🍁 We Wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a w Maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem właśnie tak z 10dpo, ale przyznaje ze na 100% nie wiem bo byłam na wyjeździe i nie miałam jak dokładnie śledzić tego cyklu.
Zaskoczył mnie brak odpowiedniego testu w mojej szafeczce. Nie wiem jak do tego doszło 😄.
Już czuje w powietrzu jesień. I przyznaje ze ciężko mi było dzisiaj wstać z łóżka.
I zazdroszczę wycieczki po Karkonoszach bo jestem z tych lubiących chodzić a Karkonosze bardzo lubię zwłaszcza poza sezonem i na tygodniu 😃Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
PaulinKA wrote:Wiesz co, na tym watku Jaszczureczka prowadzi kampanie krzywej glukozowo- insulinowej i niestety statystyki sa takie ze kazda z nas ktora sie przebadała ma jakies zaburzenia w tym temacie
zatem chyba nie czekałabym, bo szczególnie przy PCOS metmorfina moze zadziałać cuda!
Aha, no i oczywiscie na badanie musi tez isc Twoj partner , nie ma to tamtoa razem raźniej przejść przez ta dawkę glukozy;)
Obiecuję zbadać tą kwestię 🫡❤️PaulinKA lubi tę wiadomość
▫️28 lat
🍼 starania od sierpnia 2023
❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne (na lewym torbiel endometrialna 26 mm)
❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji
✅️ BX (brak jednego kiru implantacyjnego - 2DS3)
✅️ AMH 4,48 (lipiec 2024) -> 3,64 (sierpień 2025)
📅 plan na najbliższy czas:
▫️kariotypy obojga
▫️wizyta w październiku
▫️pobyt diagnostyczny w szpitalu -
@endogirl tak jak jaszczureczka zaleca zrób z chłopem romantyczne badania krzywej 😁 oczywiście mam nadzieję że nic nie wyjdzie, ale ta cholerna IO strasznie wpływa na płodność 😑
@miś mam nadzieję że jednak pojawi się druga kreska na tescie kciuki 🤞
@paulinka super ci się udało z pilatesem, a psychodietetyk dał jakies fajne tipy?
@bajka a wyślesz zdjecie ciacha? Ja szczerze nie pamietam. Z dzieciństwa hiciorem był kopiec kreta i kilimandżaro 😁
@kociara a jak ogólnie po clo się czujesz. Coś jeszcze czujesz czy już jest ok? I czujesz jajniki czy nie? Zastanawiam się czy clo byłby lepszy od aromka i czy doktor nie namówić na ten lek
@piret ja mam to samo, babram się pół dnia z gołąbkami przez to niechce mi się ich robić, ale jeść to i owszem 😁
@kalamarniczko super że się odezwałaś 🙂 trzymam za 3 cykl na tych lekach oby się teraz udało ✊ i za krzaka przejdziesz na fioletowa stronę ☺️
Mąż miał w czwartek pobranie z cewki. Wchodzimy na stronę a tam wymaz z szyjki na muchę 😂😂😂 drugi facet po Schwarzenegerze który będzie w ciąży 😂 nie wiem czy lekarka nie miała jak zarejestrować czy się pomyliła albo błąd w laboratorium 😛
ENDOGIRL+PCOS, Piret, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
07/25 - IV stymulacja letrozolem ❌
Wizyta 4/09 ⏳
Wynik cd138/cd56 ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D -
Kałamarnica 🦑 myślałam o tobie, cieszę się że się odezwałaś my wszystkie tutaj mocno trzymajmy kciuki za ciebie 🤞🍀❤️
Motylku jeden dzień czułam tylko mdłości i to jeszcze wtedy kiedy kot nie dawał nam spać w nocy więc nie wiem czy to od CLO teraz już okej co do odczuć to czuję jajniki częściej lewy niż prawy ale ostatnio też czułam a nie było pęcherzyka dominującego okaże się w poniedziałek na monicieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 20:32
kałamarnica 11, Motylek93 lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
Cytologia LBC 08.25 ✅
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒
08.25 Lametta brak pęcherzyka dominującego ⏯️
27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
08.09 Monitoring 🔍🍀🤞
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -