We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka96 wrote:Dziwi mnie ten nagły skok temperatury 🤔 jak możecie zerknijcie na mój wykres - tutaj dla porównania temperatura z Apple watcha https://ibb.co/2YH74pY
Właśnie widziałam ten Twój skok na wykresie i tak się zamyśliłam 🍀 kto wie👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Nitka96 wrote:Dziwi mnie ten nagły skok temperatury 🤔 jak możecie zerknijcie na mój wykres - tutaj dla porównania temperatura z Apple watcha https://ibb.co/2YH74pY
Na podstawie tego, dla mnie jesteś dzisiaj 11 dpo
A Ty byłaś na monitoringu? Bo już nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:10
40 tc 💔 -
Insane wrote:Na podstawie tego, dla mnie jesteś dzisiaj 11 dpo
Tak, ale tak wolno by pęcherzyk rósł skoro 4.09 miał 16 mm 😔 Więc była mowa ze 7-9.09 pęknie! Na powtórnym nie byłam bo byłam na wakacjach 😕 idę po test na jutro żeby przed odstawieniem proga mieć pewnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:15
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Ale tak wolno by pęcherzyk rósł skoro 4.09 miał 16 mm 😔 idę po test na jutro żeby przed odstawieniem proga mieć pewność
Wcale nie wolno. Jeśli 4.09 miał 16 a rósł powiedzmy 1,5 mm na dobę i sobie pękł przy 26 mm to dzisiaj idealnie wypada 11 dpo.
Pęcherzyk nie zawsze rośnie 2 mm na dobę a i pęknąć może i jak ma 24 mm i 28 mm etc.40 tc 💔 -
Insane wrote:Wcale nie wolno. Jeśli 4.09 miał 16 a rósł powiedzmy 1,5 mm na dobę i sobie pękł przy 26 mm to dzisiaj idealnie wypada 11 dpo.
Pęcherzyk nie zawsze rośnie 2 mm na dobę a i pęknąć może i jak ma 24 mm i 28 mm etc.
To bym była w szoku bo ostatnie ♥️ było 9.09 bo byłam przeziębiona a później dopiero 12.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:18
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:To bym była w szoku bo ostatnie ♥️ było 9.09 bo byłam przeziębiona a później dopiero 12.09
To idealnie 😊 no to jesteś dalej w grze Niteczko 😉
Lekarz to sobie może przepowiadać konkretny dzień owulacji, jak cyganka księcia z bajki.Nitka96, Ana29 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:To idealnie 😊 no to jesteś dalej w grze Niteczko 😉
Lekarz to sobie może przepowiadać konkretny dzień owulacji, jak cyganka księcia z bajki.
Ale od poniedziałku tj. 9.09 zaczęłam już brać proga więc pytanie czy ładnie pękło 😟 no nic już się pogodziłam ze straconym cyklem i nie chce się znowu nakręcać poczekam do jutra zrobię test wezmę jak lekarz kazał do ndz proga i jak w pn wyjdzie ujemny test to odstawiam i czekam na klinikę 😅👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Ale od poniedziałku tj. 9.09 zaczęłam już brać proga więc pytanie czy ładnie pękło 😟 no nic już się pogodziłam ze straconym cyklem i nie chce się znowu nakręcać poczekam do jutra zrobię test wezmę jak lekarz kazał do ndz proga i jak w pn wyjdzie ujemny test to odstawiam i czekam na klinikę 😅
Jak dopiero zaczęłaś wtedy brać proga to jeszcze mógł nie mieć takiego działania, żeby zblokować.
No to trzymam kciuki dalej i czekam na poniedziałkową betę. 🍀40 tc 💔 -
Insane wrote:Jak dopiero zaczęłaś wtedy brać proga to jeszcze mógł nie mieć takiego działania, żeby zblokować.
No to trzymam kciuki dalej i czekam na poniedziałkową betę. 🍀
Właśnie chyba zdam się tylko na test bo już mam takie siniaki na rękach że dramat od pobrania 😫
Insane a ty testujesz dzisiaj? 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:41
22.02.24 cb
Insane wrote:Wieczorem pewnie siknę. Chociaż chciałabym sobie żyć w tej niewiedzy dalej…
Wierzę że będzie dobrze i nie mogę się doczekać na informacje 🍀♥️👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nowa2024 wrote:Dziewczyny tulę was mocno za biel na testach 😘😘😘
Aksandra w życiu nie spodziewałam się ze taka stymulacja do ivf może aż tak przeczołgać 😢 bardziej myślałam ze to na zasadzie takiego uczucia pełnego brzucha…ale dzielnie zbliżasz się do końca, trzymaj się mocno 😘😘😘
Udanego i leniwego weekendu dla wszystkich😘😘😘
Nowa, myślę że nie ma co się sugerować moimi objawami, żeby nie nabrać awersji. Oczywiście wszystko jest do przeżycia. U mnie ten ból chyba wynika z hiperstymulacji i torbieli, czyli powikłań tego hormonalnego leczenia. Ale u innych dziewczyn może to przechodzi naprawdę lightowo.
Jeżowa - co do transferu to na pewno nie będzie w tym cyklu ze względu na te powikłania, o których pisałam Wam wyżej. Szkoda mi troszkę, ale najwazniejsze jest to, żeby zadbać o odpowiednie warunki dla Kropka 🩷 a Ty jak się czujesz, kochana? Czy zauważasz u siebie już jakieś ciążowe objawy?
Smerfelinko, dla mnie to wszystkie trzy testy pokazują taka sama kreskę, ale one też jak rozumiem były robione w małych odstępach czasowych. Spróbuj jutro, bardzo mocno zaciskam kciuki.
Nitko, dalej niezmiennie kibicuje 🤗🤗 jeszcze wszystko jest możliwe.Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Zrobiłam test, negatywny. Witaj powrocie do szarej rzeczywistości po urlopie.
W ogóle pierwszy raz w życiu trafiłam na wadliwy test, że nie pokazała się nawet kontrolna kreska (strumieniowy pink) i musiałam zrobić jeszcze płytkowy.
Przy okazji odkryłam, że mam mętny mocz, więc muszę poobserwować, czy to lekkie odwodnienie po podróży, czy jeszcze mi się jakieś zapalenie pęcherza przyplątało 🙄40 tc 💔 -
Przykro mi Insane, ale może z porannego moczu jeszcze spróbuj?
Ja dzisiaj jestem 4/5dpo i czuję takie ciągnięcie w brzuchu, a właściwie w podbrzuszu i jajnikach że aż się boję 🤔🫣🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Insane wrote:Zrobiłam test, negatywny. Witaj powrocie do szarej rzeczywistości po urlopie.
W ogóle pierwszy raz w życiu trafiłam na wadliwy test, że nie pokazała się nawet kontrolna kreska (strumieniowy pink) i musiałam zrobić jeszcze płytkowy.
Przy okazji odkryłam, że mam mętny mocz, więc muszę poobserwować, czy to lekkie odwodnienie po podróży, czy jeszcze mi się jakieś zapalenie pęcherza przyplątało 🙄
Koniecznie zrób test z rana, będzie najbardziej wiarygodny. Jeszcze nie wszystko stracone. 🍀
A masz dolegliwości dyzuryczne? Jeśli nie, to najczęściej mętny mocz wynika z odwodnienia. Nawodnij się i zobaczysz jutro 🌞 przytulam!
Ja za to już jestem przebodźcowana weekendem rodzinnym. Czekam jutrzejszego powrotu do domowego ogniska.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Nowa2024 wrote:Przykro mi Insane, ale może z porannego moczu jeszcze spróbuj?
Ja dzisiaj jestem 4/5dpo i czuję takie ciągnięcie w brzuchu, a właściwie w podbrzuszu i jajnikach że aż się boję 🤔🫣
Ja jestem 5/6 dpo i mnie też tak ciągnie w dole brzucha. I mnie bolą piersi cały czas. 🤔
Nowa kiedy testujesz?👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Mnie strasznie kują oba jajniki. Jestem mega senna i chce mi się strasznie ciągle jeść. Do tego co chwilę mnie mdli, i rozbiera mnie choroba. Boli mnie mega gardło i raz mi zimno raz gorąco.
-
Schuyler wrote:Dziewczyny macie może zdjęcia jak ciemnieją testy ciążowe ? Od takiego cienia cienia?
https://www.tiktok.com/@ttc2baby2?_t=8pucOmQE6ml&_r=1
Nie wiem czy masz tiktok ale laska tutaj wrzuciła jak jej ciemniały, może to coś pomoże
❤️👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
kałamarnica 11 wrote:Koniecznie zrób test z rana, będzie najbardziej wiarygodny. Jeszcze nie wszystko stracone. 🍀
A masz dolegliwości dyzuryczne? Jeśli nie, to najczęściej mętny mocz wynika z odwodnienia. Nawodnij się i zobaczysz jutro 🌞 przytulam!
Ja za to już jestem przebodźcowana weekendem rodzinnym. Czekam jutrzejszego powrotu do domowego ogniska.
Nie mam chyba żadnych dolegliwości. Chyba, bo jestem prosto z urlopu i pierwszy raz od tygodnia mogę w spokoju wczuć się w swoje ciało.
Doskonale rozumiem Twoje przebodźcowanie 😅
40 tc 💔