We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa piękna beta gratulacje 🥳 Marcysias piękna kreska!
Chesterka mi tez endokrynolog zaleciła żeby TSH nie przekraczało 1,5, zwiększyła mi dawkę euthyroxu i teraz mam na poziomie 1!
U mnie dzisiaj 6 dpo i kusi żeby testować chociaż wiem że to nie ma sensu 😅 ale ciągnie mnie strasznie podbrzusze 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 10:46
Jeżowa, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Marcysias wrote:Hej nie było mnie chwilę. Mam problem bo niewiem o co chodzi miałam biochem jak pamiętacie. Okres się skończył 21 sierpnia. W piątek nagle pokazała się mocna kreska owulacyjna. W niedzielę się kochaliśmy ale wiedziałam że już za późno. Robiłam potem testy owu nic nie było ciążowe też nic. Ostatnie testy robiłam w zeszła niedzielę owu i ciążowe też nic. W środę miałam dostać okres byłam gotowa na to. Dziś rano przed pracą mówię sprawdzę i widzę to. https://zapodaj.net/plik-O4wjCKAC1I. Ktoś mi powie jak to możliwe. Jestem w szoku. Testy owu wogle nic nie pokazywały. Ten cały cykl jest dziwny. Nawet nie wiem co myśleć. Boje się teraz że powtórka będzie. Myślicie iść w poniedziałek na betę i progesteron?👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Marysia996 wrote:Testy są pomocne, ale nie dadzą odpowiedzi kiedy na pewno była owulacja. To trochę jak ze śluzem płodnym czasem w cyklu wydaje się, że go wgl nie ma więc się nie uda a jest ciąża. Jak widać trafiliście w dni płodne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 10:49
-
Po terminie miesiączki testy powinny wychodzić niezależnie od momentu kiedy sikasz ❤️ ja sikałam na ten sam test co Ty w środę, na drugi dzień beta 88 - u Ciebie wygląda zdecydowanie wyraźniej. Zbadaj betę i proga w poniedziałek i powtórz w środę - ale pamiętam Twoje bladzioszki z poprzedniego cyklu i tutaj beta zdecydowanie wyższa będzie w mojej opini. Trzymam kciuki 🤞
-
Nitka96 wrote:Jeżowa piękna beta gratulacje 🥳 Marcysias piękna kreska!
Chesterka mi tez endokrynolog zaleciła żeby TSH nie przekraczało 1,5, zwiększyła mi dawkę euthyroxu i teraz mam na poziomie 1!
U mnie dzisiaj 6 dpo i kusi żeby testować chociaż wiem że to nie ma sensu 😅 ale ciągnie mnie strasznie podbrzusze 😟
Też mnie ciągnęło podbrzusze tydzień temu w piątek i sobotę (zwłaszcza sobotę, to było 8dpo)🤞takie delikatne ćmienie jak na okres. Nie nasilało się, ale co jakiś czas czułam, ze „mam” macicę. Potem się uspokoiło, a w poniedziałek była juz delikatna kreseczka na teście, więc to zdecydowanie były skurcze implantacyjne, więc trzymam kciuki za Twoje ciągnięcie w podbrzuszu 🤞❤️ -
Olcia1987 wrote:Które CB owulacyjne robicie?
Różowe czy fioletowe?
Chciałabym robić z porannego moczu a nie musieć sikać w pracy po kątach 😂😂😂
Ja robię fioletowe, ale po raz pierwszy korzystam wgl z tych testów elektronicznych więc nie mam porównania 😁
Kałamarnica no migająca buźka to jeszcze nie jest pik, dopiero taka „stała” buźka 😁
Marcysias lec w poniedziałek na betę bo krecha jest elegancka! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Marcysias wrote:Hej nie było mnie chwilę. Mam problem bo niewiem o co chodzi miałam biochem jak pamiętacie. Okres się skończył 21 sierpnia. W piątek nagle pokazała się mocna kreska owulacyjna. W niedzielę się kochaliśmy ale wiedziałam że już za późno. Robiłam potem testy owu nic nie było ciążowe też nic. Ostatnie testy robiłam w zeszła niedzielę owu i ciążowe też nic. W środę miałam dostać okres byłam gotowa na to. Dziś rano przed pracą mówię sprawdzę i widzę to. https://zapodaj.net/plik-O4wjCKAC1I. Ktoś mi powie jak to możliwe. Jestem w szoku. Testy owu wogle nic nie pokazywały. Ten cały cykl jest dziwny. Nawet nie wiem co myśleć. Boje się teraz że powtórka będzie. Myślicie iść w poniedziałek na betę i progesteron?
