X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁 We Wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a w Maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱
Odpowiedz

🍁 We Wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a w Maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 19 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    O Brilka! Martwiłyśmy się. Przytulam kochana, najgorzej źle się czuć, a jeszcze od leków które Cię mają uzdrowić... Ech no do dupy i wiadomo że człowiek jak się źle czuje fizycznie to od razu psychicznie też. Przykro mi że ta refundacja wróciła akurat jak już zapłaciliście. Przytulam, głaskam, rozumiem rozgoryczenie i smutek. 🫂

Ja już po lipiodolu. Właściwie bez znieczulenia bo ibuprom wzięłam jakieś 3 minuty przed zabiegiem. Troszkę pobolało ale mniej niż w szpitalu w listopadzie. Wszystko pięknie drożne. W sumie tak się dobrze czułam a wieczór ciepły że wróciłam do domu 5 km na nogach. Doktor odpowiedział na moje wszystkie pytania. I tak, z biopsją no to rozumie że czuję się rozczarowana ale cd138 nam nie było potrzebne skoro stan zapalny wyszedł z wymazu i dostałam celowany antybiotyk na 30 dni a cd56 to i tak lepiej wykonywać w 2 fazie cyklu. Poza tym dostałam encorton ponieważ nadal mam 3 dni plamień po miesiączce. Zwiększenie Dostinexu o pół tabletki na cykl (czyli teraz 4 połówki na cykl zamiast 3). Tsh, prolaktyna, Glukoza, insulina do zbadania na początku następnego cyklu. To tsh mi powinno spaść po lipiodolu bo on zawiera dużo jodu, no i mam suplementowac jod.
    Ale co wam powiem że jestem strasznym wałem. Na początku czerwca dostałam Cyklogest do brania i zamiast brać od 3 do 12 dpo 2 razy dziennie to źle zrozumiałam i brałam tylko w 3 dpo i 12 dpo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no co za baran ze mnie. Dopiero mi Paulinka w poniedziałek powiedziała że coś mało tego proga biorę. ACC mam brać na lepszy śluz, bo w ostatnich cyklach tylko 1 dzień śluzu był. Dostałam też dzisiaj paczkę ziół sroki od innej forumowiczki i będę pić 😉
    No i kurcze spoko ten mój doktor ale dużo mu musiałam sugerować. A kiry mam zbadać? No może Pani zbadać za 3 mies. A krzywą glukozowa? Insulinę niech Pani zbada. A jakiś antybiotyk po dzisiaj brać? Tak, to Pani przepiszę. A jod suplementować? Tak, to się powinno brać przed ciążą. A progesteron zbadać? Bo nie badałam od kiedy biorę. I tu wyszło że za mało biorę. A olej z wiesiołka to pić cały cykl czy do owulacji? Do owulacji niech Pani pije ( a wcześniej miam zapisane pić codziennie).Także musimy robić burzę mózgów przed każdą wizytą o co tu zapytać 😂
    Sorry za spam.
    A i nie mamy zakazu starań bo nie było rtg tylko usg. Dziś 8 dc, endometrium 4 mm, pęcherzyk na lewym 10 mm. Także to owulki jeszcze chwila.

Ja bardzo lubię Wasze takie dłuższe wiadomości ze szczegółami. Świetnie, że się dobrze czułaś i jest drożność 🤩 A A jeszcze lepiej, że starania nie przepadają.
    Mój lekarz jak go pytam czy coś badać to mówi, że "nic" więc sama sobie zbadałam teraz parę rzeczy 😅

Lisik, Seabird lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    10.25 biopsja endometrium?
    Kwalifikacja IVF 16.10

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 19 września, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilka super ze się odezwałaś ☺️ przykro mi że źle znosisz leczenie i rozumiem że nie mialaś siły na forum 🙂 mam nadzieję że już niedługo dostaniesz wyniki pgta i będziesz czekała na transfer ☺️
    @wyobraznia własnie jest serduszko a zmierzyl tętno? Jak inne wymiary? Tak jak jaszczureczka radzi zacznij brać acard, jak nie pomoze to nie zaszkodzi. Beta trz jest dobrym pomysłem, kciuki za maluszka 🤞
    @lisik fajnie że już po 🙂 teraz jajeczko będzie miało autostradę z lipidolu 😃
    @kociara widziałam że jesteśmy siostrami cyklowymi 😂 w niedziele badasz proga i estriadol? Ja niestety muszę bo w pon nie wyrobię się przed pracą

Lisik, Kociara20996, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 10/25 🙏 letrozol + menopur

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia, nie skreślałabym jeszcze tego maluszka, forum nie jeden raz pokazało, że wczesne usg potrafi płatać figle. Na twoim miejscu poszłabym na usg szybciej niż za 2 tygodnie, ale to tylko dlatego, że ja bym inaczej zwariowała od tej niepewności.

Loraa, gratuluję zdrowego zarodka! 🍀✨💖 A jednoczesnie przytulam za rozczarowującą biel🫂

Julia, nie czekałabym z lekami, infekcje pęcherza to dziadostwo i coś wiem o ich pojawianiu się w najmniej oczekiwanym momencie 🤪. Pij dużo wody i sok z żurawiny, mi on zawsze pomaga w infekcjach i piję go też profilaktycznie.

Paulinko, gratuluję kwalifikacji, tak myślałam że pewnie też dostałaś telefon 🤗

Biochemiczka, witaj i przykro mi że masz za sobą taką ciężką historię. Widziałam, że upatrujesz póki co problemu w cross match - pewnie dostaniesz od dr J equoral. Mam nadzieję, że mój post Cię nie przestraszy, jestem raczej wyjątkowym wyjątkiem niż reguła pod względem skutków ubocznych ☺️

Lisiku, jestem pełna podziwu, że zdecydowałaś się na lipidol (ja to wiecie że jestem pierdoła ginekologiczna) i trzymam kciuki żeby to była doskonała autostrada dla plemników 🍀 Czy te nietypowe zalecenia co do proga Cię nie zdziwiły? 😅🙈 Ale rozumiem pomylke, sama przecież niedawno brałam podwójną dawkę antybiotyku bo coś sobie ubzdurałam. Co do badań to ja nawet nie pytam lekarza co warto zbadać, ja badam a potem zbierał opierdziel, polecam ten styl życia 🤣

Sylada, super że pojawiły się środki - czyli dobrze zrozumiałam, że teraz iui a potem będziecie szli w stronę ivf? Paulinka na pewno na priv już ci sypnęła złotymi radami co do supli 😁

Julia, moje rewolucje żołądkowe trwają odkąd zaczęłam brać metforminę, myślałam że mam już wprawę w tym cierpieniu, ale equoral mi pokazał że zawsze może być gorzej 😆 Niestety nie mamy możliwości dopisania się do refundacji, pytałam o to, możemy podpisać umowę dopiero jak wykorzystamy wszystkie zarodki.

Motylku, a u was jakie dalsze plany?

Dziewczyny, jestem wzruszona że tak się o mnie martwiłyście i jest mi jeszcze bardziej głupio, że się nie odezwałam. 🫣 Nie odniosę się do wszystkich, bo nie chce też odgrzebywać nieaktualnych już wątków ale będę czytać wszystko po kolei. Jeśli znów zniknę to przepraszam - zapewne dobija mnie nowa fala skutków ubocznych 😉

Zapomniałam też w tym wszystkim napisać, że mamy wyniki PGT-A - mamy 3 zdrowe zarodki 🥹 We wtorek mamy wizytę w klinice, żeby zaplanować co dalej, dowiemy się przy okazji co było nie tak z pozostałymi dwoma.

