Wielkanocne jajka ciężko pracują, w styczniu kołysanki podśpiewują. 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Najbardziej chce iść żeby dał mi skierowanie na TSH żeby skontrolować.... Boje się że przez tarczyce coś pójdzie nie tak..
A w pn nie uśmiecha mi się iść bo akurat urodziny ma mojego męża była żona ,😂😂😂
Na USG to trochę za wcześnie ale warto zrobić TSH jak najszybciej jak Ci tak wcześniej skakało 🤔 a możesz zrobić TSH prywatnie a potem z wynikiem pójść do lekarza już na USG?
Ja mam ustabilizowaną tarczycę już a i tak mi lekarka mówiła, żebym po ewentualnym pozytywnym teście zrobiła TSH jak najszybciej i jak będzie poniżej 2 to czekam na wizytę a jak za wysokie to mam się kontaktować wcześniej i modyfikować dawkęNoelle lubi tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Kurcze tak bardzo już chce iść żeby potwierdził ciążę bo kurde jeszcze w to nie wierzę 😂😂😂 dzisiaj robiłam ostatni test na pamiątkę i kreska testowa identyczna jak kontrolna ale dalej nie wierzę 😂😂😂
Ale tak poza tym to super, że testy tak ciemnieją 😍 bardzo dobrze to wygląda 🤞💚 swoją drogą to fajnie, że tak szybko po biochemie zaszłaś znów. Może i mi się uda 🤔 -
Simons 👏👏👏 za wyniki.
Simons_cat, Red555 lubią tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Alutka z tego co widzę to jesteśmy identycznie z wiekiem ciąży. Tak jak mówią dziewczyny TSH zbadaj sobie prywatnie(najlepiej dorzuć ft4 bo to bardzo ważne żebyś nie miała niedoborów). Ja mam wizytę 26.04. Mega ciężkie jest to czekanie, ale staram się być cierpliwa, bo wolę żeby coś więcej zobaczyli. Mój mąż na lodówce zrobił odliczanie do wizyty
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj w pracy Was czytałam ale nie miałam czasu się odnieść.
Aga, przykro mi, że przesunęli Wam wizytę. 😔
Kaśik, u mnie co prawda wizyta będzie w 10dc i będzie to wizyta kwalifikacyjna ale też mam zamiar pogadać o icsi.
Noelle, co za uparciuch z tej Twojej córy. Ona nie wyraża zgody na operowanie jej wizerunkiem przed rozpakowaniem i tyle. 😊
Simons, wierzę, że z takimi wynikami Twoja ciąża jest bezpieczna.❤️
Martyna, Marsella wyczuwam dzisiaj ❤️❤️ w Waszych sypialniach. 🐇🐇
Miska, Simons, Szona jak się czujecie? 🤰
Justyna, jak Twoje 🤮? Mam nadzieję, że się unormowało.
Lawendowe, przepraszam, że zapytam ale nie wiem czy gdzieś mi uciekło. Macie jakieś plany staraniowe? Jak Twój stan psychiczny?
Księgowa, no ja z takim wykresem to pewnie bym sikała przed terminem 🐒. 😊 Zawsze masz ładne ale ten jest zacny. ❤️
Makino, co u Ciebie? Coś ostatnio mało piszesz co u Ciebie.😔
Czy ktoś wie co u Moni i bliźniaków?Martyna33, Simons_cat, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Wczoraj w pracy Was czytałam ale nie miałam czasu się odnieść.
Aga, przykro mi, że przesunęli Wam wizytę. 😔
Kaśik, u mnie co prawda wizyta będzie w 10dc i będzie to wizyta kwalifikacyjna ale też mam zamiar pogadać o icsi.
Noelle, co za uparciuch z tej Twojej córy. Ona nie wyraża zgody na operowanie jej wizerunkiem przed rozpakowaniem i tyle. 😊
Simons, wierzę, że z takimi wynikami Twoja ciąża jest bezpieczna.❤️
Martyna, Marsella wyczuwam dzisiaj ❤️❤️ w Waszych sypialniach. 🐇🐇
Miska, Simons, Szona jak się czujecie? 🤰
Justyna, jak Twoje 🤮? Mam nadzieję, że się unormowało.
Lawendowe, przepraszam, że zapytam ale nie wiem czy gdzieś mi uciekło. Macie jakieś plany staraniowe? Jak Twój stan psychiczny?