-
To ja w poniedziałek poproszę gina o te leki na obniżenie tsh. Może to mi pomoże 🤞
Jeżowa, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość
-
Chesterka1124 wrote:To ja w poniedziałek poproszę gina o te leki na obniżenie tsh. Może to mi pomoże 🤞
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Marcysias wrote:Podeszliśmy do tego że i tak nie ma szans to się mało kochaliśmy bo nie mieszkamy jeszcze razem. W niedzielę zeszła miałam śluz jak przy owu ale testy nic nie pokazywały. Zrobię jutro rano test jeszcze raz najlepiej na czczo po nocy. Jak będzie mocniejsza to w poniedziałek robić już betę i progesteron? Zonk dnia naprawdę coś czego się nie spodziewasz jest nagle :p
Gratuluje! trzymam kciuki za rozwój sytuacji. Mogę spytać ile trwała twoja ciaza biochemiczna? W którym tygodniu/ dniu cyklu się zakończyła?
Ja też jestem po cb, pecherzyk był ale pusty i ciaza zatrzymała się w 5+5. Trwa pierwszy cykl po cb i właśnie jest taki dosyć dziwny. Nie robię testów owu, nie wiedziałam nawet kiedy zacząć i stwierdziłam że nie przewidze tego cyklu. I chyba twój przypadek pokazuje że rzeczywiście ciężko coś przewidzieć. 😀 jeszcze raz, gratulacje -
Nowa2024 już teraz wiem. No cóż, i tak to nie zmienia serduszkowego postępowania. 😃
Marcysias gratuluję i czekam na piękną betę ❤Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Chesterka1124 wrote:To ja w poniedziałek poproszę gina o te leki na obniżenie tsh. Może to mi pomoże 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 12:34
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬 -
Minia000 wrote:Gratuluje! trzymam kciuki za rozwój sytuacji. Mogę spytać ile trwała twoja ciaza biochemiczna? W którym tygodniu/ dniu cyklu się zakończyła?
Ja też jestem po cb, pecherzyk był ale pusty i ciaza zatrzymała się w 5+5. Trwa pierwszy cykl po cb i właśnie jest taki dosyć dziwny. Nie robię testów owu, nie wiedziałam nawet kiedy zacząć i stwierdziłam że nie przewidze tego cyklu. I chyba twój przypadek pokazuje że rzeczywiście ciężko coś przewidzieć. 😀 jeszcze raz, gratulacje -
Minia000 wrote:Jasne, rozumiem. Też na pewno podchodziłabym z dystansem
-
Marcysias wrote:Zaczęło się od plamienia i lekkich bólów podbrzusza coś jak okres. Gdy już wiadomo że to będzie bio to okres przyszedł 5-6 dni później niż miałam dostać @ organizm czyścił się i był to mocny okres, 7 dni trwał dwa dni później niby owulka co przeoczyłam czyli 23 sierpień. I potem już testów mało robiłam owu bo w głowie że przeoczyłam i były jedne kreski.
-
Ciągnie mnie coraz bardziej 😩 jest nie do wytrzymania a do tego po powrocie nas coś złapało i mamy gorączkę 😭👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Hej dziewczyny.
Dzisiaj zrobiłam badania krwi, testy wyszły pozytywne. Beta wyszła 232. (2-3 tydzień ciąży)Ostatni okres 13.08 , cykle 28-29 dni.
Czy to nie jest niska beta?
Progesteron wyszedł mi 13.
Lekarza mam dopiero na 24 września.
Pierwsza ciąża i nie bardzo się w tym wszystkim orientuje. -
10dpo biel...12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.