Lisik, Sylaada, Jaszczureczka, Kociara20996, Minia000, PaulinKA, Motylek93, Biochemiczka, HimalayanDream, Slava, Kaliope, Bajka92 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
    immunosupresja 💊
    15/10 - FET 🍀✨🙏🏻
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @brilka super ze się odezwałaś ☺️ przykro mi że źle znosisz leczenie i rozumiem że nie mialaś siły na forum 🙂 mam nadzieję że już niedługo dostaniesz wyniki pgta i będziesz czekała na transfer ☺️
    @wyobraznia własnie jest serduszko a zmierzyl tętno? Jak inne wymiary? Tak jak jaszczureczka radzi zacznij brać acard, jak nie pomoze to nie zaszkodzi. Beta trz jest dobrym pomysłem, kciuki za maluszka 🤞
    @kociara widziałam że jesteśmy siostrami cyklowymi 😂 w niedziele badasz proga i estriadol? Ja niestety muszę bo w pon nie wyrobię się przed pracą
    Serduszko było tylko widać, że jest ale jeszcze nie było słychać. Pęcherzyk ciążowy 6,8 zarodek 1,8 . Dziś wiek ciąży to 5+6 . Oczywiście że nie spisujemy tej ciąży na straty. Całym sercem chcę wierzyć że Kropek nadrobi te tyły i będzie się rozwijał prawidłowo. Tylko ciężko jest wytrzymać do wizyty. W poniedziałek zrobię betę przed wizytą.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    Azoospermia. Zabieg-M-tese.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilko, przykro mi, że tak źle znosisz przyjmowanie tych wszystkich leków 😞 Co do środków na procedurę, wiem, że czujesz żal. Ale nie miałaś na to wpływu, z tego co kojarzę, to większość klinik mówiło, że środki będą dopiero w styczniu. 3 zdrowe zarodki to piękny wynik 😀

Lisik, super, że zdecydowałaś się na lipidol 💪

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka3012 wrote:
    Cześć, w środę miałam trzeci transfer na cyklu sztucznym.

Co myślicie o dzisiejszych wynikach?
    2dpt progesteron 165,8, estradiol 157,3
    Zadaj to pytanie na wrześniowym wątku o IVF, tam dziewczny mają lepszą wiedzę w tym temacie 😀

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Brilko, przykro mi, że tak źle znosisz przyjmowanie tych wszystkich leków 😞 Co do środków na procedurę, wiem, że czujesz żal. Ale nie miałaś na to wpływu, z tego co kojarzę, to większość klinik mówiło, że środki będą dopiero w styczniu. 3 zdrowe zarodki to piękny wynik 😀

Lisik, super, że zdecydowałaś się na lipidol 💪

Te dofinansowanie rzeczywiście musiały pójść teraz hurtem. U mnie mówili o końcu roku początku nowego. A telefon z informacją o nowej puli miałam w tym tygodniu.

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    Ovarin
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:

Tez widziałam trzymam mocno za Ciebie kciuki 🍀🤞 badam w niedzielę bo w poniedziałek się nie wyrobię przed pracą 😅

Lisik super że już po i tak dobrze to zniosłaś 🥰 rozumiem pomyłkę czasem można oszaleć od tych wszystkich informacji 😅

Brilka cieszę się że się odezwałaś przykro mi że tak źle znosisz immunosupresje i zadzwonili o dostępnych środkach z rządowego programu, kto mógł wiedzieć że tak będzie. Ciesze się ze badanie zarodków wyszły dobrze trzy zdrowe zarodki to sukces ❤️🥰 trzymam mocno kciuki za transfer 🍀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 21:53

Motylek93 lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌
    Cytologia LBC 08.25 ✅

04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    10.09 Monitoring 🔍🍀🤞Endo 10,5 mm 🥚21mm x 17,5mm 💉Ovitrelle
    21.09 6 DPO PROG 22,400ng/ml ESTRADIOL 521 pg/ml
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    24.09 HCG 90,4 mlU/ml PROG 29,300 ng/ml
    26.09 HCG 360 mlU/ml + 288,9% PROG 31 ng/ml
    28.09 HCG 922 mlU/ml + 146,7%
    1.10 HCG 3659 mlU/ml + 150,7% PROG 23,100 ng/ml
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    preg.png
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Wyobraźnia, nie skreślałabym jeszcze tego maluszka, forum nie jeden raz pokazało, że wczesne usg potrafi płatać figle. Na twoim miejscu poszłabym na usg szybciej niż za 2 tygodnie, ale to tylko dlatego, że ja bym inaczej zwariowała od tej niepewności.

