Lametta brak pęcherzyka dominującego ⏯️

27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    08.09 Monitoring 🔍🍀🤞

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