Księgowa, no ja z takim wykresem to pewnie bym sikała przed terminem 🐒. 😊 Zawsze masz ładne ale ten jest zacny. ❤️
Makino, co u Ciebie? Coś ostatnio mało piszesz co u Ciebie.😔
Czy ktoś wie co u Moni i bliźniaków?
Ja jestem wiecznie zmęczona, ale takto nie ma mam na co narzekać
Myślałam dzisiaj rano o Moni, aż musiałam ją wyszukać na starszych wątkach. Ostatnio pisała, że chce zrobić przerwę od forum, ale może dziewczyny ją gdzieś na fb widzą. -
nick nieaktualnymiska122 wrote:Ja jestem wiecznie zmęczona, ale takto nie ma mam na co narzekać
Myślałam dzisiaj rano o Moni, aż musiałam ją wyszukać na starszych wątkach. Ostatnio pisała, że chce zrobić przerwę od forum, ale może dziewczyny ją gdzieś na fb widzą. -
Zielone Słońce dzięki, że pytasz otóż...raz są raz ich nie ma. Mam zwykle 2-3 dni przerwy i później pół dnia wymiotów i znów przerwa na regenerację. Myślę, że to już "końcówka", bo wcześniej było codziennie po kilka razy.
Myślę, że zmiana nawyków też miała na to wpływ. Cóż, aktualnie mieszkamy w kawalerce bez stołu. Mamy ławę i fotele, przy których jemy. Nie jest to dobra pozycja do jedzenia, żołądek czuje ucisk. Teraz jedno krzesło stoi pod blatem roboczym w kuchni bym mogła jeść bez ściśnięcia żołądka. Dzięki temu minęły "poranne mdłości". Pojawiają się jeszcze wieczorem...
Najgorzej jest po jeździe autem. Armagedon ! -
Alutka, skoro badasz tsh to znaczy, że jesteś pod kontrolą Endo i on wie o staraniach? Skontaktuj się z nim, żeby wystawił skierowanie. Albo uderz do rodzinnego.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Justyna.Optyk wrote:Zielone Słońce dzięki, że pytasz otóż...raz są raz ich nie ma. Mam zwykle 2-3 dni przerwy i później pół dnia wymiotów i znów przerwa na regenerację. Myślę, że to już "końcówka", bo wcześniej było codziennie po kilka razy.
Myślę, że zmiana nawyków też miała na to wpływ. Cóż, aktualnie mieszkamy w kawalerce bez stołu. Mamy ławę i fotele, przy których jemy. Nie jest to dobra pozycja do jedzenia, żołądek czuje ucisk. Teraz jedno krzesło stoi pod blatem roboczym w kuchni bym mogła jeść bez ściśnięcia żołądka. Dzięki temu minęły "poranne mdłości". Pojawiają się jeszcze wieczorem...
Najgorzej jest po jeździe autem. Armagedon !
Zawsze mowilam, ze chciałabym mieć mdłości w ciąży bo bym przynajmniej w ten sposób miala nadzieje ze z dzieciem wszystko ok. Ale im więcej was czytam tym bardziej mówię tfu tfu😂 (wiem ze mogą być mdłości i nie być dobrze , ale w poprzedniej ciąży nie miałam ich wiec tak mi się kojarzy)
Okropne jest jak Cię te mdłości męczą! Mam nadzieje ze już zaraz trochę odpuszczą, drugi trymestr to już czas na luz a nie rzyganie 😣25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Słońce, u mnie dobrze. Nic mi nie jest poza lekkimi mdłościami jak jestem już mega głodna i odbijaniem po napojach jakichkolwiek! Do szału mnie to doprowadza, bo cprzez to zdecydowanie mniej piję 😭 do tego kręgosłup mnie boli w odcinku krzyżowym, lekko nad pośladkami. Nie mogę się schylać, jak siedzę długo to też źle... a i prawa strona mi się blokuje i coś przeskakuje, jest to dość niekomfortowe... Chyba głównie dlatego rozważam serio teraz zwolnienie od przyszłego tygodnia. I muszę gina podpytać czy mam iść do ortopedy czy fizjo... Bo nie wiem 🤷 a tak to czuję się jak nie w ciąży, więc mam nadzieję, że ciągle w niej jestem 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 11:49
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons, podeślesz mi sprawdzony link do tych ziół? 😁PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Alutka, sam pęcherzyk widać od bety 1000 (czyli najwcześniej ok 4 tyg + 5 dni). Tutaj ściagawka od mamyginekolog:
-najwcześniejszy objaw ciąży w USG możemy zobaczyć jak bHCG wynosi około 1000 U/l. (...) po raz pierwszy zobrazowania pęcherzyka ciążowego (czyli pierwszego objawu ultrasonograficznego ciąży- gestational sac GS) w macicy możemy się spodziewać nie wcześniej niż ok 4 tygodnie i 5 dni.
- Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni.
- Dosłownie 1-2 dni po pojawieniu się pęcherzyka żółtkowego pojawia się zarodek. (...) Około 5 tyg 5 dni pojawia się tętno u zarodka – ma on wtedy zazwyczaj około 3 mm długości CRL".
Ja bym czekała do 6 tyg + 😊miska122, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Simons_cat wrote:Słońce, u mnie dobrze. Nic mi nie jest poza lekkimi mdłościami jak jestem już mega głodna i odbijaniem po napojach jakichkolwiek! Do szału mnie to doprowadza, bo cprzez to zdecydowanie mniej piję 😭 do tego kręgosłup mnie boli w odcinku krzyżowym, lekko nad pośladkami. Nie mogę się schylać, jak siedzę długo to też źle... a i prawa strona mi się blokuje i coś przeskakuje, jest to dość niekomfortowe... Chyba głównie dlatego rozważam serio teraz zwolnienie od przyszłego tygodnia. I muszę gina podpytać czy mam iść do ortopedy czy fizjo... Bo nie wiem 🤷 a tak to czuję się jak nie w ciąży, więc mam nadzieję, że ciągle w niej jestem 🙈
-
Simons_cat wrote:Na Niepłodność, tzw. nr 3
https://naforum.zapodaj.net/1e321af57521.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/411ff20fd9e1.jpg.html
I za stroną zielarską:
"Zawarte w mieszance zioła działają wielowymiarowo:
Rumianek działa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczno, przeciwbakteryjnie, zwiera cham azulen, który ma właściwości przeciwalergiczne, .
Dziurawiec działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie rozkurczająco na mięśnie
Nagietek zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych, łagodzi stany zapalne, przyspiesza proces ziarninowania, dział przeciwrzęsistkowo
Ruta działa rozkurczająco na naczynia krwionośne, działa uspakajająco, zawiera rutozyd wzmacniający ściany naczyń krwionośnych, zmniejsza ich przepuszczalność i kruchość"
Na poronienia
https://naforum.zapodaj.net/2c820f2ecc0d.jpg.html
I jeszcze za stroną zielarską:
"Zawarte w mieszance zioła działają wielowymiarowo:
Rumianek działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczno, ma właściwości przeciwalergiczne, działa spazmolitycznie na mięśnie gładkie, ułatwia gojenie ran
Dziurawiec dzięki obecności flawonoidów działa rozkurczająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, naczyń krwionośnych, olejki mają działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne
Nagietek łagodzi stany zapalne, przyspiesza proces ziarninowania, działa bakteriobójczo, przeciwysiękowo
Mięta działa przeciwskurczowo, pobudza wydzielanie soków trawiennych, zmniejsza odruchy wymiotne, działa przeciwbakteryjnie, uspakajająco"
Ogólnie trzeba przestudiować sobie te zioła, bo może być tak, że coś jest nie wstakazane w jakimś schorzeniu, typu nadciśnienie, cukrzyca, więc trzeba uważać.Lilou lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Simons_cat wrote:Słońce, u mnie dobrze. Nic mi nie jest poza lekkimi mdłościami jak jestem już mega głodna i odbijaniem po napojach jakichkolwiek! Do szału mnie to doprowadza, bo cprzez to zdecydowanie mniej piję 😭 do tego kręgosłup mnie boli w odcinku krzyżowym, lekko nad pośladkami. Nie mogę się schylać, jak siedzę długo to też źle... a i prawa strona mi się blokuje i coś przeskakuje, jest to dość niekomfortowe... Chyba głównie dlatego rozważam serio teraz zwolnienie od przyszłego tygodnia. I muszę gina podpytać czy mam iść do ortopedy czy fizjo... Bo nie wiem 🤷 a tak to czuję się jak nie w ciąży, więc mam nadzieję, że ciągle w niej jestem 🙈
Simons, lepiej iść do fizjo, a najlepiej fizjo uroginekologicznego 😊