Loraa, gratuluję zdrowego zarodka! 🍀✨💖 A jednoczesnie przytulam za rozczarowującą biel🫂

Julia, nie czekałabym z lekami, infekcje pęcherza to dziadostwo i coś wiem o ich pojawianiu się w najmniej oczekiwanym momencie 🤪. Pij dużo wody i sok z żurawiny, mi on zawsze pomaga w infekcjach i piję go też profilaktycznie.

Paulinko, gratuluję kwalifikacji, tak myślałam że pewnie też dostałaś telefon 🤗

Biochemiczka, witaj i przykro mi że masz za sobą taką ciężką historię. Widziałam, że upatrujesz póki co problemu w cross match - pewnie dostaniesz od dr J equoral. Mam nadzieję, że mój post Cię nie przestraszy, jestem raczej wyjątkowym wyjątkiem niż reguła pod względem skutków ubocznych ☺️

Lisiku, jestem pełna podziwu, że zdecydowałaś się na lipidol (ja to wiecie że jestem pierdoła ginekologiczna) i trzymam kciuki żeby to była doskonała autostrada dla plemników 🍀 Czy te nietypowe zalecenia co do proga Cię nie zdziwiły? 😅🙈 Ale rozumiem pomylke, sama przecież niedawno brałam podwójną dawkę antybiotyku bo coś sobie ubzdurałam. Co do badań to ja nawet nie pytam lekarza co warto zbadać, ja badam a potem zbierał opierdziel, polecam ten styl życia 🤣

Sylada, super że pojawiły się środki - czyli dobrze zrozumiałam, że teraz iui a potem będziecie szli w stronę ivf? Paulinka na pewno na priv już ci sypnęła złotymi radami co do supli 😁

Julia, moje rewolucje żołądkowe trwają odkąd zaczęłam brać metforminę, myślałam że mam już wprawę w tym cierpieniu, ale equoral mi pokazał że zawsze może być gorzej 😆 Niestety nie mamy możliwości dopisania się do refundacji, pytałam o to, możemy podpisać umowę dopiero jak wykorzystamy wszystkie zarodki.

Motylku, a u was jakie dalsze plany?

Dziewczyny, jestem wzruszona że tak się o mnie martwiłyście i jest mi jeszcze bardziej głupio, że się nie odezwałam. 🫣 Nie odniosę się do wszystkich, bo nie chce też odgrzebywać nieaktualnych już wątków ale będę czytać wszystko po kolei. Jeśli znów zniknę to przepraszam - zapewne dobija mnie nowa fala skutków ubocznych 😉

Zapomniałam też w tym wszystkim napisać, że mamy wyniki PGT-A - mamy 3 zdrowe zarodki 🥹 We wtorek mamy wizytę w klinice, żeby zaplanować co dalej, dowiemy się przy okazji co było nie tak z pozostałymi dwoma.

Jutro przed południem USG owulacyjne z informacją czy mamy warunki. Ten cykl i tak chcemy wykorzystać także jeżeli będzie szansa na IUI w poniedziałek (później nie ma narzeczonego 🫣) to próbujemy. Od razu umówię wizytę kwalifikacyjną na termin w okolicy informacji o becie i zależnie od wyniku pójdziemy na kwalifikacje albo nie 😄
    Dobrze, że zrobiłam aktualne badania z krwi, bo z tego co mi mówi czat gpt mam kwas foliowy za nisko a nie dziwi mnie to, bo zdarzało mi się ostatnio dość często zapominać o Ovarin 🫣😬

Tak, pozwoliłam sobie napisać do naszej @PauliKA i z niecierpliwością czekam na kontakt 😄❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 21:55

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    Ovarin
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka - naprawdę ładny wynik🥰

Wyobraźnia - byłam teraz na USG w medicover w 5+4 wg OM (randomowa lekarka mnie przyjęła). Zarodek 2mm. Było widać, że coś pulsuje, ale lekarka świadomie mi wpisałam na usg FHR (-). Powiedziała, że robi to celowo, bo to są tak małe struktury że jeszcze nie ma pewności, że to na 100% jest serduszko (choć raczej tak) I jeśli by sie pomylila a na wizycie za tydzien by serca nie było to żeby ciąża nie została automatycznie uznana za poronioną, bo jeszcze może się rozkręcić.
    Zerknij na linijce ile to jest 2mm.
    Edit jeszcze Ci napiszę, że ja tak szybko nie byłam do tej pory na usg, czekałam z usg do skonczonego 6tc i pod koniec 7tc robiłam usg wlasnie żeby nie mieć obszaru na analizy. Wóz albo przewóz. Do wizyty zmusiłam mnie sytuacja z heparyną, na ktòrą potrzebowałam recepte a moj Dr byl niedostepny przed dlugim weekendem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 22:01

brilka lubi tę wiadomość

2025
    preg.png
    30w0 | 1517g
    27w1 | 1150g
    24w4 | 715g
    23w1 | 517g
    20w1 | 324g
    18w1 | 238g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem
    ----
    2023 - 40w4 | 3280g - ♀️
    2022 - 40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:(Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E; DHA)
    ----
    2021 - 41w2d | 3730g - ♀️
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    2019 - 1-3 IUI (puste jajo płodowe, 2x biochem)
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    2016 - początek starań
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia, przykro mi, że dziś był taki trudny dzień dla was... Ja jednak też mam taką myśl, że lekarz zbyt szybko wyrokuje. Skoro jest serduszko to bardzo dobry prognostyk. Mi mówili, że 23dpt to taki niepewny czas czy te serduszko będzie więc ja pierwsze USG miałam dopiero 27dpt. Serduszko pojawia się przy jakiś wymiarach, bodajże od 0,3? Ale może się mylę.
    No i ja nie wierzę w słowa, że klasa zarodka przesądza o rozwoju zarodka w macicy. Jestem już tu kilka ładnych lat i równie najpięknejsze blastocysty się nie przyjmowały bądź z nimi były poronienia. To jedno, drugie każde laboratorium ma swoje kryterium oznaczania, tzn embriolog z np Parens oznaczy zarodek 4.2.3 a embriolog z invimedu ten sam zarodek oznaczy 4.2.2. to tylko przykład.
    Trzymam kciuki. Domyślam jak się teraz czujesz. Jak w potrzasku. Dobrze, że będziesz mieć USG w poniedziałek. Ta niepewność też jest wyniszczającą. Ciężki weekend przed Tobą. 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 22:03

Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

10.2025 odstawienie antykoncepcji

age.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczureczka wrote:
    Brilka - naprawdę ładny wynik🥰

Wyobraźnia - byłam teraz na USG w medicover w 5+4 wg OM (randomowa lekarka mnie przyjęła). Zarodek 2mm. Było widać, że coś pulsuje, ale lekarka świadomie mi wpisałam na usg FHR (-). Powiedziała, że robi to celowo, bo to są tak małe struktury że jeszcze nie ma pewności, że to na 100% jest serduszko (choć raczej tak) I jeśli by sie pomylila a na wizycie za tydzien by serca nie było to żeby ciąża nie została automatycznie uznana za poronioną, bo jeszcze może się rozkręcić.
    Zerknij na linijce ile to jest 2mm.
    Edit jeszcze Ci napiszę, że ja tak szybko nie byłam do tej pory na usg, czekałam z usg do skonczonego 6tc i pod koniec 7tc robiłam usg wlasnie żeby nie mieć obszaru na analizy. Wóz albo przewóz. Do wizyty zmusiłam mnie sytuacja z heparyną, na ktòrą potrzebowałam recepte a moj Dr byl niedostepny przed dlugim weekendem.
    Ja z serduszkiem to sie nie martwię, bo wiem ze jeszcze nie musiało dzisiaj być nic słychać. Kurczę bardzo chcę wierzyć, że przy takich małych wymiarach to po prostu jest jakiś błąd, albo możliwość że Kropek nadgoni. Cieszę się że w poniedziałek jest ta wizyta bo przez 2 tygodnie to bym po ścianach chodziła

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia - w tych odcieniach szarości naprawdę ciężko jest złapać idealny wymiar. Moje usg i Twoje są naprawde bardzo podobne. Roznice poniżej 7dni wzgledem daty transferu/OM są normalne, bo dzieci sobie rosną skokowo (tylko tu nie zrobie analogii do bety, bo nie wiem jak te skoki przebiegają🙈).
    Ale nie zagęszczaj wizyt usg bardziej niż co 3-4dni. Bezpiecznie jest chodzić na szybkie usg co 7dni jak coś martwi (choc bezpieczniej co 14dni lub dluzej), w szpitalu przy krwotoku w 8tc w 2020r zrobili mi usg na przyjęciu a potem po 3 dniach w dniu wypisu, codziennie nie robili usg, dlatego myślę że taki margines 3dni będzie ok (lekarz mi kiedys mowil, że dawne glowice usg wysylaly duzy ładunek cieplny do zarodka co nie jest dla niego korzystne jak jest maleńki, stąd robiono odstepy miedzy usg - technika poszła do przodu, ale zasady odstepow miedzy usg dalej są praktykowane ale z mniejszym rygorem

2025
    preg.png
    30w0 | 1517g
    27w1 | 1150g
    24w4 | 715g
    23w1 | 517g
    20w1 | 324g
    18w1 | 238g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem
    ----
    2023 - 40w4 | 3280g - ♀️
    2022 - 40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:(Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E; DHA)
    ----
    2021 - 41w2d | 3730g - ♀️
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    2019 - 1-3 IUI (puste jajo płodowe, 2x biochem)
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    2016 - początek starań
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilko, uff ze to po prostu potrzeba odchorowania begatywnych skutkow terapii odsunęła cie od forum a nie cos gorszego! Na prawde mialam w głowie czarne scenariusze... bardzo mi przykro ze zle znosisz immunosupresję, ale kurde robisz to w taaakim celu! Twoja walka o posiadania dziecka przejawia sie w każdej tabletce i każdym zastrzyku.... jesteś super dzielna... 3 zdrowezarodki to mega wynik i owszem mozesz czuć rozgoryczenie iz jednak zdecydowaliście sie podejsc komercyjnie ale... to juz te zarodki które za chwilę będziesz nosić pod sercem... wierze ze jak zobaczysz te dwie kreski to koszty nie beda miec żadnego znaczenia 🤞🤞🥰

@Lisik, no kurde cos tak czułam ze ten progesteron dziwnie przyjmujesz xD ale ja sie czuje tak niepewna swojej wiedzy ze teraz az mam wyrzuty ze cie nie skorygowałam bardziej dosadnie 😅 oby magia lipiodolu zadziałała i za chwilę pojawiły sie dwie kreseczki....! ✨️🍀🤞

@Sylaada, odpisałam oczywiscie :) aczkolwiek czuje troche stres ze pytasz mnie o suple 😅 wszystkiego dowiedziałam sie od naszych dziewczyn na forum przeciez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 23:35

Lisik lubi tę wiadomość

⏳️01.2024
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy

🔜 IVF 🙏
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jaszczureczko, lekarz właśnie zapisał mnie na kolejne usg za 13 dni ale to mój lekarz który chciałam żeby prowadził moją ciążę. Natomiast w poniedziałek mam wizytę w klinice z programu potwierdzającą ciążę. Dlatego tak się to zbiegło. Ale ja nie ukrywam że się cieszę bo będę miała jakieś porównanie.

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 20 września, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraznia, ja jak usłyszałam w czerwcu że mam przyjść za tydzień, nie odstawiać leków, to na USG byłam następnego dnia, bo bym na głowę nie wyrobiła, więc doskonale rozumiem co czujesz...
    Potem tego samego dnia trafiłam na SOR i tam kazała jeszcze betę sprawdzić... więc beta też wiele wyjasni...
    Trzymam mocno kciuki i wierzę, że to co dziewczyny piszą okaże się prawda ✊️✊️

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995 🥹; 22dpt 🙏🙏
    16.10.2025 🙏

Czekają na mnie: ❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 20 września, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Serduszko było tylko widać, że jest ale jeszcze nie było słychać. Pęcherzyk ciążowy 6,8 zarodek 1,8 . Dziś wiek ciąży to 5+6 . Oczywiście że nie spisujemy tej ciąży na straty. Całym sercem chcę wierzyć że Kropek nadrobi te tyły i będzie się rozwijał prawidłowo. Tylko ciężko jest wytrzymać do wizyty. W poniedziałek zrobię betę przed wizytą.
    Po pierwsze to serduszko dopiero może ruszać jest bardzo wcześnie dlatego może jeszcze nie było słychać, a po drugie następnym razem poproś o to żeby tylko zmierzył ile bije ale żeby nie puszczał bo na tym etapie nie jest to bezpieczne dla płodu. Lepsza opcja jest mmode 🥰 wierzę, że następnym razem serduszko będzie biło jak dzwon ♥️

Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 20 września, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wyobraznia, ciąża 5+6 i był już zarodek i serduszko? Wow! Ja w donoszonej ciąży w 6+4 jeszcze nie miałam widocznego zarodka 🙈 na tym etapie to można wyrokować tylko na podstawie wyglądu pęcherzyka jakby był zbyt nieregularny czy spłaszczony, ale i takie pęcherzyki teraz chodzą po świecie :) ja bym się tak nie martwiła na twoim miejscu, dobrze że w poniedziałek zrobisz betę i masz usg. Uspokoisz się 🤞 stres na tym etapie jest niewskazany, więc mimo że doceniasz podejście lekarza że mówi prosto z mostu (też bym doceniała) to akurat w tym przypadku powinien chyba jednak się wstrzymać.

@brillka cieszę się że wróciłaś, jak pisałam zaczęłam tu czytać od Twojej historii z Loraa i byłam bardzo ciekawa co u Ciebie i też się martwiłam. Przykro mi że tak ciężko przechodzisz immunosupresję. Mam koleżankę która też na niej jest i mnie nastraszyła, że to nie jest przyjemne, ale jej nawet udawało się pracować, choć bywało ciężko. Mam nadzieję że będziesz się lepiej czuła z każdym dniem.

Nie wiem czy dr J przepisze mi cokolwiek bez tej biopsji. Idę 15.10, liczę że jednak coś dostanę, bo samo czekanie mnie czasami wykańcza psychicznie. Martwię się też przesuwaniem ewentualnego leczenia i starań, bo chciałam puścić syna do przedszkola w styczniu/lutym a immunosupresja i choroby z przedszkola to chyba nie jest najlepsze połączenie.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 ➡️ 11.3 umol/l; kwas foliowy 12.0 ➡️ 34.9 ng/ml. Zmiana na modulator homocysteiny 💊
    ❗️guz w macicy? Resztki po poronieniu? histeroskopia zabiegowa 13.10 ⏳
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25 ➡️ 33.8 ng/ml 09.25 (💊Sorbifer)
    ⏳23.10 biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️ 23.09 2.11 ➡️ 02.10 0.82 ✅

On
    ✅ HLA-C1, kariotyp
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Slava Autorytet

Wysłany: 20 września, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia ja Ci tu wkleję, co sama pisałam 31.06
    Slava wrote:
    Ja już po, widać mały zarodek ale ma 2mm około tylko i lekarka z kliniki twierdzi, że to zdecydowanie za mało, beta jest wg niej bardzo złym prognostykiem i czekam na pobranie krwi teraz żeby zobaczyć. Wg niej nawet przy wartościach do 10k powinno się podwajać co 48h nie co 72-96h i ona już widziała wiele ciąż które się skończyły w ten sposob. Zapytała czy w razie czego mam jeszcze ten cytotek w domu i jak się do przyszłego tygodnia dużo nie rozwinie i jak beta nie będzie rosła min w 72h x2 to mogę odstawić wszystkie leki śmiało. Także trochę inne podejście niż moja zwykła gin. Dzisiaj miałyśmy trochę lepszy sprzęt ale i tak ziarno jak nie wiem, ale wg niej nawet na takim powinno być widać. Także ja sobie grzecznie poczekam na betę jednak i na wtorek.

Wg owulacji to było wówczas 5+5 - Kaliope świadkiem jaki ja dramat po tym przeżywałam i 5 dni później zarodek miał chyba z 7mm i mocne serduszko. Tak jak Jaszczureczka pisze, na takich małych strukturach się nie słucha serca, mi też dopiero później włączyła dźwięk lekarka.

Teraz wiek z owulacji to 13+0 a z wieku ciąży to 13+3 więc nie dość że bobek nadrobił to przegonił owulację - której datę znam na 10000% bo brałam ovi i miałam co drugi dzień monitoring.

Takze jak masz serduszko, a lekarz Ci mówi, że by chciał większy zarodek to Kochana zmień lekarza, bo stresów Ci tylko przybędzie, a nie ubędzie w trakcie ciąży. Wiem, że go lubisz, ja też lubiłam swoją lekarkę z kliniki ale to na jaki stres mnie naraziła nie było warte mojej sympatii.

BETY NIE BADAJ POD ŻADNYM POZOREM!!!
    Laski lol, co to za porady?!?! Beta rośnie i przy pustym pęcherzyku (Ty go nie masz wiec tym bardziej) i jej przyrost mówi tyle co nic, a jak jest serduszko to nie będzie spadać, na tym etapie ciąży to sobie zaszkodzisz psychicznie badaniem bet (jak ja) i wygenerujesz sobie kolejny niepotrzebny stres. Beta Ci nic nie powie na tym etapie tylko usg.

Czy u Ciebie to się skończy dobrze? Nie wiadomo, ale takich momentów w ciąży pełnych zmartwień czy zarodek dobrze rośnie i później innych będziesz mieć na pęczki, naprawdę warto mieć lekarza który Cię nie będzie wpędzał w dołek pod pozorem „mówienia wprost, nie owijania w bawełnę”. Tym bardziej, że na tym etapie nic nie zmienisz ani Ty ani żaden lekarz, jedyne co można zrobić to poczekać.

Tulę najmocniej, bo sama byłam w tym miejscu tak niedawno 🫂

PaulinKA, Ann35, Julia24, Biochemiczka, Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️
    preg.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 20 września, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava masz rację kurczę! Dzięki za sprowadzenie na ziemię. Nie będę robiła bety, bo bez sensu będę się stresowała. Ja mam naprawdę dobrego lekarza dlatego tak bardzo przeraziło mnie to co powiedział. Zawsze doceniałam to jak wnikliwie bada, opowiada, tłumaczy, mówi wprost ale jednocześnie z ogromną empatią i zaangażowaniem. Ale w tym przypadku wolałam żeby powiedział „ różnie może być, ale nie poddajemy się „ a nie „ szanse są niewielkie „ bo to zdanie sprawiło że wyszliśmy od niego zapłakani i bezsilni. Dziś już patrzę na to inaczej. Dziękuję dziewczyny za wsparcie, gdyby nie wy to bym oszalała. Przepraszam też że wczoraj skupiłam się tylko na sobie i nie odpowiadałam na to co u was się dzieje, ale mam nadzieję że zrozumiecie.

Vergeet, a_aandzela lubią tę wiadomość

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